Dr William Thompson CDC-visslaren ber om ursäkt till dr Andrew Wakefield via SMS

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 september 2014
- Torbjörn Sassersson
William Thompson

William ThompsonDEBATT. CDC-visslaren William Thompson (th) bekräftar riktigheten i sin varning om trippelvaccin och Wakefields fynd. Thompson avslöjade den 27 augusti 2014 att den amerikanska myndigheten CDC dolt vetenskapliga data som visar att trippelvaccin ökar risken för autism hos barn precis som dr Andrew Wakefield flaggade för redan 1998. Nu har de två forskarna fått kontakt via SMS och Thompson ber om ursäkt.

Text: Torbjörn Sassersson

Den New York-baserade journalisten Celia Farber skriver att hon har fått ta del av en SMS-konversation mellan dr Andrew Wakefield och William Thompson och i den ber Thompson om ursäkt för det pris som Wakefield fått betala. Wakefield svarar med att han förlåter honom utan bitterhet. Thompson får även frågan om innehållet i pressmeddelandet som publicerades den 27 augusti 2014 via hans advokat var äkta och Thompson svarar: “Yes!”. Thompson skriver i ett SMS att han hoppas att han kan reparera Wakefields rykte, enligt Farber.

Var är ni nu Karin Bojs och Inger Atterstam?

Hittills har inte ett enda svenskt media meddelat allmänheten något om denna skandal trots att den har mycket stort allmänt intresse. Inget har tagit kontakt med Wakefield eller Thompson. Vi ser i alla fall inga tecken på det. Varken Karin Bojs från DN och Inger Atterstam på SvD som gjort sitt bästa för att förstöra Wakefields rykte verkar ha lyft ett finger för att korrigera sina misstag. Artiklarna nedan: “Vaccinbluffen avslöjad till slut” och “Fanatisk tro drev vaccinbluff” är skrivna av Bojs respektive Atterstam. Båda hade köpt smutskastningskampanjens budskap utan att kontrollera fakta. Det är vanligt för så kallade journalister som egentligen är “policyskribenter” som lärt sig skriva om pressmeddelanden från nyhetsbyråerna.

Andrew Wakefield

SMS-konversationen mellan William Thompson och Andrew Wakefield

Thompson verify pressrelease

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq