Saabs första elbil har premiär – men kassan är tom

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

SAAB elbil Nevs

Igår hade Saab premiär för sin första elbil Nevs. Den visas upp mitt i den brinnande ekonomiska krisen. Bilen visas offentligt för första gången vid rullskidsevenemanget Alliansloppet i Trollhättan. Nevs siktar nu på att bli en ledande elbilstillverkare, skriver P4 Väst.

Elbilen bygger på 9-3:ans kaross med ombyggt chassi så att batterierna får plats. Nevs kan köra 20 mil på en laddning, men tillverkaren lovar större räckvidd när bilen börjar säljas på marknaden. För att det ska gå vägen krävs mer pengar till bolaget. Förhandlingar pågår om att få in ny finansiering. Två asiatiska fordonstillverkare är troliga finansiärer och det handlar enligt uppgift om indiska Mahindra och kinesiska Dongfeng.

Skulderna för Saab ligger på runt 50 miljoner kronor, produktionen av bensindrivna Saab-bilar i Trollhättan står stilla och situationen är allvarlig.

Text: NewsVoice | Foto: Saab


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *