Guy Lyon Playfair – Har CSI-skeptikerna” förlorat det 30-åriga kriget?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 november 2014
- NewsVoice redaktion

Guy Lyon PlayfairHar CSICOP förlorat trettioåriga kriget? är en artikel av Guy Lyon Playfair. Återpublicerad från hemsidan för Skeptisk om Skeptiker (Skeptical About Skeptics) och översatt av Börje Peratt Utforskare.

Födelse av en motrörelse till skeptikerna

CSICOP (Kommittén för vetenskaplig undersökning av kraven för paranormala) tillkom på 1976 års konvent för American Humanist Association (AHA) som hölls i Buffalo, NY, från 30 april – 2 maj. Dess två huvudansvariga var, professorerna Marcello Truzzi (sociologi, Eastern Michigan University) och Paul Kurtz (filosofi, State University of New York). De var båda hårda skeptiker med goda meriter som aktivister mot den snabba spridningen av intresse för ockulta och paranormala ämnen som ägde rum i början av 1970-talet efter publiceringen av Colin Wilsons storsäljare The Occult (1971) och Uri Gellers dramatiska framträdande på scenen.

Läs mer | Foto: Alan Page


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *