Amerikanska vapenindustrin visar upp nytt superstridsplan genom att bomba IS

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson red.

F22 raptorDEBATT. I USA:s fabricerade kamp mot IS sätts för första gången F-22 Raptor-flygplan in i strid skriver SvD. Det är USA:s mest avancerade plan. Kanske mest för att glädja försvarsindustrin och för att locka köpare, menar överstelöjtnant Stefan Ring: “Det kan vara för att visa varför andra länder ska köpa deras plan”.

NewsVoice har påpekat detta många gånger. Krigen i Mellanöstern och Afrika handlar inte om att USA ska rädda folk undan diktatorer eller för att skapa fin demokrati. Det finns ingen vinst i det. Att bomba och härska genom att söndra är däremot big business som förklarades i artikeln: “Mellanöstern är krigsindustrins mest lönsamma marknadsområde för krigföring och vapentester” från augusti 2010.

Den artikeln refuserades tre gånger av Newsmill trots omskrivning och utökad källhänvisning.

Motiveringen löd:

“Tack för en välskriven text, men vi väljer att inte publicera den då den är för konspiratorisk. Du har bra poänger, men omvänd bevisföring och antaganden gör att tesen känns tunn.”  Vänligen, Sakine Madon, Redaktör, Newsmill

Det tidigare massmedia-journalisten Udo Ulfkotte som i slutet av september gick ut och avslöjade CIA:s inblandning i europeisk opinionsbildning genom att styra upp vem som ska skriva vad i de stora tidningarna är inne på samma linje som NewsVoice. Det som driver Ulfkotte är hans önskan att stoppa ett nytt större krig med inblandning av USA, Europa Mellanöstern och Ryssland.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: F-22 Raptor
Stöd NewsVoice 2024
  • Man har väl också skapat en ”no fly zone” över området trots att samma gäng ännu inte hunnit leverera några plan till den lede fi. Kanske är dom korta på transpondrar så det finns risk att de krockar med annat i luften. eller med varandra. Inte bra för butiken.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *