Försvaret ändrar sig – Det var en främmande ubåt – Snart är vi med i NATO

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 november 2014
- NewsVoice redaktion

NEWSVOICE ANALYS. “Det är fynd som gjorts av försvarets egna sensorer som gör att Försvarsmakten nu anser att det är bevisat att minst en mindre ubåt kränkt svenska vatten. Därtill finns flera observationer som stärker den slutsatsen. Det uppgav ÖB Sverker Göranson på pressträffen på fredagen”, skriver SvD.

Text: Torbjörn Sassersson

Försvarsmakten säger nu att en mindre ubåt från en främmande makt, som efterlämnat spår på botten, har kränkt svenskt territorium. Om detta råder inget tvivel, säger ÖB Sverker Göranson vid dagens presskonferens.

Objektet har observerats av flera trovärdiga vittnen och ekon har dokumenterats, säger Göransson. Han berättar även något mycket intressant. En person har sett ubåten i vattnet från ett fågelperspektiv. Denne kunde observera specifika drag, citat: “detaljer som är mycket speciella”. Trots det kan inte identiteten på farkosten fastställas hävdar Göransson, men han säger i nästa mening att informationen som finns omfattas av mycket hög sekretess.

Det finns skäl att anta att individer inom Försvarsmakten vet eller har starka misstankar om vilken nationalitet ubåten har eftersom en observation omfattar: “detaljer som är mycket speciella”. Det enda individer inom det svenska ubåtsförsvaret behöver göra är att gå igenom kartoteken på ubåtar för att finna kandidater.

Eftersom NATO-landet Holland med egen ubåt ingick i övningen “Northern Archer” är det kanske inte helt osannolikt att holländarna lånat in en amerikansk miniubåt med besättning som avsiktligt visade sig i svenska farvatten för att väcka upp ja-till-NATO-debatten.

Svensk försvarsmakt får nu sannolikt mer pengar eftersom landet “kränkts”. Trycket ökar även för att Sverige ska gå med i NATO två dygn efter att 17 svenska experter lanserar en bok via SvD om att Sverige inte bör gå med i NATO.

Läs mer och se video på SvD.se: Här är bevisen för ubåtskränkningen

Relaterat

Svensk ubåt lurade den amerikanska flottan

Ny bok – 17 svenska experter går emot svenskt medlemskap i NATO

Sputnik News: Unknown Submarine Did Illegally Enter Swedish Waters: Ministers


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Under ytan…

  “Jag tänker på det ofta
  Om det varit min egen bror
  Då hade också jag förvandlats
  Till ett monster utan ord
  När jag ser all den ondska
  Som vi människor släppt lös
  Det meningslösa lidandet
  Då har jag svårt att förstå
  Att alla har vi varit barn
  Och hjälplösa nån gång
  Älskat utan gränser
  Älskat utan tvång”

  http://www.justsomelyrics.com/1935343/uno-%26-fred%C3%A1-under-ytan-lyrics.html

  Landet som lyckas mörda, håna, hata alla som äskar fred, rättvisa, jämlikhet och säger sig stå för frihet, klampar in i alla andras. Borta bra men hemma borde det vara bäst?? De är elefanten i sin egen porslinsbutik..

 • Stor uppståndelse för lite krusningar vattenytan. Varför segla omkring under ytan? På ytan finns ingen bevakning att tala om. Man kan åka omkring i en gammal ruffig skuta utan att bli störd i veckor. Syftet med hela scenariot är väl som vanligt att missleda.

 • Översatt från http://benjaminfulford.net
  “G20-mötet som slutade i Australien var ett totalt nederlag för kabalen och dess agenda, säger flera källor. Kabalen försökte använda Ukraina som en ursäkt att starta krig mot Ryssland som ett sätt att återskapa västerländska ekonomier och hålla sig kvar vid makten. Men i stället övergav fransoser, britter och tyskar den kabal kontrollerade amerikanska sidan och gick med den stora majoriteten av planeten för att stödja det BRICS ledda initiativet för en ny Marshallplan för planeten, säger källorna. Försöken att hetsa viljan till krig p.g.a. krisen i Ukraina och ISIS kom ingenstans med de flesta av världens ledare.
  Vid BRICS och APEC toppmöte i veckan hamnade istället fokus på att stoppa skatteflykt av multinationella företag och ökade resurser för fattigdomsbekämpning och insatser mot miljöförstöring.
  Dessutom är den amerikanska militären i ett tillstånd av chock och demoralisering efter att ett Aegis klassat U.S. krigsskepp förvandlats till en krympling och ”sitting duck” i Svarta havet tidigare i år, enligt franska och andra rapporter.
  Som en rysk general förklarade “ju mer komplicerat ett elektroniskt system är, desto lättare är det att sätta den ur spel.” Den uppenbara slutsatsen här är att mycket av den amerikanska militärens mycket datoriserad militära utrustning inte är farligare än ett kylskåp. Det är som om att Arthur C. Clarke 1951 science fiction-berättelse “Överlägsenhet” om en armé som förlorat på grund av beroendet av otestad högteknologisk utrustning, har gått i uppfyllelse. Den historien brukade vara obligatorisk läsning för amerikanska militära officerare.
  I alla fall säger ryssarna och andra att amerikanerna var för rädda för att skicka sin egen flotta att svara när den ryssarna stationerade en flotta nära G20-mötet i Australien.
  Inte bara det men detaljerade bevis lades fram till världens ledare som visar att Malaysian Airlines flygning 370/17 incidenter var…”

  Gäller att satsa på rätt häst…

 • Gregors kommentarer har alla kännetecken på en djupt okunning koleriker.
  Ryssarna vill ha den sortens ledarskap som Putin representerar och som positivt kontrasterar mot Jeltsin som förrådde Ryssland och lät väst plundra dem och förorsaka massdöd i sviterna efter intrånget. Och vad värre är för Gregors klaustrofobiska betraktelse, Putin har en del supporters bland frihetligt tänkande amerikaner. Det har tom halvt om halvt på allvar sagts att han skulle kunna vinna ett presidentval i Usa genom att det finns en värdegemenskap innehållande traditionella synsätt. Och Putin ses också som en som försvarar västliga kulturella värden.

  Det mest slående i Gregors missförståelse är att han inte uppfattat att allt Ryssland hittills gjort har skett som en väl avvägd reaktion på ondsinta amerikanska provokationer.
  Ryssarnas tilltagande skärpa beror på att man nu konstaterar att Usa hetsar till ett storkrig med Ryssland och att det inte längre går att vända andra kinden till. Tex när ryssarna nyligen sade att Baltikum har anledning att vara rädda, var det ju inte för att Ryssarna har något eget intresse att anfalla utan därför att de inser att där kommer av rent militärstrategiska skäl Usa/Natos fortsatta provokationer att kunna utmynna i en konfrontation. Då vore det mindre välvilligt att tiga och mer välvilligt att väcka Balternas självbevarelsedrift och låta dem fundera över hur smart det är att låta sig utnyttjas av Usa.
  I alla länder som tycks sakna självbevarelsedrift finns det som regel svällande amerikanska penningpåsar med i bilden, men ingen karaktär hos ledningen. I Ryssland finns den karaktären däremot och det retar de ondsinta anglosaxiska eliterna till sin nuvarande marsch ner i avgrunden.
  Till sist gott folk en vädjan: stöd uppbyggnaden av ett starkt alliansfritt svenskt försvar med värnplikt och sej nej till NATO. Ge de politiker råg i ryggen som stöder den linjen.

 • SVAR TILL GREGOR

  Har du verkligen bevis för allt detta som du skriver om Putin?
  Har du följt alla detaljer om vad som har hänt i Ukraina och i Syrien mfl länder för att förstå vad som egentligen ligger bakom det som nu händer?
  För det känns som att du rapar upp all denna skräppropaganda som du läser i sionistmedia här i Sverige istället för att tänka och dra egna slutsatser.

 • Castoropollux – en lysande ironi som tyvärr inte många svenskar skulle förstå. De dräglar bara över krigshetsen och tänker – äntligen får vi slåss!

  Att påpeka spelet som den maktelit, som Anders Borg numera öppet företräder, hela tiden för, ser jag som väsentligt.

  Med en “ubåt” instängd mellan två gatt – det är bara att vänta så kommer den upp. Men det gjorde man avsiktligen INTE. Du kan lämpligen fundera över varför man inte hade tålamodet. Kanske var det fel nationalitet?

  • Hej Zecheria. De svenskaste är inte de som vill slåss. De har inte förstått neutralitet eller demokratins grundläggande respekt för alla människor och för fred. Svansviftande existenser känner sig inte verkliga om de inte får använda sina tänder och käkar och låta struparna skalla allt motstånd..

   Ubåtsjakternas crescendo har alltid förvånat de som ser igenom spelet. Inte så lite har det bekräftat vad som pågår heller. Föraktet för befolkningen, för tryggheten och för fredens sanna natur kan tydligen förstärkas av något som påminner om barndomens fyrverkeri, indianer och oförskämt vita..

   Vad är väl den krassa verkligheten mot en karriär i ett monopol på begreppen, beskrivningarna och den egna personliga vinsten… människan har setts göra avkall på allt inklusive sanningen för den betydligt lättåtkomligare lögnen.. Jäntefjitt kanske inte är så mycket att skratta åt..

 • När det gäller uppståndelsen kring miniubåten i Stockholms skärgård så sammanfaller det i tid med att då nyligen har USA transporterat enorma mängder med vapen till länder kring Östersjön. Vapnen har fördelats till NATO-länder där för att på sikt ge sig på Ryssland.
  Att USA är inblandade i det som har med miniubåten är 100%-igt. Det är en av otaligt antal s.k. “false flag” som är deras specialitet sedan så där 100 år tillbaka.

  Något som är konstigt , trots att USA är med och krigar eller provocerar fram stridigheter i stort sett överallt så nämns de i massmedia knappt inte alls.

  Jag har nyligen läst böckerna “Bankerna och skuldnätet” och “Hotet mot livet”. Där får man verkligen se vad USA är för något. Någon riktig demokrati har egentligen aldrig existerat där. Det är den ekonomiska eliten som styr alltihop. De vill ha en världsregering samt reducera världens befolkning med så där 6-7 miljarder människor. För dem är det ingen skillnad om det är en amerikan eller ryss. Alla är lika illa omtyckta.

  Med hot och pengar köper den här eliten krig med pengar som de egentligen inte har.

  Om inte Ryssland tillsammans med BRICS-länderna raserar dollarn får vi på sikt ett världskrig med kärnvapen som den ekonomiska eliten vill.

  Jag har sett diagram, USA har inte olja i så många år till med nuvarande konsumtion, de bluffar. Det är bara gas de har mer långvarigt.

  Det kan vara en förklaring till att allt som har med USA är upptrappat. För att få tag på mer olja i tid och innan det egna mer eller mindre tar slut måste de stjäla av andra. Och då är det Rysslands olja som gäller.

 • Med militärens bristande förmåga och vilja går alla ubåtar säkra i våra vatten. Vi måste beundra våra beskyddare som på säkert avstånd kan filma en främmande ubåt utan att se den och konstatera att i princip alla har varit här men bara lämnat spår som inte går att återbilda i tryck… Danskarna har en Havefru stirrande i det blå glittret… Våra stolta mannar och eventuella kvinnor ser inte bara rött de ser precis allt på säkert avstånd och alltid efteråt. De sätter alltså före att alltid komma efter och bara för egen del njuta frukterna av sitt verk medan befolkningen får gissa sig till hur spännande denna råttans lek med katten ändå bjuder. Givetvis är ju denna förslagna makt så fräck att de kör baklänges i havet för hur kunde de annars slippa undan hela tiden?

  Dessutom är ju spioneriet synnerligen fräckt ety man susar fram som den fullaste söndagseglare mitt i gattet och mitt på ljusan dag som om man ville bli fotograferad på långt avstånd. Nog har den okända björnen mycket under pälsen och under skalpen som ideligen kan gäcka den svenska bildningen och befolkningen på några nakna bilder av sin sin skam.. ligger inte konstverket i betraktarens öga så ligger väl betraktaren som han bäddat full i synd och målande skam..

 • Svar till Gregor:
  Även om Putin inte är ett demokratiskt föredöme, så visar han integritet och låter sig inte
  luras med av den västliga världsordningens agenda. Dessutom tror jag det fortfarande
  är svårt att styra och hålla ihop Ryssland på ett demokratiskt sätt. Det är en utvecklingsprocess.
  Vi får inte glömma att landet har anor av enväldigt härskande under flera hundra år.

  När det gäller ” rysk aggressivitet med fartyg i Östersjön” så är det väl klart att de reagerar
  när det blir allt intensivare militärövningar från Nato, allt närmare den ryska gränsen.
  Jag undrar hur USA hade reagerat om det fördes ryska och ryskallierade försvarsövningar
  i södra Kanada och norra Mexiko, samt marina övningar i Karibiska havet och vid Stilla Havskusten nära USAs kustgräns.

 • Jag vet inte vad ev miniubåt hade för nationalitet, men jag vet att Ryssland provocerar och visar sig lite överallt, nu utanför Australien, ofta kränker man gränserna med flyg, senast Estland och Lettland.(och man har uttalat att om det blir en mulitär konflikt slukar man baltstaterna snabbt) Men trots snabb rustning är de långt från Sovjetnivå. Om fem år är det en annan sak.

  Det tokiga är aTT VI GJORT OSS AV MED HELIKOPTRAR VI BEHÖVER TILL SÅVÄL UBÅTSSPANING OM OM DET BLI AKTUELLT BEKÄMPNING. DESSUTOM VID EV FRAMTIDA FÄRJEOLYCKOR.

  Finland har på en lägre budget ett starkare försvar. Vi måste dit igen, vår försvarsförmåga är otillräcklig. Jag vill inte ha lill-Stalin, förre KGB-bossen Putin på svensk mark.

  Givetvis ska vi inte vara med i Nato. Inte heller ska vi fler gånger (Afganistan) vara under amerikansk ledning. Där vi ska ställa upp bör det i första hand vara under FN-flagg. Men det s k snabba insatsstyrkorna som ska kunna sättas in runt om i världen – där behövs månader av planering. På den gamla goda tiden kunde vi på ett par dagar vara i styrka, förtrupp inom dygnet, operativt inom veckan.

  Med aggressivitet i öst och väst är inte lösningen att vara svag i mitten. Tvärtom. Återinför allmän värnplikt – för försvars- och klimatinsatser mm.

  De två större hot som finns nu är TTIP som kan tvinga på oss en massa matskräp. Men det tycks som om många inte förstår att mr Putin inte ett dyft med demokrati att göra. Att amerikanska företag styr USA ändrar inte på det!

  • Du vet eller har du läst det på di.se? Så mycket vinklade artiklar numera börjar bli patetisk, sen har du antagligen inte läst om planet från usa som kränkte vårat luftrum rätt nyligen.

  • Problemet med att ha ett försvar eller militär är att då har kvisslingarna som ockuperat det politiska rummet använda oss som krigspart mot Ryssland när sionisterna ger order om det. Det blir dyrt för oss och många svenskar kommer att dö.

  • Det var väl inte så tokigt av Liberalerna att försätta oss i hjälplöst tillstånd. De vill ju inte att en befolkning ska ha något val.. De är inga demokrater. Det är inte NATO heller som smugit sig in bakom våra ryggar. Vår neutralitet har utgjort ett hot och en nagel i ögat på krigshetsaren NATO. Vårt motstånd mot kärnvapen föll givetvis inte i god jord och enligt 2:a regeln är alla motståndare till kärnvapen lierade med ryssarna… Det är ju hur enkelt som helst om man är dum nog att inte våga tänka själv..

   Hur ska vi kunna tro att Assad skulle sätta igång med bombningar inför Kofi Annans fredstrevare och besök i Syrien. Assad började inte kriget och hade inget intresse av att hålla igång det heller, så det var uppenbarligen en falseflag.

   Hemma gjorda bomber i oljefat. Skulle verkligen en regim med en egen vapenarsenal pussla ihop sådan och bomba bostäder? Falseflaggarna måste tro vi är blåögda intill dumhet..

  • http://www.svt.se/opinion/svt-dras-inte-med-i-rysslands-propagandakrig

   Ska vi tro och sätta tillit till NATO-propagandan kan ju slutsatsen se korrekt ut, men förvillelsen börjar ju med propagandan.. Att spinna vidare på den förstärker upplevelsen av att propagandan har verklighetsanknytning. Det finns det snart sagt ingenting som har när det gäller NATO, tyvärr…

   Metoderna lämnar inte mycket övrigt att önska. Vill man ha total makt så har man redan i begynnelsen uteslutit samarbete och fred.. Visar sig den totalitära makten ha kort redan i inledningen som gång efter annan inte visat sig hålla, särskilt inte med de vådliga insatserna och förödande hänsynslösa resultatet, är ju spelaren avklädd inpå bara skinnet..

   Förmodligen har alla skrämts med i NATO och deras totalitära krig. Metoden har upprepats med en envishet motsvarande ostinatot och brukar om inte leda till framgång men ett crescendo. Kanske är hela ramverket inklusive tavlan ett varnande exempel..

   Ingen har ännu sett ett enda bevis… Trots att tekniken borde klara det… Att sedan hedern borde bidra ska vi kanske inte fråga oss, utan att hamna i prekära frågeställningar… Det är ändå där bevisning verkar ha mest att luta sig mot.. Ingen av dem verkar tro att det ska gå att ifrågasätta avsikterna och ärligheten i uppsåtet. Snäva ideal har förvridit sinnen förr…

 • Det framgår nu ganska klart att den här u-båts-farsen inte är något annat än en ” false flag”
  för att få upp stridsmoralen hos det svenska folket, få politikerna att öka försvarsbudgeten och få med oss i Atlantpakten.
  Svensk media med SvD och DN i spetsen vräker ut hot-propaganda om vår granne i öster som ett led i Washingtons och Natos agenda att demonisera Putin och Ryssland. Syftet är
  att ha militärbaser och Nato-anslutna länder runt hela Ryssland och att på alla sätt uppvigla
  och provocera för att sedan fördöma ev. överträdelser från Rysslands sida, och som troligen
  oftast är fabricerade.
  Det är viktigt att det svenska folket inte låter sig invaggas i den här hotpropagandan,
  utan håller sig utanför Nato- vi har ingen nytta av det.

  • Demonisera Putin? Det klarar han mycket bra själv. Han är enväldig härskare, lämnar inte ifrån sig makten. Drömmer om sovjetiska storhetstiden. Noam Chomsky hade blivit internerad om hans president hette Putin. Men han behöver inte spänna musklerna så. Amerikanerna utplånar sig själv, fertiliteten kommer snart att sjunka om ett drygt decennium med allt GMO-ätande. Där får Putin ha en guldstjärna. Men steg för steg kommer enväldet närmare, senast med de nya medialagarna. Två varningar så får en tidning lägga ner.

   Givetvis ska vi inte gå med i Nato. Här har media ett märkligt sätt att uttrycka sig. Majoritet för Nato. ?? 37% blir aldrig nånsin en majoritet, en majoritet är aldrig under 50% av de som röstat/uttryckt en vilja. Men det har ökat, och det är inte ev miniubåt. Det är minnet av ubåten som gick på grund. Det är rysk aggressivitet med fartyg i Östersjön. Det är anfallsövningar mot Sverige och flyg över baltgränser osv. Putin ger attsingen i om vi är med eller inte, han spänner musklerna för alla. Just nu med örlogsfartyg utanför G20-mötet i Brisbane. Kan tycka det är småkul faktiskt, men säg inte att inte Ryssland “hjälper till” med att öka Nato-viljan.

   Vi ska definitivt inte med i NATO. Det kan vi vara överens om

   • Putin gör det han måste göra för att Ryssland ska överleva och är en bra ledare. De som har en sån benhård ovilja mot Putin visar sej alltid vara läsare av [raderat] och vad värre är: har inte genomskåda den. 🙁 All media i Sverige kontrolleras av [raderat] och har som främsta syfte att missleda och manipulera massorna. Du är säkert en reko kille, så snälla, tänk till och befria dej från medias lögner.

    [NewsVoice är inte en kanal där prozionism eller antizionism diskuteras. Därav har ett ord tagits bort. red anm]

  • En del av den här historien skulle kunna vara att Sverige nu på papperet blivit amerikansk kärnvapenbas. Den “ryska” ubåten hade kanske som syfte att förekomma en negativ opinion när detta faktum går upp för allmänheten. Om vi tror att “Ryssen kommer” så blir det mindre protester eftersom kärnvapnen ju “behövs” 🙁

   • Ja så kan det vara, det kan dessutom vara så att Putin låter sig användas och är en del av konspirationen bakom det kommande WW3, NWO och depop. Det kanske behövs en stöddig, arrogant rysk anledning till att starta upp ett globalt storkrig. Man kan ju tycka att ryssarna har användts nog nu i fel syften, miljontals döda , trasiga traumatiserade familjer i flera generationer, lidande i landet, läger och på fält under flera krig, utan någon personlig vinning, enbart slaveri och slit för en global elit, vars kännetecken för sin makt är renons på pardon, humanism och insikt i själsliga aspekter. De flesta starka ledare som inte går att använda och utgör ett hot för eliten, tas ur tiden. Palme tex. Putin lever och att han skulle utgöra ett hot verkar vara riggat och planerat…..inte desto mindre befarar jag att Sverige kommer att hamna i krig….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *