Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen

publicerad 8 oktober 2014
- av Torbjörn Sassersson red.
Udo Ulfkotte - Foto: RT.com

Udo Ulfkotte är att beteckna som medievärldens Snowden. Han är en prisad journalist och var tidigare redaktör på en av Tysklands största dagstidningar “Frankfurter Allgemeine Zeitung” där han arbetat i 17 år. Han var rådgivare till den tidigare förbundskanslern Helmut Kohl. Nu avslöjar han att alla större mainstream-medier i väst är köpta och kontrollerade av industriella finansintressen, politik och underrättelsetjänster som tex CIA.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppd. kl 10:59, 10 maj 2015*

Udo Ulfkotte säger att han inte har egna barn och har haft flera hjärtinfarkter. Han bryr sig inte om han fängslas för sanningen måste ut. Läsarna till de stora nyhetstidningarna i Europa är lurade, säger han i en färsk intervju på RT.com.

Ulfkottes berättelse och avslöjande är sensationellt och av enormt allmänt intresse, men hur reagerar mainstream media? Som väntat inte alls. Svenska och utländska medier har hittills totalt mörkat denna insider och whistleblower [*testa att söka på Udo Ulfkotte]. Enbart RT.com och några få småmedier i bla Tyskland har tagit upp denna glödheta potatis.

Vad var det som fick Udo Ulfkotte att komma ut? Krig. Han befarar att starka amerikanska intressen försöker dra in Mellanöstern, Europa och Ryssland i ett nytt mycket stort krig. Denna upptrappning är ingen spekulation, den pågår just nu i Mellanöstern och det kalla kriget är tillbaka mellan supermakter som på nytt förbereder sig för atomkrig.

“The German and American media tries to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say… it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia”. / Udo Ulfkotte

General Yury Yakubov, en senior rysk försvarsminister sa i september, enligt Infowars:

“In my view, our primary enemy is the U.S. and the North Atlantic bloc. In addition, it is necessary to hash out the conditions under which Russia could carry out a preemptive strike with the Russian Strategic Rocket Forces.”

Kom ut med omskakande bok den 11 september 2014

Udo Ulfkotte kom ut med sin bok: “Bought Journalism. How Politicians, Intelligence and High Finance Control German’s Mass Media” i tysk version den 11 september 2014. Efter det har detta avslöjande av Snowden-kaliber sipprat ut via diverse småtidningar och sociala medier. Den 29 september intervjuades han av RT.com, som la ut videon på YouTube. Idag ytterligare en vecka senare är västmedia fortfarande helt tyst, en nollreaktion som understryker Udo Ulfkottes budskap: västmedia är styrt, köpt och kontrollerat.

“I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public. I was supported by the Central Intelligence Agency, the CIA. Why? Because I am pro-American”, sa Ulfkotte till RT.com

Ulfkotte beskriver hur journalisterna dras in i små steg av diverse intresseorganisationer. Dessa bjuds tex över till USA med resa och uppehälle betalt. De får insider-information från “agenter” med uppmaningen att skriva initierade artiklar. Om de inte skriver får de sparken av sina redaktörer.

Sverige inget undantag

InfoWars redovisar mer i detalj hur detta startade redan på 40-talet i USA. CIA infiltrerade media med målet att konvertera medierna till propagandakanaler för den finansiella eliten och politiska makten. Här nämns projekt: “Operation Mockingbird” som stilbildande för hur övertagande och infiltration ska gå till. Många av “journalisterna” som rekryterades till amerikanska ledande medier kom direkt från underrättelsejänsten, enligt historiska och väldokumenterade data.

“CIA files document additional cover arrangements with the following news gathering organizations, among others: the New York Herald Tribune, the Saturday Evening Post, Scripps Howard Newspapers, Hearst Newspapers Seymour K. Freidin, Hearst’s current London bureau chief and a former Herald Tribune editor and correspondent, has been identified as a CIA operative by Agency sources), Associated Press, 9 United Press International, the Mutual Broadcasting System, Reuters and the Miami Herald “, skrev Watergate-journalisten Carl Bernstein i en artikel i Rolling Stone Magazine, 1977, “How Americas Most Powerful News Media Worked Hand in Glove with the Central Intelligence Agency and Why the Church Committee Covered It Up”.

I Sverige finns precis samma mönster. Svenska Public Service är tex Socialdemokraternas produkt och opinionsbildningskanal direkt till folket. När den borgerliga regeringen tillfälligt tog över 2006-2014 var överenskommelsen att de inte fick röra Public Service, enligt en källa. NewsVoice kommer skriva mer om det. Sverige är alltså på intet sätt undantaget denna massmediakontroll och influens från högre ort.

Udo Ulfkotte som befarar att ett nytt storkrig forceras fram av USA via massmedierna säger:

Udo Ulfkotte - Foto: RT.com“This is a point of no return, and I am going to stand up and say … it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, all over Europe.”

Text: Torbjörn Sassersson

Udo Ulfkottes Twitterkonto och  hemsida

Udo Ulfkotte var en av flera politiska redaktörer inom utrikespolitik i Frankfurter Allgemeine Zeitung åren 1986-2003. Han skrev särskilt om arabstaterna och Afrika. Ulfkotte föddes i en kristen familj, men han konverterade till ateism vid 21 års ålder. Senare i livet konverterade han till islam när han arbetade i muslimska länder som reporter. När han återvände konverterade han tillbaka till kristendomen.

Ulfkotte var verksam i staben för Konrad Adenauer Foundation åren 1999-2003 och han fick ett medborgarpris från Annette Barthelt Foundation 2003 för sina artiklar om terrorism.

Ulfkotte publicerar magasinet “Whistleblower”.

Ulfkotte är associerad till Pax Europa som beskrivs som en högerpositionerad människorättsorganisation och medborgarrörelse som driver europeiska värderingar vars syfte är att förhindra islamiseringen av politik och samhälle i Tyskland och Europa.