Växande kritik om valfusk i skotska valet

4

Allt fler medborgare i Skottland kritiserar nu valmyndigheten för oegentligheter under folkomröstningen om Skottlands självständighet i förra veckan.

Under måndagen hade så många som 150 000 människor begärt en omräkning eller att resultatet måste granskas, skriver The Guardian.

Flera foton och videofilmer från vallokaler utgör grund för misstankar om valfusk. De visar på märkliga handhavanden med röster, bland annat att ja-röster lagts i högar för nej.

Läs mer i The Guardian

Text: K. Reporter

Mary Pitcaithly, chief counting officer in the Scottish referendum, said she was satisfied that all counts were conducted properly. Photo: Jeff J Mitchell/Getty Images [photo pixelated to protect copyright]

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Brynolf
Brynolf
Gäst
24 september 2014 kl 22:37

Hm..det är inte rösterna som räknas..utan rösträknarna som räknas i detta fall.

Raphael Mabo
24 september 2014 kl 20:41

Det behöver inte handla om ett organiserat valfusk, utan kan även handla om den mänskliga faktorn. Ett val är en stor apparat och människor är inte något annat än, ja, människor. Med mycket information, många människor och en intensiv arbetsperiod så kan det ske misstag – det är bara naturligt som jag ser det. Behöver inte vara någon medveten manipulation. I Sverige sammanställs först ett preliminärt resultat och sedan räknar länsstyrelsen om rösterna, alltså rösterna dubbelkollas. Det är bara positivt att man dubbelkollar och räknar en gång till, val är så viktiga och då bör man göra allt för att minimera att det händer fel och misstag.

Red
Red
Gäst
24 september 2014 kl 10:22

ELECTION FRAUD IN SCOTLAND MAY BE BIGGER THAN COUNTING VOTES

Brynolf
Brynolf
Gäst
Reply to  Red
24 september 2014 kl 19:44

Föga förvånande om inte dom flesta val manipuleras, i detta fall skulle den röda tråden som måste följas till varje pris brytas, alltså den förutstakade geopolitiska tråd som eliten satt upp.
Utgången för ett självständigt Scotland får man sia om men dem skulle få problem helt klart.