USA:s flyganfall i Syrien riktas mot en terrorfiende som USA själv skapat

publicerad 8 oktober 2014
- K. Reporter

IS is fabricated enemyUSA har inlett ett krig mot Syrien och en terrorfiende som USA enligt flera källor finansierat och skapat själv. Att kunna skylla på ett terrorhot gör att USA:s ledning kan kringgå kongressens godkännande för ett militärt ingripande i Syrien. Obama utnyttjar en lag som han till helt nyligen själv kritiserade. Redan de första bomberna dödade 8 civila varav 3 barn, rapporterar RT.com.

Senator Rand Paul uttryckte i ett tal häftig kritik mot att USA inleder ett krig mot sina egna vapen. USA har försett rebeller i Syrien med 600 ton vapen enbart under förra året 2013.

Steven Kelley en fd “contractor” till CIA  sade nyligen till Press TV att IS är en terrorgrupp skapad av USA:

Detta är en fabricerad fiende. Finansieringen kommer helt från USA och deras allierade och att människor tror att denna fiende är något som måste attackeras i Syrien eller i Irak är en fars eftersom det uppenbart är något som vi skapat och kontrollerar, sa Kelley. / ISIL completely fabricated enemy by US: Former CIA contractor 

Enligt en insatt källa som sägs vara närstående till fd premiärministern i Libanon Saad Haridi, gavs redan i november 2013 grönt ljus för att använda ISIS för att dela upp Irak och bredda konflikten i Syrien till ett större krig i Mellanöstern. Hela operationen skulle vara styrd från ett högkvarter i Ankara som råkar vara USA:s ambassad. Syftet är även att destabilisera Iran, enligt artikeln: “U.S. Embassy in Ankara Headquarter for ISIS War on Iraq – Hariri Insider”.

Ledningen i Irak hade emellertid satt käppar i hjulet för planerna genom att stänga av viktiga leveransvägar för ISIS. Iraks premiärminister Al-Maliki började klaga över att Saudiarabien och Qatar försökt att störta den sittande regeringen i Irak sedan slutet av 2012. Källan som vill vara anonym eftersom denne vill fortsätta leva, uppger även att Obama utsatts för mycket hårda påtryckningar för att ”put a gun to al-maliki’s head”.

President Barack Obama, som gett tillstånd till flyganfallen inne i Syrien utan att ha fått kongressens godkännande, använde ett kongressbeslut från 2001 och 2002 framtaget efter 11 septemberattackerna 2001 för att kringgå det annars obligatoriska medgivandet från kongressen. Obama hade fram till helt nyligen kritiserat de mer än tio år gamla besluten och sagt att han vill ha bort dem.

I praktiken utökar han nu på egen hand presidentens befogenheter för terrorbekämpning, istället för att begränsa dem, säger en av de juristerexperter som gjorde underlaget till kongressbesluten, skriver SR Ekot (“Kritik mot Obamas beslut att bomba Isis”).

John Billinger är expert på juridiken kring nationell säkerhet och internationella lagar. Han var rådgivare i Vita Huset och UD mellan 2001 och 2009 och han talar om det vittomfattande beslut kongressen fattade 2001, efter terrorattackerna mot USA den 11 september.

Det beslutet ger presidenten mandat att, utan slut och utan nya tillstånd från kongressen, bekämpa terrornätverket al-Qaida överallt som skyldigt till attackerna.

John Billinger menar att många i Washington är förvånade över att Obama lutar sig på de beslut han själv kritiserat.

Text: K. Reporter


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • “If you want to get to the root of the problem and remove this organization, the first thing they need to do is to remove the funding and take care of entities responsible for the creation of this group,” Kelley said.- Och vem ska göra det ? Vilka är de som verkligen ligger bakom allt det här ? Det är ingen organ som undersöker detta eftersom allt är redan i deras händer som politiker,stora massmedia,stora internationella företag,FED och listan kan göras långt.Frågan är igen,vem ska ta ut dessa Satans hejdukar ????

  • För ca ett år sedan tänkte USA/NATO, i en humanitär anda, bomba Syrien till en grushög, men såväl hemma- som världsopinionen var emot det. Ett par fiktiva halshuggningar senare tänker de göra precis samma sak, men med det hemska ISIS som ursäkt. De pratar redan om en “no-fly zone” över Syrien trotts att ISIS inte ens har några flygplan. Detta är endast riktat mot Assads styrkor. USA:s/NATO:s attacker mot ISIS kommer, med ett par “hoppsan”, sluta med att de decimerar den syriska regeringsarmén. Men det var ju detta som var tanken när de skapade denna “ISIS”, vars medlemmar som ser ut som serietidningskarikatyrer av muslimska krigare.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *