Hans Roslings ebolaskräckkurva pekar exponentiellt uppåt

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Hans-Roslings-ebolakurva-2-okt-2014ANALYS. “En internationell kraftsamling måste till för att stoppa ebolaepidemin som nu utvecklas oroväckande snabbt”, säger statistikprofessor Hans Rosling i SVT som liknar ebolaspridningen vid det klassiska tankeexperimentet när man lägger riskorn på ett schackbräde.

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Bild: faksimil från SVT Play

För varje ruta dubbleras antalet riskorn, säger Rosling för att demonstrera ebolaspridningen. Första rutan har ett riskorn. Den andra rutan har två. Den tredje fyra och så vidare. Det betyder att den 64:e rutan har 18 triljoner riskorn, enligt matematiker som använder följande formel för kalkylen:

Riskorn pa ett schackbrade

Enligt Roslings något exalterade ebolaprognos, som han även illustrerar med en exponentiell graf i TV-inslaget, har alla 7 miljarder människor på planeten snabbt smittats av ebola och det skulle i så fall vara första gången i världshistorien som en farsot får en så total spridning. Frågan är varför Rosling, som mycket väl vet att teoretiska kurvor aldrig överensstämmer med verkligheten, är så mån om att hetsa fram en oro för en global ebolapandemi.

Vi har hört dessa skräckprognoser förr. Ett bra exempel är vid fågelinfluensan 2005. David Nabarro, en av de främsta smittskyddsexperterna inom världshälsoorganisationen (WHO), som var samordnare för FN-insatserna mot fågelinfluensan, sa vid en presskonferens i New York:

Om fågelviruset börjar spridas mellan människor avgör kvaliteten på världens insatser om resultatet blir fem miljoner döda eller så många som 150 miljoner. / Källa DN: “WHO varnar för 150 miljoner döda i ny pandemi”

Fåglar från söder beskrevs som inkommande missiler apterade med biologiska stridsmedel. När mediahetsen klingat av kom de ängsliga myndigheterna till sans. Endast 350 sjukdomsfall hade rapporterats in fram till 2007.

Rosling som tycks vara Sveriges egen Nabarro går ett steg längre med sitt teoretiska tankeexperiment när han liknar ebolaspridningen vid en skogsbrand. Ingen av journalisterna i SVT-studion ställer en enda kritisk fråga när Hans Rosling målande upp skräckscenariot som enligt honom samtidigt räddas av den amerikanska armén som skickat 3000 soldater till Västafrika.

Text och analys: Torbjörn Sassersson


Relaterat

NewsVoice: Förstå dagens strategiska [marknadsförings]krig med hjälp av Naomi Kleins “chockdoktrin”

NewsVoice: Here we go again: DN skriver om smittexperten Annika Linde som varnar för nytt mördarvirus

DN: WHO varnar för 150 miljoner döda i ny pandemiSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • “Det är för djävligt att dessa två skattefinansierade charlataner får sådant utrymme i media för att skrämma upp barn, ungdomar och godtrogna vuxna.”
  Det är väl hela poängen, att de ska skrämma befolkningen. Det blir då lättare att kontrollera och sälja vaccin till densamma.

 • Med en röst lyfter både docent Johan von Sheeb (K.I.) och statsepidemiolog Anders Tegnell fram den nya “digerdöden”.

  Johan von Sheeb “höll kurser i hur man ska göra för att inte bli smittad av det han kallar en kommande digerdöd.”

  http://www.svt.se/nyheter/varlden/om-man-slappnar-av-da-blir-det-farligt

  “Situtationen i svårt eboladrabbade Liberia är ohygglig och svår att föreställa sig, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. – Man får gå tillbaka till digerdöden i Europa eller något liknande, när vi förlorade 20-30 procent av vår befolkning.”

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/pa-vag-mot-scenario-som-liknar-digerdoden

  Det är för djävligt att dessa två skattefinansierade charlataner får sådant utrymme i media för att skrämma upp barn, ungdomar och godtrogna vuxna.

  • Anders Tegnell höll på likadant 2009 när “svininfluensan” enligt honom skulle ta död på en stor del av svenska folket. Här är ett klipp där Anders Tegnell försvarar sina lögner som ledde till att många ungdomar drabbades av narkolepsi. – http://www.youtube.com/watch?v=TyoZT4bk5N0

   Tegnell verkar ha total avsaknad av medkänsla och sunt förnuft. Han påstår att man inte visste att influensan var lindrig. Men sanningen var att influensan redan hade visat sig vara en av historiens mildaste eftersom den redan svept över större delen av planeten innan den kom till Sverige.

   • Anders Tegnell lider definitivt av en empatistörning. Det enda han tycks tänka på är att få tillbaka allmänhetens förtroende, så han kan göra precis samma sak en gång till. Han tycks tro att svenska folket har minne som en guldfisk. Som statsepidemiolog ska han företräda staten och d.v.s. folket, inte läkemedelsindustrin. Men han har väl sin “pensionsförsäkring” på ett nummerkonto i något skatteparadis.

  • Tack för den. CNN har en lång historia av att använda skådespelare för att forma opinionen, så det förvånar mig inte om det är likadant den här gången.

   Det här klippet från 1991 är kanske det mest kända exemplet. Med reportern Charles Jaco “direkt från Saudi-Arabien” när man ville få folkets stöd för en invasion av Irak. – http://www.youtube.com/watch?v=jTWY14eyMFg

   CNN:s grundare Ted Turner är dessutom ökänd för att ha sagt att vill ha en befolkning på 250-300 miljoner i världen, alltså endast ca 5% av nuvarande befolkning.
   “A total population of 250-300 million people, a 95% decline from present levels, would be ideal.”
   – Ted Turner, CNN founder and UN supporter

   Ted Turner pratar om att vi måste bli färre människor på jorden – https://www.youtube.com/watch?v=Z_rsVcAnnnw

 • Hans Roslin kaske inte är helt lätt att se igenom. Trevlig kul ödmjuk man som presenterar så alla tror på det han säger.

  Han håller Bill Gates i handen och förespråkar på ett nallebjörnsvis vaccin. Nu ska ett nytt vaccin ut: mot ebola kan tänkas? TACK newsvoice att ni tar upp och granskar!

 • @Sture B

  Då får jag väl säga att du är enfaldig som en ko då eftersom du bara vill ha din världsbild bekräftad I stället för att söka andra svar. Nu när vi visat att vi är lika duktiga på att smäda varann skulle jag vilja fråga om du kan ge sakliga svar på specifika frågor , utan att runda
  dom.

  1. Hur kan du först känna dig manad att kolla upp min teori för att I nästa stund kalla den för “fantasifull” ? Vart den fantasifull I samma stund som den visade sig inte stämma , eller ?

  2. Du använder pluralform som att du funnit någon annan teori fantasifull , vilken menar du ?

  • @Kenneth Thorberg

   Du gick i taket när jag sänkte din teori som du själv inte orkade verifiera. Från början länkade jag till en artikel där du fick tillräckligt med information för att själv, via kopiera och klistra in, kunna söka dig vidare. Men istället för att anstränga dig lite ville du ha mer information av mig, plus att du slängde ur dig din “inflygningsrutts-teori”.

   Jag skall alltså inte bara mata dig med ett konstant flöde med information utan jag ska även kontrollera dina teorier, och när jag väl gör det blir du otrevlig.

   Om jag ska vara helt ärlig så skiter jag i dina frågor. Du kan googla dem!

    • @Kenneth Thorberg

     Du satte agendan genom att börja vara otrevlig. Det är inte du som styr vare sig diskussionen eller dess karaktär. Dessutom består en diskussion av ett ömsesidigt givande och tagande och eftersom du inte har speciellt mycket att tillföra blir diskussionen mer av en ensidig monolog där du vill ha information och svar på frågor. Och är det någonstans det slagit slint så är det nog hos dig, som tycks ha någon form av en neurodegenerativ problematik. Krya på dig!

 • Den här Ebolahysterin är bara en återupprepning av svininfluensa-, fågelinfluensa-, SARS-, MERS-hysterin. Säga vad man vill om de som håller i trådarna, men fantasi har de icke. Och lägligt nog pratar de om ett ebolavaccin redan år 2015 trotts att det brukar ta 6-7 år att färdigutveckla ett färdigt vaccingift.

  • Nej, fantasin har tagit slut. Tyvärr fungerar propagandan på alltför många.

   Sista dosen ebolavaccin i HELA VÄRLDEN går till den sjuka norska kvinnan enligt “Dagens Medicin”. Kanske man hoppas att folk ska drabbas av panik och kräva mångmiljardsatsningar på mer medicin åt folket.

   http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/infektion/sista-dosen-zmapp-till-norge/

   Ebola turning out to be joint bio and psych warfare assault from George Soros and Bill & Melinda Gates –

   “In the wake of the latest terror scam, Ebola, President Barack Obama has just signed an executive order to enable the enforced detention of people with severe respiratory disease. Yes, you heard that right. Not Ebola. Just people with breathing problems.”

   http://redicecreations.com/article.php?id=31222

   Lyssnade på senaste intervjun med John Rappaport på Red Ice Radio angående ebola och tänkbara scenarior. Mycket intressant intervju.

   http://www.redicecreations.com/radio/2014/09/RIR-140926.php

   • Det är ju så det fungerar. De lägger upp det så de lättrogna kommer kräva åtgärder från stat och myndigheter. En vampyr måste ju faktiskt bli inbjuden. : )

    Jag läste Prestons “The Hot Zon” för ca 10 år sedan och även om de rent litterära kvaliteterna lämnar en hel del övrigt att önska, så stämmer inte denna nuvarande så kallade “Ebola” med verkliga ebolasymptom. De har inte kunnat uppvisa ett enda foto på någon med riktig blödarfeber och de offer de har visat upp kan lika väl ha blivit förgiftade (vad spelar ett par tusen afrikanska liv för roll när man bygger sitt imperium). Plus att pressen kör en rent skräckspekulativ skrämselpropaganda “Ebola kan”, “Ebola kan komma att” etc kombinerat med en bild på det hemska ebolaviruset.

    Jag såg det där med “president Obolas” order där han ska börja låsa in astmatiker och kol-patienter. Snacka om polisstat.

    Petrodollarn är snart ett minne blott och så är även USA:s ekonomi. När deras ekonomi slutligen kraschar kommer de amerikanska storstäderna bli ett helvete på jorden. Allting hänger ihop som Ukraina, Syrien mm för ekonomisk vinning och “Ebola” för att kunna kontrollera befolkningen, såväl den utländska som den inhemska. USA är på vag ned i avgrunden och frågan är bara hur många de kommer lyckas dra med sig ned.

  • Jag kan bara ge dig rätt I det du skriver.

   Har du förresten nån mer info , än det man ser på filmen , gällande planet som flög over kyrkan innan den rasade. Det skulle ju faktiskt kunna vara så att det är en inflygningsrutt
   för flygplan just där.

   • Har ingen mer direkt info angående planet/kyrkan, utan jag såg artikeln av en tillfällighet. Men det ser ut att var samma militära Herculesplan alla tre gångerna och man behöver ju inte vara ett geni för att inse sambandet mellan planet och husraset. Vad det rör sig om för teknologi låter jag vara osagt, men den militära forskningen ligger ljusår före före den civila. De riktigt vassa grejerna är ju ingenting DARPA direkt visar upp på någon presskonferens, som typ en löjlig robothund eller ett exoskelett. Blir lite trött på människor som snackar om “konventionella metoder” när hemliga metoder är minst lika konventionella, men med den enda skillnaden att de är just militära hemligheter och det blir inte mycket hemligare än så. .

   • @Kenneth Thorberg

    Jag kontrollerade din teori angående inflygningsrutt (vilket du själv faktiskt kunde ha gjort innan du kom med den) och där ser man på Google-maps att “The Synagogue, Church Of All Nations” inte ligger i någon inflygningsrutt till “Murtala Muhammed International Airport” i Lagos Nigeria. Med bakgrund av detta blir riktigt skumt med tre överflygningar inom loppet av några minuter.

    Det är bara att zooma ut på kartan, så ser du själv.

    https://maps.google.com/

    The Synagogue Church of all Nations, Ikotun – Egbe Road, Alimosho, Lagos, Nigeria

    • Ja , eller så kunde du ha gjort det INNAN du kom med din tvärsäkra teori.

     Det var väl bra då att du fick en påminnelse om att det kan vara lönande att kolla alternativa orsaker I stället för att bara lyssna till ryggmärgsreflexerna.

    • @Kenneth Thorberg

     Jag får hålla med Anders. Du är som en lat fågelunge som bara väntar på att bli matad med information. Jag länkar åtminstone till visuella informationskanaler som till och med du kan ta till dig. Du å andra sidan bara häver ur dig fantasifulla teorier som du själv inte ens orkar eller har förmåga att kontrollera. Du själv borde följa din egen “påminnelse”, om du är kapabel till det.

 • Lite O.T. angående Hans Rosslings försök att förbereda svenska folket på en eventuell vaccinationskampanj genom att skrämma skiten ur dem, men det handlar ändå om Ebola.

  En kyrka i Nigeria har motarbetat USA:s Ebola-politik i de berörda länderna och till följd av detta gjorde en C-130 Hercules tre överflygningar över kyrkan innan den rasade (lite WTC 7 flashbacks över det hela) och planet återkom inte efter raset.

  http://theunhivedmind.com/wordpress3/obama-orders-feared-jericho-weapon-to-kill-christians/

  Detta är knappast någon Afrikansk teknik och det är ytterligare en indikation om att det är USA som ligger bakom detta påstådda “Ebolautbrott”. Dessutom har de inte lyckats uppvisa ett enda foto på någon med karakteristiska Ebolasymptom, utan det enda som cirkulerar är en massa foton på ett förmodat Ebolavirus.

  • Det var nog inga flygplansburna Jerichovapen. Om Usa raserade kyrkan så finns det enklare förklaringar med konventionella metoder. Det verkar av debatten på nätet som om mycket resurser läggs ned av någon att sprida rykten om hemliga vapen för att rikta uppmärksamheten bort från fakta.

   • På filmen kan man se ett flygplan göra tre överflygningar och sedan rasar byggnaden. Om byggnaden raserades med konventionella medel typ sprängämnen, så varför gjorde då flygplanet tre överflygningar precis innan raset? Vilket inte är särskilt diskret.

    Och om man påstår att “Det verkar av debatten på nätet som om mycket resurser läggs ned av någon att sprida rykten om hemliga vapen för att rikta uppmärksamheten bort från fakta.”, så år det ju en fördel om man själv lyckas presentera denna påstådda “fakta”. Jag tror mer på vad jag ser på filmen än vad jag tror på din imaginära fakta.

    Vad föreslår du själv att det var för konventionella metoder som raserade byggnaden? Vinddraget i kombination med en undermålig afrikansk byggnadsteknik, eller?

    • [OBS ämnet är inte WTC 911 / Red]

     Sture B
     Jag syftade med min generellt formulerade kritik på att jag anser det onödigt och orealistiskt att söka förklaringar i form av hemliga vapen som somliga tror ligger bakom wtc-kollapserna.
     I fallet med ett flygplan som flyger över en kyrka flera gånger behövs det heller inga hemliga vapen. Det kan vara någon annan aktör på marken som orsakade raset.
     Att det finns en samvariation i tiden mellan två händelser bevisar ingenting. Men om man anser att det finns ett kausalt samband skulle det kunna vara att en observatör passar på att trycka på en detonator vid ett sånt tillfälle då man kan framkalla illusionen av ett orsakssamband med en viss händelse.
     Jag upprepar att det är min hypotes att det pågår en understödd kampanj involverande fantasivapen och jag tror att det sker för att dra bort uppmärksamhet från fall där kärnvapen använts. Tex i Afghanistan, Irak, där man först ovanligt nog gick ut med en presskampanj innan man sprängde nya kraftiga bomber. Det finns mycket som tyder på att det ist var neutronbomber och att tex de Irakiska soldater som bulldozrades över med sand i skyttegravarna redan var döda eller svårt strålskadade. Och tex på Manhattans wtc vid 9/11 där räddningsarbetarna i stora antal drabbades av cancer typiskt för strålskador från kärnvapen och just såna hypoteser framkastades av de läkare som i ett inledande skede kom i kontakt med de sjuka. Och tex för ett stort antal terrordåd som officiellt hävdas ha varit konventionella bilbomber men där tekniska data pekar på hundra gånger kraftigare bomber sprängda en bit under marknivån tex i avloppsrör.
     Det verkar rimligt att det motivet skulle ligga bakom att man försöker förstärka allmänhetens tilltro till ickeexisterande teknologier.

    • Nej red ämnet är inte wtc.
     Sture B ställde upp hypotes om att en kyrka i Nigeria straffades pga verksamhet som anknyter till ebola. Därvid tog han upp en ofta spridd ide om hemliga vapen – ungefär som bibelns berättelser om hur Jerichos murar föll efter det att det blåstes i horn så att murarna sprack – men med någon form av hemlig högteknologi.
     Därav kom det spåret. Vad beträffar ebola så är det lite för nära Georgs Orwells 1984 där “fredsministeriets forskarlag outtröttligt ägnade sig åt att framforska nya typer av sjukdomsalstrande bakterier immuna mot varje typ av antikroppar.”[ej exakt citat]
     Wtc och kärnvapen känns mer fattbara.

    • @Peter Grafström

     Jag länkade till artikeln mest p.g.a. filmen och vad den visar. Jerichovapen får stå för artikelförfattaren. Och dina WCT-, Irak- och neutronbombsparalleller är faktiskt helt irrelevanta i sammanhanget eftersom de inte bevisar någonting vad gäller kyrkan.

     Men när vi då ändå generaliserar kan vi jämföra med den militärtekniska utvecklingen Nazityskland gjorde under några få år. Tror du på fullt allvar att allt som skett efter det bara är små förfiningar av en gammal befintlig teknik? Du har ingen insyn i stormakternas hemliga vapenutveckling och det har inte jag heller. Men jag tror ändå att de kommit lite längre än krut, TNT och ett och annat kärnvapen.

     På filmen ser man ett militärt Herculesplan gör tre överflygningar och sedan rasar huset, så man kan ana ett samband. Jag kan inte bevisa det lika lite som du kan motbevisa det, men hur detta gjordes är mer av en ovidkommande teknikalitet.

     Det viktigaste är kyrkan gick emot USA:s ebolapolitik och råkade då ut för en “olycka”, vilken är en av flera indikationer på att detta inte är något normalt sjukdomsutbrott.

     En annan är att USA:s biovapenforskare har varit i området under flera år, plus att Sierra Leone helt nyligen inte längre ville ha forskarnas hjälp.

     http://www.globalresearch.ca/what-are-us-biological-warfare-researchers-doing-in-the-ebola-zone/5394582

     Olja kan vara en orsak till ebolautbrottet då en liten militärstyrka med ett humanitärt mål är så mycket billigare än en fullskalig invasion.

     http://www.globalresearch.ca/obamas-war-on-ebola-or-war-for-oil-sending-3000-troops-to-african-ebola-areas-that-happen-to-export-oil-to-china/5406142

    • Sture B
     Av respekt för red som försöker få mig att hålla mig till ämnet vill jag inte fresta hans tålamod mer. Men underskatta inte Usas benägenhet att bluffa när det finns starka motiv som jag skissade.

    • @Peter Grafström

     Vad som hände kyrkan i Lagos Nigeria är troligtvis ändå ebolarelaterat, om än lite avlägset så. Jag hävdar inte att det måste röra sig om ett “hemligt energivapen”. Men att USA skulle göra tre överflygningar, som alla hamnar på en övervakningsfilm, bara för att bluffa vad som skulle vara en konventionell sprängning känns väldigt långsökt.

     Du å andra sidan hävdar bestämt att det inte finns några hemliga vapentekniker och att den vapentekniska utvecklingen stått så gott som still sedan andra världskriget. Vad har du för belägg för det? Har själv full insyn t.ex. Kremls, Pentagons eller det militärindustriella komplexets vapenutveckling sedan andra världskrigets slut? Jag tror inte det. Du för en lite svepande hypotes som sträcker sig brett över allt från WCT, neutronbomber till nedbulldozrade irakier. Din skissade hypotes är således en obevisad sådan och den är inte mer gångbar än min egen.

     Jag tror att du är för “hemliga” vapentekniker vad ERICAOSCAR är för chemtrails. Men sitter du på otvetydiga bevis får du gärna lägga fram dem eller så är det bara att acceptera att din egen hypotes bara en i mängden.

     Men du har rätt i att USA bluffar. Hela det här så kallade ebolautbrottet är en stor bluff. USA för krig med ekonomiska- som politiska påtryckningar och via konventionella- som okonventionella vapen som t.ex. sjukdomar (som Ebola). “Du känner trädet från dess frukter” och då är inte något “hemligt” sätt att döda människor helt uteslutet. Oavsett om det gäller Ebola eller energivapen.

 • Två fenomen har sålts in med den exponentiella kurvans magiska kraft. Växthuseffekten och it-bubblan (som sprack!). Ett tredje exempel som skrämt slag på minst en generation är befolkningsexplosionen (en föreställning Rosling själv har punkterat!).

 • Den här s.k. smittan har tydligen med avstånd att göra så kurvan kan ju bara gälla i trånga miljöer och när de flesta i dessa miljöer är borta hur ser då kurvan ut?
  Hur ser kurvan ut när det är en, två eller 3 km mellan individer ut? Ostasiater har tidigare lärt läxan i att inte ta i varandra vid hälsning, så hur ser kurvan ut där? Statistik i all ära men lite förnuft bör tillsättas.

 • Här kommer en länk om ebola och silvervatten!

  http://2op.se/2014/08/19/nigeria-anvander-kolloidalt-silver-mot-ebola/

  Övrigt;
  Jag personligen tyckte det var riktigt oförskämt av Anders att besvara Kenneth på det viset han gjorde, tycker även att sådan ton INTE ska behövas finnas på Newsvoice…här ska vi hjälpa varandra inte stjälpa och absolut inte bete sig som idioter som det görs på så många andra ställen. Skräpning i ledet!!!

  • Och jag tycker att det är nedlåtande åt den första kommentatorn att bara efterfråga källor utan att visa att man försökt själv. Om Kenneth bara hade sagt, “jag har sökt på detta men inte hittat” så hade saken varit en annan.

   Kenneths nuvarande kommentar kan även tolkas som ett sätt att avstyra diskussionen på teknikaliteter.

   Jag ber om ursäkt om det är på det viset att Kenneth försökt men ej hittat.

   • Jag tror du är rätt ensam om att uppfatta min fråga som nedlåtande (?!?) mot kommentatorn.

    Är väl bara en dålig efterhandskonstr. då jag förmodar att du inser hur korkat du betett
    dig.

    Anledningen till att jag frågade har jag givit dig , du kanske ska läsa en gång till.

    Hur du tolkar mina kommentarer kan jag inte göra nåt åt annat än att försöka vara EXTREMT tydlig men jag behöver inte försöka avstyra diskussionen med avledande
    dito.

    Om det är nånting mer du funderar över så kan du väl bara be om min e-mail så kan vi väl åtminstone bespara övriga läsare vidare ev. förvecklingar.

 • @anders

  Jag har inte bett dig om nån hjälp så du kan väl bara lugnt återgå till det du höll på med innan du fick hjärnblödning.

  Om det nu är någon specifik undersökning som han hade I åtanke så är det väl inte säkert att
  jag hittar just den bland alla träffar jag kommer att få.

  Att DIN vardag inte består av annat än att sitta framför datorn har jag förstått ,men om din iver att posta inlägg på Newsvoice inte tillfredsställs av det relevanta du har att
  bidra med så kan du väl bara försöka , snälla , att skaffa dig en hobby vid sidan av.

 • Hans Rosling är inget annat än en megafon/springpojke åt världsherrarna där Bill & Melinda gates foundation också ingår.

  Rosling var ju med i svt programmet Skavlan för ett tag sedan (minns inte exakt, kanske hösten -13), där försade han sig och erkände att han spelar en roll. Dock är det ingen som reagerade på hans “felsägning”. Har sparat ner detta program och kollat flera gånger att jag hörde rätt.

  Så länge Ebola inte muteras eller att en muterad version släpps ut, finns det ingen stor oro till spridning globalt. I de drabbade områden kommer den självdö naturligt. Problemet är att vi inte vet om det finns andra krafter bakom som medvetet medverkar till att se till att spridningen blir stor, då det finns pengar att tjäna på detta.

  • Rosling låter som att han talar till små barn när han föreläser och det verkar som en framgångsrik metod, speciellt i västvärlden där många människor aldrig blir vuxna och aldrig lär sig ta ansvar. Staten uppmuntrar istället människor att aldrig ta ansvar för något. Det enda ansvar människor har är att de ska följa experternas råd och vara “källkritiska” mot allt som inte visats på TV.

  • Antagligen inte bara pengar det handlar om, personligen så tror jag att både Aids, Ebola och diverse andra virus som sprids via fästingar och andra djur, samt GMO mat fyller funktionen av ett biologiskt vapen mot mänskligheten, dvs. försvagning av den mänskliga organismen och slutmålet depopulation

   • Ja, jag tror som dig. Depopulation är en del stor del av agendan och kontroll över världens befolkning är slutmålet.

 • Själv har jag en flaska kollidalt silver (10ppm) hemma. Inte för Ebola, men funkar även om jag får en släng av den sjukan 🙂

  • Kolla upp vad amerikanska myndigheterna såg när dem testade kolloidalt silver och ebola.
   Det finns en anledning till varför dem stoppar sändningar av det till Afrika.

    • Det är väl inte svårare än att du kan söka lite själv?

     Testa silver Ebola, hur svårt kan det vara?

     Jag lägger inga värderingar i om det som skrivs är rätt eller fel, men att som du bara sätta dig på baken och vänta på att någon skall servera dig länkar och helst hjälpa dig att klicka fram till exakt rätt ställe utan att du lägger två strån i kors är lite komiskt.

 • En intressant faktor med Roslings modeller är att det saknas korrelation mellan jordbrukets produktion och samhällets välmående.

  För den som kan addera enligt den inre kompassen så vet man att äta bör man….

 • Tack för inlägget från c-span2. Naomi Klein har en enorm kunskapsbank med detaljer och händelser som hon sammanfogar på ett snyggt sätt. Hennes ”The Shock Doctrine” var en ögonöppnare för många, inklusive undertecknad. Naomi Kleins tankeskärpa står skyhögt över den dynga som dagens politiker stövlar runt i.

 • Rev. Louis Farrakhan calls Ebola a ‘race-targeting bioweapon’

  Rev. Louis Farrakhan argued in a blog post Tuesday that the deadly Ebola virus is a race-targeting bioweapon created by white people.

  “Methods of Depopulation: Disease infection through bio-weapons such as Ebola & AIDS, which are race targeting weapons,” the Nation of Islam leader tweeted to his 308,000 followers.

  Read more: http://www.washingtontimes.com/news/2014/oct/2/rev-louis-farrakhan-calls-ebola-a-race-targeting-b/

 • WOW alltså WOW…..

  Rosling 4ever.

  By the way. Påminner inte grafen lite om hur utlåningskurvan på bankerna ser ut?
  Oändlig tillväxt i en ändlig värld osv.
  Bra att han återanvänder, sparar papper och tankekraft.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *