Psykologer och sociologer – Delta i debatten om psykologin som styr samhället i krig och fred!

11

Torbjörn SasserssonVärlden utvecklas på ett oroväckande sätt och du som sakkunnig inom psykologi och sociologi har en särskilt viktig ställning i arbetet att lösa dessa problem. Det anser jag, Torbjörn Sassersson, som är redaktör för nättidningen NewsVoice. Idag fick 350 svenska professorer och doktorander inom psykologi och sociologi detta meddelande.

Jag hoppas därför att du vill dela med dig av dina insikter om de psykologiska mekanismer som styr bakom utvecklingen.

Det finns många obesvarade frågor och här är tre:

  • Var går gränsen mellan politisk handlingskraft och galenskap?
  • Vilken psykologi får människor att säga stopp istället för att tiga?
  • Varför övertrumfar PR och politisk propaganda förnuftet?

Skicka gärna in ditt debattbidrag till redaktionen

obama

Läs artikeln: Maktens psykiska störningar – Syrien 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
12 oktober 2014 kl 19:18

En dold agenda i sammanhanget är den “förvandling” av språkets ord (a la Orwell) från koncept till att det är orden som skall styra tanken och inte konceptet. Kallas dekonstruktion och är uttänk av: http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Derrida

en lite mer förklarande artikel: http://henrymakow.com/2014/10/Jacques-Derrida.html

daniel
daniel
Gäst
12 oktober 2014 kl 16:27

När kommer svaren upp? Detta var mycket intressanta frågeställningar.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
1 oktober 2014 kl 07:03

För bot mot rädsla, som är en emotion finns flera metoder, alla bekrigade av skolpsyket.
EFT är en enkel gördetsjälv metod som fungerar. Den är lättsam och kan ta lite tid men fungerar. Sedan finns IDENICS, Aspectics, Dianetik, TROM, Clearbird, m.fl. Alla fungerar på samma grundide’ att en låg emotion laddar ur mot en hög emotion, samt att personen själv skapar sin mentala situation. Skolpsyket skyller på andra yttre ting och är därför verkningslös. Nästa steg över emotioner blir på andligt beslutande nivå(postulat).
Testa med att komma ihåg en minnesbild innehållande beundran och i den minnesbilden placera en i format mindre minnesbild innehållande sorg t.ex. och håll dessa två samtidigt och se vad som händer.
På eft/mercola.com finns en gratis manual i EFT. Många demovideos finns på youtube.

OT; ingenjörer och tekniker förstår detta på en gång. Humanister/psykologer får det att snurra i regel.

Red
Red
Gäst
30 september 2014 kl 23:12

Om vi föreställer oss att den samlade privata ekonomiska förmögenheten till 95% är samlad hos en 5% av befolkningen så är fortfarande dessa 5% beroende av 95% av världens population för att behålla politisk makt, pengar, egendom och social kontroll.

Det borde betyda att den egentliga distribuerade makten är placerad hos allmänheten och den är distribuerad dit av de där 5% av befolkningen som har kapitalet. De är med andra ord helt beroende av oss.

Så vad väntar vi på? Om det bara handlar om samarbete så låt oss samarbeta för att revidera samhället så att grundpelarna består av intelligens, kunskap och empati.

Vi skulle kunna sammanfatta alla religioners budord till ett singulärt och helt sekulärt budord: skada inte.

Do you catch my drift? 😉

zecharia
zecharia
Gäst
30 september 2014 kl 21:01

Ett inpass från sidan – Torbjörn är inne på psykologi och den snuddar vi det jag sett. Och som handlar om det som ligger bakom psykologin i beteendet – psyket. Varför sker det som sker? Vilken förnuftig människa vill föröda sin egen jord, förgifta sina egna hav, slå ihjäl sin egen art? Varför?
Rädsla. Avskurenhet från Det Stora. En ensamhet som skapar rädsla. En tomhet som skrämmer psyket i sin avskurenhet.
Lösningen?
Den finns – fundera gärna själv. Vad skulle kunna råda bot på en rädsla och ensamhet så stor att kollektiva vansinnigheter som världskrig och slakt av den egna arten är det som återstår? Vad kan möjligen råda bot på denna förtvivlan?
Alkohol, droger, konsumism…?? Religiös eller politisk fundamentalism? Någon -ism alls?

anders
anders
Gäst
30 september 2014 kl 19:16

Den balans som störs av hur vi växer upp och fostras, behandlas här av Mark Passio:

anders
anders
Gäst
30 september 2014 kl 18:27

Detta är en tolkning av det vi talar om:

Red
Red
Gäst
30 september 2014 kl 17:25

Jag tror det finns mycket goda krafter överallt, men det slog mig att just psykologerna aldrig hörs i debatten om samhället och världen.

Allt är mina ögon psykologi.

Varken pengar eller vapen har någonsin styrt något. Någon måste göra något med pengarna och vapnen. Det krävs tänkande, känslor, omedvetna mekanismer och beslut innan handling sker. Psykologi.

Julius
Julius
Gäst
30 september 2014 kl 16:53

Det är mycket bra idé Torbjörn och verkligen bra satsning för att få in specialister i frågan att ge sina åsikter om den aktuella galenskapen som pågår just nu i världen.I alla fall min uppfattning är (jag är inget psykolog) att först det är girigheten hos beslutsfattarna som driver galenskapen för att de är så förblindade av en massa pengar och makt att de gör vad som helst för att kunna fortsätta deras rikemans liv med flödande champange och allt vad man kan köpa för pengarna.Dessa människor bryr sig inte längre av folket och bryr sig inte om deras egna nationer.De låter sig mutas bara att kunna vara kvar i dessa positioner.De är helt avskurna av den verklighet som finns runt om de,helt kalla av att folk lider p.g.a. dåliga löner,arbetslöshet m.m.I.o.m. den demokratin som gamla grekerna har pratat om är länge sedan död,det spelar inge roll om man röstar höger eller vänster,då ser framtiden mörkt ut.Den som kan redda mänskligheten är att fler som vaknar och går ut på gator och protesterar mot den ruttna politiska styret och börjar agera mot alla dessa bevakningar mot civila, pengarlösa samhället, genmanipulerade grönsaker/frukter och inte minst mot de skrupellösa bankirerna som manipulerar börsen,guld,silvermarknader m.m.Det är enligt mig det ända räddningen av hela mänskligheten.

Peka finger
Peka finger
Gäst
30 september 2014 kl 14:31

Vansinnigt Torbjörn. Du vänder dig till “den skolade världen”, proffessorer m fl, vilket är en del av problemet. Det är inom Science – det är i sig själva just vapnen, drivkrafterna och de som är de som i det yttre för ut det du kallar att “Världen utvecklas på ett oroväckande sätt”.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Peka finger
30 september 2014 kl 20:23

Det måste väl finnas individer även I den skolade världen som ser igenom indoktrineringen
som pågår. Dom kanske bara behöver en push som den här för att faktiskt börja agera efter
sitt eget förnuft I stället för att bara följa John. Och OM nu , mot förmodan , det inte är så kommer det ju snart att märkas. Varför inte ge det en chans ?