Gentekniskt företag gör lustig felringning till NewsVoice redaktör mitt i natten

publicerad 1 oktober 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Torbjörn SasserssonHUMOR. Ett stort gentekniskt företag BioMarin pharmaceuticals stationerat i Kalifornien med totala tillgångar på 2, 25 miljarder dollar och intäkter på 548 miljoner dollar 2013 ringde NewsVoice-redaktören två gånger mitt i natten. Deras “EU director of Regulatory Affairs” Johnson-Cadwell ville bli hämtad på flygplatsen.

Det var naturligtvis bara en felringning eftersom redaktörens mobilnummer råkade likna någon annans mobilnummer på BioMarin pharmaceuticals. Jag vill ändå passa på att dementera att jag arbetar på företaget som chaufför.

Samtalen kom samma dag som NewsVoice publicerade artikeln: “Så här missbrukas vetenskap och genetik för social kontroll och vinst”.

Jag svarade Cadwell att han ringt fel. Han bad om ursäkt och la på.

BioMarin verkar inte vara inblandad i mutuppgörelser eller mörkandet av biverkningsdata så företaget bör inte vara oroligt för att NewsVoice ska nagelfara företagets verksamhet. Däremot skrev Bloomberg Businessweek i november 2013 i artikeln “BioMarin Orphan Drugs Seen Luring $13 Billion Takeover” att bla GlaxosmithKline (GSK) är intresserat av att köpa Biomarin och prislappen ligger på i runda tal 13 miljarder dollar.

NewsVoice rekommenderar inte att låta sig köpas av GSK på grund av GlaxosmithKlines inblandning i muthärvor och mörkandet av biverkningsdata vilket negativt påverkat företagets anseende och omvärldens förtroende.

Samtalen med BioMarin skedde den 30 september 2014 kl 23:47 (2 sek) och kl 23:57 (27 sek). Samtalen är sparade av NSA och ligger på en server i Bluffdale, Utah, USA.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Mobiltelefonen i synnerhet bör ALLTID vara avstängd, utom vid utgående samtal. Ingående kan skicka sms ifall de har nåt av värde att säga. Oftast är det bara reklam så det gör inget.

  • Torbjörn,som Försäkringskassans reklam säger”Vi vet vad du bor” så skulle jag tolka denna felringning,tyvärr vårt land undkommer heller inte av dessa blodiglar och deras “felringning”
    I alla fall det var mycket bra att du har skrivit om detta i fall i fall.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *