SvD: ”Är hållningen mot USA en ny svensk linje?”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 oktober 2014
- NewsVoice redaktion

Efter bara fyra dagar med Stefan Löfvens socialdemokratiska och miljöpartistiska regering väcker Sveriges utrikespolitik redan frågetecken, skriver SvD-journalisten Mikael Holmström.

I fredags lovade den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven att leda ”en samarbetsregering för hela Sverige”.

Och utrikesminister Margot Wallström (S) twittrade:

”A new leadership and new ideas in the MFA = new role for Sweden in the world!” (Ett nytt ledarskap och nya idéer på utrikesdepartementet = ny roll för Sverige i världen!).

Läs mer i SvD


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Jag tror inte ett dugg på denna politiska dockteater. Stefan Löfven fick nog dessa instruktioner vid deltagandet på Bilderbergkonferensen, som motvikt till Carl “the medium sized dog” Bildts nosande i USA:s “Big dog” bak.

    Innan Stefan Löfven åkte till Bilderbergkonferensen sa han att han minsann “skulle säga till dem”, men efter konferensen hade han plötsligt fått tunghäfta. Plus att Sossarna lika plötsligt hade ändrat inställning till ett svenskt deltagande i NATOS snabbinsatsstyrka.

    Ansiktena skiftar men den grundläggande politiska agendan är den samma.

  • Hennes kommentar att det faktiskt inte är USA som styr politiken i Sverige, som om det vore den självklaraste sak i världen( vilket det ju egentligen är) bör hon ha en eloge för. Man är lite trött på allt tassande på tårna för dom mäktiga .Dom behöver påminnas verbalt om var gränserna går.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *