Victor Galaz, SvD: “Striden om en uppdaterad klimatberättelse har börjat”

1
Naomi Klein mars 2018 - Foto:TED Talks
Naomi Klein mars 2018 – Foto: TED Talks

KULTUR. Dragkampen om en ny klimatberättelse har startat, skriver Victor Galaz. Etablissemangets kontroll över berättelsen om klimathotet håller på att förlora sin kraft och nya böcker av Naomi Klein och Ruth DeFries visar att striden om en uppdaterad klimatberättelse har fått fart.

“Den kanadensiska journalisten och aktivisten Naomi Klein är mycket medveten om berättandets politiska sprängkraft. Hennes erfarenhet måste sägas vara unik efter inflytelserika verk som ”No logo” (1999) och ”The shock doctrine” (2007). Hennes senaste bok, ”This changes everything: Capitalism vs the climate” (Simon & Schuster), är en lång, personlig och ursinnig uppgörelse med ekonomiska styrmedel, internationell frihandel, verkningslösa politiska överenskommelser, oljelobbyism, förmögna kändisfilantroper, och en amerikansk miljörörelse som enligt Klein satt sig alltför bekvämt i knäna på stora industriintressen.”

Läs mer i SvD

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
19 december 2014 kl 12:15

Klimatologer vädjar till FN: Get Out of Climate Change.

Author and former climatology professor for the University of Winnipeg (UW) asserted : “Climate change has happened, is happening and will always happen. Contrary to the message of the last thirty years, current rate of climate change is well within the bounds of natural variability. Thus,

a perfectly natural phenomenon became the biggest deception in history.”

“The UN must get out of the climate field entirely. In particular, their Intergovernmental Panel on Climate Change and the Framework Convention on Climate Change have always been biased political instruments and should be immediately disbanded

http://www.occupycorporatism.com/home/climatologists-call-un-get-climate-change/