Judge says Facebook must face class action lawsuit over message scanning

0
232

FacebookRT.com. Facebook must face a class action lawsuit filed in California claiming the social networking site sifted through users’ private messages for targeted advertising purposes, violating both federal and state law.

Lead plaintiff Matthew Campbell and two others sued Facebook in December 2013, alleging the company scanned user messages for web links, translating them to “likes” on the user’s Facebook profile. Data lifted from the private messages was then used for targeted advertising, the plaintiffs claimed.

Read more

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här