Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson
Udo Ulfkotte - Foto: RT.com
ArcanumSkolan

Udo Ulfkotte är att beteckna som medievärldens Snowden. Han är en prisad journalist och var tidigare redaktör på en av Tysklands största dagstidningar “Frankfurter Allgemeine Zeitung” där han arbetat i 17 år. Han var rådgivare till den tidigare förbundskanslern Helmut Kohl. Nu avslöjar han att alla större mainstream-medier i väst är köpta och kontrollerade av industriella finansintressen, politik och underrättelsetjänster som tex CIA.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppd. kl 10:59, 10 maj 2015*

Udo Ulfkotte säger att han inte har egna barn och har haft flera hjärtinfarkter. Han bryr sig inte om han fängslas för sanningen måste ut. Läsarna till de stora nyhetstidningarna i Europa är lurade, säger han i en färsk intervju på RT.com.

Ulfkottes berättelse och avslöjande är sensationellt och av enormt allmänt intresse, men hur reagerar mainstream media? Som väntat inte alls. Svenska och utländska medier har hittills totalt mörkat denna insider och whistleblower [*testa att söka på Udo Ulfkotte]. Enbart RT.com och några få småmedier i bla Tyskland har tagit upp denna glödheta potatis.

Vad var det som fick Udo Ulfkotte att komma ut? Krig. Han befarar att starka amerikanska intressen försöker dra in Mellanöstern, Europa och Ryssland i ett nytt mycket stort krig. Denna upptrappning är ingen spekulation, den pågår just nu i Mellanöstern och det kalla kriget är tillbaka mellan supermakter som på nytt förbereder sig för atomkrig.

“The German and American media tries to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say… it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia”. / Udo Ulfkotte

General Yury Yakubov, en senior rysk försvarsminister sa i september, enligt Infowars:

“In my view, our primary enemy is the U.S. and the North Atlantic bloc. In addition, it is necessary to hash out the conditions under which Russia could carry out a preemptive strike with the Russian Strategic Rocket Forces.”

Kom ut med omskakande bok den 11 september 2014

Udo Ulfkotte kom ut med sin bok: “Bought Journalism. How Politicians, Intelligence and High Finance Control German’s Mass Media” i tysk version den 11 september 2014. Efter det har detta avslöjande av Snowden-kaliber sipprat ut via diverse småtidningar och sociala medier. Den 29 september intervjuades han av RT.com, som la ut videon på YouTube. Idag ytterligare en vecka senare är västmedia fortfarande helt tyst, en nollreaktion som understryker Udo Ulfkottes budskap: västmedia är styrt, köpt och kontrollerat.

“I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public. I was supported by the Central Intelligence Agency, the CIA. Why? Because I am pro-American”, sa Ulfkotte till RT.com

Ulfkotte beskriver hur journalisterna dras in i små steg av diverse intresseorganisationer. Dessa bjuds tex över till USA med resa och uppehälle betalt. De får insider-information från “agenter” med uppmaningen att skriva initierade artiklar. Om de inte skriver får de sparken av sina redaktörer.

Sverige inget undantag

InfoWars redovisar mer i detalj hur detta startade redan på 40-talet i USA. CIA infiltrerade media med målet att konvertera medierna till propagandakanaler för den finansiella eliten och politiska makten. Här nämns projekt: “Operation Mockingbird” som stilbildande för hur övertagande och infiltration ska gå till. Många av “journalisterna” som rekryterades till amerikanska ledande medier kom direkt från underrättelsejänsten, enligt historiska och väldokumenterade data.

“CIA files document additional cover arrangements with the following news gathering organizations, among others: the New York Herald Tribune, the Saturday Evening Post, Scripps Howard Newspapers, Hearst Newspapers Seymour K. Freidin, Hearst’s current London bureau chief and a former Herald Tribune editor and correspondent, has been identified as a CIA operative by Agency sources), Associated Press, 9 United Press International, the Mutual Broadcasting System, Reuters and the Miami Herald “, skrev Watergate-journalisten Carl Bernstein i en artikel i Rolling Stone Magazine, 1977, “How Americas Most Powerful News Media Worked Hand in Glove with the Central Intelligence Agency and Why the Church Committee Covered It Up”.

I Sverige finns precis samma mönster. Svenska Public Service är tex Socialdemokraternas produkt och opinionsbildningskanal direkt till folket. När den borgerliga regeringen tillfälligt tog över 2006-2014 var överenskommelsen att de inte fick röra Public Service, enligt en källa. NewsVoice kommer skriva mer om det. Sverige är alltså på intet sätt undantaget denna massmediakontroll och influens från högre ort.

Udo Ulfkotte som befarar att ett nytt storkrig forceras fram av USA via massmedierna säger:

Udo Ulfkotte - Foto: RT.com“This is a point of no return, and I am going to stand up and say … it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, all over Europe.”

Text: Torbjörn Sassersson

Udo Ulfkottes Twitterkonto och  hemsida

Udo Ulfkotte var en av flera politiska redaktörer inom utrikespolitik i Frankfurter Allgemeine Zeitung åren 1986-2003. Han skrev särskilt om arabstaterna och Afrika. Ulfkotte föddes i en kristen familj, men han konverterade till ateism vid 21 års ålder. Senare i livet konverterade han till islam när han arbetade i muslimska länder som reporter. När han återvände konverterade han tillbaka till kristendomen.

Ulfkotte var verksam i staben för Konrad Adenauer Foundation åren 1999-2003 och han fick ett medborgarpris från Annette Barthelt Foundation 2003 för sina artiklar om terrorism.

Ulfkotte publicerar magasinet “Whistleblower”.

Ulfkotte är associerad till Pax Europa som beskrivs som en högerpositionerad människorättsorganisation och medborgarrörelse som driver europeiska värderingar vars syfte är att förhindra islamiseringen av politik och samhälle i Tyskland och Europa.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, det är ju ingen hittills som velat ta i detta ens med tång, förutom Newsvoice. Söker man på ”udo ulfkotte” på Google så kommer NV upp på tredje plats!

  Det vore väl på sin plats att de svenska journalisterna träder fram i ljuset och rentvår sig. Det är väl det minsta man kan begära?

  Någon sa att de viktigaste sakerna i livet talar man sällan om. Det mest väsentliga är belagt med tystnaden. Med tanke på hur tyst det är om det här så kan man dra slutsatsen, att det är extremt väsentligt – eller hur?

 • Låt oss hålla oss till ämnet nämligen att Udo Ulfkotte säger sig ha arbetat med ersättning från amerikanska och tyska underrättelstjänsten för att skriva pro amerikanskt. Han var med andra ord allt annat än pro rysk och inget säger att han blivit det bara för att han slutat ta mutor från USA.

  • Redaktörn!
   Den sammanfattningen om Ulfkotte var enkel och bra.
   Men att “hålla sig till ämnet”, är alltid en svår gränsdragning, eftersom allting kuggar in i vartannat. Någon borde skriva en recension om den där kanadensiska “dokumentären” som SVT visade.

 • Hur står det still i Sverige då? Här nöjer vi oss inte med att folk jobbar gratis – arbetsgivaren blir även belönad med en rejäl hacka för att denne väljer att låta folk jobba gratis! Nog har väl Sverige mördat oppositionella… Tilläggas bör att vi tenderar att favorisera högern i detta land – inte? Ok, de flesta röstar vänster men vissa indikationer tyder på att den absoluta makten i Sverige utövas av högerkrafter, såsom exempelvis införlivningen av Nato, diverse militära myndigheter som då övervakas av Nato. Mördade oppositionella är då demonstranterna i Ådalen, Olof Palme, Anna Lindh – men även radikala har fått ta emot mycket stryk och blitt åsamkade livslångt lidande under åren. Visst har svensk polis haft ihjäl vanliga svenskar, det vet jag. Mördar svensk militär en massa civila för att uppnå något syfte? Tja, hur var det nu med Estonia egentligen? Är ryssarna aggressiva? En svensk officerare påpekade nyligen att svenskarna är precis lika aggressiva. Hur många har fått sätta livet till pga undermålig vård? Hur behandlar vi våra gamla – får dom ett värdigt liv eller driver vi dem mot döden med flit – för att tjäna kapitalismsamhället då? Hur många har dött i cancer pga läkarbrist och ovilja att bota?

  Man blir ju mörkrädd när man funderar på hur det svenska samhället fungerar idag!

  Och i ett vidare perspektiv verkar Putin vara en ganska reko kille…

 • Ja, det är ju ingen hittills som velat ta i detta ens med tång, förutom Newsvoice. Söker man på “udo ulfkotte” på Google så kommer NV upp på tredje plats!

  Det vore väl på sin plats att de svenska journalisterna träder fram i ljuset och rentvår sig. Det är väl det minsta man kan begära?

  Någon sa att de viktigaste sakerna i livet talar man sällan om. Det mest väsentliga är belagt med tystnaden. Med tanke på hur tyst det är om det här så kan man dra slutsatsen, att det är extremt väsentligt – eller hur?

 • Låt oss hålla oss till ämnet nämligen att Udo Ulfkotte säger sig ha arbetat med ersättning från amerikanska och tyska underrättelstjänsten för att skriva pro amerikanskt. Han var med andra ord allt annat än pro rysk och inget säger att han blivit det bara för att han slutat ta mutor från USA.

  • Redaktörn!
   Den sammanfattningen om Ulfkotte var enkel och bra.
   Men att “hålla sig till ämnet”, är alltid en svår gränsdragning, eftersom allting kuggar in i vartannat. Någon borde skriva en recension om den där kanadensiska “dokumentären” som SVT visade.

 • Hur står det still i Sverige då? Här nöjer vi oss inte med att folk jobbar gratis – arbetsgivaren blir även belönad med en rejäl hacka för att denne väljer att låta folk jobba gratis! Nog har väl Sverige mördat oppositionella… Tilläggas bör att vi tenderar att favorisera högern i detta land – inte? Ok, de flesta röstar vänster men vissa indikationer tyder på att den absoluta makten i Sverige utövas av högerkrafter, såsom exempelvis införlivningen av Nato, diverse militära myndigheter som då övervakas av Nato. Mördade oppositionella är då demonstranterna i Ådalen, Olof Palme, Anna Lindh – men även radikala har fått ta emot mycket stryk och blitt åsamkade livslångt lidande under åren. Visst har svensk polis haft ihjäl vanliga svenskar, det vet jag. Mördar svensk militär en massa civila för att uppnå något syfte? Tja, hur var det nu med Estonia egentligen? Är ryssarna aggressiva? En svensk officerare påpekade nyligen att svenskarna är precis lika aggressiva. Hur många har fått sätta livet till pga undermålig vård? Hur behandlar vi våra gamla – får dom ett värdigt liv eller driver vi dem mot döden med flit – för att tjäna kapitalismsamhället då? Hur många har dött i cancer pga läkarbrist och ovilja att bota?

  Man blir ju mörkrädd när man funderar på hur det svenska samhället fungerar idag!

  Och i ett vidare perspektiv verkar Putin vara en ganska reko kille…

 • Ulfkotte är en hantlangare till Putin och sprider hans propaganda. Helmut Kohl och Putin är bästa kompisar. Granska Putin istället för att föra ut hans propaganda och konspirationsteorier. Tänk vad lätt det är att lura människor med USA som rött skynke. Jag hör inte till nån av falangerna. Putin har en förmögenhet på 40 miljarder dollar som han tillskansat sig genom korruption, den mannen är en mördare, manipulerare och kriminell. Nu sitter han vid makten och för ut en massa lögner via olika kanaler. Han måste hålla sig vid makten med alla medel för att inte han ska avslöjas ha mördat sina motståndare och för att få frågor om sin förmögenhet. Det är en mycket farlig man.

  • Det Ulfkotte säger är definitivt kontroversiellt, inget snack om det. Jag antar att Kicki har tittat på TV liksom även jag har gjort den sista tiden. Det är inga trevliga saker som radas upp – angående Putin. Han har mördat oppositionella, stulit statliga medel – o stoppat dem i egen ficka, sprängt höghus till ruiner för att kunna attackera Tjetjenien militärt, underblåser en korrupt polismyndighet där bla folk tvingas jobba gratis under uppförandet av den senaste vinterolympiaden etc, etc.

   Varför har allt detta kommit till vår kännedom nu? Karl’n är ju mördare, en skvatt galen psykopat, en desperado. ”Farlig” är ett understatement. En maktfullkomlig envåldshärskare skulle jag påstå, efter denna anstormning av fakta.

   Det är väl bara en tidsfråga innan ryssen med Putin i hasorna drämmer till med storsläggan över hela Europa?

   Jag hoppas verkligen inte det är Uno Ulfkottes fel?

  • Kicki du är inte ensam om att bli grundlurad av public service vidriga återgivande av västpropagandan. Jag mötte nyss en bekant som blivit förgiftad av samma lögner. Putin kom till makten därför att ett garde av konstruktiva människor från olika delar av det tidigare etablissemanget hade fått nog av oligarker som föraktar ryssar och plundrade landet och stack till Usa och Israel.
   De beskyllningar om mord som riktas mot Putin har aldrig kunnat ledas i bevis. Mycket pekar i st på väst. En Putin-kritiker, Gaidar, som förgiftades i England efter Litvinenko, erbjöds förstklassig sjukvård i England men flydde till Ryssland och klarade sig tack var det. Märkligt att han flydde till Ryssland eller hur? Men han begrep att väst tänkte göra en martyr av honom.
   Nemtsov sa 2 dagar innan han dog i en intervju ‘hoppas inte Putin dödar mig’. Det var det som gjorde det så värdefullt för någon att mörda honom. Presidenten hade planerat införa en ny helgdag två dagar senare för specialstyrkorna. Och mordet ägde rum nära Kreml.
   Mao otroligt olägligt för regimen.
   Beträffande terrordåden i Ryssland tex 1999 så råkade CNN intervjua en expert varigenom det framkom saker som inte pekade på regimen. CNN rensade då bort alla kopior de kunde hitta på nätet av den artikeln.
   Kicki Sveriges ekonomi är helt i händerna på Usa och våra politiker och mediers uppträdande styrs antagligen i hög grad av detta. Men det förklarar de aldrig för allmänheten.

 • Ulfkotte är en hantlangare till Putin och sprider hans propaganda. Helmut Kohl och Putin är bästa kompisar. Granska Putin istället för att föra ut hans propaganda och konspirationsteorier. Tänk vad lätt det är att lura människor med USA som rött skynke. Jag hör inte till nån av falangerna. Putin har en förmögenhet på 40 miljarder dollar som han tillskansat sig genom korruption, den mannen är en mördare, manipulerare och kriminell. Nu sitter han vid makten och för ut en massa lögner via olika kanaler. Han måste hålla sig vid makten med alla medel för att inte han ska avslöjas ha mördat sina motståndare och för att få frågor om sin förmögenhet. Det är en mycket farlig man.

  • Det Ulfkotte säger är definitivt kontroversiellt, inget snack om det. Jag antar att Kicki har tittat på TV liksom även jag har gjort den sista tiden. Det är inga trevliga saker som radas upp – angående Putin. Han har mördat oppositionella, stulit statliga medel – o stoppat dem i egen ficka, sprängt höghus till ruiner för att kunna attackera Tjetjenien militärt, underblåser en korrupt polismyndighet där bla folk tvingas jobba gratis under uppförandet av den senaste vinterolympiaden etc, etc.

   Varför har allt detta kommit till vår kännedom nu? Karl’n är ju mördare, en skvatt galen psykopat, en desperado. “Farlig” är ett understatement. En maktfullkomlig envåldshärskare skulle jag påstå, efter denna anstormning av fakta.

   Det är väl bara en tidsfråga innan ryssen med Putin i hasorna drämmer till med storsläggan över hela Europa?

   Jag hoppas verkligen inte det är Uno Ulfkottes fel?

  • Kicki du är inte ensam om att bli grundlurad av public service vidriga återgivande av västpropagandan. Jag mötte nyss en bekant som blivit förgiftad av samma lögner. Putin kom till makten därför att ett garde av konstruktiva människor från olika delar av det tidigare etablissemanget hade fått nog av oligarker som föraktar ryssar och plundrade landet och stack till Usa och Israel.
   De beskyllningar om mord som riktas mot Putin har aldrig kunnat ledas i bevis. Mycket pekar i st på väst. En Putin-kritiker, Gaidar, som förgiftades i England efter Litvinenko, erbjöds förstklassig sjukvård i England men flydde till Ryssland och klarade sig tack var det. Märkligt att han flydde till Ryssland eller hur? Men han begrep att väst tänkte göra en martyr av honom.
   Nemtsov sa 2 dagar innan han dog i en intervju ‘hoppas inte Putin dödar mig’. Det var det som gjorde det så värdefullt för någon att mörda honom. Presidenten hade planerat införa en ny helgdag två dagar senare för specialstyrkorna. Och mordet ägde rum nära Kreml.
   Mao otroligt olägligt för regimen.
   Beträffande terrordåden i Ryssland tex 1999 så råkade CNN intervjua en expert varigenom det framkom saker som inte pekade på regimen. CNN rensade då bort alla kopior de kunde hitta på nätet av den artikeln.
   Kicki Sveriges ekonomi är helt i händerna på Usa och våra politiker och mediers uppträdande styrs antagligen i hög grad av detta. Men det förklarar de aldrig för allmänheten.

 • Nu förstår jag vikten av att kunna avlyssna samtliga: det är för att kunna övervaka alla de personer som sitter på känslig information – journalister, politiker, producenter mm. Tyckte mig märka att tom stormedia ställde sig kritiska till IS existens. För att inte upphovsmännen fullständigt skulle tappa huvudet och allt falla samman så drämde man till med en ”game changer” och introducerade det värsta utbrottet av Ebola i mannaminne. Det fungerade, eftersom folk nu förstår att det är bättre att spela med och låtsas att man inte fattar någonting – annars kommer alla som inte är immuna att duka under i ebola – Snyggt jobbat!

  • Ja, det var tänkvärt! Så när även ebolan är debunkrad och att det faktiskt finns bot, ja då återstår det bara ett enda trick kvar för att hålla massan felunderrättad. Nämligen att Ryssland invaderar Europa. Hoppas jag har fel.

   • Debunkra kan ju de som överlevt attacken ägna sig åt. Som vanligt får de mörka myndighetsmännen övertaget genom – TYSTNAD – värdens effektivaste vapen. Alltså det handlar om klassisk strategi: USA sponsrar Ryssland att genomföra en attack, sedan kommer amerikanarna och räddar européerna – efter det är det ingen i västvärden som vill sätta sig upp mot USA – och lögnerna om en osäker värld blir mera levande än någonsin. Socialdemokrati blir en ytterst sällsynt företeelse. 10 – 0 till USA.

 • Nu förstår jag vikten av att kunna avlyssna samtliga: det är för att kunna övervaka alla de personer som sitter på känslig information – journalister, politiker, producenter mm. Tyckte mig märka att tom stormedia ställde sig kritiska till IS existens. För att inte upphovsmännen fullständigt skulle tappa huvudet och allt falla samman så drämde man till med en “game changer” och introducerade det värsta utbrottet av Ebola i mannaminne. Det fungerade, eftersom folk nu förstår att det är bättre att spela med och låtsas att man inte fattar någonting – annars kommer alla som inte är immuna att duka under i ebola – Snyggt jobbat!

  • Ja, det var tänkvärt! Så när även ebolan är debunkrad och att det faktiskt finns bot, ja då återstår det bara ett enda trick kvar för att hålla massan felunderrättad. Nämligen att Ryssland invaderar Europa. Hoppas jag har fel.

   • Debunkra kan ju de som överlevt attacken ägna sig åt. Som vanligt får de mörka myndighetsmännen övertaget genom – TYSTNAD – värdens effektivaste vapen. Alltså det handlar om klassisk strategi: USA sponsrar Ryssland att genomföra en attack, sedan kommer amerikanarna och räddar européerna – efter det är det ingen i västvärden som vill sätta sig upp mot USA – och lögnerna om en osäker värld blir mera levande än någonsin. Socialdemokrati blir en ytterst sällsynt företeelse. 10 – 0 till USA.

 • Liberty Blitz Krieg: “Non-Official Cover” – Respected German Journalist Blows Whistle on How the CIA Controls the Media

  “I was bribed by billionaires, I was bribed by the Americans to report…not exactly the truth.”

  – Udo Ulfkotte, a former editor of one of Germany’s main daily publications, Frankfurter Allgemeine Zeitung

  Some readers will see this and immediately dismiss it as Russian propaganda since the interview appeared on RT. This would be a serious mistake.
  / Michael Krieger

 • Liberty Blitz Krieg: “Non-Official Cover” – Respected German Journalist Blows Whistle on How the CIA Controls the Media

  “I was bribed by billionaires, I was bribed by the Americans to report…not exactly the truth.”

  – Udo Ulfkotte, a former editor of one of Germany’s main daily publications, Frankfurter Allgemeine Zeitung

  Some readers will see this and immediately dismiss it as Russian propaganda since the interview appeared on RT. This would be a serious mistake.
  / Michael Krieger

 • Udo Ulfkotte mailar till NewsVoice följande meddelande [Ulfkotte mailed the following statement to NewsVoice]:

  “I had founded Pax Europa many years ago as an organisation for European values. That means to me: freedom of expression, humanity, democracy, human rights and so on. As it became bigger and bigger we also fought against radical Islam. But unfortunately at the end Pax Europa was just reduced to an anti-Islamic organisation. So I left because all the other values had gone….”

  Med andra ord kan inte Ulfkotte stå till svars för radikaliseringen mot höger av Pax Europa. [In other words Ulfkotte can’t be responsible for the radicalization to the right of Pax Europa]

  • Här var väldigt mycket att absorbera på en gång, fokus har skiftat från media till islam.
   Jag vill gärna först uttrycka mitt missnöje med att “dra alla över en kam” – visst finns det hopplösa fruktansvärda islamister typ IS och taliban, al-qaeda etc, men det finns ju också en god del vad jag vill kalla “normala muslimer” – människor jag utan tvekan skulle umgås med och många gånger uppskattar. En jag inte känner men har läst är journalisten Ahmed Rashid som i sina böcker förklarar mycket om eländet och bristen på utbildning, om madrassas som hjärntvättar unga människor etc – där ligger många av orsakerna till problemen. Wahabism och salafisterna i speciellt Saudi Arabien är snarare stenålderskulturer, precis som talibanerna i Afghanistan/Pakistan. Det är ” hövdingarna” som man måste åt, för det är de som ser till att folk blir hjärntvättade. Hur många s.k. imamer kan sin koran, eller rättare sagd tolkar koranen ” som fan tolkar bibeln ” ?
   Synd bara att den islamske ” medelsvensson” inte hörs mera.
   så mycket för idag…

   • jag slänger väl in ett Koran-citat då:

    “There shall be no compulsion in [acceptance of] the religion. The right course has become clear from the wrong. So whoever disbelieves in Taghut and believes in Allah has grasped the most trustworthy handhold with no break in it. And Allah is Hearing and Knowing.”
    -quran.com 2:256

    [2:256] TVÅNG skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.
    -http://www.koranensbudskap.se

 • Udo Ulfkotte mailar till NewsVoice följande meddelande [Ulfkotte mailed the following statement to NewsVoice]:

  “I had founded Pax Europa many years ago as an organisation for European values. That means to me: freedom of expression, humanity, democracy, human rights and so on. As it became bigger and bigger we also fought against radical Islam. But unfortunately at the end Pax Europa was just reduced to an anti-Islamic organisation. So I left because all the other values had gone….”

  Med andra ord kan inte Ulfkotte stå till svars för radikaliseringen mot höger av Pax Europa. [In other words Ulfkotte can’t be responsible for the radicalization to the right of Pax Europa]

  • Här var väldigt mycket att absorbera på en gång, fokus har skiftat från media till islam.
   Jag vill gärna först uttrycka mitt missnöje med att “dra alla över en kam” – visst finns det hopplösa fruktansvärda islamister typ IS och taliban, al-qaeda etc, men det finns ju också en god del vad jag vill kalla “normala muslimer” – människor jag utan tvekan skulle umgås med och många gånger uppskattar. En jag inte känner men har läst är journalisten Ahmed Rashid som i sina böcker förklarar mycket om eländet och bristen på utbildning, om madrassas som hjärntvättar unga människor etc – där ligger många av orsakerna till problemen. Wahabism och salafisterna i speciellt Saudi Arabien är snarare stenålderskulturer, precis som talibanerna i Afghanistan/Pakistan. Det är ” hövdingarna” som man måste åt, för det är de som ser till att folk blir hjärntvättade. Hur många s.k. imamer kan sin koran, eller rättare sagd tolkar koranen ” som fan tolkar bibeln ” ?
   Synd bara att den islamske ” medelsvensson” inte hörs mera.
   så mycket för idag…

   • jag slänger väl in ett Koran-citat då:

    “There shall be no compulsion in [acceptance of] the religion. The right course has become clear from the wrong. So whoever disbelieves in Taghut and believes in Allah has grasped the most trustworthy handhold with no break in it. And Allah is Hearing and Knowing.”
    -quran.com 2:256

    [2:256] TVÅNG skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.
    -http://www.koranensbudskap.se

 • Ulfkotte har ju tidigare gjort sig känd för de otaliga alarmistiska publikationer om en islamisering av Europa. I den svenska debatten skulle han helt klart karaktäriseras som islamofob med en delad idévärld med många på högerkanten vilket kan vara värt att veta när man bedömer hans analyser.

  Tyska Wikipedia har en mer utförlig biografi än den engelska.

  • Ulfkottes svar till Lidvall [Ulfkottes answer to Lidvall]:

   “I have been a war correspondent of the German daily Frankfurter Allgemeine for more than 11 years and lived in the islamic world those times. I have been forced in Herat/Afghanistan by the taliban to leave my christian belief and convert to Islam (they threatened to slit my throat, decapture my head). You may call me „islamophobic“ – yes – but I will never forget how they forced me to convert to islam. Ist not a secret in Germany that I have been forced to convert to islam by those guys. I wonder if these commentators would write the same way if they had a sword on their neck 1000 miles away from their home and no help in sight… Would they have discussed it ??? Maybe they will not understand because they live in a world where the propaganda calls Islam a „peaceful religion“ – sorry – reality (I speak Arabic) is Islam means (translated) submission… I dont want your wife or daughter or friends to have that experience what I have had with islam… think of my dead friend Daniel Pearl

   http://online.wsj.com/news/articles/SB1014311357552611480

   they have taken his head – very peacefully??? And that is real islam. Go to Riad/Saudi Arabia on Friday – they take the heads every Friday in front of the Great Mosque, ifve been there many times, thats real Islam.”

   • English:
    Us/Uk have consistently driven ethnical and/or religious groups towards radicalisation. The CIA distributed religious manuals to the Taliban.
    Secular tolerant politicians and regimes have been consistently counteracted by the Us/Uk.
    Swedish:
    Us/Uk har systematiskt bearbetat etniska och/eller religiösa grupper i radikal riktning.
    CIA distribuerade religiösa manualer till Talibanerna.
    Sekulära toleranta politiker och regimer har systematiskt motarbetats av Us/Uk.

 • Globalresearch.ca: “Non-Official Cover” – Respected German Journalist Blows Whistle on How the CIA Controls the Media

  I was bribed by billionaires, I was bribed by the Americans to report…not exactly the truth.” – Udo Ulfkotte, former editor of one of Germany’s main daily publications, Frankfurter Allgemeine Zeitung

  http://www.globalresearch.ca/non-official-cover-respected-german-journalist-blows-whistle-on-how-the-cia-controls-the-media/5407118

 • Ulfkotte har ju tidigare gjort sig känd för de otaliga alarmistiska publikationer om en islamisering av Europa. I den svenska debatten skulle han helt klart karaktäriseras som islamofob med en delad idévärld med många på högerkanten vilket kan vara värt att veta när man bedömer hans analyser.

  Tyska Wikipedia har en mer utförlig biografi än den engelska.

  • Ulfkottes svar till Lidvall [Ulfkottes answer to Lidvall]:

   “I have been a war correspondent of the German daily Frankfurter Allgemeine for more than 11 years and lived in the islamic world those times. I have been forced in Herat/Afghanistan by the taliban to leave my christian belief and convert to Islam (they threatened to slit my throat, decapture my head). You may call me “islamophobic” – yes – but I will never forget how they forced me to convert to islam. Ist not a secret in Germany that I have been forced to convert to islam by those guys. I wonder if these commentators would write the same way if they had a sword on their neck 1000 miles away from their home and no help in sight… Would they have discussed it ??? Maybe they will not understand because they live in a world where the propaganda calls Islam a “peaceful religion” – sorry – reality (I speak Arabic) is Islam means (translated) submission… I dont want your wife or daughter or friends to have that experience what I have had with islam… think of my dead friend Daniel Pearl

   http://online.wsj.com/news/articles/SB1014311357552611480

   they have taken his head – very peacefully??? And that is real islam. Go to Riad/Saudi Arabia on Friday – they take the heads every Friday in front of the Great Mosque, ifve been there many times, thats real Islam.”

   • English:
    Us/Uk have consistently driven ethnical and/or religious groups towards radicalisation. The CIA distributed religious manuals to the Taliban.
    Secular tolerant politicians and regimes have been consistently counteracted by the Us/Uk.
    Swedish:
    Us/Uk har systematiskt bearbetat etniska och/eller religiösa grupper i radikal riktning.
    CIA distribuerade religiösa manualer till Talibanerna.
    Sekulära toleranta politiker och regimer har systematiskt motarbetats av Us/Uk.

 • Globalresearch.ca: “Non-Official Cover” – Respected German Journalist Blows Whistle on How the CIA Controls the Media

  I was bribed by billionaires, I was bribed by the Americans to report…not exactly the truth.” – Udo Ulfkotte, former editor of one of Germany’s main daily publications, Frankfurter Allgemeine Zeitung

  http://www.globalresearch.ca/non-official-cover-respected-german-journalist-blows-whistle-on-how-the-cia-controls-the-media/5407118

 • Jag vill också ge en eloge till Torbjörn och några andra som via alternativ media,
  såsom bl.a. Newsvoice och Vaken, tar fram artiklar och reportage som visar den verklighet
  som mainstreammedia föredrar att mörklägga.

 • Så du säger att den borgerliga regeringen tillfälligt tog över 2010? jaja – så kan det gå när man håller för ögonen och öronen. 🙂 De tillträdde 2006 och satt i 8 år vilket för en borgerlig regering är väldigt länge i modern tid.

  I Sverige är fördelningen inom journalistkåren ca 70% MP. Därför går heller aldrig riksmedia lika hårt åt dem som de andra partierna när tillfälle ges. Public Service är visserligen en produkt av S med med en god tanke. En tanke som korrumperats och inte längre fyller sitt syfte.

  Naturligtvis har varje mediehus en agenda. Det har alla företag. Det man kan kritisera mest är i så fall Public Service som man skulle kunna tycka var för folket och dess bästa. Alla vinklar så som det passar deras intressen. Schibsted har ägarintressen liksom Bonnierfamiljen…

  Därmed inte sagt att Udo har fel. Propaganda är ett kraftfullt vapen.

 • Jag vill också ge en eloge till Torbjörn och några andra som via alternativ media,
  såsom bl.a. Newsvoice och Vaken, tar fram artiklar och reportage som visar den verklighet
  som mainstreammedia föredrar att mörklägga.

 • Så du säger att den borgerliga regeringen tillfälligt tog över 2010? jaja – så kan det gå när man håller för ögonen och öronen. 🙂 De tillträdde 2006 och satt i 8 år vilket för en borgerlig regering är väldigt länge i modern tid.

  I Sverige är fördelningen inom journalistkåren ca 70% MP. Därför går heller aldrig riksmedia lika hårt åt dem som de andra partierna när tillfälle ges. Public Service är visserligen en produkt av S med med en god tanke. En tanke som korrumperats och inte längre fyller sitt syfte.

  Naturligtvis har varje mediehus en agenda. Det har alla företag. Det man kan kritisera mest är i så fall Public Service som man skulle kunna tycka var för folket och dess bästa. Alla vinklar så som det passar deras intressen. Schibsted har ägarintressen liksom Bonnierfamiljen…

  Därmed inte sagt att Udo har fel. Propaganda är ett kraftfullt vapen.

 • Svenska “Propagandabladet”(Dagbladet ) har har så gott som dagligen sedan i mars,
  haft negativa artiklar om Ryssland och Putin som har fått stå oemotsagda och odebatterade.
  Om man man inte hittat någon färskvara så har man plockat fram gammal skåpmat från Sovjettiden som man matat sina läsare med.
  Vi behöver en svensk Udo Ulfkotte. Det var länge sen vi hade en riktigt undersökande journalist som inte flirtade med eliten och inte bara skrev vad som är politiskt korrekt.

  • Ja Claes Arvidsson och Mickael Holmström har propagerat mot Ryssland på det mest upprörande sätt i flera år, men det verkar som ingen reagerar.Ryssfobin verkar rätt solid Och vår Fd utbildningsminister skulle väl helst anfalla direkt Läs hans åsikter om north steeam rören och man funderar hur han kan kallas liberal och vara partiledare och minister Krigshetsare och enögda är vad dom är

   • Fantastiskt bra sagt! Visst är han helt sanslös!!! Ett krigshetsare som dansar efter USAs pippa. Kul att det finns folk här som förstår. Skall avsluta all prenumeration på Svenska Lögnbladet.

 • Jag är glad för att jag 1996 förpassade TV-apparaten dit där den hör hemma = soptippen, slutade med att lyssna på radion och avslutade alla mina tidningsprenumerationer. Det har jag aldrig ångrat.

  Om hur etablissemangets massmedia = trattmedia fungerar här.

 • Mer om Udo Ulfkotte:

  Leading German Journalist Admits CIA ‘Bribed’ Him and Other Leaders of the Western ‘Press’

  Udo Ulfkotte, a former editor of Frankfurter Allgemeine Zeitung (which is one of Germany’s largest newspapers), has decided to go public about the corruption of himself and the rest of the Western ‘news’ media, because he finds that this corruption is bringing Europe too close to a nuclear war against Russia, which he concludes the U.S. aristocracy that controls the CIA wants to bring about, or else to bring closer to the brink.

  http://www.opednews.com/articles/Leading-German-Journalist-by-Eric-Zuesse-Billionaires_Central-Intelligence-Agency_Energy_Oil-141007-640.html

 • Svenska “Propagandabladet”(Dagbladet ) har har så gott som dagligen sedan i mars,
  haft negativa artiklar om Ryssland och Putin som har fått stå oemotsagda och odebatterade.
  Om man man inte hittat någon färskvara så har man plockat fram gammal skåpmat från Sovjettiden som man matat sina läsare med.
  Vi behöver en svensk Udo Ulfkotte. Det var länge sen vi hade en riktigt undersökande journalist som inte flirtade med eliten och inte bara skrev vad som är politiskt korrekt.

  • Ja Claes Arvidsson och Mickael Holmström har propagerat mot Ryssland på det mest upprörande sätt i flera år, men det verkar som ingen reagerar.Ryssfobin verkar rätt solid Och vår Fd utbildningsminister skulle väl helst anfalla direkt Läs hans åsikter om north steeam rören och man funderar hur han kan kallas liberal och vara partiledare och minister Krigshetsare och enögda är vad dom är

   • Fantastiskt bra sagt! Visst är han helt sanslös!!! Ett krigshetsare som dansar efter USAs pippa. Kul att det finns folk här som förstår. Skall avsluta all prenumeration på Svenska Lögnbladet.

 • När man läser detta man börjar undra,vilka av våra svenska journalister jobbar på samma sätt som Udo ? I alla fall jag kan gissa att många av de som är USA vänliga och Putin hatare är amerikanska betalda agenter.

  • Det är klart dem gör samma sak. Du KAN inte läsa sanning om detta i Sverige – det får dem inte publicera för USA. Konflikt som USA skapade i Syrien och understödjer i Ukraina startades av USA för att KUNNA sälja vapen, som alla andra konflikter. Samma sätt bakom alla konflikter: Demonisera ledare, Destabilisera landet och komma ditt med sin vapen och sin “demokratiska” lösningar då landet för betala för “hjälpen” med sitt olja och sina marknader. När vaknar världen? Jobbar med flyktingar från Syrien – dem hade ett bra liv, bra hem, bra livsvillkor. .. Det gjorde USA slut på, dvs deras underrättelsetjänst. Nu är det ner bombat och förstört…och har bara 1 resväska kvar. Samma med Ukraina…

   • Håller helt med i din analys! Tragiskt vad dessa enorma krafter på kort tid kan göra med länder och miljontals människor! På grund av ekonomisk vinning..

   • Ni riktar blickarna med ord tagna HELT ur luften. Fienden som ni tillsammans med MESIGA SVENSKA POLITIKER förnekar finn runt hörnet. Gotland och Öland har dom flugit in över MED kärnvapen ombord. Jag skäms över att bo i ett land med så många strutsar som så TOTALT vägrar att inse sådana enkla sanningar och som visar sig rakt utanför vår dörr.

    • Svenska politiker är inte mesiga. De lyder ivrigt och aggressivt de internationella bankirernas minsta vink. Mänsklighetens fiende ylar och tjuter likt Zeke varg i sina propaganda horn mot Ryssland.

     Sverige kommer dras in i krig med Ryssland om vi inte får ut banditerna ur riksdagen och tar tillbaka pressen. För nu får vi bara lögner serverade.

    • Gosa!
     Vill du utveckla dina “Insikter och enkla sanningar” lite mer detaljerat?
     Av alla flygkränkningar det senaste året har väl alla utom en varit USA/Nato-plan?
     Den ryska:14-09-17:
     “Planen, enligt Expressen av typen Su-24, flög på fel sida om gränsen under en sträcka på ett par kilometer och vek sedan snabbt av österut när ett av flygvapnets Jas-plan närmade sig dem.” (Publicerat 14-09-18).

     Intrånget tvärs över Gotland 14-07-18 och ytterligare kränkning över territorialvatten söderut var ett amerikanskt signalspaningsplan.
     Någon överflygning av Öland känner jag inte till. Datum och nationalitet?
     Varifrån har du fått påståendet om “kärnvapen ombord” i samband med kränkning?

     När USA/Nato kränker svenska gränsen över, på eller under vattenytan “bekräftar försvarsmakten kränkningen, men uppger inte nationalitet”.

   • Re Gosa. Cicero beskriver den verkliga fienden. Att peka på Ryssland funkar inte längre.

    “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”
    ― Marcus Tullius Cicero

 • Jag är glad för att jag 1996 förpassade TV-apparaten dit där den hör hemma = soptippen, slutade med att lyssna på radion och avslutade alla mina tidningsprenumerationer. Det har jag aldrig ångrat.

  Om hur etablissemangets massmedia = trattmedia fungerar här.

 • Mer om Udo Ulfkotte:

  Leading German Journalist Admits CIA ‘Bribed’ Him and Other Leaders of the Western ‘Press’

  Udo Ulfkotte, a former editor of Frankfurter Allgemeine Zeitung (which is one of Germany’s largest newspapers), has decided to go public about the corruption of himself and the rest of the Western ‘news’ media, because he finds that this corruption is bringing Europe too close to a nuclear war against Russia, which he concludes the U.S. aristocracy that controls the CIA wants to bring about, or else to bring closer to the brink.

  http://www.opednews.com/articles/Leading-German-Journalist-by-Eric-Zuesse-Billionaires_Central-Intelligence-Agency_Energy_Oil-141007-640.html

 • När man läser detta man börjar undra,vilka av våra svenska journalister jobbar på samma sätt som Udo ? I alla fall jag kan gissa att många av de som är USA vänliga och Putin hatare är amerikanska betalda agenter.

  • Det är klart dem gör samma sak. Du KAN inte läsa sanning om detta i Sverige – det får dem inte publicera för USA. Konflikt som USA skapade i Syrien och understödjer i Ukraina startades av USA för att KUNNA sälja vapen, som alla andra konflikter. Samma sätt bakom alla konflikter: Demonisera ledare, Destabilisera landet och komma ditt med sin vapen och sin “demokratiska” lösningar då landet för betala för “hjälpen” med sitt olja och sina marknader. När vaknar världen? Jobbar med flyktingar från Syrien – dem hade ett bra liv, bra hem, bra livsvillkor. .. Det gjorde USA slut på, dvs deras underrättelsetjänst. Nu är det ner bombat och förstört…och har bara 1 resväska kvar. Samma med Ukraina…

   • Håller helt med i din analys! Tragiskt vad dessa enorma krafter på kort tid kan göra med länder och miljontals människor! På grund av ekonomisk vinning..

   • Ni riktar blickarna med ord tagna HELT ur luften. Fienden som ni tillsammans med MESIGA SVENSKA POLITIKER förnekar finn runt hörnet. Gotland och Öland har dom flugit in över MED kärnvapen ombord. Jag skäms över att bo i ett land med så många strutsar som så TOTALT vägrar att inse sådana enkla sanningar och som visar sig rakt utanför vår dörr.

    • Svenska politiker är inte mesiga. De lyder ivrigt och aggressivt de internationella bankirernas minsta vink. Mänsklighetens fiende ylar och tjuter likt Zeke varg i sina propaganda horn mot Ryssland.

     Sverige kommer dras in i krig med Ryssland om vi inte får ut banditerna ur riksdagen och tar tillbaka pressen. För nu får vi bara lögner serverade.

    • Gosa!
     Vill du utveckla dina “Insikter och enkla sanningar” lite mer detaljerat?
     Av alla flygkränkningar det senaste året har väl alla utom en varit USA/Nato-plan?
     Den ryska:14-09-17:
     “Planen, enligt Expressen av typen Su-24, flög på fel sida om gränsen under en sträcka på ett par kilometer och vek sedan snabbt av österut när ett av flygvapnets Jas-plan närmade sig dem.” (Publicerat 14-09-18).

     Intrånget tvärs över Gotland 14-07-18 och ytterligare kränkning över territorialvatten söderut var ett amerikanskt signalspaningsplan.
     Någon överflygning av Öland känner jag inte till. Datum och nationalitet?
     Varifrån har du fått påståendet om “kärnvapen ombord” i samband med kränkning?

     När USA/Nato kränker svenska gränsen över, på eller under vattenytan “bekräftar försvarsmakten kränkningen, men uppger inte nationalitet”.

   • Re Gosa. Cicero beskriver den verkliga fienden. Att peka på Ryssland funkar inte längre.

    “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”
    ― Marcus Tullius Cicero

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *