James Foley jobbade för militärens tidning och USAID

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 september 2014
- NewsVoice redaktion
James Foley - dekapitering 2014

James Foley - dekapitering 2014REFLEKTION. Den journalist som på en IS-video dekapiterades, en video om användes för ge skäl till USA att anfalla Syrien, arbetade tidigare för USA:s militärtidskrift “Stars and Stripes” i Afghanistan. År 2009 arbetade han även för USAID-finansierade projekt i Irak och blev en så kallade inbäddad journalist som fick följa med den amerikanska militären i deras krigsinsatser på plats i Irak. USAID anses av kritiker ha starka band till CIA.

Därefter började han arbeta för GlobalPost i Libyen och blev då tillfångatagen av Muammar Gaddafi-loyala styrkor och hölls fången i 44 dagar. När han tillfångatogs i Syrien 2012 arbetade han för Agence France-Press (AFP) och GlobalPost.

Hans bror var officer i amerikanska flygvapnet.

Artikeln “ISIS: Brutal beheading a windfall for Rendon Media Group” berättar om Rendon Media Group som tidigare varit inblandade i påhittade historier för att krigshetsa den amerikanska opinionen.

The Rendon Group is a public relations and propaganda firm headed by John Rendon which specializes in providing communications services both nationally and internationally.

Relaterat

James Foley’s Brother: The U.S. Could Have Done More for Jim

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Detta är ren psyop!
  Hela upplägget med “islamiska”staten stinker upp till himlen med avtryck från anglosaxiskt pr-tänkande!
  Uppmärksamma namnbytet från ISIS ( occult budskap?) till ISlamska staten.
  Sen när erkännar man ett sådant namn? Att erkänna namnet är att acceptera ( snarare få världsbefolkning att acceptera) att den Islamska staten existerar!
  De försöker verkligen förverkliga brezinskis vision om islamska kalifatet som ska splittra Ryssland!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *