Hur kan psykiatrin ge elchocksbehandlingar (ECT) till barn?

96
2616

elchocksbehandlingarFAKTA. Elchocksbehandlingar (ECT) är en omstridd “behandling” i psykiatrin som fortfarande används mer än någonsin. Många har vittnat om skador efter ECT och det finns vetenskapliga studier som dömer ut den. Psykiatrin i Sverige vill nu öka antalet elchocker till barn via BUP.

Text: Peter Larsson

Psykiatrin ger fortfarande elchocksbehandlingar sk. ECT (kraftiga elchocker genom hjärnan för att framkalla epileptiska anfall) och i allt större grad.

Dessa elchocksbehandlingar ger även psykiatrin till barn, vilket vem som helst bör och kan förstå är rena tortyren.

I Australien har media rapporterat om 4-åringar som fått elchocker.

En leg sjuksköterska om elchocker till barn

Vad är elchocksbehandling sk ECT?

Elchocksbehandling (sk. ECT) innebär att man skickar en kraftig elchock genom en person hjärna för att skapa ett epileptiskt anfall.

Info om ECT från en amerikansk läkare.

Metoden är omstridd men används mer än någonsin i Sverige – ca 60 000 behandlingar om året (2009) – vilket förmodligen är värst i världen per capita.

ECT ser bättre ut nuförtiden och patienten sövs ner och får muskelavslappnande medel – men kom ihåg att det är samma eller tom. värre elchock som drabbar den känsliga tankeverksamheten.

Styrkan på elchocken vid ECT l Varför ECT ibland tycks fungera

Varje dag ges elchocker i Sverige till bla. barn, gravida, äldre och under tvång.

Hundratals personer och anhöriga har vittnat om skador.

WHO, World Health Organization, om elchocker till barn

“Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning.”

Who resource book on mental health

UNICEF om elchocker till barn

“Att ge elchocksbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt.”

Violence against Disabled Children

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet ECT till barn

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet elchocker till barn via BUP.

Trots hundratals vittnesmål från anhöriga och drabbade på skador från ECT och vetenskapliga studier som dömer ut metoden – så fortsätter psykiatrin att elchocka människor i Sverige och vill dessutom öka antalet till barn.

Namninsamling mot elchocksbehandlingar (ECT) till barn

Vi har startat en namninsamling för att ge våra barn en chans till en medmänskligare och kärleksfullare vård. Denna innefattar verkligen inte elchocksbehandlingar.

Denna namnlista kommer sedan skickas till berörda myndigheter samt våra politiker och följas upp. Målet är ett förbud mot ECT till minderåriga.

Text: Peter Larsson, Vi som inte tycker om elchocksbehandlingar, ECT | elchocker.se

NAMNINSAMLING I SAMARBETE MED ELCHOCKER.SE

Skriv på namninsamlingen nedan. Ditt stöd i denna fråga betyder mycket!


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
96 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
21 december 2014 kl 12:21

Det är naturligtvis vansinne att psykiatrin får lov att fortsätta att elchocka barn och minderåriga i Sverige!

Skriv på namnlistan som sedan kommer att skickas till myndigheter och politiker!

Första steget ang ECT är att få det förbjudet till minderåriga!

// Peter 🙂

Christiane Zejda
Christiane Zejda
Gäst
Reply to  Peter Larsson
21 december 2014 kl 17:15

Det borde förbjudas helt och hållet.
ECT är en föråldrad metod.
Vi är i 2000-talet och ska fokusera på nys metoder och inte det som fanns på 50-60 talet.

Lisa Kalla
Lisa Kalla
Gäst
Reply to  Christiane Zejda
17 januari 2015 kl 12:59

Exakt! Precis! Håller med till tvåhundra procent, Christine, men måste samtidigt kommentera, att på 50- och 60-talet, skulle det ha varit lika overkligt som “en kvinna på månen”, om just barn elchockats!
Att små barn givits ECT / elchock hörde jag första gången talas om av en slump på en kurs på VÅRDHÖGSKOLAN i Malmö hösten 1996 och det var genom att studenter inom SOCIAL OMSORGSLINJEN redovisade sitt STUDIEBESÖK på PSYKET i LUND. Jag “svimmade” när jag läste dokumentationen och undrade: “vilka var dessa m y c k e t små barn, som givits elchock i Lund?”
SÅ OVERKLIGT BARBARISKT ATT MAN INTE ORKAR TA IN DET ENS.

Men när jag tänker efter, så fick jag redan 1970 kännedom om en tjej som i KRISTIANSTAD fått ECT/ elchocker som 11-ÅRIG !!! En mycket snäll, tystlåten, inåtvänd, söt och musikalisk tjej, som jag ett par år efter händelsen (läste om elchockerna i hennes journal) träffade på den då relativt nyöppnade “ungdomskliniken” på mentalsjukhuset S:t Lars i Lund, där jag praktiserade som sjukvårdselev. HÖG TID ATT PROTESTERA NU!!!

Tack till alla som vill skriva under PROTESTLISTAN, TACK! Bättre sent än aldrig!

nadja Johansson
nadja Johansson
Gäst
Reply to  Peter Larsson
21 december 2014 kl 18:04

Skrivit på utan o tveka!! Finns inte ord på vilken idioti det är att ens tänka tanken på att utsätta barn för det

Ola Nilsson
Ola Nilsson
Gäst
Reply to  Peter Larsson
18 januari 2015 kl 18:19

Ja. Absolut inte under 18 år. Sedan ska det vara stenhårt med information till anhöriga samt självklart patienten. Mycket information. Inte en liten A5 trycksak.samt muntliga nackdelar om vad som kan hända. Tillfälliga och bestånde.

peter Falk
peter Falk
Gäst
Reply to  Peter Larsson
26 januari 2015 kl 18:21

Usch och fy för dig och din organisation! Som tur är kommer ni tillslut försvinna då vetenskapen tar mer mark! Hur kan du sova om nätterna?!

Liiz Beth
Gäst
Reply to  peter Falk
27 januari 2015 kl 22:34

Bra att hålla sig till sakfrågan; “Hur kan psykiatrin ge elchocksbehandlingar (ECT) till barn?” ;Man behöver självklart inte vara scientolog för att vara emot att elchocker ges till barn..! Skulle de som ger ECT/elchocker vilja utsätta sina egna barn för detta..? Skulle de vilja skicka ström genom sina egna barns hjärnor, för att framkalla epileptiska anfall..? Med de risker detta ofta medför..?!! Naturligtvis inte. Men att använda sig av denna barbariska metod på andras barn verkar gå alldeles utmärkt.. Elchocksbehandling ges inte enbart efter noggrann avvägning. Om så vore skulle man naturligtvis ALDRIG under några som helst omständigheter ge ECT till barn, vars hjärnor är under utveckling.. Detta säger det sunda förnuftet NEJ till. Men sunt förnuft råder det tyvärr stor brist på inom psykiatrin..!

Nichola Cheney
Nichola Cheney
Gäst
Reply to  Peter Larsson
12 februari 2015 kl 20:58

Vad finns det för bevis/artklar/nyheter?

Anette Feron
Anette Feron
Gäst
21 december 2014 kl 14:59

Det är ofattbart att de ger elchocker till barn!!!

Camilla Forsell
Camilla Forsell
Gäst
21 december 2014 kl 15:55

Först tror man inte att det kan vara sant – elchocker på barn!! Sånt otroligt vansinne som faktiskt sker! Måste få ett STOPP NU!

Liiz Beth
Gäst
21 december 2014 kl 17:09

Att- genom ECT- tillfoga skador på försvarslösa barn är ett brott emot mänskliga rättigheter. Katastrofala ingrepp på barnens outvecklade hjärnor..!! Ofattbart att detta fortfarande finns i vårt land.. Och att psykiatrin till och med vill ÖKA antalet ECT till barn… Knappast för barnens bästa! Vad ska vi med en psykiatri till som, genom sina brutala metoder, misshandlar och skadar små barn..? Skandal!

castoropollux
Gäst
21 december 2014 kl 19:33

Snart sagt varenda avslöjande om psykiatrins metoder, våld och brott mot förordningar osv är ständiga bekräftelser på hur illa det faktisk är.. Medicin förskrivs i en aldrig sinande ström och hjälper inte det står man alltså beredd att kompensera bristerna i vård och behandling med chockterapi som närmast ett hån emot alla mänskliga värden..

Erik
Erik
Gäst
22 december 2014 kl 03:18

ECT är ren barbari och tillsammans med förbudet att behandla barn under 8 år med alternativ medicin är det ett svek mot våra barn.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
23 december 2014 kl 09:32

För att sätta sig in i psykiatrins “hjärta” så bör man läsa in om några ledande personer från tidigare generationer. Några riktigt tvivelaktiga figurer är Brock Chisholm och John Rees, vilka haft ledande positioner i internationella funktioner. Psykiatri är inget annat än pengatvätt och en kontrollfunktion av befolkningar.
Ett exempel på “medmänsklighet” är waterboarding: https://en.wikipedia.org/wiki/Waterboarding

Edibe
Edibe
Gäst
23 december 2014 kl 13:25

Ect-behandling är el-chocker, detta är en barbarisk metod, de som utger det mot barn är helt total sjuka i huvudet. Ett barn ska utvecklas på normal sätt inte el-chokas, tänk så när man får el stöt i handen hur det känns. Barn är alltid livliga låt de vara och utvecklas normal. Ect- bör stoppas på omedelbart verkan. Det är inte en bahandling. Det är en tortyr .

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
23 december 2014 kl 16:06

Angående antalet elchocker som ges i Sverige.

Varken Socialstyrelsen eller någon myndighet har någon kontroll över hur många elchocksbehandlingar som ges i Sverige – vilket naturligtvis är hemskt.

Socialstyrelsen blev JO-anmält för denna brist 2009.

Tre huvudsakliga problematiker har funnits –

1) Bristande och felaktig inrapportering från landstingen till Socialstyrelsen – vilket de har skyllt på i många år. Vet ej om det har blivit hanterat nu. Troligtvis ej.

2) Endast de elchocker som givits av läkare har räknats – ej alla de som löpande ges av sjuksköterskor runt om i Sverige.

3) Eftersom inte Socialstyrelsen har hanterat 1+2 till fullo på flera år – så att man åtminstone vet hur många elchocker som ges varje år i Sverige – så måste man anta att det finns ett bristande intresse. Grov försummelse skulle jag kalla det.

Hur vet man då att det gavs ca 60 000 elchocker år 2009? Jo, en privatperson kontaktade själv landstingen direkt och lade sedan ihop siffrona. Därefter skrevs en JO-anmälan.

Se även här:
http://www.elchocker.se/socialstyrelsen-och-den-katastrofala-icke-rapporteringen-av-elchocker/
http://www.media.elchocker.se/ect-rapport-socialstyrelsen.pdf

Tacksam för ert stöd att skriva på namninsamlingen så att vi får stopp på elchocker till barn!

GOD JUL! Peter 🙂

hilde jakobsen
Reply to  Peter Larsson
23 december 2014 kl 16:14

klart at jeg signerer, vet bare ikke hvor.. men det finner jeg ut av skal du se. nei psyk må väre rtygghet og informasjon, läredom i praksis for å bli, kunne väre frisk! ? eller hva mener dere? klem fra hildmeor en av alle som er overtrampet av psyk, altfor mange ganger.. but no more!

pirjohairstylist
Reply to  Peter Larsson
25 december 2014 kl 10:33

Jätte bra!!

Red
Red
Gäst
23 december 2014 kl 17:49

Det pågår visa försök att debunka Peter Larsson arbete på en Facebook-sida. Gå gärna dit och kommentera: https://www.facebook.com/groups/524697660985954/permalink/624690480986671/

pirjohairstylist
Gäst
25 december 2014 kl 10:29

Har skrivit under. Detta vansinne måste stoppas!!! Psykiatrin verkar inte ha några gränser om att skada folk…
Tack, Peter, för ditt livsviktigt arbete!

Birgitta Otterström
Gäst
30 december 2014 kl 18:45

Det är bra underligt att det görs stort väsen om fria, demokratiska val av politiker, men är så tyst kring fria, demokratiska val när det gäller vår egen hjärna. ( Tycker inte att fria politiska val är oviktiga utan använder det bara som jämförelse ) Vem äger en människas hjärna ? Svar: människan som bär den. Borde inte behöva påpekas ! Var ligger beslutanderätten ? Hos den som äger den. Borde inte heller behöva påpekas ! Alltså : omedelbart slut på ECT under tvång, samt till barn, gamla och alla som befinner sig i tillstånd med nedsatt beslutsförmåga. Sedan kan ju dom som med fullständigt vett och vilja önskar genomgå dessa elektriska experiment få göra det, så kan vi andra få se slutresultatet så småningom.

Birgitta Otterström
Gäst
30 december 2014 kl 18:53

Jag anser dessutom att tillståndet ska vara skriftligt och undertecknat i två oberoende vittnens närvaro. Det vore väl demokratiskt och bra. Och så blir alla nöjda, dom som vill och dom som inte vill.

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
31 december 2014 kl 16:14

Tack till alla som har skrivit under! 🙂

Fler behövs så sprid gärna denna länk och få fler att skriva på!

GOTT NYTT ÅR! Peter 🙂

Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins(@mayne-sundewall-hopkins)
31 december 2014 kl 23:11

Naturligtvis skrivit på ..och delat. Instämmer i att ditt arbete är livsviktigt Peter – både för barn och vuxna!

Bästa önskningar för 2015!
Allt gott! Mayne

Jesper
Jesper
Gäst
2 januari 2015 kl 23:23

ECT ersätter ett problem med flera. Man botar inget med 400 volt genom skallen. Att ge detta till barn, något som skadar dem för livet, är för mig oacceptabelt!

Bo Kennedal
Bo Kennedal
Gäst
3 januari 2015 kl 10:45

Skriver gärna på. Medvetenheten och förståelsen i detta område om hur oerhört destruktiv psykiatrin är behöver upprepas så många gånger som behövs för att detta budskap ska nå ut. Vill verkligen bekräfta dig Peter och alla som oförtröttligt arbetar med detta.
BK

Pierre
Pierre
Gäst
4 januari 2015 kl 00:54

Bra jobbat Peter!
Dessa så kallade Läkare borde i bästa fall hållas bakom lås o bom!

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
4 januari 2015 kl 12:37

Jag kan inte annat än hålla med!

Psykiatrin har misslyckats och försöker dölja detta med elchocker som en slags quick.fix!

Tack till alla som har skrivit på!

Barn som mår dåligt skall ha trygghet, kärlek och en medmänsklig och förnuftig vård – inte elchocker!

Bertil
Bertil
Gäst
4 januari 2015 kl 15:28

ECT- tillfoga skador på försvarslösa barn (och även vuxna) är ett brott emot mänskliga rättigheter. Katastrofala ingrepp på hjärnor..!! Ofattbart att detta fortfarande finns i vårt land.. Och att psykiatrin till och med vill ÖKA antalet ECT till barn… Knappast för barnens bästa! Vad ska vi med en psykiatri till som, genom sina brutala metoder, misshandlar och skadar? Skandal!

Halez Al-kassab
Gäst
4 januari 2015 kl 16:35

Hej !
Jag mot de olika farliga metoder och ofint behandling sätten som barnen blir utsatta för de under sin barndomen som är kortaste ålders perioden i människans livet .
Peter! Att vara mot farliga metoder som skadar hjäran är självklart.
Att använda metod på vissa allvarliga psykisk störnings tillståndet är acceptabelt men om det blir använd på onödvändiga tillstånden och orsakar hjärn skador som förstör barnets framtiden är oacceptabelt förstås !
Att begära ansvariga i landet om barnens rrättigheter är oacceptabelt.
Sverige är från de demokratiska länderna som ta hand om barnen och skyddar de ftån våldet och voltet till och med från deras familj medlemmarna.
Och andra i skolan och ute i samhället.
Jag har ett förslag skriv till Stefan löfven om det så han kommer säkert att lösa detta problemet med psykisk mott i Sverige!
Ni.vet själv vilken skriftligt nivå sättet jag ligger på men ändå vågade jag skriva till Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven på min enkelt sättet!
Ni.är den första som vågade skriva till honom mina barns berättelser .som jag blev glad när jag läste de på eran .ordklasser.webbplatsen .
Jag har samlat nästan alla mina enkla kommentarer om de olika artiklarna och socialdemokraterna !

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Halez Al-kassab
4 januari 2015 kl 19:17

Halez! I en demokrati skulle brev från “undersåtar” kunna betyda något. Vi befinner oss dessvärre i ett dystopiskt tillstånd och nära ett totalitärt samhälle. Bryssel utfärdar 4/5 av våra lagar. Statsministern/regeringen kan därför bara göra något trivialt som inte stör samhällsfundamentet alternativt gynnar kapitalet som t ex utförsäljning av våra kollektiva tillgångar.

Betr elchocker av barn så är denna “forskning” mycket värdefull för de styrande. Barn utsattes bl a för massiva elektriska chocker redan på 40-talet av Dr. Josef Mengele i Auschwitz. Experimenten var en del av Projekt Monarch som handlade om MIND CONTROL.Större delen av Nazi-Tysklands vetenskapsmän togs om hand av USA. CIA har också experimenterat på barn.

Idag får hjärnforskning ett mycket stort ekonomiskt-politiskt stöd. I Sverige miljonregnar Knut och Alice Wallenbergs stiftelser stöd till hjärnforskning på olika universitet. I USA pågår the Brain project (1 miljon USD) och i EU pågår the Human Brain Project (1 biljon Euro) som bl a handlar om att skaffa kunskaper inför “Future and Emerging Technologies”. Avsikten är att förena människa-maskin till att börja med och år 2050 räknar EU, i transhumanistisk anda, med att vi inte längre ska ha några fysiska kroppar.

Tester på labråttor är lite överspelat. Mer kul att använda sig av människor och då speciellt av barn så man kan följa deras “utveckling av behandlingen”. Först stigmatiseras vissa barn – oftast arbetarklass – som görs lite “off” genom medicin-psykiatriska hokus-pokus-konster. Därefter naturliggörs behandling med elektrochocker.

Barn knyts också till pågående hjärnforskning genom olika “lekfulla” projekt som bl a Neuroscience for Kids projects och brainquest – för att forskare ska få generella kunskaper om kognition men också för individuell kartläggning av hjärnfunktioner.

http://www.academia.edu/1365518/Brain_Computer_Interface_Past_Present_and_Future

Project Monarch: http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_mindcon02.htm

http://www.truth-out.org/archive/item/91211:the-hidden-tragedy-of-the-cias-experiments-on-children

Gerth
Gäst
5 januari 2015 kl 13:55

Tack för initiativet! Vi kan inte bara fortsätta att titta på, eller bort, för den barbari som fortfarande pågår här i vårt land. Är kanske FÖR svårt att tro att det är sant! Men det förkommer VARJE DAG här i Sverige. Dock har ingen psykiatriker som jag träffat själv velat genomgå ens en liten provbehandling. Man Vet alltså hur fruktansvärt skadligt det är, men utsätter ändå barn och vuxna för detta dagligen. Skrämmande verklighet vi inte kan blunda för. Om vi är tillräckligt många som ställer oss upp och protesterar så kan man till slut få stopp på denna absurda barbari! Sprid därför detta vidare till alla ni känner så vi inte går åt fel håll mot apatins dystra hål, därför att vi TRODDE at det inte gick att göra något åt. Låt oss sträcka på oss och KRÄVA det i detta fall SJÄLVKLARA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL ALLA. Bra jobbat alla ni som sträckt på er så här långt och hatten av för killar som Peter som hjälper andra sträcka på sig med hjälp av att sprida sann information om sådana här sjukdomstillstånd som psykiatrin!!!

rolfbergdahl
rolfbergdahl
Gäst
5 januari 2015 kl 14:06

Ja – ect till barn – jag blir så upprörd när jag hör att barn får ect. Faktiskt alla, varför ger ni ect till barn??? Det fungerar inte, i varje fall om ni ger det för att barnen skall bli bättre – det blir dom inte, dom blir sämre när dom får ect.

Jag håller med Peter Larsson när han säger förbjud ect till barn och jag säger förbjud all användning av ect till alla – ingen blir bättre av att få ect, bara sämre.

halez Al-kassab
Gäst
5 januari 2015 kl 19:21

Jag har skrivit flera gånger tidigare om psykiskiaterna har behandlat sina när och kära med ECT -metoden då det bra behandlings metod men om det. Betyder att bra metod .om psykiskiaterna har inte behandlad sina när släktingar och familje anhöriga då det betyder att det farligt metod!

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
6 januari 2015 kl 18:04

Stort tack till alla som stödjer kampanjen! 🙂

Ja, det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och därför skall vi reagera kraftfull!

Hjälp gärna till att sprida detta vidare!

Gunnel Lindström
Gunnel Lindström
Gäst
6 januari 2015 kl 18:35

Vansinnigt att ge ECT!!! Bör förbjudas omgående. Har själv fått 12 ECT-behandlimgar gick med på det motvilligt när jag var inlagd för depression. Den senaste 9 maj 2014 och har efter det svåra biverkningar som huvudvärk närminnesförlust avtrubbad energilös och stora svårigheter med sömnen! Det här är en gammal tortyrbehandling som idag används som något qickfix som gör att man kan få en hjärnskada av och man ser tillfälligt glad ut men som inte är något hållbart utan sedan mår man snart sämre igen och då ska man stoppa i sig en massa psykofarmaka……Medicin kan va bra att ta tillfälligt för svår ångest och sömnmedicin men depressionen måste få läka i sin takt….så har det iallafall varit för mig….Är idag orolig att jag inte ska bli helt bra från biverkningar så att jag inte ska kunna jobba igen
El-stötar gavs tidigare till grisar imnan slakt så de skulle bli mer avtrubbade och inte skrika så mycket……

Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins(@mayne-sundewall-hopkins)
Reply to  Gunnel Lindström
6 januari 2015 kl 19:19

Jag instämmer verkligen med din ord Gunnel!
Sörjer fortfarande en nära vän som fått mer än dubbelt så många behandlingar som du.
Vi har sällan kontakt nu – tror faktiskt hon inte riktigt minns vem jag är. Hon verkar inte minnas all den tid vi haft tillsammans – eller ens vad vi pratade om ‘sist’.
På julkortet stod det bara ‘..har så svårt att skriva så sätter punkt här!’
Hon är uppenbarligen skadad – ändå tror hon att ECT var enda utvägen ..hjärntvättad eller vad?!!

Sjuk’vården’ i Sverige är verkligen sjukare än någonsin. Det är lika vansinnigt att behandla barn med ECT som det är att utsätta vuxna för denna fruktansvärda tortyr!!

Halez Al-kassab
Reply to  Gunnel Lindström
7 januari 2015 kl 19:34

Hur fick psykologer och psykiskter sina behörigheter fast de inte vet de farliga Järna skador som ECT-medtoden orasker för de olika patienterna. Psykologerna och psykiskterna vet själv hur viktigt är det att vara försiktigt med barnen som mår psykiskt dåligt.och att barnens kropp och Järnan är ju känsligt och omogn och det tar tid tills barnet utvecklingen är klart via 18år.
.

Patrik Karlström
Patrik Karlström
Gäst
6 januari 2015 kl 20:20

Psykiatrins metoder såsom ECT tillhör historiens metoder att kontrollera befolkningen med prygel och tortyr. De tillhör samma soptipp av brott mot mänskliga rättigheter där ingen vågade säga emot och föräldrar kan bara se på när deras barn skickas iväg som ett djur till slakt.

Med enorma skador på hjärnan är barnen fortfarande lika upprörda som före ”behandlingarna” med elektrochockerna, men de kan inte längre utrycka sig. De mänskliga rättigheterna gömdes under flera hundra volt. Är de botade? Nej, inte mer än ett djur som pryglats till lydnad. Det är samma teknik och Sverige är praktiskt taget en fristad för denna tortyren.

Sisko Nevanperä
Sisko Nevanperä
Gäst
10 januari 2015 kl 13:44

Det ska förbjudas för alla!! Känner folk som lever utan minne..och inte har de blivit mindre deprimerade för det! Rentav vansinne att behandla barn med ECT. Har skrivit på och uppmabar även att du gör det!

Annica Djurberg
Annica Djurberg
Gäst
13 januari 2015 kl 06:49

VEM ÄR MÄKTIG NOG ATT STOPPA DETTA ?!
Skydda/Rädda barn, barnbarn & vuxna !!!
När blir demonstrationen – Sveriges största genom tider ?

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
17 januari 2015 kl 14:45

Bra att många skriver på denna lista!

Fick precis följande kloka mail från en mamma:

“Ja barn som mår dåligt behöver en fungerande närvarande familj! Har själv gått igenom skilsmässa och varken jag pappan eller barnen mår riktigt bra efter det. Jag kör stenhårt på att vara närvarande för dom och ge dom kärlek, men ibland räcker ens det. Elchocker har inget att göra med deras må dåligt. Samhället skapar ingen trygghet för barnen och föräldrar som skiljer sig, lärare som byts ut och slutar gör det inte bättre.”

Jag håller verkligen med – barn behöver kärlek och trygghet, inte elchocker!

Camilla Karlin Engberg
Camilla Karlin Engberg
Gäst
18 januari 2015 kl 09:48

Skriver självklart under mot detta! Helt vansinnigt att utsätta både barn och vuxna under tvång speciellt för detta.

castoropollux
Gäst
18 januari 2015 kl 14:50

Själv mer eller mindre försöksdjur på 80-talet med över 3,5 års vård och behandling inte värd namnet, med flera förslag om att tillgripa ECT, vilket jag vägrade, så försökte de lura i mig att bli nedsövd för att röntgas istället… Mitt minne från denna tiden är så dåligt att jag inte minns om “röntgen” blev av ens…

Med en tjock stämpel som hopplöst fall. Lidande av djup depression, panikångest så lyckades jag tjata mig till en remiss till ett privat behandlingshem. Inte så konstigt lyckades de med adekvat terapi, entusiasm, värme, intresse, engagemang och definitivt utan mediciner bevisa att alla åren i vården, alla pengarna, alla resurserna, all oförskämd personal, alla dåliga sätt att bemöta patienter på , allt hån och förakt jag mötte bara speglade ett samhälle och en kostbar vårdapparat ingen kan bli frisk i. Det verkar inte vara meningen heller.

Att läsa de horribla historierna om hur man kan behandla barn och vuxna som inte reder sig eller kan komma ur sin hopplösa knipa är en obegriplig kombination av att detta skulle vara en vårdapparat som aldrig undrar över vad de håller på med.

Tydligen mest intresserad av de ekonomiska resultaten snarare än de mänskliga.. En sådan verklighet hör definitivt andra och mycket sämre samhällen till…

Givetvis ska vi hellre stämma i bäcken än i ån! Satsa resurser på att hjälpa redan barnen och deras föräldrar tillrätta så blir vinsten på det mänskliga planet så mycket större och samhället bli mindre hårt och våldsamt. Att inskränka resurser än mer, segregera skolan, samhället kommer bara göra allt mycket värre och “skylla sig själv” bli ett mantra och en ursäkt till ett alltmer cyniskt samhälle med än större distans mellan skikten.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  castoropollux
18 januari 2015 kl 19:57

Försöker att förstå varför man så gärna använder ECT i Sverige när andra länder i Europa är mer restriktiva och t o m förbjuder metoden. Kan det bero på att det föds allt för många barn i landet – fler än samhällets “fäder” önskar? SCB rapporterar 2011 att vi föder “fler barn än i nästan alla andra Europeiska länder ” – trots lågkonjunktur. Vi vet också att flera barn är vanligare bland socioekonomiskt svagare grupper än bland högutbildade.

Den stora användningen av ECT, som behandlingsmetod, hör kanske ihop med kvarlevande rashygieniska tankegångar? Ola Larsmo redogör bl a i “(O)-mänskligt – Om rasbiologins historia” och om hur rashygieniska tankegångar växte fram i slutet av 1800-talet. Larsmo skriver “De stora samhällsförändringarna under 1800-talet utlöser oro i alla samhällsgrupper.” Oron stiger även hos makthavare för det det “okontrollerbara människohavet.” Idag, i den postindustriella tiden, ser vi också stora samhällsförändringar genom ökad arbetslöshet, digitalisering och robotisering som följs av en ökad befolkning.

Vi kan nog vara säkra på att ECT kommer att fasas ut radikalt i samband med bioteknikens raska utveckling av teorier och metoder för utövning av “reproduktiv hälsa”. Hur lång tid har vi kvar innan vi står inför ett sterilt samhälle – helt utan barn och vuxna som är känsliga, spontana, kreativa eller ledsna?

“Numera kan vi älska utan att göra barn, göra barn utan att bära dem, bära utan att föda, föda utan att fostra, fostra utan att föda – vi kan dessutom snart bestämma över egenskaperna hos barnet vi ska göra, bära, föda och fostra.” Birger Schlaug.

SCB: http://www.almedalsveckan.info/8902

Ola Larsmo (O)mänskligt om rashygien: http://www.levandehistoria.se/sites/default/files/material_file/omanskligt-fordjupning.pdf

Birger Schlaug: http://schlaug.blogspot.se/2006/01/genvgar-till-lyckan.html

castoropollux
Reply to  Birgitta
20 januari 2015 kl 20:06

Kanske klassamhällets fortsatt likt kvarnhjul mala under framgångens och utvecklingens kaross. De som inte orkat har snart fått ett tungt ok att bära förutom skulden för problematiken.. Ättestupan i tablettform synes kuslig, men att de “får skylla sig själva” känns inte som den mest ansvarsfulla förklaringen.. Om inte cynism är cement åt en byggnad som ökar avståndet och minskar förståelsen människor emellan.

Roger sundberg
Roger sundberg
Gäst
25 januari 2015 kl 21:10

Tyvärr blir det så när metoden är billig att utföra!

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
1 februari 2015 kl 09:44

Stort tack till alla som stödjer denna kampanj och har skrivit på namnlistan!

Chefer på BUP ser elchocksbehandlingen som en lösning för att korta ner sina köer och snabbare kunna “hjälpa” barnen.

ECT blir en “quick-fix” för att slippa gå till botten med problemen och verkligen hjälpa barnen långsiktigt och i grunden.

Elchocken kan tillfälligt bedöva och få patienten att glömma sina problem.

Lamiaa
Lamiaa
Gäst
1 februari 2015 kl 12:36

Elchock ger sämre minnet med både barn och äldre människa.

Amanda
Amanda
Gäst
2 februari 2015 kl 08:38

Varför kan dom inte inse att det är dåligt och ta bort skiten?? Om nån är deprimerad så skriv ut antidepressiva medel istället för att förstöra människans liv.

Jessica
Jessica
Gäst
6 februari 2015 kl 23:08

Jessica Kevin Lucas Maja Tommy !!!!!
Gör inte illa våra barn!!

Anna-karin karlsson
Anna-karin karlsson
Gäst
12 februari 2015 kl 02:10

Förstår inte ens hur man kan tänka såna omänskliga tankar.de själva vill ej bli utsatta för det själva som arrangerar & bestämmer/besluter om omänskliga saker/händelser se bara på oss som får våra barn stulna för pengars skull också för att sen kunna få i dom giftiga piller och/eller ECT-behandling för att förstöra andra människor. Folk tror ju att det är regeringen som tar besluten men de har ju nån/några som beslutar över dom och att regeringen bara sköter sina uppgifter de får. De flesta vet/borde veta att det är kungen och i samband med hans fru som har dessa kopplingar m.m. hur i hela världen kan man tjäna pengar på att lura folk och att göra dom sjuka på olika sätt, enkelt svar de är ju sjuka själva för friska människor kommer ej på såna tankar och utför inga omänsklíga handlingar mot varken människor djur natur.

Jens
Gäst
26 mars 2015 kl 19:35

Tror inte det är sant, elchocker 2015?!? Uppfattade filmen Gökboet med Jack Nicolson som tragisk och helt sjuk.
Men att sedan, fortfarande tillämpa metoden… Saknar ord.

halez Al-kassab
Gäst
26 mars 2015 kl 22:17

Peter man bör tänka er. För det ni som stöttar för både barn och vuxna som blir utsatta för hjärnskador på ECT – metoden! lycka till!

Gunilla Söderling
Gunilla Söderling
Gäst
30 mars 2015 kl 12:22

Försökte skicka ut detta till vänner på Facebook, men blev varnad. Detta är Sverige idag.

Halez Al-kassab
Gäst
30 mars 2015 kl 21:50

Barnen kroopen och hjärnan får inte blir utsatta för farliga metoder som ECT- behandlingen som orsaker Minnes förluster och allvarliga hjärnskador! Barnet i hela världen är utsatta för olika typer av tortyr på grund av konflikter.krig.våldet och volt som sker med barnen på oilka årldarar under barndomen !Sverige är från de bästa länderna som tar hand om barnen i världen! Detsamma med ungdomarna fast både barnen och ungdomarna uppskatter inte vad Sverige gör för dem .så begäran av mäktiga att fatta ett beslut angående den farligaste behandlingens metoden som heter ECT-metoden!!!

xmaverickx
xmaverickx
Gäst
27 april 2015 kl 03:53

Det är som jag alltid har trott, de sjukaste är de som bär vita rockar, de är sadister/psykopater. Och dem bör man undvika till varje pris, för har de en gång satt klorna i en då släpper de inte i första taget, se bara på Thomas Quick/Sture Bergwall.

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
8 maj 2015 kl 19:21

Fick denna kommentar av en upprörd person:

“Vill säga att det är vansinnigt att barn får den hör behandlingen. Jag har också sett människor tvingas till Ect genom att komma inrullande i bälte sängar. Det är inte förenat med lugn att göra ect. Jag fick en psykos på britsen en gång och så sjukhuset ramla ihop utanför fönstret efter att jag fått i mig Atropinet. Det var hemskt och jag va säker på att jag skulle dö. Psykosen blev värre när jag vaknade upp och blev rädd för alla människor och speciellt dom som höll mig inlåst och visste inte vad jag skulle göra. Det känns som att vara ett experiment. En hemsk känsla.”

Annette Jivsäter
Annette Jivsäter
Gäst
27 september 2015 kl 17:26

Fruktansvärt, Vad tänker dom med? Rena sadister är vad de är.Måste stoppas nu meddetsamma

Peter Larsson
Peter Larsson(@larsson)
1 oktober 2015 kl 11:11

Tusen tack till alla som har skrivit på denna namnlista! 🙂

Fler behövs så att vi kan presentera denna lista sedan till svenska politiker och myndigheter!

siv
siv
Gäst
13 oktober 2015 kl 22:39

Fruktansvært med elchocker till barn, hur djupt har psykiatrin och samhællet sjunkit egentligen. Snælla førældrar vægra gå med på detta. Sjukskøterska sedan 40 år.

Halez. Al-kassab
Halez. Al-kassab
Gäst
11 december 2015 kl 20:36

Hej !
Världens barn på stora delar i världen mår dåligt och de lider på grund av fattigdom och livshotande sjukdomar.På den främsta laänder mår barn dåligt på grund av ECT -metod som orsakar allvarliga skador i deras omogna hjärnor!

Kjell Runeskjöld
Kjell Runeskjöld
Gäst
3 januari 2016 kl 17:37

Allt som kommer från invoice är totalt oveteskapligt dravel. Gå in på deras hemsida och döm själv!

Halez
Halez
Gäst
Reply to  Kjell Runeskjöld
3 januari 2016 kl 22:43

Jag vill säga en sak om ECT -metod
Psykiatrikerna och psykologerna jobbar för att underlätta psykisk störda patienter vardagliga problem ,så hur kan de använda ECT -metod som depression behandling som stimulerar hjärnans funktion medan det är den metoden som orsaker hjärn skador och minns förluster !

Halez Al-kassab
Gäst
5 mars 2016 kl 09:52

Hej !
Jag skulle välja berätta om ECT -metod som används för att lindra depression hos visa patienter som lider av det .
Eftersom hundratals patienter ha drabbats av ECT-behandlingens metod
,som har fått olika typer av hjärnskador och främst är det minnesförluster .
Detta raderar bort patientens förflutna livs historia,så att de inte ha aning längre på vad de hade varit med eller vilka var de som de omgås med och till med miljö
Som de bafann sig i inför ECT -behandling .Jag tycker att läkarna bör behandla psykisk ohälsa patienter som lider av depression med någon annan typ av behandling för hjälpa de ,istället att behandla de med ECT -metod och orsaka allvarliga hjärnskador plus att gå vilse i livet .Att tappa bort förflutna minne betyder tappa tådert på vilken punkt man befann sig och åt vilket håll man vill förstta sin väg för att uppnå sina mål !