Miljöpartiet sparkar lokalpolitiker som ställer frågor om “cloud seeding”

publicerad 5 september 2014
- av K. Reporter
Tidningsklipp om Pernilla Hagberg. Montage: NewsVoice

DEBATT. Miljöpartiets ledning har tagit till den ovanliga åtgärden att be en lokalpolitiker i Vingåker lämna partiet. Den utlösande faktorn var att Pernilla Hagberg, miljöpartiets förstanamn på listan till kommunfullmäktige i Vingåker, engagerat sig i frågan om cloud seeding och nyligen i ett mail till en privatperson hävdat att SMHI mörkar olaglig geoengineering.

Text: K. Reporter | Faksimilier pixlade för att skydda upphovsrätten

Orsaken till den drastiska åtgärden att be Pernilla Hagberg lämna sin plats, var alltså inte att hon begått någon oegentlighet eller engagerat sig i frågor som strider mot partiets politik (miljöfrågor).

Pernilla Hagberg tog täten i laddad miljöfråga och straffades för det

Katrineholmskuriren lät publicera ett mail som Pernilla Hagberg skrivit som svar till en privatperson som i sin tur skrivit ett kränkande mail till henne:

“Hej foliehatt!

Att du inte skäms för att sprida sådana lögner till okunniga människor! Vad är du ute efter? Om du nu tror att kondensstrimmor efter flygplan är kemikalier spridda av bl.a. CIA med godkännande av den svenska regeringen, borde du tas omhand för vård.

Du kan ju tala med en meteorolog om saken och få “fenomenet” förklarat för dig. Det är det allra minsta du, i din bottenlösa okunnighet, är skyldig våra medborgare innan du går ut i media med dina vansinnigheter. Du borde, naturligtvis, med omedelbar verkan, avgå från alla politiska uppdrag.”

K.J.

Katrineholmskuriren skrev under rubriken “Miljöpartist: SMHI mörkar om [cloud seeding]”:

“Nu hävdar Pernilla Hagberg att detta, som brukar beskrivas som en konspirationsteori, är känt av ledande politiker och myndigheter i Sverige – men att de mörkar.”

Så här skriver hon i ett mail, som Kuriren har tagit del av:

“Det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat “nya” moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor.”

Avsändaren till det kränkande mailet var den som tipsade Katrineholmskuriren om Hagbergs svar och som därpå lät publicera ”scoopet”. Man skrev inget om det kränkande mailet från tipsaren. Pernilla Hagberg säger till NewsVoice att hon ångrar att hon svarade, men att hon kände sig provocerad.

Katrineholmskurirens artikel ledde i sin tur till fler inslag i både lokalpress och lokalradio/lokalTV, med intervjuer med företrädare för miljöpartiets ledning.

Partisekreterare Anders Wallner MP anser att ingen delar Pernilla Hagbergs åsikter

Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner säger exempelvis till Nyheter24 att Pernilla Hagbergs åsikter som inte delas av partiet.

Anders Wallner MP - Foto: Miljöpartiet“Både vi och och regionorganisationen har tagit avstånd från hennes åsikter i de frågorna. Så hon representerar inte partiet i det men hon är ju toppnamn lokalt och det är såklart problematiskt när vi har politiker som framför andra saker om vad partiet tycker.” Foto på Anders Wallner: Miljöpartiet hemsida

Enligt Pernilla Hagberg utsattes lokalorganisationen i Vingåker för påtryckningar från riksstyrelsen som ledde till att hon tvingades avgå. TT gör en kort artikel som publiceras i bland annat Svenska Dagbladet och Dagens Industri med rubriken “Kontroversiell miljöpartist avgår“:

“Pernilla Hagberg, Miljöpartiets förstanamn i Vingåker, är inte längre kandidat i kommunalvalet. Bakom avhoppet ligger hennes konspirationsteoretiska uttalanden om att de vita strecken efter flygplan i själva verket är CIA:s eller andra utländska myndigheters försök att kontrollera vädret.”

Pseudovetenskap – Svenska myndigheter avfärdar cloud seeding utan att ha undersökt dem

News Voice har under en tid granskat cloud seeding i serie artiklar, eftersom vi anser att inget ämne inte kan undersökas. Bland annat har såväl piloter som whistleblowers inom det militära berättat att cloud seeding är verkligt, dvs att flygplan avsiktligt släpper ut känt skadliga ämnen som bildar disiga moln. Avsikten är enligt källorna att tex främja och underlätta för egna militära radarkommunikationer och störa ut andra länders kommunikation. Ett annat syfte påstås vara för att påverka och “skapa” väder.

I USA sker detta under doktrinen Full-spectrum dominance som avhandlas i rapporten Joint Vision 2020.

I flera artiklar i NewsVoice granskades SMHI:s och Transportstyrelsens hantering av de misstänkta flygutsläppen. Granskningen visade att Sverige saknar kontroll av vad flygplan egentligen släpper ut och att SMHI häpnadsväckande nog helt saknar uppgifter om luftfuktighet och lufttemperatur som krävs för att kvardröjande kondensstrimmor ska kunna uppstå och att SMHI gissar när man skriver att cloud seeding skulle vara vanliga kondensstrimmor.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hans Persson, alla frågor måste kunna undersökas även det som är kontroversiellt eller “polisiärt etablerat” som en “sanning”. Ett sådant exempel är så kallade cloud seeding [ett ämne som tydligen ska beskrattas enligt vissa]. På NewsVoice är kommentarsfälten öppna och det finns disparata uppfattningar representerade. Jag föreslår därför att du skickar in en debattartikel där du fritt utvecklar ditt resonemang ovan.

  Många är säkert intresserade av att veta med vad just din hjärnkapacitet kan presentera i frågan. Inkom med en debattartikel med personfoto så kör vi. Att gnälla i ett kommentarsfält har i princip ingen verkan på den grupp du vill influera/stimulera. / redaktören, NewsVoice

 • Chemtrailförespråkarna är naturligtvis inget annat än knäppskallar som tar denna konspirationsteori som ett surrogat för religion. En galen sekt vars medlemmar inte borde få gå lösa, men efter mentalvårdsreformen får vi stå ut med att dessa förvirrade människor tillåts finnas mitt ibland oss. Det bästa vi kan göra är att ignorera dem.

 • Det stolliga MP utesluter en ännu stolligare medlem. Vilken cirkus! Kunskaper i kemi, fysik, naturvetenskap m.m. verkar vara fullständigt bortblåsta i dessa rättshaveristers föreställningsvärld. En sekt kanske?

 • anders

  V.g. fatta att baslön inte innebär villkorslös existens. Tills du gör det är vidare samtal om saken meningslös.

 • V39 Tisdag : Har aldrig sett så mycket chemtrials på himlavalvet här i Åseda Kronoberg ett efter ett kom planen och sprutade ut massor av skit över oss , såg hur ett plan vände på himlen försökte fånga det på bild men tyvärr så hade inte min lilla tele den kapaciteten att fånga det i motljus , dock så kunde man tydligt se u-svängen på himlen. Denna dag syntes inte ett enda äkta moln många i min omgivning klagade på irritation i hals samt huvudvärk och trötthet . Tack Pernilla för att du verkligen försökte väcka folket !

 • Det är ändå ett litet sundhetstecken att det finns någon politiker med lite civilkurage, synd bara att de är lätträknade och att hon straffades av de andra marionetterna vi får dras med.

  All heder åt Pernilla!

 • Värst vad MP var intoleranta mot Pernilla. Det vore mer önskvärt om de koncentrerade sig på att eliminera de riktiga knäppgökarna som finns i partiet.

 • Skrev till ovan nämnde Wallner och uttryckte min åsikt om hyckleriet. Fick ett “goddag yxskaft-svar” så klart. Men syftet var inte heller att försöka få till en diskussion för att upplysa någon broilerpolitiker som befinner sig mitt på karriärstegen och bryr sig fan i verkligheten, syftet var bara att visa att det finns folk härute som vet vad som pågår och inte låter sig nöja med deras lögner.

  Men nu är det ju bara en vecka kvar till val och det , om något, är ju ett ypperligt tillfälle att visa att vi inte accepterar det här jävla skuggspelet etablissemanget hanger sig åt genom att avvisa våran “rösträtt” helt och hållet

  Det finns tre sorters människor. De som luras , de som låter sig luras och de som inte låter sig luras.

 • Tråkigt att Miljöpartiet beter sig på detta sätt mot en partimedlem som vågar säga det som ingen annan vågar säga.
  I torsdags, alltså den 4 september 2014, observerade jag dom numera klassiska rutmönstren på himlen ovan Sundsvall. Det hade alltså föregåtts av en, vad jag får förmoda, omfattande verksamhet av flygplan som sprutat ut dessa artificiella och förmodligen giftiga molnstråk.
  Kl. 11.30 samma datum såg jag tre flygplan samtidigt ovanför mig. Ett följde ett mörkt spår och hade ett ganska tjockt vitt spår efter sig. Ett annat flygplan, tätt följt av ett annat, släppte båda ut, vad jag kan förmoda vara något annat än kondensationsspår. (Jag har bilder men det verkar inte gå att lägga in här). Ingen av flygplanen kunde hittas på Fligthradar när jag kollade senare (man kan alltså kolla bakåt i tid). Faktum var att inga trafikflygplan fanns ovanför Sundsvall den aktuella tiden.

  • Hej Stefan!

   Jag befann mig vid coops parkering i Nacksta från 0930 till 1200 och iakttog hela skådespelet, det var en av de mera systematiska besprutningar jag har sett.
   Tror jag räknade till ca. 15-16 överflygningar förmodligen flera, eftersom när jag började observera fanns redan ett flertal trails som började övergå till ”slöjmoln”, och som du säger dom kom ibland flera i taget.

   Efter denna observationen bestämde jag mig för att dagen efter upprepa mina iakttagelser av himmelen under samma tid. Vädret var i stort sätt det samma, sol och varmt.
   Där kom även denna dag rätt så många flygplan, men inga av de jag observerade lämnade trails och framför allt helt slumpvisa kurser/riktningar om man jämför med föregående dag.

   TS

   • Hej Tom!

    Det var intressant att höra att du gjort observationer i samma område samma förmiddag och under så lång tid. Vi kanske kan göra något konkret av vad vi sett. Kanske var sin polisanmälan. Eller skriva en artikel eller insändare till Sundsvalls Tidning. Tog du några bilder? Jag har några, dessvärre tagna med Iphone men dom fungerar hyfsat. stefanfrankel@yahoo.com
    Vänligen
    Stefan

    • I dag var det dags igen!
     Från samme plats har jag i dag kl. 1330 observerat minst fem flygningar/cemtrails över sundsvall i riktning väst till öst.

     Det ända som skiljer sig från observationerna den 4sep är avståndet mellan trailsen, lite större avstånd och färre trails i dag, än så länge.

 • Miljöpartiet är tydligen lika kapat som alla andra partier för att framföra den Orwellska agendan. Detta syns i den stora energi som ägnas åt bidragspolitik från alla håll. Bidragen är främst ett medel att få människor att frivilligt acceptera överstatens osynliga fängelsemurar. Det är också ett subtilt verktyg att träna in folk till att bli kriminella. Bidrag är ett inflöde av energi från andra och har man aldrig lärt sig att flöda ut till andra, så har man skapat en potensiell kriminell.

  • Vänta bara tills man inför medborgarlön/basinkomst. Då blir det riktig fart på energierna.
   Allvarligt talat så är nog medborgarlön en av de sämsta ideer man kan komma på om man vill ha ett samhälle där människor tar ansvar för sig själva och andra utan att parasitera.

   • Anders du borde iaktta hur Universum och därmed också jorden fungerar innan du uttalar dig om en villkorslös existens. Det är kanske lättare att se alla utslagna, hemlösa, arbetslösa än att införa andra sätt att tänka och hantera Livets villkor. I andra länder förekommer det filmer och diskussioner i ämnet på en allvarligt och högt intellektuell nivå…

   • Det är precis det jag gör.

    Varför envisas med att blanda in den fiktiva mätenheten pengar, genom olika bestämmande instanser som tar en inte oväsentlig del i provision på att fördela det som andra arbetat ihop.

    Det vore bättre att som Tellinger föreslår dela det man producerar istället för att som idag skicka ett minimum av 70-75 % i skatt, som det råder delade meningar om redovisningen av.

    Däremot tror jag inte på villkorslös existens. Man har som människa rättigheter och med dessa kommer ett ansvar. Detta måste man noga fundera över.

 • Vilken kontroll har flygbolagen på flygbränsle? Lite kemikalier som inte stör motorer kan ju smygas in i bränslet utan piloters vetskap.

 • Vad hade förväntats? Helt rätt av Pernilla att berätta…däremot känns det så litet, patetiskt och ynkligt av fullvuxna människor som även är politiker att mörka det som folk ser…chemtrails existerar oavsett vad politiker försöker mörka, sparka sina partikamrater för att de säger sanningen…det måste verkligen vara stort projekt som eliten sysslar med! Men så patetiskt hur de agerar…pinsamt!

 • Tycker att Pernilla Hagberg gjorde sitt jobb som vi medborgare förväntar oss, så ska politiker ska agera, ta tag i saker som behöver utredas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *