Ordkrig mellan Sverige och Israel – ”Skickar gärna över ett platt Ikeapaket”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2014
- NewsVoice redaktion

Aftonbladet. Sveriges regering måste förstå att situationen i Mellanöstern är mer komplicerad än att montera ihop en Ikeamöbel, säger Israels utrikesminister.

Margot Wallström (S) svarar att hon gärna skickar över ett platt paket som Lieberman kan montera – eftersom det skulle lära honom ett och annat om att samarbeta.

Aftonbladet:

“Sveriges regering måste förstå att situationen i Mellanöstern är mer komplicerad än att montera ihop en Ikeamöbel, säger Israels utrikesminister.

Margot Wallström (S) svarar att hon gärna skickar över ett platt paket som Lieberman kan montera – eftersom det skulle lära honom ett och annat om att samarbeta.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En liten rekommendation – läs de gamla sumeriska lertavlornas innehåll så förstår ni vad som faktiskt pågår i mellanöstern. Utan den kunskapen blir allt bara förvirring och en mängd helt onödiga invektiv. Den konflikt vi ser mellan judendom-kristendom-islam är minst 8000 år gammal. Skall vi bli fri den måste den gamla historien erkännas för vad den är och att vi som nu lever inte har den minsta skuld i den eller har minsta anledning att fortsätta upprätthålla den konflikten. Den bottnar i saker som inte längre är aktuella, vilket man i den delen av världen har svårt att erkänna.
  Vänd på resonemanget – vilken människa i världen som har mat-bostad-kläder garanterat utan motprestation skulle bli terrorist?
  Den situation går att åstadkomma, om politikerna vill. Men frågan är OM de vill?

 • Förutom att Israelerna har beslagtagit stora markarealer så har de byggt dessa enorma murar runt för att fullt kontrollera palestinierna.
  Att ett folk gör så mot ett annat folk får mig att dra helt andra slutsatser om vad som hände under andra världskriget.
  Studerar man händelserna under den perioden så börjar man snart inse att mångt och mycket förmodligen var planerade för att staten Israel skulle bli till.
  Så förmodligen användes tyskarna för att genomföra planerna för att folk skulle erkänna landet Israel. Det första land som erkände Israel var ju Ryssland 1948. Och forskar man lite vilka som då var aktiva i de politiska skeendena så kan man lägga ihop två plus två.

 • Fakta är att Palestina var en stat långt för Israel var det, med egen valuta och allt. Av detta land har Israel snott 90% sedan -48, genom att vid lämpliga tillfällen kriga, mörda och förstöra under påstådda skäl. Troligen skapade av dom själva. Varje gång har Palestinierna blivit av med land. Med facit i hand, så är det lite sorgligt att ens behöva fundera om tyskarna egentligen var fel ute…….. Judarna har dock inte lärt sig läxan dom själva fick, utan gör i princip det samma själva. Vilket dom också gjort de senaste 2000 åren…..
  Vem ska lära ut och vem borde hålla käften och lyssna?

  • Så fort de privata pengatryckarna blir fråntagna sedelpressen är det “game over”. Så länge de har oljade tryckerier och tryckbart papper så kommer detta att användas till att försvara det som är idag.

 • Vi vet vad som hände en annan utrikesminister, Anna Lind, som ville erkänna Palestina. Om Wallström plötsligt skulle göra självmord eller störta med ett flygplan eller dräpas av en ensam galning så kan man ju dra vissa slutsatser. Hoppas SÄPO har läget under kontroll.
  Alternativt kan detta vara ett led i en långsam planerad dödsryckning av staten Israel, det finns flera tecken som tyder på det; som att USA närmar sig Iran. Bäva månne vad en sådan utveckling skulle föra med sig.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=106241
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=106257
  och speciellt denna:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=106228

  • “Långsam planerad dödsryckning av staten Israel” , den hypotesen tror jag inte alls på .
   För övrigt instämmer jag helt.

  • Om alla utrikesminstrar , vars länder erkänner Palestina , skulle förolyckas innebar det en
   väldig massa arbete för Mossads dödspatruller , dessutom skulle det vara graverande för staten Israel.

   Vad som skiljer Lindh från Wallström var att den förre gick ut offentligt och krävde att Mossad
   skulle upphöra med att likvidera personer som dom betraktade som obekväma.

   Därpå likviderades hon.

 • Har skrivit lite olika kommentarer vad gäller erkännandet av Hamas på DI men de blir bortplockade hela tiden. Det jag har skrivit är att man ser nu vilken 180 graders svängning som gammelmedia har gjort vad gäller Socialdemokraterna. Under hela sommaren rackade man ner på Alliansen och lyfte Löfven . Så fort det blev känt att Löfven mfl skulle erkänna Palestina blev det ramaskri. Svartmålningen har gått varm samt idag kan man läsa i DI att man nu tar gamla sossepampar till hjälp för att bli av med Löfven.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *