Rapport: Den globala uppvärmningen är ett hot mot USAs nationella säkerhet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 oktober 2014
- NewsVoice redaktion

climate changeNy rapport utpekar den globala uppvärmningen som ett omedelbart hot mot USAs nationella säkerhet.

I ett av sina starkaste uttalanden hittills om behovet av att förbereda sig för klimatförändringen, har USAs försvarsdepartement i veckan släppt en rapport som säger:

In one of its strongest statements yet on the need to prepare for climate change, the Defense Department today released a report that says global warming “poses immediate risks to US national security” and will exacerbate national security-related threats ranging “from infectious disease to terrorism.

Källa: Pentagon: We Could Soon Be Fighting Climate Wars

Text: Jens Rundberg

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Allt som kontrollfreaksen i usa:s regering upplever att de inte kan kontrollera stämplas omgående som “hot mot den nationella säkerheten”. Så falskt och förljuget att man inte tror det är sant.
  Det var längesedan u.s.a. var förespråkare för frihet och rättvisa. Börja med att ta reda på fakta om Kennedymordet i Dallas samt om 9/11- attackerna. Och tänk om!!!

 • Det här är det sista fasen i USA förslavande av sitt folk och sedan försöker de att vilseleda den övriga världen att de ska följa USA exempel.Lyckas de med det,och varför inte,då kommer vi se mycket drastiska händelser i hela världen där Nazityskland var ingenting i jämförelse vad världen kommer att se.

 • Vilket bara stärker min uppfattning om att det är en politisk konstruktion i första hand. Tanken är ta till antidemokratiska grepp med hänvisning till klimatet. Sen kan säkert syftet vara gott men likt förbannat odemokratiskt.
  Ett klimathot som bygger på datormodeller för ett kaotiskt system som dessutom är långt ifrån färdigforskat. Att lite varmare klimat förmodligen är bra för jorden nämns inte.

  Vi ligger fortfarande under genomsnittstemperaturen för de senaste 10.000 åren. De senaste 18 åren har medeltemperaturen stått still, NASA har inte hittat någon ökat värme i djuphaven.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *