Gentekniskt företag gör lustig felringning till NewsVoice redaktör mitt i natten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson

Torbjörn SasserssonHUMOR. Ett stort gentekniskt företag BioMarin pharmaceuticals stationerat i Kalifornien med totala tillgångar på 2, 25 miljarder dollar och intäkter på 548 miljoner dollar 2013 ringde NewsVoice-redaktören två gånger mitt i natten. Deras ”EU director of Regulatory Affairs” Johnson-Cadwell ville bli hämtad på flygplatsen.

Det var naturligtvis bara en felringning eftersom redaktörens mobilnummer råkade likna någon annans mobilnummer på BioMarin pharmaceuticals. Jag vill ändå passa på att dementera att jag arbetar på företaget som chaufför.

Samtalen kom samma dag som NewsVoice publicerade artikeln: ”Så här missbrukas vetenskap och genetik för social kontroll och vinst”.

Jag svarade Cadwell att han ringt fel. Han bad om ursäkt och la på.

BioMarin verkar inte vara inblandad i mutuppgörelser eller mörkandet av biverkningsdata så företaget bör inte vara oroligt för att NewsVoice ska nagelfara företagets verksamhet. Däremot skrev Bloomberg Businessweek i november 2013 i artikeln ”BioMarin Orphan Drugs Seen Luring $13 Billion Takeover” att bla GlaxosmithKline (GSK) är intresserat av att köpa Biomarin och prislappen ligger på i runda tal 13 miljarder dollar.

NewsVoice rekommenderar inte att låta sig köpas av GSK på grund av GlaxosmithKlines inblandning i muthärvor och mörkandet av biverkningsdata vilket negativt påverkat företagets anseende och omvärldens förtroende.

Samtalen med BioMarin skedde den 30 september 2014 kl 23:47 (2 sek) och kl 23:57 (27 sek). Samtalen är sparade av NSA och ligger på en server i Bluffdale, Utah, USA.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq