Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

publicerad 20 november 2014
- av K. Reporter
John Pilger, 2011. Foto: SCU Media Students. Licens: CC BY 2.0
John Pilger, 2011. Foto: SCU Media Students. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
John Pilger, 2011. Foto: SCU Media Students. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Pentagondokument beskrev 2008 en plan för att tysta och kriminalisera Assange genom smutskastning.

Text: K. Reporter, uppd. kl 20:41 den 20 nov 2014

Den brittiska prisbelönta journalisten John Pilger konstaterar i sin långa artikel som han skrivit för RT.com att under två år har en överdriven och kostsam polisbevakning av Ecuadors ambassad i London inte tjänat något annat syfte än att demonstrera statens makt. Polisen har i två år dygnet runt bevakat en australisk man som inte är åtalad för något brott. Ett enda sydamerikanskt land har erbjudit mannen skydd vars enda brott är att han startade en våg av sanningssägande i en tid av lögner, cynism och krig.

Den 18 mars 2008 startades ett krig mot Wikileaks och Julian Assange enligt ett Pentagondokument utarbetat av “Cyber Counterintelligence Assessments Branch”. Pentagons dokument beskrev en detaljerad plan för att förstöra känslan av ”förtroende” som identifierats som Wikileak’s ”centre of gravity”, skriver Pilger. Att tysta ner och kriminalisera denna unika källa för oberoende journalism var målsättningen. Smutskastning var metoden.

NewsVoice har tidigare beskrivit i artikeln: “Bank of America använde säkerhetsföretag för att skapa falska rykten runt Wikileaks” hur ett läckt dokument visar hur Bank of Americas juristfirma Hunton & Williams beställt ett uppdrag som handlade om att stoppa Assange och Wikileaks. Det ligger i samma linje som Pentagons målsättning. Uppdragsförfrågan gick ut till tre säkerhetsföretag och rekommendationen var att fokusera på Assange rykte.

De tre säkerhetsföretagen rekommenderade Bank of America att attackera Wikileaks på följande sätt:

 • Ge bränsle till rivaliserande grupperingar inom Wikileaks genom att sprida desinformation. Skapa desinformation om sabotageforsök. Misskreditera parter.
 • Sprid falska läckta dokument och avslöja sedan felen i dem, med avsikten att generera dåligt rykte och låg trovärdighet hos Wikileaks.
 • Ingjut tvivel runt den infrastrukturella säkerhet som Wikileaks erbjuder sina källor. Skapa desinformation om påstådd utsatthet för källor med avsikten att skrämma källor att inte ge information till Wikileaks.
 • Genomför cyberattacker mot Wikileaks infrastruktur för att vaska fram Wikileaks källor. Försök att penetrera Wikileaks servrar i Sverige (Banhof) och Frankrike.
 • Starta en mediakampanj som basunerar ut Wikileaks som en radikal och hänsynslös organisation. Bibehåll ett mediatryck mot Wikileaks. En mediakampanj påverkar inte Wikileaks supporters, men skapar tvivel hos övriga parter.
 • Använd sociala medier för att finna, identifiera och profilera anställda som kan tänkas läcka information till Wikileaks.

Läs hela John Pilgers debattartikel i RT.com: The siege of Julian Assange is a farce – an investigation by John Pilger

John Pilger is a London-based journalist, film-maker and author. He is a former war correspondent and he twice won Britain’s highest award for journalism; his documentary films have won television Academy Awards in the UK and the US.

Text: K. Reporter, redigerad av Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Intressant med “konspirationsteorier”
  Tror inte de svenska tjejerna ville sätta dit honom, de frågade bara polisen om man kunde tvinga honom att ge sitt HIV-test. Polisen anmälde sedan Julian för ev våldtäkt. Sedan kom åklagarmaffian in och skulle utrycka sin makt.
  Klart att NU gillar USA läget… men folks egon och otroliga sammanträffanden tar kasen vidare som senare kan användas för konspiratoriska syften…

 • Om det var så enkelt som Pilger gör gällande skulle Assange bara ha röjts ur vägen. Nu görs han ju i hög grad till martyr i stället. Assange var(är fortfarande?) finansierad av Georg Soros, och visade det genom att för hans räkning protestera mot Islands åtgärder för skuldavskrivning visavi utländska krav.
  Tror ni att en person som ‘bara’ vill sprida sanning skulle få så mycket hjälp att skapa uppmärksamhet av msm överallt?
  Men människor är komplicerade. Han kan mycket väl ha en förhoppning om att trots sin beroendeställning ändå kunna uträtta något väsentligt. Det kan fö även gälla Soros men det vill jag först se otvetydiga bevis på innan jag tror det.

  • Är det Glenn Beck du lyssnat på? Det finns inga reella belägg för att Soros skulle vara involverad i Wikileaks. Har själv undersökt detta ganska nyligen. Det finns dock goda uppgifter om hur man vill svartmåla Assange för att förhindra att han blir just en martyr.

   Assange Quote:

   “There has been speculation that you have the support of George Soros and Israeli intelligence service Mossad. Where do you think this is coming from?

   (It is common) in the US to allege George Soros is behind everything. To be fair, the only vaguely conspiratorial things that George Soros has been behind is some of the ‘Colour Revolutions’ in Eastern Europe about five or six years ago that I know about.

   As for Mossad, in the release of “Cablegate” material, there is no one spared. If you look closely, what has happened is that the New York Times as a media organisation has to be quite careful not to criticize Israel too much. So, if you look at the coverage in English that is coming out you will see little that is critical of Israeli behavior and a lot critical of Iran, for example. That is not a true reflection of the “Cablegate” material. There is information in there that is critical of most countries – certainly including Israel.”

  • Rent skitsnack signerat Glenn Beck som källa vilket Grafström glatt sprider vidare. Att röja Assange ur vägen gick ju inte år 2008-10 när dom inte hade kontroll över läckorna, snacka om historierevision, och nu vet vi ju att det finns minst 2 till som aldrig har avslöjats som jänkarna satsar allt på att försöka få fast då Snowden och Assange räknas som tillfälligt utmanövrerade. Den som är nyfiken på Glenn Beck kan börja med detta: http://politicalhumor.about.com/od/stupidquotes/a/glenn-beck-quotes.htm

   • @Duqu
    Det spelar ingen roll om det är Soros eller Cia som ligger bakom wikileaks, de jobbar för liknande oligarker. Vad Glenn Beck sagt (som jag inte känner till och inte skulle lita på) ändrar inte på det jag ovan beskrev som antyder att wikileaks är en Cia-medhjälpare som levererar limited hangouts.- givetvis kan medarbetare vara ovetande och med hedervärda avsikter precis som i amnesty.
    Eftersom du anser dig veta vad som är falskt om Assange kanske du kan hjälpa mig att reda ut om även påståendet att Assange motsatte sig Islands skuldavskrivning är falskt?

    Tacksam för tips. I annat fall pekar det på Soros uppdragsgivare.
    Om inte så vore det ju fiffigt för Cia att sprida ut rykten om Soros.

    Oavsett vilken av grenarna av oligarkin som ligger bakom är det ett misstag att låta sig berusas av en bluff-frihetskämpe som offrade Manning i utbyte mot rätt harmlösa avslöjanden. Du och många andra som dras med söker efter hjältar att sympatisera med men ni kommer bara att bli dragna vid näsan. Anglosaxarna har fortfarande inte i officiella historieskildringar blivit avslöjade som ursprunget till kommunismen och vänstern har fortfarande inte tagit till sig det. Det är något liknande med dig och andra att de lyckas lura på er revolutionärer analogt med hur de gjorde under 18 och 19-hundratalet. Idel hyrda revolutionärer då liksom nu.

    Även om Snowden sannolikt också är en på liknande sätt utnyttjad person så har hans uppgifter gjort större nytta. Allt var känt sen tidigare men tack vare Snowden tvingades medierna ta upp det. Greg Palast avslöjade tex en viktig del av det långt tidigare. Snowden tvingade EU-länderna att reagera, men de visste redan sedan tidigare eftersom de är i maskopi med Usa. Så det är inte självklart att det bara är riktat mot Usa.

 • I Sverige får man alla med sig om man anklagar för våldtäckt. Smart drag. Hela rättsväsendet är tydligen med i komplotten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *