Infiltratör från Scotland Yard fick barn med aktivist som fick 5 miljoner kr i skadestånd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 oktober 2014
- NewsVoice redaktion
Bob Lambert

Djurrättsaktivisten “Jacqui” trodde hon fick barn med en annan aktivist vid namn Bob Robinson, men han hette egentligen Bob Lambert och var infiltratör från Scotland Yard. När Lambert avslöjades som spion stämde “Jacqui” Scotland Yard och fick 5 miljoner i skadestånd, skriver The Guardian.

Kvinnan blev traumatiserad av upptäckten. Hon blev inte bara med barn med en spion från regeringen. Bob Lambert lämnade henne även ensam med barnet för gå tillbaka till sin egen fru med svepskälet att han måste fly från myndigheterna som var ute efter honom för hans aktivism. Kvinnan känner sig som om hon blivit våldtagen av regeringen, enligt The Guardian.

It is the first time the police have made a payment to settle any of the legal claims brought by women who were deceived by undercover officers sent to spy on political and activist groups.

Infiltratörer finns även i Sverige

Fallet med “Jacqui” beskrivs som extremt av brittiska Channel4.com, men NewsVoice har kännedom om tex en svensk Säpopolis som infiltrerade “andliga” grupper på 80/90-talet i Sverige. Mannen uppgav till en svenska han träffade under en gemensam resa att han arbetade med “mental sanering” när han tog sig in i grupperna för att sedan rapportera tillbaka information till Säkerhetspolisen.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Varför infiltrerar man? Min åsikt är att det politiska innehållet i våra liv är styrd för att pusha allt i en viss riktning. Inget är byggt på uppriktighet men det mesta är byggd på lögner.

  Problemen uppstår när vanliga människor träder ur systemet för att uträtta något som gynnar livet eller mänskligheten. Då blir makten osäker. Tänk om många människor hakar på och ändrar sitt beteende? Eller rentav inser de att allt är byggd på manipulation och lögner?

  Jag tror att i denna fas av osäkerhet att något, eller någon kan rubba den gällande ordningen träder infiltratörer in i bilden. Det gäller att spionera och styra personer och organisationer så att dessa tjänar det syfte med vilket världen styrs.

  Hjälper inte detta eller om infiltration är omöjligt att genomföra så finns det andra redskap att tillgå så som t.ex. en offentlig förnedring, misskreditering, fabricerade anklagelser, hotelser och slutligen som en sista utväg mord….

  • Jag man kan verkligen fråga sig varför inte hela samhällskroppen istället rör sig mot förtroendeskapande istället för övervakning über alles à la NSA. Varför allmänt misstänkliggörande istället för samförstånd? Varför kontroll istället för samarbete? Varför attack istället för frågande?

   Vi rör oss tillbaka till apstadiets tillstånd av konkurrens om den bästa knölpåken istället för utforskandet av mänsklighet.

   Dagens live-tal av Putin via RT.com var bland det bästa jag hört komma från en ledare på många år. Hoppas det spelas upp fler gånger.

   • Apropå Putin. Igår på Debatten. Ungefär tre röster i debatten som utmålade Putin som en maktgalen, aggressiv, farlig o.s.v.

    Ingen nämnde USAs militärframfart i världen och deras aggressivitet. En av debattörer har t.o.m. fått in hotet om CO2 bredvid “hotet” som Putin utgör….

    Man undrar verkligen vart den där samförstånd, samarbete, och medmänsklighet tog vägen.

    • Det är väl så att all ‘skit’ ska upp till ytan ..för att sedan ‘tas bort’ – iallafall hoppas jag att den processen är väl igång och att ‘slutfasen’ närmar sig.
     Jag hoppas fortfarande på att mina barnbarns barn ska få leva i en renare,, friskare, friare och fredligare värld…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *