Kommunal och Arbetsdomstolen går över lik – “Allt verkade vara uppgjort”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 oktober 2014
- NewsVoice redaktion
Mona Råberg

Mona RåbergUnder de senaste fyra åren har jag varit en måltavla i en skräckfilm. Fast denna skräckfilm har utspelats i det verkliga livet och den är sann. Detta som jag kommer att berätta kommer direkt från mitt hjärta. Jag känner mig trött och söndermanglad på gränsen till ett sammanbrott men jag tänker kämpa in i det sista.

De senaste fyra åren har jag kämpat mot drakar och en pansarvagn. Drakarna är LO och Svenska Kommunalarbetareförbundet. Pansarvagnen står för Landstinget.

År 2010 blev jag avskedad pga arbetsbrist. Då hade jag arbetat i 25 år inom Landstinget. Två konsulter sökte upp mig en fredagsförmiddag. Jag var helt oförberedd, fick en chock.Dagen efter att jag skulle få erhålla mitt förtjänsttecken skulle jag få gå. Vilken skam. Jag blev så chockad att jag förträngde detta, fick en depression. Facket lyste som vanligt med sin frånvaro. Det hade ju varit önskvärt med ett stöd från dem. De visste ju om detta eftersom MBL-förhandlingarna ägt rum dagen innan.

Dessutom hade Kommunal skrivit under uppsägningen trots att omplaceringsutredningen gällande mig inte existerar. I protkollet från uppsägningsförhandlingen står att läsa:

“…där Landstinget efter att ha genomfört omplaceringsutredningar, konstaterar att fortsatt arbete inte kan erbjudas. Landstinget informerar om berörd medarbetares formella o reella kompetens.”

Detta dokument (omplaceringsutredning) finns ej. Jag har försökt få tag på detta i fyra års tid utan resultat. De hade ingen aning om min kompetens eftersom jag ej blivit tillfrågad. Till saken hör att jag har kontorsutbildning. I min företagsenhet där jag arbetade fanns arbetsuppgifter såsom post, vaktmästeri, patienttransportör, infomatör till vilket det inte krävs någon speciell utbildning.

Jag har inte misskött mitt arbete, tvärtom så var jag en väldigt omtyckt och plikttrogen medarbetare. Samtidigt som jag blir avskedad får min f d chefs son en tjänst inom min företagsenhet utan någon som helst kompetens. Han var då 21 år. Jag hade arbetat i 25 år. Tillsammans med honom anställdes vänner och bekanta till cheferna helt utan vidare.

Jag anlitade en advokat för att stämma min fackförening för försumlighet då de ej heller avsåg att begära § 14 förhandling. Att stämma arbetsgivaren var för sent för mig eftersom jag blev så sjuk och inte orkade ta itu med situationen så när jag till slut reagerade var det för sent.

Enda sättet att kunna stämma facket var via en skiljedom då facket lagt in en klausul att de inte får dras inför rätta i en vanlig domstol. Jag trodde naiv som jag var på min advokat att en skiljedom är till stor del densamma som en vanlig domstol. Det positiva var att ärendet skulle avgöras fortare. Tänk om jag hade vetat att man får ljuga hur mycket som helst och förstöra bevisning. Jo, det är sant.

Det fanns ingen objektiv sekreterare utan domaren Michaël Koch [Karnovgroup] spelade in hela förhöret på en bandspelare. Då det ljögs friskt bad jag att få lyssna på bandupptagningen.

Fick då till svar av Michaël Koch:

“Nej, jag har inte kvar inspelningen. Jag hade ett annat slutsammanträde en tid senare och var tvungen att först radera inspelningen från vårt sammanträde.”

Bad då om vår utvalde skiljemans anteckningar, kruxet var att det hade plockats ur valda sidor ur dessa. Alltså det väsentliga fattades.

Varken Kommunals jurist Ellinor Gudmundsson eller vare sig domaren hade den endaste fråga till mig. Allt verkade vara uppgjort innan jag kom till skiljedomen. Upptäckte även misstänkt jäv, men då jag påpekade detta för min advokat säger han att han tror på mig men att det inte finns något att göra åt detta.

Vad jag än säger blir svaret:

“Det finns tyvärr inget att göra åt detta.”

Under rättegången upplyser min advokat mig flera gånger att jag inte behövde stanna tiden ut. Då jag litade på min advokat, det är ju ändå han som företräder mig och jag som betalar honom låter jag honom sköta slutpläderingen och åker hem med mitt tåg. Mötet hade dragit ut på tiden och jag hade missat mitt tåg hem annars.

Under mötet sms:ade Ellinor Gudmundsson till någon. Fick informationen om att hon måste hämta sina barn på dagis och att en annan jurist skulle sköta slutpläderingen istället för henne. Då jag frågar min advokat om dennes namn så har han inte en aning. Någon måste ha hänt sedan jag hade åkt hem.

I domsluten finns så mycket felaktigheter och det är väldigt motsägelsefullt. Jag upptäcker mer och mer felaktigheter varje gång som jag läser den.

Jag blev dömd att betala 150 000 kr för 56 timmars ospecifierat arvode till Ellinor Gudmundsson samt att jag måste betala min advokats arvode pga att jag ifrågasatte mitt fackförbunds ointresse för sin medlem. En medlem som dessutom har betalat sin medlemavgift i 25 år.

För att ännu en gång försöka få upprättelse, något som jag har längtat efter i fyra års tid och som jag behöver för att kunna gå vidare i livet kontaktade jag pressen. De stora tidningarna har nobbat mig. Fick en misstanke om att det var korrupt, att Kommunal och LO har lagt munkavle på pressen om detta fall. Fick det sannerligen bekräftat då jag skrev två insändare till till vår lokala tidning. Redaktören på insändarsidan blev intresserad och skickade ett mail till mig där det stod att läsa:

“Låter intressant, sänder dessa insändare vidare till nyhetschefen och ser om vi kan göra något av detta.”

Nyhetschefen vägrade.

Kontaktade då själv en journalist på denna tidning som blev mycket intresserad och vi bestämde tid och plats. Tio minuter senare ringer hennes chef upp mig och berättar att hon hade avbokat vårt möte. Frågade om mina insändare och varför de inte hade publicerats fick jag till svar att det är hon som bestämmer vad som ska publiceras.

Skrev till min advokat och frågade om han han är medveten om att Kommunal och LO lagt munkavle på media. Han svarade:

“Kanske det, inget att göra något åt, hur gör vi med betalningen?”

Där fick jag svaret som jag hade befarat. Han måste vara köpt, mutad eller hotad. Jag har ingenstans att vända mig. Ingen vill hjälpa mig. Står helt ensam till och med min egen advokat har lurat mig.

Är detta land verkligen demokrati med yttrandefrihet? Tyvärr inte, tydligen går det hur lätt som helst att köpa sig tystnad om man är ett stort förbund med mycket makt.

Text: Mona Råberg

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hör och häpna! I går torsdag stod att läsa i vår lokala tidning Hälsinglands tidning d.v.s den tidning där chefredaktören vägrade publicera fallet Mona “Landstings direktören i Gävleborg Svante Lönnbark vill motverka korruption inom landstinget” kanske bara ett märkligt sammanträffande eller som jag misstänker ännu ett bevis för korruption (chefredaktör-Landstings direktör) Jag skickade inlägget om Mona till direktören i onsdags kväll. Men men! man är ju inte dummare än att man ser mönstret!
  Bosse Arnström

 • I det röda pillrets beska medicin ingår insikten att överheten inte är godartad. Den korrekta slutsatsen blir då att styret inte vill folket väl. Motsatsen är en missuppfattning som länge varit rådande men som urholkas alltmer.

 • Innan tjänstemanna-ansvaret införs anmäl till polisen med stöd av brottsbalken 20 kap. 1§ Ta med mycket bevisning.
  Det finns massor av arbetsskadade som inte fått sina arbetsskador prövade då FK inte gjort någon exponeringsutredning även om de bedömts av förvaltningsdomstol.

  • Mona Råberg vi vet hur det känns och känner med dej. Vi är många som råkat ut för liknande häxprocesser. Som fått vårt liv förstörda av psykopatiska makthavare. Mönstret är detsamma. Läs Lan-Olof Tunbrås bok “Psykopatiska chefer charmiga men farliga” så får du förklaringar till det du råkat ut för.

  • Mona Råberg, mitt inlägg avser inte att värma Dig, för den värme Du känner förändrar i nutid, nära framtid och rum, inte Din enskilda möjlighet att i nutid, nära framtid och rum i EN svensk domstol förvärva skattefritt skadestånd, av Din arbetsgivare, fackförening och advokatfirma.

   Du är inte ensam om att i tid och rum, bli blåst av EN svensk advokat, med fel utvecklad mental kunskap att förstå när, var och varför Du i EN svensk domstol blir blåst, på Dina unika enskilda mänskliga rättigheter och skadestånd av det allmänna, om DomstolsvÄrket är arbetsgivare eller uppdragsgivare till humana resurser, som leker arbetsdomstol u.p.a. och risk.

   Mona Råberg, Du måste förändra Din av det allmänna betygsatta kunskap att LYDA.

   Lärstad 26 oktober 2014
   Namn på rättssubjekt som producerat ord/begrepp ovan.

 • Vem vågar svara på ”Varför Mona Råberg hanterades så illa av svenskt rättsväsende”?

  Kanske Mårten Schultz, professor i juridik?

  Vilka myndigheters tjänstemän kan medborgare lita på? Domare, åklagare, JO och JK är tjänstemän, ofta utan specialkunskap i medicinska frågeställningar!

  Skall ”Svensson” tvingas acceptera att “gubbarna” i SKL styr över Skola och Sjukvård utan att avkrävas ansvar för att svensk sjukvård inte alltid bedrivs enligt internationellt ledande kunskap vid utredning och behandling, eller när skolresultaten försämrats?

  När tjänstemän utan ansvar styr?

  Hur länge kan accepteras att generaldirektören för Försäkringskassan (FK) kräver att handläggare och försäkringsmedicinska rådgivare (FRM) skall tillämpa de metoder försäkringsbranschen satt i system!

  Påverkas FKs beslut av att edande försäkringsdirektör sitter med i FKs Insynsråd – vilket enl. EU-domstolen är kartellbildning!

  FMR tvingas bygga bedömningarna på intyg och journaler! Det är pappersdokument med många fel och brister (Läkartidningen).

  Dagligen presenteras många sådana som ”olycksfall i vård och omsorg” i tidningar och TV-program!

  Anledningen är att FMR inte SKALL träffa den vars ärende de avgör, när kanske FMR inte kan förbli objektiv, när en skadad kanske blivit alltför illa drabbad!

  FRM är inte anställda som läkare, utan som välavlönade tjänstemän åt FK, med uppgift. att fabricera alternativa förklaringar till besvär, vilka t ex debuterat vid våldsam trafikolycka, eller fall i en trappa.

  Reell analys brukar saknas gällande orsak och verkan, liksom med vilka metoder skador fastställts – om de ens blivit utredda!

  FKs Processjuridiska Enhet ständiga brott mot EU- domar Sverige accepterat skall gälla, tycks förra regeringen inte brytt sig om – Borg ”skulle ju spara pengar oberoende om följderna för drabbade blev livslång invaliditet?

  Sparas pengar när andra verksamheter belastas?

  Kommer en ny regering handla annorlunda?

  Att förre socialministern, Göran Hägglund, utbildats av försäkringsbranschen, och jobbat som handläggare där, visar vad som sker i kulisserna när politisk och ekonomisk makt gör upp om regelverk och lagar – utan medborgarnas insyn!

  ÅTERINFÖR TJÄNSTEMANNA-ANSVARET SNARAST!

  • Bo, att återinföra ”tjänstemanna-ansvaret” i svensk lagstiftning är fördragsbrott!

   Fördragsbrott producerar humana resurser, anställd av eller med uppdrag för EN lagstiftare, domstol eller exekutivt organ, som juridisk person med offentligt registrerat organisationsnummer och säte, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden, för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen.

   Din fråga: ”Vem vågar svara på ”Varför Mona Råberg hanterades så illa av svenskt rättsväsende”?, förvirrar troligen professor Mårten Schultz och humana resurser, som under förbrukad tid i livet utvecklat enskild ägd kunskap att i nutid och mentala rum, värdera nytta, ansvar och risk med att i tal eller skrift använda ord eller begrepp, som i nutid, nära framtid och rum INTE skyddar Mona Råbergs enskilda hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen, lokalt i EN medlemsstat, på den inre solidariska fria marknaden för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen.

   Lärstad 26 oktober 2014
   Namn på rättssubjekt som producerat ord/begrepp ovan.

 • Glöm inte alla bönder som misshandlas genom att djurförbud och andra sanktioner döms ut. Det finns många fall där som borde undersökas.

  Danmarks Röst 22-07-201422. juli 2014

  Många upprörda lyssnare har hört av sig angående djurskyddet och att de på felaktiga grunder blivit av med sina djur. I programmet deltar flera drabbade och enhetschefen för djurskyddet på länsstyrelsen i Skåne, Marcus Björklund. Mikael Jalving

 • Tänk vad märklig psykopati och prestige är. I stället för ett “FÖRLÅT” vi har gjort fel och vi ska rätta till det hela låter man sig “hängas” ut för att bli föraktade av alla människor (som har något mellan öronen). Skäms på er
  Det finns så otroligt mycket “Varbölder” inom offentlig sektor och dessa borde utplånas för all evig framtid så vi människor kan leva våra liv i fred och i harmoni.
  Mona är definetift ingen “bråkstake” utan tvärtom världens underbaraste människa och som man behandlat henne borde vara belagt med hårda straff!
  Ingen rök utan eld! Bosse A

 • Den som har tillräckligt “kött på benen” när det gäller hur domare och domstolar fungerar i Sverige, kan skriva till Europarådet och berätta. Där håller man på att granska svenska domare med avseende på “korruption”!

  Minns dock – att om en klagan skall göra effekt, MÅSTE detaljerna vara “absolut korrekta”!

  Varje minsta överdrift gör att det man framför medför att varken det man framför, eller man själv därefter betraktas som trovärdigt/trovärdig…

  Detta är ett absolut fundament i kampen mot orättvisan – som existerar “runt nästa hörn”!

  En enda gång räcker för att bli diskvalificerad för mycket lång tid framöver!

  Granska ALLTID Dina Egna Påståenden Mycket NOGA innan Du skickar iväg något alls!

  • Hej Bo! Jag förstår precis. Allt måste vara korrekt i minsta detalj och jag ska noga gå igenom mina handlingar (bevis material) och försöka tolka dessa ur flera perspektiv.
   Tack så mycket, det känns hoppfullt att det fortfarande finns människor som värnar om rättvisa. Mona/Bosse A

 • Vill bara säga att jag är ledsen att du blivit behandlad såhär. Det finns ingenting som förvånar mig längre! Ge inte upp!

 • Det var så lite Mona,även i framtiden jag ska försöka skriva från en annan synvinkel som jag ser på saker och ting.

 • Långsamt och säkert det börjar komma fram att DEMOKRATI ÄR BARA EN BLUFF Politikerna som väljs representerar inte folket enbart makteliten och försöker vilseleda deras väljare med en massa retorik och bortförklaringar.Även SOLIDARITET OCH BRÖDRASKAP som den “internatioanel” är så mån om är en bluff.Under denna parollen har folket vilseletts med multikulturell smörja och och att vi är alla internationela / världsliga medborgare.Att vi ska hjälpa all och överallt oavsett om vårt land kommer gå på knäna och förlorar välfärden.Vi ser klart och tydligt dag efter dag att vi vanliga folk har inte en chans mot pampar och byråkrater som lever på våra skattepengar.Det betraktar folk som deras undersåtare som ska lyda och tiga och inget annat.Jag är helt övertygat om att det finns massa av folk som har råkat illa ut för liknande händelser men som vi ser massmedian är inte intresserad av våra problem är bara intresserad av såpopera liknande skriverier och annat vilseledande smörja.Det är mycket farligt när vi blir maktlösa mot eliten.Dags att börja VAKNA OCH SE OMKRING OSS !!!

  • Hej Julius! Du satte verkligen pricken över it I dag finns ingen solidaritet åtminstone inte bland den s.k Eliten där den egna karriären och egot är helt avgörande.
   Tack för ditt stöd M.v.h Mona Råberg

 • Detta är bara ett exempel på hur korrupta de skattefinansierade organisationerna är i Sverige. Det finns massor av likande exempel. Facket har man numera ingen nytta av. De låter sig köps av arbetsgivara eller är så okunninga att de är helt värdelösa i dessa sammanhang.

  Någon borde sammanställa och hänga ut alla bovar i kommuner, landsting och på våra myndigheter med namn och adress som man gör med pedofiler i USA. De korrupta lögnarna är lika farliga då de skadar hela familjer generationer framåt. Hur många har inte haft jurister som förstört bevisning mm och tagit ut hundratusentals kr för jobb de inte gjort.? Vi bör skriva en bok lik den som skrevs om Juholt. Vi borde också polisanmäla i större utsträckning. Om inget ändras bör det skapas en straffexpedition som genom uppsökande verksamhet straffar alla korrupta bovar som med sin maktfullkomlighet försätter löntagare i vanmakt och därmed förstör deras liv. Om inte samhället skyddar oss måste vi göra det själva.

  • Hej Bernhsvege! Detta var en mycket bra sammanfattning och jag kan nog inte tillägga något mer. Jag och min sambo tänker polisanmäla detta eftersom det inte tycks finnas någon annan utväg. Tack snälla du för din omtanke M.v.h Mona Råberg

  • Väl talat!

   Själv gick jag ur if/metall någon gång i slutet av 90-talet. Anade väl ugglor i mossen? När jag senare var anställd i en liten industri år 2006 så blev jag än mera övertygad om att jag gjort rätt då självaste Vdn börjat oroa sig åt var facket var på väg – eftersom de bara pratar med mig hela tiden. Saken var klar häromsistens då det framgick att fackföreningarna (i vårt land under halva min livstid) lydig underkastat sig CIAs direktiv. No more fucking fack här inte!

 • Frågan är om det bara handlar om ett enstaka dåliga exempel eller om det är ett återkommande mönster. Jag är inte tillräckligt insatt, men fler får gärna höra av sig med insändare/debattartiklar korta som långa om liknande fall där Arbetsdomstolen och facket är parter.

  NewsVoice har tidigare publicerat 4 artiklar om Arbetsdomstolens (och Juseks) övergrepp mot Bastin B. Den gemensamma nämnare är bla Arbetsdomstolen i både Bastian B:s och Mona Råbergs fall. Läs mer

  • Kan garantera att det är ett återkommande mönster. Maktfullkomligheten är total. Det är dags att ge igen. Vi behöver politiker från verkligheten Tom. domstolarna följer de korrupta myndigheternas linje. Det jag sett är ofattbart.

   • Ja, någon rättssäkerhet finns inte för enskilda, inte följer man lagar i Sverige. Vi medborgare får vara glada att vi får leva, fattigt, men ändå, leva lite, lite grann

 • Gick genom liknande helvetet.Arbetsgivaren Lanstinget +facket =korruption.Med vissa människor gör man som man vill.

  • Hej Magdalena! Det sista man tar ifrån en människa är hoppet. Gör som jag KÄMPA på mot “makteliten” om du orkar. Tack för ditt stöd. M.v.h Mona Råberg

 • Blir bara så förbannad när jag läser hur vissa överhuvudtaget kan sova om nätterna. Har också en historia att berätta en dag när jag orkar. Önskar dig all styrka i världen.

  • Hej Åsa! Undrar också hur dessa “människor” överhuvudtaget kan sova om nätterna
   Tack snälla du för ditt stöd. Ser verkligen fram emot att höra din historia.
   M.v.h Mona Råberg

  • Hej Hanna! Tack för din sympati. Den värmer . Du och alla andra som har kommenterat detta har verkligen hjärtat på rätt ställe. Jag är verkligen rörd.
   M.v.h Mona Råberg

 • Denna historia skulle ha kunnat beskrivits i Kafkas “Processen”, Orwells “1984” eller . Machiavellis “Fursten”.

  Sverige tycks ej längre vara som förr. Numera används paragrafer mot försvarslösa medborgare, vilka sparkas ut ur tryggheten på lösa boliner.

  Myndigheternas ledande personer tycks få göra vad de vill när lagar och paragrafer omtolkas på passande sätt av dem, vilka fortsättningsvis skulle kunna vara användbara .

  Misstanke finns att hållhakar av skilda utseenden finns med i dessa sammanhang. Juridiken har formulerats med avsikt att vid tillfälle kunna omtolkas passande för makten och dess stödtrupper.

  Man skulle kunna tro att någon av dagens författare av skräckromaner beskrivit denna arma kvinnas berättelse från 2000-talets värld – inte som på den tiden man avrättade folk med bila eller brände dem på bål.

  Hur hon blivit lurad in i paragrafernas grymma irrgångar, är bevis på att dagens makt fungerar på likartat sätt som på Machiavellis tid – även om metoderna nu är mindre blodiga.

  Den som granskat i maktens kulisser känner igen hur t ex Försäkringskassans handläggare till punkt och pricka följer finansministrars och generaldirektörens ordergivning – när och hur ”utgifterna” skall reduceras med hjälp av egenformulerade regelverk – mot EU-domstolens beslut.

  Generaldirektörer vill ju sitta kvar… Inte hamna i en korridor med munkavle på, även om en rejäl månatlig dusör ingår för att tystnad skall råda tills allmänhetens frågeställningar inriktats mot andra samhällsproblem.

  Makthavarnas skickligt utformade Illusionistiska manipulationer förvirrar den publik, som varken vill se eller vågar ifrågasätta trixandet …”kanske själv drabbas – om man ifrågasätter”

  Avsätt dem som korrumperar!

  Låt dem schavottera – “androm till varnagel” – oavsett var i maktens pyramid de än vistas.

  Återinför tjänstemannaansvaret!

  • Denna kvinnas beskrivning är ännu ett klockrent exempel på hur det går till när offentliganställda tjänstemän, arm i arm med fackets representanter, kränker den enskildes rättigheter skyddade av såväl svensk lag som EU-rätten.

   Svenskt rättsväsende är ett skämt och de myndigheter vars uppgift det är att utöva tillsyn är ju endast till för att skydda sina offentliganställda kollegor, inte att med kraft åstadkomma efterlevnad av svensk lagstiftning.

   Frågan är varför en stor majoritet av svenska folket trots detta fortsätter att rösta på partier vilka förordar en stark facklig rörelse??

   Men vad som är ännu svårare att förstå är ju varför så många är fackligt anslutna och lydigt betalar sin medlemsavgift??

   Varför startar ingen några konkurrerande fackliga organisationer vilka på allvar tar tillvara medlemmarnas intressen och inte bedriver korrupt myndighetsutövning tilllsammans offentliganställda tjänstemän, med de medlemsavgifter som nu tas ut av medlemmarna av de korrupta fackföreningarna så måste det ju vara som ta gotta av barnen och konkurrera ut dem.

   Kommunal verkar vara en extremt militant och genomkorrupt organisation som för tankarna till Jimmy Hoffa i USA, vilken på sin tid verkar ha bildat skola för svensk fackföreningsrörelse.

   Men svensken är ju en varelse som verkar finna sig i vilken behandling som helst, detta exempel kan ses som en uppvisning hur systemet tar hand om dem vilka trots allt försöker skapa rättvisa för sin sak.

   Dags för en folklig resning mot myndighets och fack förmynderiet??

   • Ja du har helt rätt. kommunal Lo har blivit “självstyrande välden” som i första hand skyddar sina egna “kariärister” och dom har dessutom tolkande rätten till lagar som i regel utformats för att skydda det egna väldet M.v.h Mona Råberg

    • Helt rätt. Inte underligt att ungdomarna inte vill vara med i facket Det behövs en ny organisation som skyddar löntagarna.

     När det gäller FK så har de systematiskt underlåtit att utreda arbetsskador. De har bara avslagit på löpande band utan att ta reda på fakta. Eftersom inga utredningar är gjorda är inga av dessa ärenden lagligt prövade även om de bedömts av domstol då dessa inte heller gjort någon utredning. Besluten gäller ej. Grova lagbrott har därmed förekommit och de skadade har inte fått sina arbetsskador bedömde. Alla skadade är manipulerade att tro att de inte har en chans att få sina försäkringspengar trots att de har uppenbara arbetsskador. Se Försäkringskassans vägledning som är baserad på Förvaltningslagen. Se FK:s vägledning Se också dom i HD T 2139-12 som beskriver FK:s ansvar och hur FK har tvingats betala skadestånd då de brustit i sin serviceskyldighet.

     Frågar också varför det är så tyst efter att cheferna på FK anställt släktingar och vänner och anlitat enormt dyra konsluter på heltid för de pengar som skall gå till sjuka och skadade. Expressen hade en artikelserie i någon gång i April i vilken de beskrev oegentligheter i samband med detta. Därefter har det varit tyst. Nu vill vi veta mer om vart våra försäkringspengar finns. vilket ansvar har generaldirektören i denna fråga. Sitter han kvar?

  • Hej Bo! Vilken bra liknelse du gjorde med Kafkas “processen”. Du har verkligen fångat den problematik som “storebror” och det s.k rättsväsendet kan utsätta oss “fotfolk” för
   Tack så mycket för ditt stöd M.v.h Mona Råberg

  • Det går att anmäla tjänstemän enligt Brottsbalken 20 kap 1 §. De kan få fängelse om de försätter människor i vanmakt.

   • Hej Hagman! Låter intressant Ska kolla upp det men risken att man dras in i något nytt “skräck scenario” är väl ganska överhängande med tanke på att regelverket är utformat för att skydda dom som sitter på det. Tack för tipset M.v.h Mona Råberg

    • Ja, B Arnström Det gäller att bevaka och ha bra bevisning så Åklagaren inte lägger ner anmälan. Det kan i vart fall skrämma bovarna om de får veta att de är polisanmälda.

  • Bosse Arnström says:
   22 Okt, 2014 at 17:48
   Hej Bo! Vilken bra liknelse du gjorde med Kafkas ”processen”. Du har verkligen fångat den problematik som ”storebror” och det s.k rättsväsendet kan utsätta oss ”fotfolk” för
   Tack så mycket för ditt stöd M.v.h Mona Råberg

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *