Snowden råder alla att använda SpiderOak, RedPhone och SilentCircle

publicerad 14 oktober 2014
- av NewsVoice

Under en virtuell intervju genomförd av New Yorker-journalisten Jane Mayer vid “The New Yorker Festival 2014” den 11 oktober råder Edvard Snowden alla internetanvändare att överge Google, Facebook och Dropbox. Dessa kanaler är inte säkra. Istället tipsar han tex om SpiderOak som ersätter Dropbox.

Anledningen är att SpiderOak krypterar dina filer inte bara på servern på nätet eller under transfer utan även på din hårddisk. Han rekommenderar även tjänster som RedPhone och SilentCircle för säkrare kommunikation.

Spola fram till 1 timme och 4 minuter i videon, där Snowden förklarar varför.

Läs mer: ‘Hostile to privacy’: Snowden urges internet users to get rid of Dropbox

Jane Mayer has been a New Yorker staff writer since 1995. She covers politics, culture, and national security for the magazine. Previously, she worked at the Wall Street Journal.


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Eksem

    Klientfall:

    En klient kom till mig med eksem både på sina händer och fötter. Hon hade varit till den traditionella vården med sina eksem, men de ordinerade cortison för henne. Men det hjälpte inte utan återkom hela tiden. Jag började behandlingen med en massa frågor kring helheten av klientens livssituation. Idag är eksemen ett minne blott för klienten. Inget återfall efter nu gångna 12 år. Behandlingen gick mycket snabbt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *