Tidernas största klimatmarsch – 400 000 marscherade för klimatet i New York

6

Climatemarch - Photo: Shadia Fayne WoodNEW YORK SEP 21.  Igår marscherade världen för klimatåtgärder. Från Manhattan till Melbourne, mer än en halv miljon människor gick ut på gatorna i en enad global drag att kräva ambitiösa åtaganden från världens ledare att ta itu med klimatkrisen.

I slutet av dagen konstaterades att marschen i New York drog cirka 400000 människor – mer än en fyrdubbling av de 100 000 man räknat med i förväg! Marschen genomfördes bara två dagar innan världens ledare konvergerar här för ett krissammankallat FN-toppmöte om klimatet.

Text: Jens Rundberg | Källa: Peoplesclimate.org via Krylla.com | Foto: Shadia Fayne Wood


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
2 oktober 2014 kl 21:40

Om koldioxiden minskar kommer vi att få en ny istid mycket snabbt. Läs boken “Rädda vår jord : jorden är gammal. bonden är ung” av Lars Wilsson för att få perspektiv på situationen.
Vi skulle just nu befinna oss i början av en ny istid om inte kineserna börjat odla ris i stor skala för 5000 år sedan, som ger stora utsläpp av koldioxid. Detta har gett oss en frist innan nästa istid.

Redhawk
Redhawk
Gäst
24 september 2014 kl 20:32

Nu är de ledande glada, budskapet har sjunkit in i folkssjälen. Kanske nu är det dags för nästa steg, skatt för att vi andas ut Co2 det för plantorna so livsviktiga gas.
Inget emot att människor vakna för att rädda vår planet, håller med P.K.Petterson bara de kämpar för rätt sak.

Peter K. PetterssonD
Peter K. Pettersson
24 september 2014 kl 14:56

Man får hoppas att dessa människor på ett rimligt sätt har satt sig in i ämnet, och att de inte har tagit de konventionella och dominerande mediernas ensidiga propaganda för den absoluta sanningen i denna fråga.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Peter K. Pettersson
24 september 2014 kl 16:00

Vad kan oddsen vara på att den förhoppningen stämmer ?

Rikard
Rikard
Gäst
23 september 2014 kl 01:06

Demonstration mot planerat åldrande som leder till sopberg i tredje världen? Eller att massiv använding av P-piller lett till att haven förorenats med konstgjort östrogen så manliga bestånd av djurliv tagit skada? Nej såklart inte, demonstrera mot en gas som inte utgör något hot mot miljön överhuvudet taget.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
22 september 2014 kl 16:44

Hundratusentals människor i UK var också ‘ute på gatorna’ i samma ärende – bl a samlades flera hundra personer i Totnes, Devon – många iklädda grönt. Det fanns massor av plakat med råd om att spara energi. Alla kan göra något för att vara rädd om planeten.
Ungefär samtidigt, mitt emot salutorget, spelade en grupp musiker medryckande musik med anledning av The International Day of Peace, bl a härlig jazz. Det var omöjligt att stå still kan jag säga! 🙂

Nu har jag andra funderingar beträffande ‘den lilla’ människans påverkan på klimatet och planetens vara eller icke vara. Det största hotet kommer sannolikt från dem som manipulerar med väder, mat, medicin etc.!!!