USA – Försäljningen av legal marijuana har startat i Washington

publicerad 11 november 2014
- Henrik G
Cannabis - Foto: Crestock.com

I USA sker en stadig legalisering och avkriminalisering av marijuana/cannabis. I Washington har legal marijuana börjat att säljas. Många äldre politiker är fortfarande skeptiska även om de äldre generationerna i USA i ökande grad är positiva till legaliseringen.

Källa: MSNBC

Legalizing cannabis in USA

growing support for marijuana in USA

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • USA är storproducent av blivande narkotika i Afganisstan. Sådant ger stora pengar till den ekonomiska eliten. Det är militären från USA som är med och sköter odlingarna där.

 • Micke, Jocke, Johan och över hälften av användarnamnen vi ser här nu för tiden, är samma person – “Void”, från vaken.se. Superspammartrollet.

  • rh-22.sthlm vågar du sätta 10.000kr på den teorin? Bara så du vet så finns det iaf minst 2 Jocke som kommenterar på newsvoice.

   Förstår inte hur ni kan vara så anti mot något, speciellt en substans. Alla dessa år av propaganda har verkligen gjort sitt.
   En kommentar om att man inte köpt all den propaganda om droger och man anklagas för att vara spammare.
   Torde väl vara mer på sin plats att ni är isåfall dis-info agenter som håller big-brother om ryggen?!

   • ren Marijuana i sig är med största sannolikt betydligt mindre farligt än alkohol om den används med måtta och inte i alltför unga år samt restriktioner i trafik och vid arbete. Eftersom substansen inte längre är ren, marknadsförs via olika filmer etc, samt släpps fri i en del delstater så kan jag tänka mig att den numer är genmanipulerad och är direkt hälsovådlig.

 • Den som tänder en brasa i en torr skog, eller på en förtorkad äng kan snart nog få uppleva att allt som finns i brasans närhet kan orsaka att en stor brand riskerar att först härja i området – för att sedan sprida sig vidare!

  Minns hur under den senaste torkan det mäktiga företaget “Stora Enso” struntade i att följa gällande lagar – varefter enorma mängder med skog förvandlades till aska!

  Vilka får betala för de konsekvenserna? Skattebetalare, försäkringstagare av alla de slag …

  Om detta tycks ingen vilja diskutera i klartext!

  Då kanske ledande politiker inte längre kan få fina och välbetalda jobb – utan att egentligen behöva göra någonting alls – sedan deras politiska karriär väl har tagit slut … – Kanske som senkommet tack för vad de gjort eller inte borde ha gjort!

  Släpper man droger fria skall man veta att i varje människa finns en lust att pröva något nytt, som skulle kunna bli en stimulans! – Vilket i slutändan kan leda till ett missbruk, som när det sprider sig till tillräckligt många andra – riskerar att leda fram till en ren katastrof på det ena eller andra sättet.

  Tänk på den nutida ungdomen, vilken inte fått tillräckligt många “pekpinnar” i rättan tid – om vad och hur man bör leva, för att på bästa sätt fungera tillsammans med sina medmänniskor.

  Varför ägnar sig alltför många i det yngre släktet åt att likt våldsfilmers “hjältar” skjuta ner varandra på gator och torg, eller på andra sätt försöka förgöra dem med andra åsikter?

  Dagligen kan vi läsa i tidningar eller se på TV hur svårt polisen har att hålla ordning på gator och torg i dagens läge … “Fotbollshuliganer”, “bilbrännare i förorter”, mm omtalas eller skrivs det visserligen om – men inte lika mycket om varför det blev så – bara att polisresurserna var otillräckliga, ägnade sig åt “byråkrati” eller att fotbollsklubbarna “fegade” av ett eller annat skäl …

  Inte underlättar en acceptans för droger dessa förhållanden!

  Alltför många politiker “fegar” och vågar inte sätta ner foten i tid … “De skulle ju kunna bli impopulära …”och därmed kanske inte hamna på ledande poster där de kan få styra och ställa enligt eget godtycke … ”

  Utan tanke på vilka konsekvenser det skulle kunna bli.

  Det räcker med att se hur “maktens arrogans” sprider sig bland våra myndigheter – så att vanliga medborgare inte längre kan få det stöd och den hjälp de utlovats få “om eller när de behöver bli hjälpta …” – när de av en eller annan anledning blivit drabbade!

  Det räcker med att se vad som händer med t ex trafikskadade, eller dem vilka drabbats av vaccinationskomplikationer … för att inse att när konsekvenserna väl uppstår – Då saknas nödvändiga resurser eller viljan att göra “det rätta” … Då vänder “man” åter bort sin blick …

  TÄNK EFTER FÖRE!

   • Bäste Micke!
    Det torde bli en naturlig konsekvens helt enkelt. D v s hur ett i begynnelsen till synes enkelt problem brukar få stora och oanade följder! Detta sker återkommande hela tiden. Om Du läser vad som skett i historien, kommer Du inse hur lätt små problem i slutändan får oanade konsekvenser – man aldrig tagit på allvar!

    • Jag kanske misstolkar dig nu. Men det låter på dig som att detta skulle få stora negativa konsekvenser på något sätt.

  • Förstår inte riktigt vad du menar med “Släpper man drogerna fria”.
   På vilket sätt har vi koll på alla droger här i Sverige? Har du någon som helst insyn på vilka som säljer och producerar droger? Kontrollerar du dagligen kvalitén på drogerna så vi med säkerhet vet att det inte blandas ut med tex arsenik, bensin mm?
   Vi människor kan bli beroende av allt, ska vi då förbjuda allt?
   Hur många vanliga Svenssons plockar upp en spruta samma dag som heroin blir lagligt, tar i lite här och gissar på 0.
   Den dagen då folk förstår att det ligger så mycket mer än endast en substans bakom ett missbruk är den dagen vi verkligen kan börja hjälpa folk som hamnat snett i livet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *