Livsmedelsverket och VoF i jämn “strid” om debattpriset Årets Förvillare 2014

publicerad 9 november 2014
- av NewsVoice

Årets förvillareDen årliga demokratiska röstningen där folket både nominerar och väljer vilken instans i samhället som ska få utmärkelsen Årets Förvillare är i år ovanligt spännande. I ledningen finns Livsmedelsverket och skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) och de ligger parallellt på raksträckan efter start när 1000 röster inkommit.

Men det är långt kvar till målsnöret runt årsskiftet 2013-2014. Sajten Åretsförvillare.nu som tillhandahåller samhällstjänsten påpekar att loppet inte är över för de övriga kandidaterna, men att utfallet helt beror på vad folket röstar på.

“Vi är mycket nöjda med hur der har utvecklat sig sedan vi startade”. Vi vet inte innan vad folk vill rösta på och något oväntat ligger nu Livsmedelsverket i täten igen, säger sajtens anonyme nye administratör.

Det började som ett “practical joke” mot VoF, men blev snabb en seriös röstningssajt för alla svenskar som vill uttrycka sitt missnöje mot myndigheter, medier och annat i samhället. Förra året blev Livsmedelsverket Årets Förvillare 2013. Tydligen är svenskarna väldigt irriterade på Livsmedelsverket i år igen och det kan handla om att de anser sig lurade av myndighetens hälsofarliga kostråd om margarin.

Text: NewsVoice