Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hälsogranskaren: Får ditt barn cancer i Sverige – Sök vård utomlands!

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 november 2014
- Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. Anställda inom barncancervården slår larm. Sverige har lägst överlevnadssiffror av de skandinaviska länderna när det gäller cancersjuka barn och i hela Europa ligger Sverige på elfte plats, skriver SvD idag i artikeln “Läkarlarm: Vården av cancersjuka barn i kris”.

Text: Torbjörn Sassersson

“Något måste göras nu, säger Karin Mellgren, sektionschef på ­Barncancercentrum i Västra Sverige.”

Barncancervård i SverigeDet är inte så konstigt att vårdetablissemanget med understöd av medierna jagar alternativmedicinen för att sätta dit terapeuter som använder fungerande alternativa metoder. Anledningen är att cytostatika (kemo) och radioaktiv strålning för att behandla cancer är värdelösa och kanske särskilt på känsliga barn, men det är inte budskapet när larmet till slut kommer utan det diskuteras enbart personalbrist när det i själva verket handlar om värdelösa behandlingsmetoder, ett tabubelagt diskussionsämne i Sverige.

Det nya cancerparadigmet

Enligt det nya cancerparadigmet handlar cancer om infektioner av mikrosvamp, bakterier och virus. Att dessa mikroorganimser skapar tumörer är sedan länge känt inom biologin, men när det gäller tumörbildning i människokroppen ägs denna sjukdomsbild av den kemtekniska läkemedelsindustrin som säljer starka rengöringsmedel som kallas cytostatika.

Läkemedelsindustrin slukar även miljardbelopp varje år för att med Cancerfondspengar lösa “cancerns gåta” och industrin utvecklar nu cancervacciner för att preventivt bota cancer som ännu inte finns, en superaffär baserad på projicerad ängslan att cancer beror på den lönsamma och forcerade uppfattningen om medfödda genfel.

Denna industri kommer att misslyckas eftersom det nya cancerparadigmet pekar på att cancertumörer uppstår på grund av infektioner i samma linje som magsår visade sig bero på bakterieinfektioner. Här hade stress endast en initierande betydelse.

Den kemtekniska läkemedelsindustrin som härstammar från den rent petrokemiska industrin som ligger bakom utvecklingen av kemiska stridsmedel delar cancervårdindustrin med den radiologiska industrin som försöker stråla ihjäl tumörer. Den industrin härstammar i sin tur från militära industrin som utvecklade radioaktiva vapen.

Det är därför kanske inte så konstigt att cancervården hävdar att cancer måste “bekämpas” med “radikala metoder” eftersom patienten betraktas som en “battle zone” där ett “krig” mot främmande cancerceller som kommer ut ur våra egna gener måste vinnas.

Det gamla affärssystemet kommer att göra maximalt motstånd

Så vad kommer att hända när svenska folket nu vet att barncancervården är i det närmaste värdelös? Svaret är enkelt. Det etablerade vårdsystemet kan inte ändra sig för det kan bara göra mer av samma sak eftersom det är ett högst prestigestyrt systemtänkande som drivs av affärstänkande. Läkemedelsindustrin sitter för djupt förankrat i vården och kommer inte att flytta på sig.

Istället för att ändra dagens omoderna och direkt farliga cancerparadigm kommer röster höjas för att ännu mer pengar måste ges till forskningen dvs till industrin som enbart kommer att försöka ta fram nya starka radikala rengöringsmedel och med forskning försöka leda i bevis att felet sitter i våra gener och att vi därför måste genvaccineras.

Läkare kommer sammanbitet försöka få oroliga föräldrar att inse att svensk barncancervård trots allt är bäst trots att den är nästan sämst i Europa.

Läkarna kommer inte att berätta att föräldrarna har rätten att ta sitt barn utomlands med bibehållen sjukförsäkringspeng.

Försäkringskassan som är en del av det svenska ekonomiska systemet kommer att göra maximalt motstånd när föräldrar hävdar sin EU-rätt till sjukförsäkringspengar.

Politiker kommer att ängsligt diskutera hur vi kan förbättra den svenska vården utan att han en aning om vad de ska göra. De kommer att försöka skapa hopp genom att peka på det Nya Karolinska frankensteinsjukhuset som ska lösa alla problem med fantastisk supervårdteknologi.

Och allt kommer att vara inget annat än olika försök att vidmakthålla uppfattningen att Sverige trots allt är bäst på cancervård trots att Europa visar att vi kanske är sämst.

Får ditt barn cancer är det bästa att fly landet för genuin vård i andra länder med bibehållen sjukförsäkringspeng.

NewsVoice har sedan starten 2011 publicerat kunskaper, studier och erfarenheter som stödjer den här debattartikelns teser.

Text: Torbjörn Sassersson, Hälsogranskaren


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq