Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Sverige är fantastiskt men lider av våld, korruption och migrationsproblem, enligt BBC

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson
Migranter i Rumänien längs "Balkan route" (2015). Foto: Gémes Sándor, SzomSzed (Szegedma.hu). Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Migranter i Rumänien längs "Balkan route" (2015).

DEBATT. “Once a Viking heartland, today the Swedish capital is one of Europe’s most sophisticated cities”, skriver BBC om Sverige i sitt reportage från 2013. Det mesta framställs ur ett positivt perspektiv, men inslaget visar att den svenska idyllen spruckit och att sanningar läckt ut via noveller.

Kan de vara Stieg Larsson-effekten? Trilogin som sålts över hela världen kan ha väckt utländska misstankar om att allt inte står rätt till här och snart publiceras nästa roman i Millenniumserien av Stieg Larsson om den svenska baksidan, den där romanen han nästan hann skriva klart tillsammans med sambon Eva Gabrielsson.

Mitt i det fåfänga BBC-reportaget om det fantastiska Sverige sägs otippat att Sverige på insidan lider av brottsvåld, korruption och migrationsanspänningar vilket utmanar landet. Deckarförfattaren Jan Arnald (Arne Dahl i bild th) intervjuades. Han säger att Sverige är ett förlorat paradis.

Om BBC har förstått så har en stor del av omvärlden fattat det också. Frågan är hur länge vi tror vi kan leva på ett rykte som vilar på gamla meriter. Rädda Sverige genom att ta fram alla besvärliga sanningar och gör upp med dem.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq