Militäriseringen av Afrika – 3000 amerikanska soldater skickas mot ebola

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 september 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Ebola Zaire CDC Photo

Ebola-Zaire-CDC_PhotoANALYS. Obama kommer under tisdagen att på amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC presentera en taktisk plan mot ebola i Västafrika, men det handlar inte om att skeppa över 3000 sjukvårdare utan 3000 amerikanska soldater. Pentagon säger att militären ska bli “ledarhund” för insatsen och att de kan göra många nervösa.

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 10:37 16 sep 2014

En del av den amerikanska militärens aktiviteter i Liberia, där styrkans hemmabas kommer att placeras är oklar, skriver Daily Mail i artikeln “US to send 3,000 troops to Ebola danger zone as Obama administration shuffles military’s mission in Africa”.

Helt klart är att soldaterna kommer att få erfarenhet av att verka i ett område plågat av en dödlig och smittsam sjukdom. Utnyttjas ebolautbrottet i Västafrika som en träningsplats för amerikansk militär?

Så här skriver Mike Adams från Natural News om hur han befarar att de amerikanska myndigheterna kan agera i USA:

The U.S. government’s domestic response to an Ebola pandemic outbreak won’t be pretty… nor polite. We can all expect the government to follow the plans it has already written down, and those plans include forced quarantines, federal takeover of medical supplies and possibly even forced vaccinations of the entire population with experimental, unproven vaccines.

Vad vi vet är att den amerikanska militäriseringen av den afrikanska kontinenten nu kommer att ta ytterligare ett steg. 

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Relaterat

State Department orders 5,000 BODY BAGS and 160,000 hazmat suits for African Ebola outbreak as Obama sends 100 CDC expertsSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Ebola
Stöd NewsVoice 2024
  • Det har redan visat sig i det förgångna hur man kan manipulera människor, stater med virus skräckvisioner. För de som kan tyska rekommenderar jag att beställa och läsa boken “Virus Wahn” från Torsten Engelbrecht (journalist) och Claus Köhnlein (spec i invärtes medicin).
    Man undrar hur man har åstadkommit en Ebola Epidemi, var det malnutrition eller föregick ett omfattande vaccinationsprogram? En ny variant av USA att erövra ett annat land utan krigsförklaring

    • Enligt de uppgifter jag fått, hade den amerikanska militären i samarbete med medicinska forskare för flera år sedan etablerat ett experimentellt forskningslaboratorium för “biologiska vapen” i det sjukhus, varifrån smittan tycks ha kommit. Och flera strains av Ebola-virus stod på det forskningsprogrammet och har patenterats (!) av amerikanska “försvaret”. I samband med epidemins utbrott stängdes detta laboratorium, som tydligen slutfört sin uppgift. Man kan verkligen inte undgå att misstänka att epidemin är avsiktligt anlagd som ett slags “false flag” för att rättfärdiga ingrepp och åtgärder man vill genomföra och som annars inte hade kunnat motiveras. Att skicka tusentals amerikanska soldater till Afrika som respons i stället för hälsovårdspersonal, talar sitt tydliga språk, eller “speaks volumes” som man säger på engelska.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *