Forskare varnar för fluor till barn – medvetenheten dämpas

30

Swisch-donera till NewsVoice

brainAlternativmedia har varnat för fluor i tandkräm och dricksvatten mycket länge. SvD publicerade tidigare i år artikeln: “Forskare varnar för fluor till barn”. Det finns en stark koppling mellan fluor och barn som får diagnoser som autism, dyslexi och adhd, hävdar forskare i en studie som publicerats i Lancet Neurology.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson | Uppd. kl 19:45, 2 sep

Vår stora oro är att barn över hela världen utsätts för okända giftiga kemikalier som i tysthet urholkar intelligensen, orsakar beteendestörningar, stympar deras framtida färdigheter och skadar hela samhällen, kanske allvarligast i utvecklingsländer, skriver Harvardforskaren Philippe Grandjean tillsammans med Philip Landrigan, från Icahn School of Medicine.

Den etablerade forskningsvärlden reagerar som väntat med tvivel.

År 2006 publicerade forskarna en lista på fem kemikalier, som påverkar hjärnans utveckling: bly, kvicksilver, arsenik, PCB:er och toluen. Nu har de lagt till ytterligare sex ämnen på listan, tex fluor. Forskarna menar att barn som får fluor i dricksvattnet får sänkt intelligens, rapporterar CNN.

NewsVoice kommentar: Medvetenheten kan sitta i tallkottkörteln

HalogenerForskning och rön presenterad i alternativmedia hävdar att tallkottkörteln i hjärnan skadas av fluor [länken är endast en service till läsarna som genom googling kan bilda sig en egen uppfattning. /red anm], ett grundämne nära besläktat med klor i halogenserien. Båda är mycket reaktiva med organiskt material som tex nervsystem och hjärna.

Halogenerna är en grupp grundämnen i periodiska systemets grupp 17. De är giftiga i grundämnesform. De reagerar lätt med andra ämnen och bildar gärna negativa joner. Halogenerna är fluor, klor, brom, jod och astat. / Wikipedia

Fluor kan dämpa medvetenheten

Att fluor kan skada vår förmåga till medvetenhet har diskuterats i många år. Det är även intressant att tallkottkörteln anses vara kopplingen mellan kropp och själ inom esoteriska kunskapstraditioner.

British scientist Jennifer Luke published a study which found that fluoride deposits tended to accumulate in the pineal gland and calcify it. In addition, a 450 page review on fluoride toxicity published by the National Research Council in 2006 reported that fluoride produced a range of negative side effects including “decreased melatonin production” and “other effects on normal pineal function, which in turn could contribute to a variety of effects in humans.”

Not just scientists, but mystics too have explored the effects of the pineal gland within us (from different angles): physically, it plays an important role in regulating sleep patterns and sexual development; spiritually, it is said to be a connection between the body and the soul, and is referred to by some as our “third eye.” Either way, when the pineal gland is calcified by sodium fluoride, it obviously cannot function properly. This could have grave effects both physically and spiritually upon humanity. / “The effects of fluoride on consciousness”

Parallell till narkolepsiskandalen

Effekten i form av medvetenhetssänkning var tydlig i narkolepsiskandalen. Barn och ungdomar förlorar medvetenheten, faller ihop och orkar inte vara aktiva. Den skadliga substansen anses då vara det giftiga grundämnet, kvicksilver i Pandemrix-vaccinet. Visselblåsaren från CDC och dr Andrew Wakefield är även de inne på samma spår, att trippelvaccin kan generera autism, en sjukdom som också skadar medvetenheten i form av autism.

Text: Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

30 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
14 november 2019 kl 00:53

Fluor är en restprodukt när man framställer aluminiumprodukter. Det ville företagen tjäna pengar på så man spred ut osanningen att det skulle vara bra för tänderna. Det är möjligt att emaljen stärks men det under emaljen skadas, liksom skelettet.
Sen är det som vanligt inom skolmedicinen, tandläkarna får inte alternativt är för lata att ta del av några som helst larm om att fluor är skadligt.
Jag var med ett barnbarn till tandläkaren nyligen och protesterade när tandläkaren började tala om vikten av fluor.
Hon berättade då att man håller på att forska om varför emaljen på nutidens barn blir allt sämre. Hon visade två små missfärgningar( lite gulaktiga) på Sannas framtänder.
Kan det vara så att vi använt fluor i tre, fyra generationer och det är det som är orsaken till den angripna emaljen ?
Skulle vara intressant att veta vad de kommer fram till i forskningen, om de överhuvudtaget tar med den aspekten.

Ante
Ante
Gäst
12 maj 2015 kl 11:03

Läs på barnens tandkräm om att den högsta mängden som skall tas skall vara som en ärta, hur många följer det? Att fluor ges till barn som utvecklas är helt vansinnigt då man inte vet bieffekerna av detta. Fluor tas upp av kroppen så fort vi kommer i kontakt med det, fluor halten i vattnet är också en faktor. Fluor är ett toxin och desto fler toxiner vi får i oss i kroppen desto svårare att bryta ner och följdeffekten av detta är i slutändan inflammationer som påverkar det neurologiska systemet och celler och bidrar till bla autoimmuna sjukdommar. Obalans i tarmfloran är en stor del i det, kosten idag försörjer oss inte med de goda bakterierna som hjälper tarmen att vara intakt så att den kan fungera som den ska.

Fluor tar även död på de enzymer som finns i munhållan och är där för att bryta ner bakterier, ännu sämre är det när fluor tas sig ner i magen så tar det död på de enzymer som bryter ner protein till aminosyror, bryts inte proteinet ner helt och hållet så är blir det kvar peptider. Peptider från bla kasein och gluten är morfin liknande och tar det sig ut i kroppen via tarmen och har då passage via hjärnbarriären och slår mot känsel centrum. En bieffekt är då att det skapas ett inflammatorisk tillstånd av en reaktion via biogena aminer (histamin intolerens), detta skapar överkänslighets reaktioner så som allergier och påverkar även depression, ångest, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter och vakenhet. Vill påpeka att det inte endats är fluor som skadar matsmältnings systemet och metabolism.

Den som kommenterade att barn med autism är pga av uppfostran bör nog läsa på en del innan man yttrar sig. Att nerulogiska faktorer som en obalans av neurotransmittorer beror på att teknik ligger till grund för det pga föräldrar inte tar tid är helt tagit från luften. Vi har ett barn med NPF diagnos och jag kan säga att vi gjort allt från början och kan nog inte ha gjort mer rätt, det skulle i sådana fall bero på att vi har varit för omtänksamma i sådana fall. Vi är nog inte sämre föräldrer än vad du är. Alla har alltid något drag av NPF spektrat, vad som gör det mer eller mindre märkbart för vissa och skapar ett funktionhinder är nog yttre miljöfaktorer och kost relaterade faktorer som vi utsätts för dagligen.

Pirjo Drakhjerta
Gäst
10 maj 2015 kl 12:50

Det diskuteras mycket kring tandkräm. Med eller utan fluor.. Men är det någon av er som läst vad som står med så liten text att man måste använda förstoringsglas, på RAMLÖSA flaskornas innehållsförteckningar?
Där står: Innehåller mer än 1,5mg fluorid per liter. Bör ej intas regelbundet av barn under 7 år!
Dessa flaskvatten med olika fruktsmaker är många gånger ett populärt alternativ till läsk hos småbarnsföräldrar..

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Pirjo Drakhjerta
14 november 2019 kl 00:56

Tack för upplysningen och det måste spridas till småbarnsföräldrar. Varningsskyltar på BVC vore lämpligt.

hellbrynje
hellbrynje
Gäst
26 januari 2015 kl 10:44

Vidriga SVT har en lagt in en hög VoF-växel nu.
Bedrövlig propaganda ämnat att skada oskyldiga barn.

De fantiserar och ljuger.

Använde flourfri tandkräm – fick dra ut åtta tänder

“Freja har en förkylningsastma och behöver ibland inhalera kortison, vilket också kan påverka tänderna på ett negativt sätt. Men enligt barntandläkaren Kristina Palm, som behandlade Freja, var det fluorfria en stor bidragande faktor till skadorna.”

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/tvaariga-freja-har-aterhamtat-sig

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  hellbrynje
14 november 2019 kl 01:18

Jag skulle söka alternativ hjälp för astman.

nypon
nypon
Gäst
15 december 2014 kl 12:42

Allt är medvetet och liv… så det är ju inte så att “medvetenheten sitter någonstans”.

Att något finns är detsamma som något är medvetet.

Anna Essling
Anna Essling
Gäst
15 december 2014 kl 09:33

Finns det någon känd metod att rena sig från fluor – efter ett liv med intag från olika källor skulle det vara skönt ‘just in case’…

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
15 september 2014 kl 01:53

Oavsett om flourid i tandkräm skulle vara farigt eller ej så använd hjärnan! Gå in i olika butiker och leta upp tandkrämerna och läs igenom ingredienserna! Välj med inteligens! Billigt är ofta dyrt och tvärt om. Det hänger givetvis på ingredienserna. Första ingrediensen är det mest av. Själv valde jag en organisk tandkräm från Himalaya. Vill prova om mitt IQ stiger. 🙂 Lycka till själva! Medvetenhet ökar för mig i meditation i enskiljdhet.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
15 september 2014 kl 19:29

Jag blir bara förvirrad av att läsa dina inlägg, vad de än må handla om. “Billigt är ofta dyrt och tvärtom” ? Vad betyder det ? Här handlar det om fluoridens påverkan på kroppen och du råder oss att informera oss om ingredienserna. Vad säger dom oss om fluoridens farlighet. Om du kunde uttrycka dig lite mer konkret kanske det gick att få sammanhang I det du skriver.

anders
anders
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
15 september 2014 kl 19:41

Här kommer en sida med en del uppseendeväckande inslag, men med en stor dos grundlighet i källförteckningen:
http://www.angelfire.com/az3/love_will_rule_soon/Nazi_Sodium_Fluoride_Mind_Control.htm

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Kenneth Thorberg
15 september 2014 kl 19:46

Vatten är ex. en billig ingrediens utan verkan.

MIchael Zazzio
Gäst
9 september 2014 kl 17:11

Bojkotta tandkrämer som innehåller fluor!

I stället för att använda fluorhaltiga munsköljmedel kan man gurgla kolloidalt silver, vilket har en extremt bakteriedödande effekt och således är användbart mot såväl de bakterier som orsakar tandlossning som hål i tänderna.

Fenrizia
Fenrizia
Gäst
9 september 2014 kl 07:34

Tvivlar inte alls på att fluor är ohälsosamt, men måste ändå ta nämnda studie med en nypa salt. Vad ni inte nämner, men som står att läsa i SvD:s artikel, är följande:

“Efter att ha undersökt studier av barn som får fluor i dricksvattnet, framförallt i Kina, hävdar forskarna att resultaten tyder minskad intelligens hos dessa barn, rapporterar CNN.

Andra forskare avfärdar dock slutsatserna som ”högst spekulativa”, inte minst vad gäller fluor.

– De citerar bara en artikel, som endast jämför medelintelligensen hos barn i byar med olika halter av fluor, utan att ta hänsyn till andra faktorer och utan att mäta fluorhalterna i olika barn eller jämföra deras IQ. Det är inga hållbara bevis, säger epidemiologen Jean Golding vid universitetet i Bristol.”

Med andra ord, forskarna bakom artikeln i Lancet Neurology tycks helt ha bortsett från en väldigt viktig sak i vetenskapliga sammanhang: Korrelation är INTE detsamma som kausalitet!

Sist, men inte minst, tycker jag att det är både okunnigt och enormt kränkande att kalla autism för en “sjukdom som skadar medvetenheten”. För det första är det inte en sjukdom, och att påstå det är att antyda att autism kan och bör botas. För det andra är de flesta autister långt mycket mer medvetna än vad neurotypiska människor föreställer sig!

Camilla Mellin
Camilla Mellin
Gäst
3 september 2014 kl 06:47

Tror inte riktigt på det, har barn som svalt tandkräm med fluor i tidig ålder utan senare tecken på autism. Tror däremot på medfödd autism som finns latent och som utvecklas i takt med allt mer stressat samhälle och föräldrar som inte tar sig tid utan låter teknik vara barnvakt i alltför stor utsträckning.

Red
Red
Gäst
2 september 2014 kl 19:59

Har korrigerat ingressen i artikeln där det stod att SvD-artikeln var publicerad 1 sep. Den var från feb 2014. Ämnet är dock alltjämt aktuellt och många har missat nyheten så den förtjänar ny uppmärksamhet.

Margareta Lundström GBG
Gäst
2 september 2014 kl 10:52

Det finns en otrolig berättelse om fluor av den prisbelönte journalisten Christoffer Bryson i boken The Fluoride Deception.
Jag har gjort ett sammandrag av boken här http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/06/23/har-du-last-vad-som-star-finstilt-pa-dina-barns-fluortandkram/

Om det inte hade hade varit så tragiskt och handlat om verkligheten, så hade man kunnat läsa boken som en spännande thriller.

Sara Ekberg
Sara Ekberg
Gäst
1 september 2014 kl 21:41

Vad heter författarna och/eller titeln på artikeln i Lancet angående koppling mellan fluor och barn som får tex autism?

Red
Red
Gäst
Reply to  Sara Ekberg
2 september 2014 kl 19:52

Neurobehavioural effects of developmental toxicity

Summary

Neurodevelopmental disabilities, including autism, attention-deficit hyperactivity disorder, dyslexia, and other cognitive impairments, affect millions of children worldwide, and some diagnoses seem to be increasing in frequency. Industrial chemicals that injure the developing brain are among the known causes for this rise in prevalence. In 2006, we did a systematic review and identified five industrial chemicals as developmental neurotoxicants: lead, methylmercury, polychlorinated biphenyls, arsenic, and toluene. Since 2006, epidemiological studies have documented six additional developmental neurotoxicants—manganese, fluoride, chlorpyrifos, dichlorodiphenyltrichloroethane, tetrachloroethylene, and the polybrominated diphenyl ethers. We postulate that even more neurotoxicants remain undiscovered. To control the pandemic of developmental neurotoxicity, we propose a global prevention strategy. Untested chemicals should not be presumed to be safe to brain development, and chemicals in existing use and all new chemicals must therefore be tested for developmental neurotoxicity. To coordinate these efforts and to accelerate translation of science into prevention, we propose the urgent formation of a new international clearinghouse.

http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(13)70278-3/abstract

See comments on PubMed

Linda B
Linda B
Gäst
1 september 2014 kl 21:00

Egentligen behöver man ju inte tandkräm alls. Det verkar inte vara så många som tänker på det. Jag var förresten alltid den enda i klassen som inte sköljde fluor när fluortanten kom. Mamma hade skrivit ett intyg åt mig för att jag skulle slippa. 😀 Men det berodde inte alls på att fluor är skadligt utan för att jag var så nojig att jag skulle råka svälja eländet.

Red
Red
Gäst
1 september 2014 kl 20:42

Vi har använt Kingfisher Baking Soda sedan en tid. Bra tandkräm med bikarbonat. Smakar mint. Min 3-åring gillar den också.

http://naturprodukter.se/hygien/tand-munvard/kingfisher-tandkram-baking-soda-mint-100-ml/

Elisabeth
Elisabeth
Gäst
Reply to  Red
3 september 2014 kl 06:53

Men den har SLS istället..??

Ingela Eriksson
Ingela Eriksson
Gäst
1 september 2014 kl 17:34

Flourtanten kom till våran skola och jag är född 1955 = började i skolan 1962. Nu minns jag inte hur många år Flourtanten kom. Men jag vet att vi inte drack upp det hon gav oss 😉
Att inte dricka flour kan ju vara klokt! Men hur många sväljer tandkräm rakt av?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Ingela Eriksson
1 september 2014 kl 20:29

Ja, vart tar den annars vägen om inte ner I halsen när man borstar tänderna på små barn.
Dom kan ju inte spotta ut den , och förstår väl ännu mindre ATT göra detsamma. Vi använder därför fluor-fri tandkräm.

Ingela Eriksson
Ingela Eriksson
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
2 september 2014 kl 21:35

Barn som är så små att de inte klarar att spotta ut tandkräm borde komma undan med en tandborste utan tandkräm.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Ingela Eriksson
14 november 2019 kl 01:05

Jag fick också skölja tänderna hos fluortanten. Jag gjorde det en gång sen sa jag nej. Kanske för att mamma läste veckotidningen Saxon som hade reportage med bilder på förstörda tänder av fluorsköljning. Den tidningen försvann på 80-talet kanske ?
När mina barn skulle skölja fick vi hem lappar att kryssa i nej eller ja.

Bo
Bo
Gäst
1 september 2014 kl 16:38

Jod är antidot (motgift) till Flour, brom, klor.

https://www.youtube.com/watch?v=ku2lylX13h4
American Nutrition Association- Brownstein May 2011

Läkare som “matar” sina patienter med jod. De mår bättre.

Jod har vi glömt, nu är det tillbaka för de som är visa nog att lyssna.

Och jod skall intas i ett holistiskt samband, alltså ska man ta bredspektrum vitamin/mineral tillskott med jod.Så minimerar man man utrensningseffekter (Herxheimer Reaktion)
Oraffat salt hjälper, vatten, magnesium, c-vitamin,.selen och mera saker, 60 mineraler…
läs på innan nu testar. Jag kör nacent iodine.

Jod är en kanongrej verkar det som för hälsan. i den värld vi lever med flour, brom, klor
i allt i vår omgivning, människan är superexponerad för dessa tre som är giftiga och kanske 90% av oss i västvärlden har brist på jod. Så det blir dubbelt dåligt.

Helge Andersson
Helge Andersson
Gäst
1 september 2014 kl 15:21

Artikeln är från 14 feb i SVD, inte från idag.

Red
Red
Gäst
Reply to  Helge Andersson
2 september 2014 kl 19:50

Ämnet är dock alltjämt aktuellt och många har missat nyheten så den förtjänar ny uppmärksamhet. Har rättat den felaktiga tidsangivelsen i ingresse, tack för påpekandet.