William Engdahl om Flight MH17 – Västmedier rusar till slutsatser och citerar nynazister

publicerad 6 augusti 2014
- K. Reporter

F. William EngdahlWilliam F. Engdahl, som skrivit flera kritiska böcker om USA:s utrikespolitik, styrd av militär- och oljeindustrikomplexet, konstaterar att det finns många obesvarade frågor gällande Malaysian Airlines-haveriet i Ukraina. USA har fortfarande inte kunnat presentera några trovärdiga bevis för att Ryssland bär ansvaret – ändå lägger USA-administrationen skulden på Ryssland.

Engdahl ser många likheter med tidigare händelser där USA påstått sig ha bevis för att skuldbelägga part för att starta krig eller allvarlig konflikt som senare visade sig vara påhittade. Det gällde exempelvis påstådda massförstörelsevapen i Irak 2003.

William Engdahl konstaterar även gällande västmedias rapportering om nedskjutningen att:

“Det är chockerande att västvärldens mediabevakning av MH17-händelsen kännetecknas av total avsaknad av den seriösa och varsamt undersökande journalistik som fanns så sent som för enbart några år sedan. I stället för att anta en försiktig hållning innan man rusar till slutsatser som kan trigga fram ett nytt kallt krig eller ännu värre, citerar CNN, Washington Post och de flesta EU-medierna endast Kievs regeringsföreträdare, bland dem ny-nazistierna, som om de vore trovärdiga källor.”

Läs hela hans artikel: Ukraine MH17 may be CIA false flag and it ain’t flying

Text: K. Reporter


Frederick William Engdahl (1944-) is an American German freelance journalist, historian and economic researcher. After earning a degree in engineering and jurisprudence from Princeton University in 1966 (BA), and graduate study in comparative economics at the University of Stockholm from 1969 to 1970, he worked as an economist and free-lance journalist in New York and in Europe. Homepage: Williamengdahl.com


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq