Livsmedelsverket och VoF i jämn “strid” om debattpriset Årets Förvillare 2014

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 november 2014
- NewsVoice redaktion

Årets förvillareDen årliga demokratiska röstningen där folket både nominerar och väljer vilken instans i samhället som ska få utmärkelsen Årets Förvillare är i år ovanligt spännande. I ledningen finns Livsmedelsverket och skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) och de ligger parallellt på raksträckan efter start när 1000 röster inkommit.

Men det är långt kvar till målsnöret runt årsskiftet 2013-2014. Sajten Åretsförvillare.nu som tillhandahåller samhällstjänsten påpekar att loppet inte är över för de övriga kandidaterna, men att utfallet helt beror på vad folket röstar på.

“Vi är mycket nöjda med hur der har utvecklat sig sedan vi startade”. Vi vet inte innan vad folk vill rösta på och något oväntat ligger nu Livsmedelsverket i täten igen, säger sajtens anonyme nye administratör.

Det började som ett “practical joke” mot VoF, men blev snabb en seriös röstningssajt för alla svenskar som vill uttrycka sitt missnöje mot myndigheter, medier och annat i samhället. Förra året blev Livsmedelsverket Årets Förvillare 2013. Tydligen är svenskarna väldigt irriterade på Livsmedelsverket i år igen och det kan handla om att de anser sig lurade av myndighetens hälsofarliga kostråd om margarin.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • VoF är det bästa beviset på hur korrupt industrin och deras hantlangare till ockupanter varit och vill förbli. Att de uppträtt i Statens kostymer, lånta fjädrar och stulit förtroende från sin position säger det mesta om hur angeläget penningintresset varit..

  • För det första borde VoF tigas ihjäl. Dessa lobbyister för industrin som läkemedelsindustrin, mobilindustrin, GMO-industrin, vaccinindustrin och övrig teknikindustri besitter så mycket idioti att de som sagt borde tigas ihjäl. Dessutom skulle folk verkligen lägga ner sin själ att rösta på frågor om lite margarin? Snarare är det GMO som folk protesterar mot. Överhuvudtaget hur många svenskar har förtroende för myndigheterna idag? Vi är inte betjänta av korrupta myndigheter, så kolla gärna vilka industrier som försörjer dem med pengar, då kanske folk förstår att de inte är trovärdiga längre.

    • Problemet är att man kan inte tiga ihjäl VoF. om Journalisterna fortfarande tar dem på allvar och skriver vad de säger. VoF kontaktar själva media och säger sin åsikt. Tyvärr har de såpass många välkända medlemmar (Fuglesang etc.) att Journalisterna litar på VoF.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *