Tidernas största klimatmarsch – 400 000 marscherade för klimatet i New York

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 22 september 2014
- NewsVoice redaktion

Climatemarch - Photo: Shadia Fayne WoodNEW YORK SEP 21.  Igår marscherade världen för klimatåtgärder. Från Manhattan till Melbourne, mer än en halv miljon människor gick ut på gatorna i en enad global drag att kräva ambitiösa åtaganden från världens ledare att ta itu med klimatkrisen.

I slutet av dagen konstaterades att marschen i New York drog cirka 400000 människor – mer än en fyrdubbling av de 100 000 man räknat med i förväg! Marschen genomfördes bara två dagar innan världens ledare konvergerar här för ett krissammankallat FN-toppmöte om klimatet.

Text: Jens Rundberg | Källa: Peoplesclimate.org via Krylla.com | Foto: Shadia Fayne Wood


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om koldioxiden minskar kommer vi att få en ny istid mycket snabbt. Läs boken “Rädda vår jord : jorden är gammal. bonden är ung” av Lars Wilsson för att få perspektiv på situationen.
  Vi skulle just nu befinna oss i början av en ny istid om inte kineserna börjat odla ris i stor skala för 5000 år sedan, som ger stora utsläpp av koldioxid. Detta har gett oss en frist innan nästa istid.

 • Nu är de ledande glada, budskapet har sjunkit in i folkssjälen. Kanske nu är det dags för nästa steg, skatt för att vi andas ut Co2 det för plantorna so livsviktiga gas.
  Inget emot att människor vakna för att rädda vår planet, håller med P.K.Petterson bara de kämpar för rätt sak.

 • Man får hoppas att dessa människor på ett rimligt sätt har satt sig in i ämnet, och att de inte har tagit de konventionella och dominerande mediernas ensidiga propaganda för den absoluta sanningen i denna fråga.

 • Demonstration mot planerat åldrande som leder till sopberg i tredje världen? Eller att massiv använding av P-piller lett till att haven förorenats med konstgjort östrogen så manliga bestånd av djurliv tagit skada? Nej såklart inte, demonstrera mot en gas som inte utgör något hot mot miljön överhuvudet taget.

 • Hundratusentals människor i UK var också ‘ute på gatorna’ i samma ärende – bl a samlades flera hundra personer i Totnes, Devon – många iklädda grönt. Det fanns massor av plakat med råd om att spara energi. Alla kan göra något för att vara rädd om planeten.
  Ungefär samtidigt, mitt emot salutorget, spelade en grupp musiker medryckande musik med anledning av The International Day of Peace, bl a härlig jazz. Det var omöjligt att stå still kan jag säga! 🙂

  Nu har jag andra funderingar beträffande ‘den lilla’ människans påverkan på klimatet och planetens vara eller icke vara. Det största hotet kommer sannolikt från dem som manipulerar med väder, mat, medicin etc.!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *