Militäriseringen av Afrika – 3000 amerikanska soldater skickas mot ebola

publicerad 16 september 2014
- av Torbjörn Sassersson red.
Ebola Zaire CDC Photo

Ebola-Zaire-CDC_PhotoANALYS. Obama kommer under tisdagen att på amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC presentera en taktisk plan mot ebola i Västafrika, men det handlar inte om att skeppa över 3000 sjukvårdare utan 3000 amerikanska soldater. Pentagon säger att militären ska bli “ledarhund” för insatsen och att de kan göra många nervösa.

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 10:37 16 sep 2014

En del av den amerikanska militärens aktiviteter i Liberia, där styrkans hemmabas kommer att placeras är oklar, skriver Daily Mail i artikeln “US to send 3,000 troops to Ebola danger zone as Obama administration shuffles military’s mission in Africa”.

Helt klart är att soldaterna kommer att få erfarenhet av att verka i ett område plågat av en dödlig och smittsam sjukdom. Utnyttjas ebolautbrottet i Västafrika som en träningsplats för amerikansk militär?

Så här skriver Mike Adams från Natural News om hur han befarar att de amerikanska myndigheterna kan agera i USA:

The U.S. government’s domestic response to an Ebola pandemic outbreak won’t be pretty… nor polite. We can all expect the government to follow the plans it has already written down, and those plans include forced quarantines, federal takeover of medical supplies and possibly even forced vaccinations of the entire population with experimental, unproven vaccines.

Vad vi vet är att den amerikanska militäriseringen av den afrikanska kontinenten nu kommer att ta ytterligare ett steg. 

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Relaterat

State Department orders 5,000 BODY BAGS and 160,000 hazmat suits for African Ebola outbreak as Obama sends 100 CDC experts