Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Eboladramat följer rutinartad “problem-reaction-solution-standard”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 september 2014
- Torbjörn Sassersson

2014_Ebola_virus_epidemic_in_West_Africa

ANALYS. “World War E” är över oss, skriver Mike Adams på NaturalNews. Han syftar på filmen med Brad Pitt, “World War Z” om en pandemisk virusinfektion som gör större delen av världspopulationen till sprinterzombier. Igår varnade nämligen president Obama för den pågående ebolaspridningen med mycket starka ord som hämtade från en amerikansk virusthriller.

Text: Torbjörn Sassersson | Karta: Mikael Häggström, Wikimedia Commons

Barack Obama den 16 sep 2014:

“Here’s the hard truth. In West Africa, Ebola is now an epidemic of the likes that we have not seen before.

It’s spiraling out of control. It is getting worse. It’s spreading faster and exponentially. Today, thousands of people in West Africa are infected. That number could rapidly grow to tens of thousands.

And if the outbreak is not stopped now, we could be looking at hundreds of thousands of people infected with profound political and economic and security implications for all of us.” – Business Insider: Obama: Ebola crisis spiraling out of control

Obama vill nu skicka 3000 soldater till Liberia för att “rädda” Västafrika, men befolkningen i ett slumområde vet redan vad det innebär med militär intervention. Rapporter kommer från Liberia om hur regeringssoldater skjuter rakt in i folkmassan för att förhindra att de lämnar området. Se videos i artikeln: “Prognos: Slumområde i Liberia blir ebolazon och medicinskt testområde”.

Första kända utbrottet skedde 1976 i Zaire då insjuknade endast 318 personer varav 286 dog. I det senaste utbrottet har hittills närmare 5000 personer avlidit förutsatt att siffrorna stämmer på CBC News Health.

Mike Adams som driver NaturalNews pekar istället på möjligheterna med att behandla ebola med naturliga virushämmande metoder och han gör det med en “Pandemic Preparedness course”. Andra lutar sig mot förhoppningen att läkemedelsindustrin rekordsnabbt ska ta fram virusbromsande mediciner och ebolavaccin.

Mike Adams som blivit en ledande profil för alternativ hälsokunskap befarar att nationer nu i en god problem-reaction-solution-anda ska stressa fram ogenomtänkta beslut som att påtvinga hela populationer riskabla vaccin. Han förbereder sig även för att den alternativa hälsosajten NaturalNews.com tillfälligt kan stängas ned från internet om den av myndigheterna anses utgöra en fara. Därför har han startat en kompletterande infokanal via en Diaspora Pod i Tyskland.

“If you aren’t making alternative plans to have access to lifesaving information about antiviral herbal remedies and immune boosting solutions, you can fully expect to be completely cut off from those information sources of a pandemic national emergency is declared. That’s why I urge you to go to BioDefense.com now while you still can, and download the MP3 files…”

Vid samtliga tidigare virusepidemier och påstådda pandemier (enligt WHO:s ändrade definition 2009) har inte de nivåer av katastrof nåtts som myndigheter hetsat fram idéer om. Om ebolautbrottet är naturligt kommer det sannolikt att stanna i Västafrika förutsatt att smittade personer inte tillåts ta flyget från det drabbade området.

Varför får kriminella läkemedelsbolag alltid gräddfil?

Risken finns emellertid att GlaxoSmithKline återigen får skriva avtal om frihet från ansvar med nationer i samband med massförsäljning av snabbtillverkat ebolavaccin. När det är stressigt uppstår det dock ibland allvarliga fel. I februari 2009 avslöjades att läkemedelsbolaget Baxter av misstag skickat levande fågelinfluensavirus som hamnade i vaccinprover i tre länder. De virussmitttade vätskorna kom från USA.

“Baxter International Inc. in Austria unintentionally contaminated samples with the bird flu virus that were used in laboratories in three neighboring countries, raising concern about the potential spread of the deadly disease.

The contamination was discovered when ferrets at a laboratory in the Czech Republic died after being inoculated with vaccine made from the samples early this month. The material came from Deerfield, Illinois-based Baxter, which reported the incident to the Austrian Ministry of Health, Sigrid Rosenberger, a ministry spokeswoman, said today in a telephone interview.

This was infected with a bird flu virus,” Rosenberger said. “There were some people from the company who handled it.

The material was intended for use in laboratories, and none of the lab workers have fallen ill. The incident is drawing scrutiny over the safety of research using the H5N1 bird flu strain that’s killed more than three-fifths of the people known to have caught the bug worldwide. Some scientists say the 1977 Russian flu, the most recent global outbreak, began when a virus escaped from a laboratory.

The virus material was supposed to contain a seasonal flu virus and was contaminated after “human error,” said Christopher Bona, a spokesman for Baxter, in a telephone interview”. – By Michelle Fay Cortez and Jason Gale, BloombergBaxter Sent Bird Flu Virus to European Labs by Error.” – 2009 Feb. 24 (Bloomberg)

Den nya situationen med ebolautbrottet i Västafrika blir inte bättre av att GlaxoSmithKline (GSK) som fått WHO:s tillstånd att testa ebolavaccin dömts vid upprepade tillfällen de senaste åren för bla mutor och mörkning av biverkningsdata samt utan ansvar kom undan med att ha orsakat “narkolepsi-epidemer” i en rad länder. 

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq