Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Miljöpartiet sparkar lokalpolitiker som ställer frågor om “cloud seeding”

publicerad 5 september 2014
- K. Reporter
Tidningsklipp om Pernilla Hagberg. Montage: NewsVoice

DEBATT. Miljöpartiets ledning har tagit till den ovanliga åtgärden att be en lokalpolitiker i Vingåker lämna partiet. Den utlösande faktorn var att Pernilla Hagberg, miljöpartiets förstanamn på listan till kommunfullmäktige i Vingåker, engagerat sig i frågan om cloud seeding och nyligen i ett mail till en privatperson hävdat att SMHI mörkar olaglig geoengineering.

Text: K. Reporter | Faksimilier pixlade för att skydda upphovsrätten

Orsaken till den drastiska åtgärden att be Pernilla Hagberg lämna sin plats, var alltså inte att hon begått någon oegentlighet eller engagerat sig i frågor som strider mot partiets politik (miljöfrågor).

Pernilla Hagberg tog täten i laddad miljöfråga och straffades för det

Katrineholmskuriren lät publicera ett mail som Pernilla Hagberg skrivit som svar till en privatperson som i sin tur skrivit ett kränkande mail till henne:

“Hej foliehatt!

Att du inte skäms för att sprida sådana lögner till okunniga människor! Vad är du ute efter? Om du nu tror att kondensstrimmor efter flygplan är kemikalier spridda av bl.a. CIA med godkännande av den svenska regeringen, borde du tas omhand för vård.

Du kan ju tala med en meteorolog om saken och få “fenomenet” förklarat för dig. Det är det allra minsta du, i din bottenlösa okunnighet, är skyldig våra medborgare innan du går ut i media med dina vansinnigheter. Du borde, naturligtvis, med omedelbar verkan, avgå från alla politiska uppdrag.”

K.J.

Katrineholmskuriren skrev under rubriken “Miljöpartist: SMHI mörkar om [cloud seeding]”:

“Nu hävdar Pernilla Hagberg att detta, som brukar beskrivas som en konspirationsteori, är känt av ledande politiker och myndigheter i Sverige – men att de mörkar.”

Så här skriver hon i ett mail, som Kuriren har tagit del av:

“Det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat “nya” moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor.”

Avsändaren till det kränkande mailet var den som tipsade Katrineholmskuriren om Hagbergs svar och som därpå lät publicera ”scoopet”. Man skrev inget om det kränkande mailet från tipsaren. Pernilla Hagberg säger till NewsVoice att hon ångrar att hon svarade, men att hon kände sig provocerad.

Katrineholmskurirens artikel ledde i sin tur till fler inslag i både lokalpress och lokalradio/lokalTV, med intervjuer med företrädare för miljöpartiets ledning.

Partisekreterare Anders Wallner MP anser att ingen delar Pernilla Hagbergs åsikter

Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner säger exempelvis till Nyheter24 att Pernilla Hagbergs åsikter som inte delas av partiet.

Anders Wallner MP - Foto: Miljöpartiet“Både vi och och regionorganisationen har tagit avstånd från hennes åsikter i de frågorna. Så hon representerar inte partiet i det men hon är ju toppnamn lokalt och det är såklart problematiskt när vi har politiker som framför andra saker om vad partiet tycker.” Foto på Anders Wallner: Miljöpartiet hemsida

Enligt Pernilla Hagberg utsattes lokalorganisationen i Vingåker för påtryckningar från riksstyrelsen som ledde till att hon tvingades avgå. TT gör en kort artikel som publiceras i bland annat Svenska Dagbladet och Dagens Industri med rubriken “Kontroversiell miljöpartist avgår“:

“Pernilla Hagberg, Miljöpartiets förstanamn i Vingåker, är inte längre kandidat i kommunalvalet. Bakom avhoppet ligger hennes konspirationsteoretiska uttalanden om att de vita strecken efter flygplan i själva verket är CIA:s eller andra utländska myndigheters försök att kontrollera vädret.”

Pseudovetenskap – Svenska myndigheter avfärdar cloud seeding utan att ha undersökt dem

News Voice har under en tid granskat cloud seeding i serie artiklar, eftersom vi anser att inget ämne inte kan undersökas. Bland annat har såväl piloter som whistleblowers inom det militära berättat att cloud seeding är verkligt, dvs att flygplan avsiktligt släpper ut känt skadliga ämnen som bildar disiga moln. Avsikten är enligt källorna att tex främja och underlätta för egna militära radarkommunikationer och störa ut andra länders kommunikation. Ett annat syfte påstås vara för att påverka och “skapa” väder.

I USA sker detta under doktrinen Full-spectrum dominance som avhandlas i rapporten Joint Vision 2020.

I flera artiklar i NewsVoice granskades SMHI:s och Transportstyrelsens hantering av de misstänkta flygutsläppen. Granskningen visade att Sverige saknar kontroll av vad flygplan egentligen släpper ut och att SMHI häpnadsväckande nog helt saknar uppgifter om luftfuktighet och lufttemperatur som krävs för att kvardröjande kondensstrimmor ska kunna uppstå och att SMHI gissar när man skriver att cloud seeding skulle vara vanliga kondensstrimmor.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq