Har hälsogranskaren Anna Bäsén börjat kritisera industrin och kvacksalveriet i vården?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 november 2014
- Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. Expressenjournalisten och hälsogranskaren Anna Bäsén verkar ha insett var hon ska lägga sitt krut. Istället för att med dold kamera jaga enstaka hälsoterapeuter som hjälper vårdsökande med naturmetoder, alternativmedicinare som dessutom har nöjda kundkretsar, har Bäsén nu skrivit om hur de äldre i Sverige drogas ned med skadliga mediciner från den kriminella läkemedelsindustrin utskrivna av kvacksalvarna inom landstingsvården.

Vi kan vara säkra på att de äldre i Sverige tackar henne för artikeln även om rikssiffran 8,5% (procenten av de äldre från 75 år som får skadliga mediciner, enligt artikeln) sannolikt är alldeles för låg och det beror på vilken “expert” som fått frågan. Nästa gång kommer Bäsén inte bara ställa frågan till en etablissemangsexpert utan till någon som vågar ta bladet från munnen, som vågar ifrågasätta även “medicinerna” mot högt blodtryck och blodfetter samt “medicinerna” som översederar, de där som milt “avför” de äldre från” kostnadsstället” i samhällskalkylen.

Det är min övertygelse.

Text: Torbjörn Sassersson

vill-ni-ha-nagot-att-sova-pa-eutanasi

Expressen: “Den farliga medicinen – här är svarta listan”

Anna Bäsén. Trötthet, förvirring, minnesproblem, yrsel, fallskador, blödningar, förstoppning, njurskador, leverskador och död. Konsekvenserna av fel- och överanvändning av läkemedel hos äldre kan bli allvarliga – ibland livsfarliga.

Men att äldre drogas och felmedicineras är vanligt. Sett till hela befolkningen som är 75 år och äldre har 8,5 procent sådana olämpliga läkemedel. Bland äldre som har hemtjänst eller bor på äldreboende är det ännu vanligare, där är det ungefär var tionde.

Läs mer på Expressen

Termen ”Hälsogranskaren” myntades av Metro, men Metros hälsogranskningar handlar ofta om att hitta ”fel” på hälsoerfarenheter förvärvade genom beprövade erfarenheter som tex att kyla ökar risken för snuva eller att vitamin C och vitlök lindrar förkylning. Det beror på valet av ”expert”. På NewsVoice har alla med genuin hälsokunskap och vetenskapsinsikt rätten att få bli kallad ”hälsogranskare”.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En mycket nära vän till mig sedan ca tre år tillbaka – kom torsdagen den 26 maj 2016 akut till hjärnintensiven i Lund i koma (medvetslöshet) efter en rupterad = brusten aneurysm (blodkärlutvidgning i hjärnan).

  Brusten cerebral (i hjärnan) aneurysm är ofta dödlig. Cirka 25% av de drabbade dör inom 1 dygn, och ytterligare 25% dör inom ca 3 månader. Av dem som överlever kommer mer än hälften att ha någon form av permanent funktionsnedsättning.

  Hon opererades två gånger – men torsdagen den 16 juni slutade hon med att andas 72 år ung.

  Hon hade sedan flera år tillbaka ätit Trombyl (ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig) – och en av biverkningarna är just blödningar i hjärnan

  Hundratusentals människor i Sverige behandlas med kolesterolsänkande preparat.

  Vettigt eller fullständigt förryckt ?

 • Faran med psykiatriska Mediciner.

  Har en ett par år äldre film som kan vara intressant att se, Jag tycker den är sevärd.
  visserligen så är den lång, men det behövs för att man ska förstå allt.

  Visserligen så tror jag inte på allt som sägs i filmen, men den har mycket sanning, jag fick en “AHA”upplevelse.

  Den tar upp början på den psykiska medicin forskningen/medicinen flera århundraden sen, fram till i våra dagar

  Det utspelar sig i USA, men det är nästan lika aktuellt här i Sverige, angående faran med mediciner

  Den är nästan 3 timmar lång om man ser hela på en gång. ledsen men jag hittar den inte i bättre än 360 format, den blir lite blurrig om du gör bilden större
  https://www.youtube.com/watch?v=IgCpa1RlSdQ

 • i USA så dör det en person var 19:onde minut av oavsiktlig felmedicinering.

  Vill visa er en artikel från USA som tar upp faran med mediciner, det har spårat ur fullständigt i USA.
  Över 10.000 barn under 3 år får adha medicin “ritalina liknande mediciner”=centralstimulerande = amfetamin http://www.huffingtonpost.com/allen-frances/12-ways-parents-can-prote_b_5888392.html

  http://www.nytimes.com/2014/05/17/us/among-experts-scrutiny-of-attention-disorder-diagnoses-in-2-and-3-year-olds.html?_r=0

 • Hej Anders, detta er lika aktuell idag, när man er informerat om medicin och läkemedelskartell och hur dom jobbar. Till Birgitta vill jag säga att det finns en Eugenisk agenda som numera skrives om mera öppen, än för några år sedan som strävar efter en befolkningsminskning. Detta program anser också, precis som under Hitler att gamla och sjuka, handikappade och de som inte kan utnyttjas som arbetskraft skall dör då de bara kostar.
  Angående Anna Bäsén kan man bara hoppas, att hon har fått ögonen opp för den agenda som hon tidigare så villig understödde. Vi alla kan ändra oss och det är mer behjärtansvärd, än de, som av vana håller fast vid sina idéer.

 • Felmedicinering är farligt men än farligare är de socialfilosofiska ideologier som eugenik och eutanesi som ligger och skvalpar bakom förskrivningen av olika typer av “läkemedel” till äldre. I Storbritannien har bl a en professor slagit larm om att 130 000 äldre, 29 %, av sjukhusvårdade avlider inom sk ”death pathways” program. Hur många äldre “råkar” avlida på sjukhus i Sverige?

  Västvärlden har fallande mortalitetssiffror, vilket ur ett makroekonomiskt perspektiv är ett mycket besvärligt faktum pga dess negativa påverkan på den ekonomiska utvecklingen. Olika recept kan då komma att användas för att konstruera mer positiva framtidsscenarier.

  Översedering kan då ses som en form av långsamt verkande “mercy killings” där man inte frågar om lov att hjälpa personer ”över till andra sidan”. När patienten slutligen dör sker samtidig en välbehövlig likvidering/avskrivning av statens skulder till individen.

  ”Stora grupper pensionärer innebär i dagens svenska system att de får sin inkomst från dagens skatteintäkter, och så småningom kräver de stora vård- och omsorgsinsatser. Detta innebär förstås också en belastning på ekonomin, oavsett hur väl de än gjort sig förtjänta av dessa förmåner i det förgångna. Även om de skulle ha sparat till dessa utgifter under sitt föregående arbetsliv måste dessa tillgångar ändå likvideras när utgifterna ska betalas.” Ur Riksbankens penningpolitik: http://www.riksbank.se/Upload/Dokument_riksbank/Kat_publicerat/Artiklar_PV/PV00_2_artikel2.pdf

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2161869/Top-doctors-chilling-claim-The-NHS-kills-130-000-elderly-patients-year.html.

 • I stället för att fejka nyheter från dumma tävlings och lekprogram i TV borde journalisterna skriva om ämnen som är viktiga för befolkningens fortlevnad. Tex. läkemedelsbolagens oinskränkta makt över politikerna och rättsosäkerheten hos våra myndigheter mm. Hur frälset knuffar runt sina hantlangare inom myndigheterna för att ingen annan skall få insyn och därmed få till ett rättsäkert samhälle.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *