Prognos: Slumområde i Liberia blir ebolazon och medicinskt testområde

5

Liberia.flaggaDen “amerikanska kolonin” Liberia är drabbad av en ebolaepidemi, men de mest drabbade i landet, de som lever i den ebolazon som regeringen avgränsat, misstänker att hela ebolapedimenin är orkestrerad av statsmakten i förmodat samarbete med läkemedelsbolagen. Risken finns nu att ebolazonen blir ett medicinskt experimentområde.

Bild: Liberias flagga | Uppd. kl 12:31 se Relaterat

Den 14 augusti publicerade NewsVoice en artikel om att WHO beslutat att oprövade vaccin och antivirala mediciner fritt ska få användas i Liberia. Flera stora läkemedelsbolag anmälde snabbt sitt intresse. Det enda bolag som påstår sig ha ett halvfärdigt ebolavaccin är brittiska GlaxoSmithKline, samma bolag som sålde in det halvtestade svininfluensavaccinet Pandemrix till den svenska befolkningen för 1,3 miljarder kronor. Resultatet blev narkolepsiskandalen och ytterst tveksamma resultat för att “bota” svininfluensan, en influensa som visade sig vara mindre dödlig än en vanlig säsongsinfluensa.

HIV/AIDS-epidemin

På 80-talet när HIV var den stora pandeminyheten i världen, betraktades det första antivirala läkemedlet AZT som räddaren i nöden, men AZT var i själva verket ett extremt skadligt cellgift som läkemedelsindustrin inte lyckats sälja av eftersom AZT hade en märklig bieffekt i form av dödsfall. Alla som dog av AZT statistikfördes dock som AIDS-offer orsakade av retroviruset HIV. AIDS betyder “acquired immunodeficiency syndrome” dvs kollaps av immunförsvaret. Det finns många saker som kan orsaka det tex ett giftigt “läkemedel”.

NewsVocie har även varit i kontakt Celia Farber, en svenskamerikansk journalist från New York, som vigde halva sitt yrkesverksamma liv att avslöja HIV/AIDS-bedrägeriet som detaljerat redovisas i dokumentärfilmen “House of Numbers”. Hon arbetade då med professor Peter Duesberg som anses vara världens ledande expert på retrovirus. Han menar att det saknas bevis för att HIV leder till AIDS.

Celia Farber fick utmärkelsen Clean Hands Award för denna insats inom undersökande journalistik.

A month or so before this turn of events, the Nagels had read a couple of magazine articles about Peter Duesberg, a virologist at UC Berkeley. Duesberg says that HIV does not cause AIDS, and that AZT is toxic and not a rational treatment for AIDS. The Nagels wanted to know more, so they wrote and told him about the treatment their daughter was receiving.

“Take her off AZT immediately if you want to see her live,” Duesberg wrote back. “Your daughter will die from it, like Kimberly Bergalis, if you continue the treatment.” / “The Cure that Failed”

När NewsVocie var i kontakt med en forskare på KI berättade denne att man inom KI:s forskarkretsar aldrig förstod hur HIV kunde vara dödligt. “Om man blåser på det så dör viruset”, sa forskaren som vill var anonym.

En liknande uppfattning har nobelpristagaren Luc Montagnier nobelpristagaren som fick nobelpriset för upptäckten av retroviruset HIV. Han säger i en videointervju att ett starkt men normalt immunförsvar, bra näring, antioxidanter och god hygien kan ta hand om HIV. Det uttalandet är av ett stort allmänintresse och antyder att HIV är ett tämligen känsligt virus. I januari 2010 avslöjade Wikileaks att HIV inte längre anses vara en väsentlig hälsorisk.

Fritt fram att sälja av osäljbara och skadliga läkemedel med nya namn

Det finns en parallell med mellan ebolaviruset och HIV. Även om ebola är en dödlig sjukdom betyder det inte att ebola inte kan botas med förhållandevis enkla medel. I Nigeria meddelade hälsoministern Onyebuchi Chukwu den 14 augusti att landet kan använda kolloidalt silver för att bota sjukdomen. Kolloidalt silver pekades istället ut som overksamt och trots bevis för att medlet generellt dödar virus stoppades projektet genom ett förmodat hot mot hälsoministern med ursprung från amerikanska Food and Drug Administration (FDA), i så fall ett tydligt exempel på hur en amerikansk myndighet som enbart ska agera i USA plötsligt har ett enormt inflytande över ett suveränt land som Nigeria.

Risken är nu överhängande att de stora läkemedelsbolagen försöker sälja av i väst förbjudna läkemedelslager. De kan till exempel byta namn på osålda kemoläkemedel till “antivirala” läkemedel. Det gick ju bra med AZT. När folk dör av “medicinen” för att deras immunförsvar kollapsar kommer dödsfallen statistikföras som dödsfall i ebola. Om det avslöjas att dessa “mediciner” orsakar dödsfallen kommer bolagen vara ansvarsbefriade eftersom de sannolikt skriver avtal med berörda regeringar precis som GlaxoSmithKline gjorde med den svenska då mycket rädda regeringen när de sålde in Pandemrix som orsakade narkolepsi. Skrämsel är definitivt en lukrativ försäljningsmetod.

GlaxoSmithKline har de senaste åren åtalas och fällts för mutor och mörkandet av biverkningar. Svenska massmedier vägrar dock skriva om detta trots att GlaxosmithKline fått betala rekordböter. Anledningen är att bolaget annonserar i svenska medier samt att svenska medicinska myndigheter inte vill väcka “oro” hos allmänheten.

Ebolazon = rättslöst slumområde och testmarknad

Ebolazonen i Liberia råkar sammanfalla med ett slumområde med 70,000 invånare och ingen tillåts få komma ut. I videon nedan demonstrerar militären vad som händer om personer försöker lämna zonen. De skjuter av benet på en ung man för att skrämma tillbaka folkmassan. Det är som hämtat från virusfilmen “28 veckor senare”. Vi kan härnäst förvänta oss tvångsmedicinering med GlaxosmithKlines otestade vaccin av 70,000 fattiga människor. Ett annat bolag som spås ekonomisk framgång är amerikanska Mapp Biopharmaceutical. Vilka av slumområdets invånare kommer att ha råd med att rättsprocessa mot läkemedelsbolagen om de blir skadade?

Vi kan förvänta oss att den svenska befolkningen mer än gärna skänker pengar till Unicef och andra hjälporganisationer som i sin tur kommer att använda pengarna för att köpa in de otestade läkemedlen från tex GlaxoSmithKline och andra bolag. Dessa kommer i sin tur att via sina PR-kampanjer förmedla budskapet att de drabbade får gratis mediciner (eftersom de redan fått betalt) och att bolagen därmed “räddar” befolkningen.

En prognos är att 1000-tals människor i Liberias ebolazon dör. Kanske mer än 50%. Regeringen i Liberia kommer att uttrycka sina sympatier för den drabbade befolkningen samtidigt som de blir av med slumproblemet helt eller delvis.

Text och prognos: Torbjörn Sassersson

Relaterat

2010-08-27: CNN: Angry, scared and hungry: Inside the Ebola ‘quarantine zone’

Realtid.se
2010-06-30: Pfizers Nigeriaskandal avgörs i USA
2009-07-28: Pfizer får böta efter skandalen
2009-04-06: Pfizer gör upp om skandalen – utanför rätten
2008-01-11: Pfizer-vd på flykt och medicinchef arresterad
2007-11-08: Fortsatt skandal för Pfizer i Nigeria
2007-06-05: Nigeria stämmer Pfizer för test
2006-05-08: Pfizer tiger om barnen som dog


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
25 september 2014 kl 15:51

Stoppas inte detta där och nu kommer propagandisterna att sprida sitt elände överallt. Det är kriminellt inom ett område som läkemedelsbranschen att inte veta utan kasta pil när man testar “läkemedel”. Vad dessa bolag sysslar med just nu är att jämföra med krigsbrott och kommer säkerligen att bedömas därefter.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
24 september 2014 kl 01:57

Skrämmande ‘taktik’ – enskilda har inte en chans!!

Red
Red
Gäst
23 september 2014 kl 13:09

New Ebola strategy: Liberia to move patients out of homes into ‘care centers’

A fresh approach to the fight with the fatal Ebola virus has been revealed by Liberia, the World Health Organization and partners: infected people are set to be transferred to special centers with basic care.

http://rt.com/news/189852-ebola-liberia-care-centers

Red
Red
Gäst
2 september 2014 kl 20:19

LäkemedelsVärlden: Ebolavaccin ska testas

GSK planerar att ta sin ebolavaccinkandidat till kliniska studier och ska testa det på friska personer i Storbritannien, Gambia och Mali.

http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/ebolavaccin-ska-testas-13090

Red
Red
Gäst
28 augusti 2014 kl 15:48

West African locals quarantined at gunpoint grow desperate for food rations as Ebola continues to ravage the region

What were once robust West African villages are now being reduced to ghost towns, as if a nuclear disaster had stricken the area. With Ebola now affecting 2,600 people worldwide, and with a death rate around 90 percent, the viral outbreak has Africans in a panic.

Thousands of residents in Dolo Town, Liberia, are being quarantined at gunpoint. Liberian soldiers working for the Ebola Task Force are patrolling the dirt streets, keeping commoners away from the nearby international airport. The government is afraid that infected people might escape the town and spread the Ebola virus to new populations. Armed blockades now hold more than 20,000 people in quarantine.