Channie West berättar om healing-forskningen på KI som försvann

11
1576

Eva Olsson och Tony Eckardt intervjuade Channie West i september 2014. Hon berättade om healing-forskningen på Karolinska Institutet (KI), som hon och andra healers medverkade i under tre år under professor Kerstin Uvnäs-Mobergs ledning. Channie berättar om hyllmetrar med pärmar med forskningsresultat som försvann.

Text, video och foto: Eva Olsson och Tony Eckardt

Channie berättar vidare att hon lyckades ta kopior på en del av forskningsresultaten som hon medverkat i, vilket hon hemlighöll för KI. Detta verkar vara det enda som finns kvar av all denna forskning. Vi har nu kopierat och spritt dessa forskningsresultat till många personer och platser ifall någon tjuv skulle komma på tanken att stjäla igen, så finns det bevis på forskningen på flera ställen, samt publicerat på nätet.

Se även del 1 i artikelserien: ”KI mörkade statistiskt säkerställd forskning på healing”

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

11 KOMMENTARER

  1. Är totalt emot forskning på djur men vilken underbart ödmjuk inställning! Healar själv och möter ofta misstänksamhet och detta är viktigt för att folk ska förstå! Modigt av Channie att våga berätta trots hot! Väntar med spänning på publiceringen av kopiorna!

  2. Det ända jag skulle vilja få tag i Channie West är så dålig på data så jag undrar hur eller om det finns någit telefon nr till henne eller om hon kundd kontakta mig mitt namn är Eva Bolin känner att det är lite akut o önskar få kontakt med Channie på något sätt mvh Eva Bolin

  3. Mycket intressant men inte överraskande när man själv jobbar med healing! Men det är skrämmande att man i det här landet förnekar all läkning som har med alternativa metoder att göra. I England arbetar man mera öppet med healing och även på vissa sjukhus.
    Martin Ingvar går tydligen i sin pappa professor David Ingvars fotspår när han säger att det är placebo. Jag minns när jag såg en bild av David Ingvar framför ett porträtt av Mao där han hävdade att det hjälpte lika bra som akupunktur. Det skulle han inte kunna hävda idag när man faktiskt använder sig av akupunktur inom sjukvården. Men vi som tror på healing måste stå upp för metoden så att fler kan få hjälp!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här