Hur kan psykiatrin ge elchocksbehandlingar (ECT) till barn?

96

elchocksbehandlingarFAKTA. Elchocksbehandlingar (ECT) är en omstridd “behandling” i psykiatrin som fortfarande används mer än någonsin. Många har vittnat om skador efter ECT och det finns vetenskapliga studier som dömer ut den. Psykiatrin i Sverige vill nu öka antalet elchocker till barn via BUP.

Text: Peter Larsson

Psykiatrin ger fortfarande elchocksbehandlingar sk. ECT (kraftiga elchocker genom hjärnan för att framkalla epileptiska anfall) och i allt större grad.

Dessa elchocksbehandlingar ger även psykiatrin till barn, vilket vem som helst bör och kan förstå är rena tortyren.

I Australien har media rapporterat om 4-åringar som fått elchocker.

En leg sjuksköterska om elchocker till barn

Vad är elchocksbehandling sk ECT?

Elchocksbehandling (sk. ECT) innebär att man skickar en kraftig elchock genom en person hjärna för att skapa ett epileptiskt anfall.

Info om ECT från en amerikansk läkare.

Metoden är omstridd men används mer än någonsin i Sverige – ca 60 000 behandlingar om året (2009) – vilket förmodligen är värst i världen per capita.

ECT ser bättre ut nuförtiden och patienten sövs ner och får muskelavslappnande medel – men kom ihåg att det är samma eller tom. värre elchock som drabbar den känsliga tankeverksamheten.

Styrkan på elchocken vid ECT l Varför ECT ibland tycks fungera

Varje dag ges elchocker i Sverige till bla. barn, gravida, äldre och under tvång.

Hundratals personer och anhöriga har vittnat om skador.

WHO, World Health Organization, om elchocker till barn

“Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning.”

Who resource book on mental health

UNICEF om elchocker till barn

“Att ge elchocksbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt.”

Violence against Disabled Children

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet ECT till barn

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet elchocker till barn via BUP.

Trots hundratals vittnesmål från anhöriga och drabbade på skador från ECT och vetenskapliga studier som dömer ut metoden – så fortsätter psykiatrin att elchocka människor i Sverige och vill dessutom öka antalet till barn.

Namninsamling mot elchocksbehandlingar (ECT) till barn

Vi har startat en namninsamling för att ge våra barn en chans till en medmänskligare och kärleksfullare vård. Denna innefattar verkligen inte elchocksbehandlingar.

Denna namnlista kommer sedan skickas till berörda myndigheter samt våra politiker och följas upp. Målet är ett förbud mot ECT till minderåriga.

Text: Peter Larsson, Vi som inte tycker om elchocksbehandlingar, ECT | elchocker.se

NAMNINSAMLING I SAMARBETE MED ELCHOCKER.SE

Skriv på namninsamlingen nedan. Ditt stöd i denna fråga betyder mycket!

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

96 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Halez Al-kassab
Halez Al-kassab
Gäst
6 september 2020 kl 21:40

Minnesproblem ” minnesförlust är allvarliga biverkningar som framför allt diskuteras kring ECT. Enligt Socialstyrelsen är det dock inte belagt om problemen orsakas av behandlingen eller ska kopplas till depressionen. Myndigheten rekommenderar därför noggrann uppföljning av ECT-patienter.

– Det finns fortfarande fördomar om psykisk sjukdom och även elbehandling, alla känner inte till att det är en osäker behandling. men det blir ändå rekommende för flesta av de patienterna lyder av depression.

Castoropollux
Gäst
2 juli 2018 kl 21:10

@ Ale 2 Jun, 2018 at 11:22
I ljuset av att vårdapparaten förtjust avsagt sig alla bättre bestående alternativ för att inte såra några leverantörer lämnas patientskaran utan val, möjligheter eller förnyad, fördjupad styrka.. Livet är rikt och vårdapparaten har mest bekymmer för sina sponsorer och andra mer eller mindre hutlösa intressenter.

Att individen hålls i mörker och okunskap skiljer inte metodiken alls ifrån det en gång så främmande Latinskt talande prästerskapet som behöll allt det goda för sig själva för att slippa dela med sig och tvingas till vad som måtte känts som spä ut håvorna. Maktens missbrukare krävde det då och däri lyckas maktens lönsamma tungor hålla Läkarskrået i vad som liknar herrans tukt och förmaning på samma sätt nu.

Maria Ferrufino Johansson
Maria Ferrufino Johansson
Gäst
1 juli 2018 kl 15:31

Absolut. Fruktansvärt att det överhuvudtaget fortfarande används, när det i stort sett inte finns vetenskapliga bevis på att det hjälper utan snarare oftast tvärtom.
Maria

Ale
Ale
2 juni 2018 kl 11:22

Tycker nog att ECT kan vara befogad i blad. Vissa blir hjälpta av ECT, Niklas Ekdal t ex.
https://forum.mind.se/berattelse/niklas-ekdal-livet-blev-battre-efter-sjukdomen

Ewa
Ewa
Gäst
1 juni 2018 kl 20:08

Nu får faktiskt Socialstyrelsen skärpa till sig! Vad håller de på med?!

Jag är en av dem som tidigare i mitt liv fick genomgå långa serier av ect och jag vet vad det innebär och vad dessa kan innebära, resultera till, samt vad dessa behandlingar kan ställa till för bestående besvär tyvärr för många människor även om vissa kan blivit hjälpta.

Detta är alarmerande! Förbjud dessa behandlingar på Barn!!! Annars bör ni på Socialstyrelsen skämmas och dra skam över Sverige!

EWA
EWA
Gäst
1 juni 2018 kl 20:02

Det är en skam för Sverige och att Socialstyrelsen tillåter detta!!! Jag vet vad jag talar om för jag är en av dem som gått igenom ectprocess i långa serier förr. Jag vet vad det kan ställa till med för många människor!!!

Socialstyrelsen bör skämmas!

Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Gäst
11 februari 2018 kl 13:49

VIKTIGT, ATT SÄNDA INFORMATIONEN OM ECT-BEHANDLINGEN PÅ BARNPSYKIATRISKA KLINIKERNA I t.ex HALMSTAD TILL VÅRA LANDSTINGSPOLITIKER SAMT SOCIALSTYRELSEN !DE HAR TYDLIGEN INTE EN ANING OM VAD SOM PÅGÅR PÅ VÅRA BARN PSYK. KLINIKER OM ECT-BEHANDLING, SOM UPPHÖRT I NORGE.
UTBILDA FLER PSYKOTERAPEUTER!

Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Gäst
28 januari 2018 kl 05:07

Jag har under många år,som skolsköterska inom Halmstad kommun, informerat Region Halland om att utländska läkare-underläkare -har tillåtits,att tjänstgöra både på barn och vuxenpsyk.klinikerna på lasarettet i Halmstad,som om de har varit specialister dvs leg.psykiatriker.De har haft stora språkproblem.Vad vet dessa utländska underläkare om EL-chocker till barn eller biverkningar av psykofarmaka då de inte ens behärskar det svenska språket till fullo och inte kan läsa i FASS om biverkningar av psykofarmaka.
Stora brister hos landstingspolitiker om risker med El-chocker samt psykofarmaka gör att brotten inom pskiatrin kan fortsätta.
DAGS FÖR LAGÄNDRING!

Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Anita Boström leg.sjuksköterska född 19370408
Gäst
28 januari 2018 kl 05:02

Jag har under många år,som skolsköterska inom Halmstad kommun, informerat Region Halland om att utländska läkare-underläkare Barbara Szostak t.ex.-har tillåtits,att tjänstgöra både på barn och vuxenpsyk.klinikerna på lasarettet i Halmstad,som om de har varit specialister dvs leg.psykiatriker.De har haft stora språkproblem.Vad vet dessa utländska underläkare om EL-chocker till barn eller biverkningar av psykofarmaka då de inte ens behärskar det svenska språket till fullo och inte kan läsa i FASS om biverkningar av psykofarmaka.
Stora brister hos landstingspolitiker om risker med El-chocker samt psykofarmaka gör att brotten inom pskiatrin kan fortsätta.
DAGS FÖR LAGÄNDRING!

Hans Luthman
Gäst
27 oktober 2017 kl 22:40

Att ta hjälp av EON för att lindra ett mentalt lidande är vår tids största vårdskandal!
Det speglar en cynism och ett alltmer själlöst samhälle som i brist på mänskliga och ekonomiska
resurser går in med elchocker i människans mest finstämda organ och stympar delar av
personligheten. – Att den här groteska behandlingen nu i allt högre grad tillåts öka även bland våra yngre – ibland med tvång – kastar en väldigt mörk och skamfull skugga över hela den svenska mentalvården som uppenbarligen är inne i en fas av sönderfall…

Hans Luthman

Anders Wiman
Gäst
22 oktober 2017 kl 09:49

Nu har ÄNTLIGEN en Riksdagsman som egentligen är RiksdagKVINNA lagt in en motion mot elchock#behandling”. Hennes namn är Margareta Larsson. Min Hjälte !!!!!
Hon ger även dessa deppressionspiller en känga. Lyckopiller finns inte de är personlighetsförändrande, beroendeframkallande och gjorda så att det är ytterligt svårt att sluta ta dem. Allt de är, är en kassamaskin till “Läkemedels”industrin och de som skriver ut dessa helvetespiller.

Gyuri Petö
Gyuri Petö
Gäst
3 oktober 2017 kl 11:32

Psykiatrin är ju en guldgruva för läkemedelsföretagen,sen att det bara blir elände för människor,ja det får man ta med en klackspark.När de kommer på en ny ide så ska den via propaganda genomföras,tyvärr går det många år innan sanningen kommer fram,o då kommer man bara fram till en ny ide om att fortsätta tjäna pengar på människors lidande,utan ens en ursäkt för tidigare misstag.

Anders Wiman
Gäst
29 september 2017 kl 21:07

Jag har läst många böcker och sett foton o filmer om Förintelsen som nazisterna genomförde före och under andra världskriget. Det här som Psykiatrin sysselsätter sig med är bara en fortsättning. Nazister framstår ju som mer humana än dagens psykiatri. Nazisternas offer blev avlivade. Det går inte att döda en ande, så hur får man honom att bli mindre kapabel och inte utgöra ett hot. Jo ett sätt är att ge honom elchocker och helst en hel serie så att förvirringen blir bestående. De som godkänner den här sortens gärningar är mördare och inget annat epitet kan tillskrivas dessa monster. Vad jag skulle vilja veta är deras namn. Jag vet att i de “högre regionerna”, de som kontrollerar regeringar, banker, vapenindustrin osv. så finns de riktiga mördarna. De är goda för så mycket pengar som de har förskansat sig genom kriminella gärningar. Och de tror sig kunna köpa sig en trygghet som de aldrig har känt. De kommer aldrig att känna den heller.

Peter Bergström
Peter Bergström
Gäst
22 februari 2017 kl 22:51

Som sjuksköterskeelev hospiterade jag 1998 på St.sigfrids mentalsjhus i Växjö där jag under en månad bevittnade hur patienterna drogades ner med starka psykofarmaka och injiserades med insulin i så höga doser att de fick kramper i hela kroppen under flera minuter.En spatel pressades in i munnen på patienterna,för att de inte skulle bita av tungan eller skada tänderna.
patienterna hade inte en chans att överklaga behandlingen.En ung flicka kom till mentalsjukhuset endast av den anledning att hennes föräldrar inte godkände hennes val av fästeman.Och hon därför blev deprimerad.
Hon tvingades ta starka psykofarmaka,som ej hade godkänts idag p.g.a.sina svåra biverkningar.
Jag har själv utsatts för BROTT MOT MINA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER INOM HALLANDS LÄNS LANDSTING 1976-1992 och mot LSPV samt LSP,som har skyddats av överläkare samt jurister inom REGION HALLAND i många år.1993 skrev cheflagman Nils Ljunggren i Halmstad tingsrätt brotten i ett PM till Hovrätten i Göteborg.Och varnade dem för att jag skulle överklaga deras dom.SÅ JAG HAR VARKEN FÅTT PRÖVNINGSTILLSTÅND ELLER SKADESTÅND p.g.a.KAMRATKORRUPTION INOM RÄTTSVÄSENDET I HALMSTAD SAMT REGION HALLAND.RYKTESSPRIDNING OM BROTTEN HAR GJORT,ATT RÄTTSVÄSENDET STÄLLT SIG PÅ BROTTSLINGARNAS SIDA SEDAN MÅL T 975/92.Nu 2016 har äntligen poliskommissarie Mikael u Lund hos Halmstadpolisen utrett brotten då jag har anmält Halmstad Tingsrätt.Så jag förväntar mig höga skadestånd både från den svenska staten, Region Halland samt Halmstad kommun samt Folksams försäkringsbolag.
Vad gäller ECT-BEHANDLINGEN INOM PSYKIATRIN SÅ ÄR DEN ETT TECKEN PÅ PSYKIATRIKERNAS BRISTANDE KOMPETENS ATT GE PSYKOTERAPI.UTLÄNDSKA UNDERLÄKARE MED GRAVA SPRÅKSVÅRIGHETER ÄR ETT HOT MOT PATIENTSÄKERHETEN,DET VÄRSTA ÄR ATT DERAS CHEFER-ÄVEN DE UTLANDSFÖDDA SKYDDA SINA UNDERLÄKARES BROTT!

TORREVEIJA 2017-02-22

Anita Boström
370408-2746
Leg.sjuksköterska


Jag har informerat IVO samt UPPGDRAG GRANSKNING OM BROTTEN.SÅ HALMSTAD TINGSRÄTT OCH HOVRÄTTEN LIGGER MKT ILLA TILL

Castoropollux
Gäst
31 januari 2017 kl 13:20

Man kan nog komma till slutsatsen att de flesta som är föremål för vård i någon form tar sitt liv eftersom behandlingen inte motsvarar de lägsta krav man kan ställa förutom det cyniska riskmomentet ETC utgör och biverkningarna under “medicinsk behandling” som ökad självmordsrisk är en katastrof och ser ut som ett ytters makabert människoovärdigt vågspel..

Att göra behandlingen effektiv på bekostnad av liv, värdegrund, framtidshopp berättar att vårdfilosofin är katastrofernas moder. Det om inte annat blir tydligt i alla ursäkter och beskyllningarna för att patienten har ansvar för sitt liv.. Det blir ju synnerligen svårt när medicinen är riskabelt personlighetsförändrande och ECT har så bekräftade många riskmoment som de ansvariga tonar ner eller förringar.

ECT förändrar ju inte betingelserna för att sjukdomen inte kommer tillbaka. Det borde ju och kan god adekvat behandling göra. Att sedan biverkningarna i många fall ser ut som skräckexempel minskar inte obehaget i att man är ute på hal is med sitt bristande ansvar och märkliga människosyn.

Charlotte Fine
Charlotte Fine
Gäst
30 januari 2017 kl 18:05

En flicka jag en gång kände, hon var 15 år då hennes mamma gjick bort. På grund av det gjick hon in i en depression sökte hjälp på psyket där hon fick elchocker. När hon blev utskriven hoppade hon framför tåget. Ett helt liv bortkastad för att vi inte kan tillåta sorg att ha sin gång, hjälpa trösta ge varande.
Nej istället bränner vi hjärnan med elektricitet! Jag tycker det är höjden av ondska! Hon bad om hjälp som ledde till hennes DÖD!!!

Monica Wiegert
Monica Wiegert
Gäst
30 januari 2017 kl 13:57

Förbjud denna medeltida tortyr!

Carol
Carol
Gäst
30 januari 2017 kl 10:23

Förjävligt! !!
Man ger inte ECT till någon!!! Jävla övergrepp mot människan!

Anne-Lie Gyllbäck
Anne-Lie Gyllbäck
Gäst
30 januari 2017 kl 09:58

En människa som mår dåligt i själen. Behöver kärlek…tid…kunskap…och samtal i grupp med andra som lidit..DELA för att HELA.
.Leka /kreativitet är Läkande.
ECT är inte för människor överhuvudtaget !

Vänligen Bit Addiktolog och konstnär
Anne-Lie Gyllbäck

Christine Persson
Christine Persson
Gäst
30 januari 2017 kl 09:37

Helt oförsvarligt att ge ECT till barn…..eller vuxna. Men om man mår psykiskt dåligt i ung ålder kan detta ha tusen orsaker! Vem säger att det sitter i hjärnan?? Och vem ger er rätt att ge barn elchocker. Det är en fruktansvärd upplevelse, och man förstår ingenting. Vet av erfarenhet. Sluta genast med denna behandling, som ger men för livet…

Maria
Maria
Gäst
30 januari 2017 kl 00:11

Självklart att man ska förbjuda Ectbehandlingar på barn, tonåringar och vuxna.
Ett övergrepp som är så förnedrande att det inte finns ord.
Kan förstöra ett liv…
Jag är ett levande bevis på det… Efter att ha fått 3 st Ectbehandlingar/vecka fram till jag fått 17 st.
Mitt liv är ett helvete.

Peter Larssom
29 januari 2017 kl 23:58

Nu har Aftonbladet i en debatt artikel uppmärksammat problemet med att ge elchocksbehandlingarna till barn och ungdomar. Se artikeln här: http://www.aftonbladet.se/a/qlJkL
Kommentera och debattera här: https://www.facebook.com/abdebatt/

Det pågår en stark kampanj från psykiatrin i USA att öka elchocksbehandlingarna (ECT) till barn och ungdomar. I Sverige vill psykiatrin hänga på och också öka elchockerna till barn och ungdomar via BUP.

Det är naturligtvis helt vansinnigt. Barn och ungdomar behöver kärlek, trygghet, värme, känna sig behövda, en bra utbildning, ett lyssnade öra etc. – inte elchocksbehandlingar!

siv
siv
Gäst
8 december 2016 kl 10:36

ECT till barn är övergrepp och borde snarast kriminaliseras. Om du är förälder så vägra denna behandling till dina barn. Tro inte på läkaren som förordar det. Det är inte sant att ditt barn har någon som hellst nytta av den makabra beh. Det är utomordentligt skadligt för barnets psykiska hälsa.
Leg. sjuksköterska

Peter Larssom
2 oktober 2016 kl 11:12

Många många har skrivit på – stort tack för detta! 🙂

Fler behövs för att vi skall kunna stoppa psykiatrins planer på att öka elchocksbehandlingarna till barn!

Skriv gärna på och hjälp till att sprida detta budskap! 🙂

Helen T Åkesson
Gäst
10 augusti 2016 kl 01:05

Att öka ECT är ett sätt att beröva barn o h vuxna deras undermedvetna kännedom om sitt spirituella väsen. Detta är satanistiskt att ta ifrån människor en möjlig väg att få kännedom om sitt ursprung.

Anita Boström
Anita Boström
Gäst
28 juni 2016 kl 14:54

Kan man inte anmäla Landstingen som ger barn ECT-behandling för brott mot de mänskliga rättigheterna?
Jag ställer gärna -som f.d. skolsköterska- upp och skriver under.
Vi borde ha en engagerad advokat till vår hjälp i så fall.

Peter Larsson
25 mars 2016 kl 17:38

Ja, det är verkligen hemskt att psykiatrin fortsätter att ge elchocker till bla. barn, gravida, äldre och under tvång – trots alla bevis på skador!!

Det finns många anmälningar, vittnesmål och vetenskapliga studier mot elchocksbehandlingarna.

Varför satsar man inte på och lyfter fram alternativ?

Att psykiatrin ger elchocker till barn är helt vansinnigt och borde vara straffbart! Det är grov misshandel!

Natalia Kastorf
Natalia Kastorf
Gäst
20 mars 2016 kl 18:52

Det är hemsk att de hjälplösa människor blir skadade.
Man måste göra någonting tvärtemot detta.

Christiane Zejda
Christiane Zejda
Gäst
14 mars 2016 kl 13:27

STOPP för detta fullständiga vansinne. Det är sååå INHUMANT!!!
Skadar människor för livet!!!

Josef Boberg
Gäst
13 mars 2016 kl 11:51

Fy fan för ECT-behandlingar.

Halez Al-kassab
Halez Al-kassab
Gäst
5 mars 2016 kl 10:25

Den dolda verkligheten om hjärnskadorna av ECT -metod.

Psykiskterna använder sig av ECT -metod för att vårda sin patienter ,att bli av med sina depressioner ,vilket i sin tur leder till minnesstörningar .
Johan Alexander om Johan Anderssons minnesstörningar i över ett år p g a ECT – behandlingar som upprepades 16 skrevs
I DN den 12 augusti 2008.
Är verkligen värd att få minnesförlust ,tappa bort sig i orientering samt tid och rum för att bli av med depression?
Jag håller med honom !
Om att alla minnen som de har haft ,allt deras förflutna försvinner.
Det gör något sådant mot dessa människor,som drabbats av den som kallade behandlingen .
Detta förstår deras liv mer än depression.
Källan som Alxander använder sig av Socialstyrelse stora brister i vård planeringen .
Innebär att även verksamheter har brutit mot lagen om tvångsvård.
Jag tycker att Elchocker bör förbjudas som tvångsbehandling ,detta bör ej räknas behandling .
Han har även skrivit om förhoppningarnas brister skall kunna åtgärdas genom ett nationellt kvalitets register.
Patienterna och anhöriga har rätt till att få all information om både nackdelar och fördelar om denna behandling.
Ingenting bör hållas dold.
Speciellt när det handlar om så stora risker ,så som hjärnskador.
De som har bilvit drabbade p g a brist på information bör få rätt till Rättelse och skadestånd.
Med detta vill jag säga att Elchocker bör förbjudas som tvångsbehandling.
Patienterna och anhöriga har rätt till att få all information om denna behandling.
Är det verkligen värd att få mins förlust,för att bli av med depression.
Tappa sig i orientering!
Tid och rum för att bli av med depression.

Halez Al-kassab
Halez Al-kassab
Gäst
5 mars 2016 kl 09:52

Hej !
Jag skulle välja berätta om ECT -metod som används för att lindra depression hos visa patienter som lider av det .
Eftersom hundratals patienter ha drabbats av ECT-behandlingens metod
,som har fått olika typer av hjärnskador och främst är det minnesförluster .
Detta raderar bort patientens förflutna livs historia,så att de inte ha aning längre på vad de hade varit med eller vilka var de som de omgås med och till med miljö
Som de bafann sig i inför ECT -behandling .Jag tycker att läkarna bör behandla psykisk ohälsa patienter som lider av depression med någon annan typ av behandling för hjälpa de ,istället att behandla de med ECT -metod och orsaka allvarliga hjärnskador plus att gå vilse i livet .Att tappa bort förflutna minne betyder tappa tådert på vilken punkt man befann sig och åt vilket håll man vill förstta sin väg för att uppnå sina mål !

Kjell Runeskjöld
Kjell Runeskjöld
Gäst
3 januari 2016 kl 17:37

Allt som kommer från invoice är totalt oveteskapligt dravel. Gå in på deras hemsida och döm själv!

Halez
Halez
Gäst
Reply to  Kjell Runeskjöld
3 januari 2016 kl 22:43

Jag vill säga en sak om ECT -metod
Psykiatrikerna och psykologerna jobbar för att underlätta psykisk störda patienter vardagliga problem ,så hur kan de använda ECT -metod som depression behandling som stimulerar hjärnans funktion medan det är den metoden som orsaker hjärn skador och minns förluster !

Halez. Al-kassab
Halez. Al-kassab
Gäst
11 december 2015 kl 20:36

Hej !
Världens barn på stora delar i världen mår dåligt och de lider på grund av fattigdom och livshotande sjukdomar.På den främsta laänder mår barn dåligt på grund av ECT -metod som orsakar allvarliga skador i deras omogna hjärnor!

siv
siv
Gäst
13 oktober 2015 kl 22:39

Fruktansvært med elchocker till barn, hur djupt har psykiatrin och samhællet sjunkit egentligen. Snælla førældrar vægra gå med på detta. Sjukskøterska sedan 40 år.

Peter Larsson
1 oktober 2015 kl 11:11

Tusen tack till alla som har skrivit på denna namnlista! 🙂

Fler behövs så att vi kan presentera denna lista sedan till svenska politiker och myndigheter!

Annette Jivsäter
Annette Jivsäter
Gäst
27 september 2015 kl 17:26

Fruktansvärt, Vad tänker dom med? Rena sadister är vad de är.Måste stoppas nu meddetsamma

Peter Larsson
8 maj 2015 kl 19:21

Fick denna kommentar av en upprörd person:

“Vill säga att det är vansinnigt att barn får den hör behandlingen. Jag har också sett människor tvingas till Ect genom att komma inrullande i bälte sängar. Det är inte förenat med lugn att göra ect. Jag fick en psykos på britsen en gång och så sjukhuset ramla ihop utanför fönstret efter att jag fått i mig Atropinet. Det var hemskt och jag va säker på att jag skulle dö. Psykosen blev värre när jag vaknade upp och blev rädd för alla människor och speciellt dom som höll mig inlåst och visste inte vad jag skulle göra. Det känns som att vara ett experiment. En hemsk känsla.”

xmaverickx
xmaverickx
Gäst
27 april 2015 kl 03:53

Det är som jag alltid har trott, de sjukaste är de som bär vita rockar, de är sadister/psykopater. Och dem bör man undvika till varje pris, för har de en gång satt klorna i en då släpper de inte i första taget, se bara på Thomas Quick/Sture Bergwall.

Halez Al-kassab
Halez Al-kassab
Gäst
30 mars 2015 kl 21:50

Barnen kroopen och hjärnan får inte blir utsatta för farliga metoder som ECT- behandlingen som orsaker Minnes förluster och allvarliga hjärnskador! Barnet i hela världen är utsatta för olika typer av tortyr på grund av konflikter.krig.våldet och volt som sker med barnen på oilka årldarar under barndomen !Sverige är från de bästa länderna som tar hand om barnen i världen! Detsamma med ungdomarna fast både barnen och ungdomarna uppskatter inte vad Sverige gör för dem .så begäran av mäktiga att fatta ett beslut angående den farligaste behandlingens metoden som heter ECT-metoden!!!

Gunilla Söderling
Gunilla Söderling
Gäst
30 mars 2015 kl 12:22

Försökte skicka ut detta till vänner på Facebook, men blev varnad. Detta är Sverige idag.

halez Al-kassab
halez Al-kassab
Gäst
26 mars 2015 kl 22:17

Peter man bör tänka er. För det ni som stöttar för både barn och vuxna som blir utsatta för hjärnskador på ECT – metoden! lycka till!

Jens
Gäst
26 mars 2015 kl 19:35

Tror inte det är sant, elchocker 2015?!? Uppfattade filmen Gökboet med Jack Nicolson som tragisk och helt sjuk.
Men att sedan, fortfarande tillämpa metoden… Saknar ord.

Anna-karin karlsson
Anna-karin karlsson
Gäst
12 februari 2015 kl 02:10

Förstår inte ens hur man kan tänka såna omänskliga tankar.de själva vill ej bli utsatta för det själva som arrangerar & bestämmer/besluter om omänskliga saker/händelser se bara på oss som får våra barn stulna för pengars skull också för att sen kunna få i dom giftiga piller och/eller ECT-behandling för att förstöra andra människor. Folk tror ju att det är regeringen som tar besluten men de har ju nån/några som beslutar över dom och att regeringen bara sköter sina uppgifter de får. De flesta vet/borde veta att det är kungen och i samband med hans fru som har dessa kopplingar m.m. hur i hela världen kan man tjäna pengar på att lura folk och att göra dom sjuka på olika sätt, enkelt svar de är ju sjuka själva för friska människor kommer ej på såna tankar och utför inga omänsklíga handlingar mot varken människor djur natur.

Jessica
Jessica
Gäst
6 februari 2015 kl 23:08

Jessica Kevin Lucas Maja Tommy !!!!!
Gör inte illa våra barn!!

Amanda
Amanda
Gäst
2 februari 2015 kl 08:38

Varför kan dom inte inse att det är dåligt och ta bort skiten?? Om nån är deprimerad så skriv ut antidepressiva medel istället för att förstöra människans liv.

Lamiaa
Lamiaa
Gäst
1 februari 2015 kl 12:36

Elchock ger sämre minnet med både barn och äldre människa.

Peter Larsson
1 februari 2015 kl 09:44

Stort tack till alla som stödjer denna kampanj och har skrivit på namnlistan!

Chefer på BUP ser elchocksbehandlingen som en lösning för att korta ner sina köer och snabbare kunna “hjälpa” barnen.

ECT blir en “quick-fix” för att slippa gå till botten med problemen och verkligen hjälpa barnen långsiktigt och i grunden.

Elchocken kan tillfälligt bedöva och få patienten att glömma sina problem.

Roger sundberg
Roger sundberg
Gäst
25 januari 2015 kl 21:10

Tyvärr blir det så när metoden är billig att utföra!

castoropollux
Gäst
18 januari 2015 kl 14:50

Själv mer eller mindre försöksdjur på 80-talet med över 3,5 års vård och behandling inte värd namnet, med flera förslag om att tillgripa ECT, vilket jag vägrade, så försökte de lura i mig att bli nedsövd för att röntgas istället… Mitt minne från denna tiden är så dåligt att jag inte minns om “röntgen” blev av ens…

Med en tjock stämpel som hopplöst fall. Lidande av djup depression, panikångest så lyckades jag tjata mig till en remiss till ett privat behandlingshem. Inte så konstigt lyckades de med adekvat terapi, entusiasm, värme, intresse, engagemang och definitivt utan mediciner bevisa att alla åren i vården, alla pengarna, alla resurserna, all oförskämd personal, alla dåliga sätt att bemöta patienter på , allt hån och förakt jag mötte bara speglade ett samhälle och en kostbar vårdapparat ingen kan bli frisk i. Det verkar inte vara meningen heller.

Att läsa de horribla historierna om hur man kan behandla barn och vuxna som inte reder sig eller kan komma ur sin hopplösa knipa är en obegriplig kombination av att detta skulle vara en vårdapparat som aldrig undrar över vad de håller på med.

Tydligen mest intresserad av de ekonomiska resultaten snarare än de mänskliga.. En sådan verklighet hör definitivt andra och mycket sämre samhällen till…

Givetvis ska vi hellre stämma i bäcken än i ån! Satsa resurser på att hjälpa redan barnen och deras föräldrar tillrätta så blir vinsten på det mänskliga planet så mycket större och samhället bli mindre hårt och våldsamt. Att inskränka resurser än mer, segregera skolan, samhället kommer bara göra allt mycket värre och “skylla sig själv” bli ett mantra och en ursäkt till ett alltmer cyniskt samhälle med än större distans mellan skikten.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  castoropollux
18 januari 2015 kl 19:57

Försöker att förstå varför man så gärna använder ECT i Sverige när andra länder i Europa är mer restriktiva och t o m förbjuder metoden. Kan det bero på att det föds allt för många barn i landet – fler än samhällets “fäder” önskar? SCB rapporterar 2011 att vi föder “fler barn än i nästan alla andra Europeiska länder ” – trots lågkonjunktur. Vi vet också att flera barn är vanligare bland socioekonomiskt svagare grupper än bland högutbildade.

Den stora användningen av ECT, som behandlingsmetod, hör kanske ihop med kvarlevande rashygieniska tankegångar? Ola Larsmo redogör bl a i “(O)-mänskligt – Om rasbiologins historia” och om hur rashygieniska tankegångar växte fram i slutet av 1800-talet. Larsmo skriver “De stora samhällsförändringarna under 1800-talet utlöser oro i alla samhällsgrupper.” Oron stiger även hos makthavare för det det “okontrollerbara människohavet.” Idag, i den postindustriella tiden, ser vi också stora samhällsförändringar genom ökad arbetslöshet, digitalisering och robotisering som följs av en ökad befolkning.

Vi kan nog vara säkra på att ECT kommer att fasas ut radikalt i samband med bioteknikens raska utveckling av teorier och metoder för utövning av “reproduktiv hälsa”. Hur lång tid har vi kvar innan vi står inför ett sterilt samhälle – helt utan barn och vuxna som är känsliga, spontana, kreativa eller ledsna?

“Numera kan vi älska utan att göra barn, göra barn utan att bära dem, bära utan att föda, föda utan att fostra, fostra utan att föda – vi kan dessutom snart bestämma över egenskaperna hos barnet vi ska göra, bära, föda och fostra.” Birger Schlaug.

SCB: http://www.almedalsveckan.info/8902

Ola Larsmo (O)mänskligt om rashygien: http://www.levandehistoria.se/sites/default/files/material_file/omanskligt-fordjupning.pdf

Birger Schlaug: http://schlaug.blogspot.se/2006/01/genvgar-till-lyckan.html

castoropollux
Reply to  Birgitta
20 januari 2015 kl 20:06

Kanske klassamhällets fortsatt likt kvarnhjul mala under framgångens och utvecklingens kaross. De som inte orkat har snart fått ett tungt ok att bära förutom skulden för problematiken.. Ättestupan i tablettform synes kuslig, men att de “får skylla sig själva” känns inte som den mest ansvarsfulla förklaringen.. Om inte cynism är cement åt en byggnad som ökar avståndet och minskar förståelsen människor emellan.