Edward Snowden får Ordfronts Demokratipris 2014

4
171

Ed Snowden Ordfronts Demokratipris 2014Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden tilldelas i år Ordfronts Demokratipris 2014. Snowden får priset för att han med stort personligt mod och med välformulerade analyser har initierat en global debatt om ett övervakningssystem som agerar bortom både demokratisk kontroll och rättsstatliga principer, skriver Mänskliga Rättighetsdagarna.

I en kommentar ger Edward Snowden sin syn på utmärkelsen:

I am humbled and grateful to be recognized for my work to reinvigorate democratic oversight over national security agencies worldwide. The debate that we have seen over the last year should have occurred before, not after, the deployment of a global mass surveillance system. But it’s not too late for the citizens of free societies to demand reform and accountability. I thank you for this honor, but I thank you even more for your work in furtherance of true democracy.

Läs mer


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Grattis Edward Snowden. Du är en förebild för mänskligheten. Dagens samhälle behöver många som du.
    Sveriges myndighetskultur är katastrof och är i behov av en hel arme visslare.

  2. Væl førtjænat pris! det behøvs mer mænniskor av den typ, då skulle værlden inte ser ut som den gør. Før demokrati måste man kæmpar och bevakar de institutioner och regeringar annars har man læmnat øver sitt øde i andras hænder.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här