Sverige är fantastiskt men lider av våld, korruption och migrationsproblem, enligt BBC

1

DEBATT. “Once a Viking heartland, today the Swedish capital is one of Europe’s most sophisticated cities”, skriver BBC om Sverige i sitt reportage från 2013. Det mesta framställs ur ett positivt perspektiv, men inslaget visar att den svenska idyllen spruckit och att sanningar läckt ut via noveller.

Arne Dahl - Jan ArnaldKan de vara Stieg Larsson-effekten? Trilogin som sålts över hela världen kan ha väckt utländska misstankar om att allt inte står rätt till här och snart publiceras nästa roman i Millenniumserien av Stieg Larsson om den svenska baksidan, den där romanen han nästan hann skriva klart tillsammans med sambon Eva Gabrielsson.

Mitt i det fåfänga BBC-reportaget om det fantastiska Sverige sägs otippat att Sverige på insidan lider av brottsvåld, korruption och migrationsanspänningar vilket utmanar landet. Deckarförfattaren Jan Arnald (Arne Dahl i bild th) intervjuades. Han säger att Sverige är ett förlorat paradis.

Om BBC har förstått så har en stor del av omvärlden fattat det också. Frågan är hur länge vi tror vi kan leva på ett rykte som vilar på gamla meriter. Rädda Sverige genom att ta fram alla besvärliga sanningar och gör upp med dem.

Text: Torbjörn Sassersson


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
trackback
12 september 2014 kl 08:53

[…] Om BBC har förstått så har en stor del av omvärlden fattat det också. Frågan är hur länge vi tror vi kan leva på ett rykte som vilar på gamla meriter. Rädda Sverige genom att ta fram alla besvärliga sanningar och gör upp med dem. NewsVoice hjälper till med sina granskningar med gott uppsåt. Läs mer […]