Filmen “Köpt” visar hur vaccin, läkemedel och GMO hänger ihop med Wallstreet

publicerad 24 november 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Filmen "Köpt" (Bought) handlar om de gigantiska affärerna bakom vaccin, läkemedel och GMO-mat. Tre stora områden granskas i en och samma film och hur de är sammankopplade i en finansiell plan.

Varje delområde har förmågan att stjäla hela gruppers totala uppmärksamhet bland de som är kritiska, men bara de som har ett helikopterperspektiv kan se igenom informationsbruset där affärerna ständigt tar nya rejäla steg.

Filmskaparna vill att vi ska se drivkrafterna bakom industrialiserad GMO-mat, till synes ändlös vaccinexpansion och ett skenbart ökande behov av nya läkemedel.

Enorma företag göra sina vinster på individuell misär, ett liv i taget, skriver producenterna bakom dokumentärfilmen "Bought" på 90 minuter. De tre affärsområdena vaccin, läkemedel och GMO-mat har sin början på Wallstreet, men filmen vill inte bara presentera vinstintressena utan även visa hur vi kan ta oss ur industrins grepp.

Filmens hemsida

Produktion: Yekra Films

Bought