Dödliga pandemivirus som kan utplåna mänskligheten skapade av amerikansk forskare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 september 2014
- NewsVoice redaktion
Virus-pandemi. Stillbild från filmen Contagion.

Virus-pandemi. Stillbild från filmen Contagion.

KONTROVERSIELLT. Den populära miniserien av Stephen King “The Stand” beskriver en postapokalyptisk värld, där en människoskapad epidemi startar på ett regeringsstyrt laboratorium. Viruset dödar större delen av världens befolkning. En amerikansk forskare i Wisconsin har nu tillverkat en dödlig influensastam som helt kringgår det mänskliga immunsystemet.

Fri översättning: Pia Hellertz | Källa: Ethan A Huff, Natural News (11 uag 2014) | Stillbild från filmen Contagion

Han heter Yoshihiro Kawaoka och University of Wisconsin-Madison (UWM) betalar honom för att dekonstruera virus för att sätta ihop dem till mycket dödliga stammar som kan ta död på ett stort antal människor. Storbritanniens Independent rapporterar att Dr Kawaoka nu framgångsrikt har manipulerat 2009 H1N1-stammen för att den ska kringgå människans immunförsvar, vilket gör individer helt chanslösa.

“Kawaoka … har genetiskt manipulerat 2009-stammen av den pandemiska influensan så att den kan kringgå immunsystemets neutraliserande antikroppar, vilket i praktiken gör den mänskliga befolkningen försvarslös mot dess återfödelse”, skrev Steve Connor för The Independent.”

Kawaoka har medvetet försökt att återskapa den dödliga spanska sjukan som dödade miljontals människor

Liknande experiment som det på fågelinfluensan och på den ökända spanska sjukan år 1918 har skett vid Dr Kawaokas laboratorium i det förflutna. Det byggdes med skattebetalarnas pengar till ett belopp av $12 500 000. Känt som Institute for Influenza Virus Research, har labbet utformats med Biosafety Level-3-Agriculture protection, vilket är ett steg under den högsta nivån för de farligaste kända patogenerna, såsom Ebola-viruset.

Pandemic-2009-J-MovieMen hans senaste arbete ägde rum i laboratoriet med den lägre skyddsnivån-2, vilket många kritiker säger är oansvarigt och mycket farlig. Även om det angivna syftet för sådan skandalös forskning är att upptäcka hur virus muterar för att kunna utveckla mer effektiva vacciner, är potentialen för detta och andra dödliga virus att undkomma labbet och sprida sig till hela mänskligheten definitivt möjligt, vilket framgår av den senaste tidens skrämmande händelse med mjältbrandsbakterier som spreds på ett laboratorium på amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC) nära Atlanta [1].

“Han tog 2009 års pandemiska influensavirus och valde ut stammar som inte neutraliserats av mänskliga antikroppar”, uppgav en icke namngiven forskare som var med vid ett tal som Dr Kawaoka nyligen gav om projektet. “Han upprepade detta flera gånger tills han fick ett alldeles extra (”humdinger”) virus”.

Han har i princip fått fram en känd pandemistam som nu är resistent mot vaccinering. Allt han gjorde innan var farligt, men det här är ännu galnare.

Kritikerna kräver att Kawaokas laboratorium ska stängas

Dr Kawaoka hävdar att hans forskning inte är ett hot och att allt som görs först måste passera genom 17 personer i en biosäkerhetskommitté innan det någonsin får äga rum. Men inte alla i denna panel vet vad är som sker i programmet, däribland professor Tom Jeffries, en avhoppare, som påstår att han inte ens fick veta att Dr Kawaokas nuvarande arbete skulle innebära det pandemiska H1N1-viruset.

“Det som redovisades i forskningsprotokollet var en mycket kort sammanfattning eller abstract på vad han egentligen gör … [och] det fanns element i samband med det som störde mig”, sade Jeffries, som citeras av The Independent. “Jag tillhör en tydlig minoritet i denna kommitté som kommer med invändningar. Jag är väldigt illa till mods när arbetet innebär ökad överförbarhet av det vi redan vet är mycket elakartade stammar.”

En rasande Independent-kommentator reagerade på situationen och använde den latinska juridiska termen Hostis humani generis, vilket på engelska betyder “mänsklighetens fiende”, för att beskriva Dr Kawaoka och hans arbete. Andra har uttryckt liknande känslor och manar till omedelbara åtgärder för att stoppa detta från att äga rum i vetenskapens namn.

Fri översättning: Pia Hellertz

Källor till denna artikel

Referens

[1] Aktiva mjältbrandsbakterier spreds på labb i USA
Ett stort antal anställda kan ha utsatts för mjältbrandsbakterier efter en miss i hanteringen på säkerhetslabbet vid den amerikanska smittskyddsmyndigheten.Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Onekligen “intressant”!

    På vem, vilka eller vad skall hans virus och möjligt motmedel testas?

    Tänk tanken att ISIS skulle få tag i detta virus …

    Vilka skulle inte då bli de allra första att bli drabbade …

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *