Edward Snowden får Ordfronts Demokratipris 2014

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 november 2014
- NewsVoice redaktion

Ed Snowden Ordfronts Demokratipris 2014Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden tilldelas i år Ordfronts Demokratipris 2014. Snowden får priset för att han med stort personligt mod och med välformulerade analyser har initierat en global debatt om ett övervakningssystem som agerar bortom både demokratisk kontroll och rättsstatliga principer, skriver Mänskliga Rättighetsdagarna.

I en kommentar ger Edward Snowden sin syn på utmärkelsen:

I am humbled and grateful to be recognized for my work to reinvigorate democratic oversight over national security agencies worldwide. The debate that we have seen over the last year should have occurred before, not after, the deployment of a global mass surveillance system. But it’s not too late for the citizens of free societies to demand reform and accountability. I thank you for this honor, but I thank you even more for your work in furtherance of true democracy.

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Væl førtjænat pris! det behøvs mer mænniskor av den typ, då skulle værlden inte ser ut som den gør. Før demokrati måste man kæmpar och bevakar de institutioner och regeringar annars har man læmnat øver sitt øde i andras hænder.

  • Grattis Edward Snowden. Du är en förebild för mänskligheten. Dagens samhälle behöver många som du.
    Sveriges myndighetskultur är katastrof och är i behov av en hel arme visslare.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *