Putin talks about The World Order – New Rules or a Game without Rules

22

Russian President Vladimir Putin is delivering a speech (October 24, 2014) at the plenary session of Valdai International Discussion Club a forum involving the world leading experts at foreign and domestic policy.

Att Ryssland är i färd med att återuppbygga någon slags imperium – det är helt grundlöst”, sade den ryske president Vladimir Putin på fredagen. De försämrade relationerna med väst beskrev han i stället som helt och hållet USA:s fel. / Erik de la Reguera, Dagens Nyheter

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
22 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
27 oktober 2014 kl 06:12

Transcript of Putins speech at the Valdai International Discussion Club October 2014

https://newsvoice.se/2014/10/27/vladimir-putins-speech-at-the-valdai-international-discussion-club-october-2014/

Diskussionen fortsätter på länken ovan.

Sture B
Sture B
Gäst
27 oktober 2014 kl 02:39

Båda sakerna är minst lika viktiga. Även om man inte in i minsta detalj vet vem som gjorde exakt vad, är det ändå viktigt att dra fram dessa “människor” i ljuset. De är ju tack vare anonymiteten som allt detta har kunnat fortgå. Varför tror du annars att de har ansträngt sig så för att verka i det fördolda?

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Sture B
27 oktober 2014 kl 02:43

Inlägget ovan var ett svar till Perra J – 2014-10-24

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
26 oktober 2014 kl 22:52

Ett smakprov på “New World Order” i Spanien. Hyresfastigheter köps upp av “de stora” och chockhöjer hyrorna
http://www.silverdoctors.com/goldman-and-blackstone-enter-spanish-real-estate-pain-and-suffering-for-poor-people-immediately-ensues/

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
26 oktober 2014 kl 21:06

Putins tal finns i engelsk transkription så man slipper det dubbelspråkiga ljudet på videon.
http://vineyardsaker.blogspot.se/2014/10/putins-speech-at-valdai-club-full.html

Perra J
Gäst
Reply to  Peter Grafström
26 oktober 2014 kl 22:50

Ah! Tack för det, Peter. Exakt vad jag efterlyste!

Perra J
Gäst
26 oktober 2014 kl 12:05

Den viktiga frågan är inte vem eller vilka dessa eliter är, eftersom det är så lätt att ta miste, och vi kan på sin höjd skapa en illusorisk säkerhet, när vi tycker oss ha avslöjat vilka de är…
Det viktiga är att först och främst se igenom den hjärntvätt som vi utsatts för under 2000 år av dessa eliter. Som typisk Västerlänning tror jag att jag är min kropp, att jag lever bara en gång, att döden är ett hot, och att jag således ytterst är beroende av något auktoritet som tar ansvar för mitt liv. Och vi ingår alla i en hierarkisk ordning, som kan förefalla demokratisk men som vid närmare studium visar sig vara baserad på rädsla. Över en viss nivå i hierarkin vågar vi inte ifrågasätta. Inte ens i ett demokratiskt system.
Det är slut med detta nu. Vi står inför ett paradigmskifte där vi själva måste ta det ansvaret. Vi måste se oss själva, gå igenom våra rädslobarriärer och komma ut på andra sidan.

Kenneth Johansson
Kenneth Johansson
Gäst
25 oktober 2014 kl 20:33

Den här ekonomiska makteliten är som den värsta sortens deckare fast mycket värre. Beställda mord är vardagsmat för dem, en bunta presidenter har blivit mördade eller nästintill därför att de har haft fel åsikt. Avser då USA. Kungligheter är insyltade i det, och det gäller i nutid. De kommer från England och Holland.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Kenneth Johansson
26 oktober 2014 kl 04:01

Det är en salig röra av en mycket begränsad genpool bestående av Europeiska kungahus, The Black Nobility (Venice), City of London (New Venice) och Vatikanen mm. De som många tror är ceremoniella bandklippare och jul/nyårs talare är själva verket de verkliga makthavarna. Denna kartell av smått incestuösa grupper styrs av Jesuitgeneralen och även han styrs väl i sin tur av någon annan. Men jag har inte kommit längre än så.

Kenneth Johansson
Kenneth Johansson
Gäst
25 oktober 2014 kl 17:00

Tobbe c ,läs böckerna även om de är på så där 1000 sidor. Den där makteliten är äldre än Amerika som land, den kom dessförinnan från England.

Allt handlar om pengar och missbruk av pengar.

Kenneth Johansson
Kenneth Johansson
Gäst
25 oktober 2014 kl 11:30

President Putin tillsammans med BRICS-länderna är de enda som kan rädda världen. Samtliga politiker i väst- världen lyder bara order även om de är aldrig så tokiga. Även president Obama lyder bara order. Det finns en liten ekonomisk maktelit där bak mest i USA som försöker styra över hela världen, och de gör ingen skillnad om man är ryss eller amerikan. De har som affärside att ta ta död på sådär 7 miljarder människor , och denna ide är ett par hundra år gammal. De här människorna kan nog egentligen betraktas som sinnessjuka , men de äger i princip hela vapenindustrin, alla banker, de styr det politiska på allra högsta nivå i USA.

Om man läser böckerna “bankerna & skuldnätet” med Ellen Hodgson Brown samt boken “hotet mot livet” med F. William Engdahl får man en fullständigt annorlunda bild vad USA är än att bara läsa vanliga svenska dagstidningar eller att titta på Svt.

Efter att ha läst ovanstående böcker har jag kommit fram till att USA är världens mest kriminella land och det gäller inte vanligt folk utan på allra högsta nivå.

Det går inte att rädda världen genom krig. Enda lösningen på sikt är att dollarn upphör som världsvaluta. USA har fullständigt missbrukat dollarn.

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
Reply to  Kenneth Johansson
25 oktober 2014 kl 15:30

Jag delar din analys av hur USA och väst styrs men ställer mig frågande till varför BRICS skulle vara räddarna. Varför tror du att USA under en lång period har styrt och ställt så mycket i världen? Det enkla svaret är för att de har kunnat. Med ojämförbart största militärmakten har de kunnat ta sig friheter som andra bara kunnat drömma om.

Maktbalansen håller nu på att skifta. Om nu dollarn och USA med dollarn skulle krascha och BRICS får den nya maktdominansen, är det inte naivt att tro att de då inte skulle använda sin nya maktposition till egen vinning?

Du skriver att det finns en liten ekonomisk maktelit som äger vapenindustrin och alla banker samt styr politiken i USA..Jag säger inte emot dig. Men hur kan du vara säker på att inte även BRICS styrs av samma grupp eller i alla fall har lierat sig med dem? Jag kan inte presentera några definitiva bevis på att så är fallet men jag ser i alla fall en uppenbart stor risk med att bara ta deras ord som sanning och välkomna dem som världens räddare.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Tobbe C
26 oktober 2014 kl 13:08

“Brics räddarna”
Det handlar inte om att någon skall rädda oss. Kina och Ryssland vill absolut inte ha någon världsregering av den typ som anglosaxarna försöker införa. De vill bestämma själva. De vill göra ömsesidiga överensskommelser mellan självständiga parter.
Rädda oss får vi göra själva genom att vara utbildade kreativa och företagsamma.
Putin har ett antal oligarker på hemmaplan vars intressen han försöker jämka samman med målen för socialt ansvarstagande nationalism. Om han inte tar hänsyn till det får han fler fiender på hemmaplan. Han och hans rådgivare måste tänka pragmatiskt.
Vidare har Usa hållhakar på Ryssland, tex betr den kärnvapenmissil som damp ner i Pentagon vid 9/11. Ryssland har intresse av fredligt samarbete och undviker att mucka gräl om det går att undvika. Internt förutsåg ryssarna i somras att Ukraina kommer att ha en halv miljon soldater/fascister(?) i december och kommer att försöka erövra Krim. De vill inte hjälpa Usa-propagandan att framställa dem som ett hot. Men egentligen är Ryssland och övriga BRICS utsatta för ett ohyggligt hot.

Perra J
Gäst
Reply to  Peter Grafström
26 oktober 2014 kl 13:45

“den kärnvapenmissil som damp ner i Pentagon vid 9/11”? Och dessutom en rysk sådan? Den versionen har jag inte hört! Var kan jag läsa mer?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Peter Grafström
26 oktober 2014 kl 18:50

Dmitri Khalezov beskriver både omständigheterna kring de stulna missilerna från ubåten Kursk och hur en av dem användes med detonatorn avstängd mot Pentagon. De väger 7 ton med marschhastigheten 3000km/tim och rör sig på ett sätt som gör den svår att skjuta ner när den närmar sig målet och enligt Dmitri slog den sig igenom de fem skyddsvallarna genom sin massivitet. Missilen beskrevs påpassligt i den brittiska militärtidskriften Jaynes dagen innan 9/11. Dess normala användningsområde är att slå ut Usas hangarfartyg med en 500kt vätestridspets. Det var därför hålet i Pentagon var “strax över vattenlinjen”
Enligt Dmitri var missilen i Pentagon orsaken till att någon i Usas etablissemang demolerade wtc för att de misstänkte att liknande vätebombsmissiler hade slagit in upptill i tornen och fruktade att de skulle explodera över Manhattan..
911thology.com där finns Dmitris text the third truth till nedladdning.

Perra J
Gäst
Reply to  Peter Grafström
26 oktober 2014 kl 20:12

Tack för den infon Peter,
om red godkänner denna avvikelse från ämnet (man kan ju se det som att också detta ytterst handlar om NWO? 🙂 ) så är min spontana kommentar att det tar veckor att aptera en byggnad för en kontrollerad rivning. I WTC:s fall kanske månader.
Så det här är inget man fixar på en halvtimme, som detta scenario beskrivs.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Peter Grafström
26 oktober 2014 kl 21:00

Red eftersom Perra tillåts underminera en källa som han inte läst borde en replik vara tillåten.
Perra J
De som reagerade med att trycka på demoleringsknappen visste inte om hela bakgrunden. Däremot var de informerade om en nödrivningsplan sedan både 1960-talets slut och enligt källan ovan även sen 1994. Det var alltså ett panikbeslut men med en väl förberedd metod. De som kände till hela bakgrunden förutsåg och önskade just detta förlopp.

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
25 oktober 2014 kl 01:00

Tycker att det är värt att notera att även herr Putin slänger sig med begreppet “ny världsordning”. Tillfällighet? Troligtvis inte. I en tid då det blir allt mer uppenbart att USAs och västs agenda nog inte har vårt bästa i åtanke bör vi passa oss extra noga för att tro att herr Putin och hans kompisar (BRICS) skulle vara några räddare i nöden. Min analys: USA och väst har fått rollen som “bad guys” medan Putin och BRICS har fått rollen som “good guys” i en gillrad fälla för att införa den nya världsordningen (med en enda världsvaluta och total kontroll)…

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Tobbe C
25 oktober 2014 kl 07:54

Sannolikheten för att du har rätt är ju ganska stor om man gör en återblick några 100 år i historian och ser att en tredje part hela tiden har i bakgrunden hetsat till konflikter.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
26 oktober 2014 kl 03:38

Den tredje parten är Jesuitordern. Putin, Obama och alla andra politiska “ledare” lyder under jesuitgeneralen. De som inte lyder råkar ut för någon ensam galning typ Oswald eller Krister Pettersson. Läser man jesuiteden så förstår man varför världen ser ut som den gör. http://www.reformation.org/jesuit-oath.html Ett litet smakprov: “You have been taught to insidiously plant the seeds of jealousy and hatred between communities, provinces, states that were at peace, and incite them to deeds of blood, involving them in war with each other, and to create revolutions and civil wars in countries that were independent and prosperous, cultivating the arts and the sciences and enjoying the blessings of peace. To take sides with the combatants and to act secretly with your brother Jesuit, who might be engaged on the other side, but openly opposed to that with which you might be connected, only that the Church might be the gainer in the end, in the conditions fixed in the treaties for peace and that the end justifies the means.” och vidare till den delen där de uppenbarligen missförstått Jesu kärleksbudskap “I furthermore promise and declare that I will, when opportunity present, make and wage relentless war, secretly or openly, against all heretics, Protestants and Liberals, as I am directed to do, to extirpate and exterminate them from the face of the whole earth; and that I will spare neither age, sex or condition; and that I will hang, waste, boil, flay, strangle and bury alive these infamous heretics, rip up the stomachs and wombs of their women and crush their infants’ heads against the walls, in order to annihilate forever their execrable race. That when the same cannot be done openly, I will secretly use the poisoned cup, the strangulating cord, the steel of the poniard or the leaden bullet, regardless of the honor, rank, dignity, or authority of the person or persons, whatever may be their condition in life, either public or private, as I at any time may be directed so to do by any agent of the Pope or Superior of the Brotherhood of the Holy Faith, of the Society of Jesus.” Eden skall vara sparad i USA:s kongressbiblioteket, om den inte blivit bortplockad. “The Jesuit Oath of Induction is also recorded in the Congressional Record of the U.S.A. (House Bill 1523, Contested election case of Eugene C. Bonniwell, against Thos. S. Butler, Feb. 15, 1913, pp. 3215-3216)… Read more »

Reohm
Reohm
Gäst
Reply to  Tobbe C
26 oktober 2014 kl 01:03

Så kan det vara givetvis.
Men det kan också vara att Ryssland är världen sista hopp….vi får helt enkelt spetsa våran sinnen och intuition och vara ifrågasättande….
min intuition säger mig att Putin- falangen är good guys, men mitt logiska sinne är ifrågasättande…
En sak jag ofta undrat är, om nu Ryssland är fiende till de anglosaxiska transantlatinska pedofil – gänget,och alla andra pedofil -hangarounds som stora delar av svenska eliten mfl.
varför läcker inte ryssarna lite material och bevis som visar dessa monster men byxorna nere….. det hade kunnat destabilisera hela europa och usa över en natt!