KI mörkade statistiskt säkerställd forskning på healing – Artikelserie och videoinslag

85
9658

Healing på KI - Foto: Diego Cervo

Karolinska Institutet (KI) är känt över hela världen för forskning inom medicin och i Nobelprissammanhang, men nu har en skandalös mörkläggning av statistiskt säkerställd healing-forskning uppdagats på KI. Den visade bla på 85% snabbare sårläkning med healing än i kontrollgruppen. Även distans-healing fungerar. Det utesluter helt att healing är en placeboeffekt, utan istället en påverkanskraft i sig själv. Att förstå hur healing fungerar blir en uppgift för fysiker. Nu kan healing kan integreras i vården, skriver Eva Olsson och Tony Eckardt, som fått tag på kopior av forskningen som stals från KI.

Text och foto: Eva Olsson och Tony Eckardt | Foto: Diego Cervo – bild i kollage med KI:s logo

Se även del 2 i artikel- och videoserien

Resultat från 3 års healing-forskning på råttor, som gjordes på KI under åren 1995-1997, tystades ner och alla papper och data försvann. De stals enligt professor Kerstin Uvnäs-Moberg som ledde forskningen. Uvnäs-Moberg varnade Channie West, som deltog som healer i healingforskningen, för eventuellt inbrott och att aldrig berätta eller visa om hon hade några forskningspapper kvar.

De healers som medverkade i healingforskningen på KI var, förutom Channie West, ett antal andra “Vit Tids Healers”, men även healers inom andra healingmetoder.

Kerstin Uvnäs-MobergFörutom att alla healingresultat stals, uppmanades dessutom professor Kerstin Uvnäs-Moberg av en hög chef i KI:s ledning, att lägga ner healing-forskningen, vilket framkom i en intervju med Caroline Giertz för ”Det Okända om healing”, TV4+, 2006. Vem den höga chefen i KI;s ledning var, som beordrade mörkläggning, ville professor Uvnäs-Moberg inte säga då, men vi hoppas kunna reda ut och få klarhet i detta.

Så varför var denna healingforskning så intressant? Jo, för att healingforskningen visat, vad man kallar signifikanta och mycket tydliga bevis och resultat, att healing fungerar på råttor och detta ville någon/några på KI dölja.

Forskningen visade t.ex. 85 % snabbare sårläkning med healing än kontrollgruppen. Dessutom visade det sig att även distanshealing fungerade! Channie kunde påverka råttorna på KI:s laboratorium på 4 mils avstånd.

Men frågan är: Vem ville dölja healing-forskningen och varför? Vem stal forskningen?

Detta kan väl, enligt vår åsikt, knappast vara annat än insiderjobb av KI själva för att, av någon anledning, dölja att healing fungerar, bevisat genom professor Uvnäs-Mobergs forskning, som visar signifikanta healingresultat på råttor.

Vi kan inte tolka det på annat sätt än att någon/några ville undanhålla att Karolinska Institutet själva genomfört lyckad healingforskning på råttor med signifikanta resultat, som absolut inte fick komma ut till allmän kännedom.

Därför såg någon/några till att tysta de lyckade resultaten genom att stjäla forskningsmaterialet och hota forskaren Uvnäs-Moberg till tystnad.

Någon/några ville absolut inte att det skulle bli erkänt att alternativa behandlingsmetoder, i detta fall healing, har bevisats fungera med strikt vetenskapliga metoder vid KI.

Healing är bara placebo enligt professor Martin Ingvar på KI

Martin IngvarProfessor Martin Ingvar på KI, (senare chef och ansvarig för Osher Centrum för integrativ medicin vid KI), menar att healing endast är en placeboeffekt, inte en påverkanskraft i sig självt.

Foto: Boberger, Wikimedia Commons

Men råttor kan väl knappast känna av placeboeffekt (vår kommentar). Dessutom fungerade även distanshealing på råttorna, som gjordes fyra mil bort från KI:s laboratorium med specialmärkta råttor, vilket helt utesluter eventuell placeboeffekt.

Vi menar att om professor Kerstin Uvnäs-Mobergs healingforskning på KI inte stulits och om hon inte uppmanats sluta med healingforskningen på KI, så hade nog KI och Martin Ingvar, med forskningsresultaten fullt synliga på bordet, tvingats erkänna att healing fungerar.

Vem som stal forskningen och uppmanade forskaren professor Kerstin Uvnäs-Moberg att sluta med healingforskningen på KI vet vi ännu inte. Vi har själva ännu inte haft kontakt med Uvnäs-Moberg.

Vi uppdagade mörkläggningen på KI hösten 2014

Channie WestVi intervjuade Channie West i september 2014. Hon berättar då bland annat om healingforskningen på Karolinska Institutet (KI), som hon och ett antal andra healers medverkade i under tre år under professor Kerstin Uvnäs-Mobergs ledning och hur sedan, de lyckade resultaten försvann och det blev tyst om denna forskning. Channie berättar om hyllmetrar med pärmar med forskningsresultat som försvann.

Channie West berättar vidare att hon lyckades ta kopior på en del av forskningsresultaten som hon medverkat i, vilket hon hemlighöll för KI. Detta verkar vara det enda som finns kvar av all denna forskning. Vi har nu kopierat och spritt dessa forskningsresultat till många personer och platser ifall någon tjuv skulle komma på tanken att stjäla igen, så finns det bevis på forskningen på flera ställen, samt publicerat på nätet.

Channie vill nu bryta sin mångåriga tystnad och berätta vad som pågått bakom kulisserna på KI, vill att några ska få veta sanningen. Och ber oss publicera hennes berättelse och material.

Text: Eva Olsson och Tony Eckardt

Kommande avsnitt:

Avsnitt 1, del 2. Videointervju med Channie september 2014, Secretgalaxy-TV youtube.

Avsnitt 1, del 3. Channies brev om forskningen på KI.

Avsnitt 1, del 4. Channies brev till Barbro och Bernard Osher från 2007-01-28 om forskningen på KI, men som hon aldrig skickade.

Avsnitt 1, del 5. Vad säger forskarna om Channies uppgifter? Ett TV-inslag från ”Det Okända om healing” TV4+, 2006 styrker Channies uppgifter, men vi får ej visa inslaget här pga upphovsrättsliga skäl. Vi har därför endast kunnat skriva ner korta citat ur intervjun.

Avsnitt 1, del 6. Channie lyckades få kopior på en del av forskningsmaterialet. Mats Jong vid Mittuniversitetet tolkar dokumenten. Se PDF på 60 sidor av forskningsmaterialet.

Avsnitt 1, del 7. Efter att ha tagit del av Channies berättelser och material vill vi förmedla några egna kommentarer.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
85 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
bjarne håkansson
bjarne håkansson
Gäst
8 december 2014 kl 23:23

För att rätta till lite “misstag” – det var undertecknad som med hjälp av Monica Eknert som hört ett radioprogram om alternativ medicin och prof Uvnäs-Moberg, tog kontakt med Uvnäs-Moberg i första vändan och som tillsammans med en person som önskar vara anonym, i samtal med Uvnäs-Moberg, där Channie West inte var närvarande, överenskom med Uvnäs-Moberg om att starta testerna.
Det var även undertecknad som ursprungligen föreslog och tillsammans med den anonyma personen genomförde de första distanshealingtesterna.
Det har gått rykten om att Channie kopierade resultaten från Uvnäs-Moberg utan tillstånd, något jag aldrig brytt mig om.
Under samma period genomfördes healing på personer med blodtester under överinseende av prof Öckerman, även detta genom min och den anonyma personens direkta insats.
Utan vårt arbete hade det aldrig blivit några tester.
Det bör sägas att ALLA kan utföra healing. Vilket Uvnäs-Moberg bevisade genom att själv och med några doktorander utföra healingtester med samma resultat som vi själva fått.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  bjarne håkansson
9 december 2014 kl 18:51

Hej Bjarne
Tack för dina komplement, Det framgår av videointervjun med Channie att det var andra healers och healingmetoder med i försöken. Men Channie nämner inga namn i intervjun. Att alla kan lära sig healing framgår. Några från KI gick en healingkurs hos Channie och kunde själva göra healing försök.

Lo
Lo
Gäst
8 december 2014 kl 23:30

Vaddå “bara” placebo? Det spelar väl inte någon roll HUR något verkar. Det viktiga är väl ATT något verkar?

Anita Kristersson
Reply to  Lo
10 december 2014 kl 14:54

Håller fullständigt med Lo

Charlotte Pehrson
Gäst
9 december 2014 kl 01:35

Tack för intressant artikel. Men varför har ni inte varit i kontakt med Uvnäs-Moberg ? Det känns ju som ett viktigt och naturligt steg i er rapportering.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  Charlotte Pehrson
9 december 2014 kl 18:58

Vi har inte hunnit kontakta henne än. Det är även flera vi vill kontakta.

Gitte Liljekvist
Gäst
9 december 2014 kl 08:15

Stort tack för denna artikel, ser fram emot att ta del av forskningsmaterialet! Skulle vara intressant att höra vad Kerstin Uvnäs-Moberg har att säga.

Stella
Stella
Gäst
9 december 2014 kl 08:36

Min mor berättade på 80-talet om en kollega som hittat intressant forskning på KI under ett uppdrag som datorkonsult. En studie, som måste ha gjorts på 60-70-talet men som hamnat på en hylla tills dokument skulle sökas igenom och läggas in i databas, hittades men fick tydligen inte vara med i dokumentationen till kollegans överraskning. Två grupper med cancerpatienter i slutstadiet hade studerats, där den ena fick gruppterapi, men inte kontrollgruppen. Kontrollgruppens medlemmar dog enligt tidtabell inom några månader. Av dem som fått terapi levde hälften fortfarande efter tio år.

Vad mer har de gömt för det folk som avlönar dem?

Kan det helt enkelt vara så att de som jobbar med sånt här oftast är så hårt programmerade i paradogmet (det dogmatiska paradigmet) som säger att allt som inte stämmer med en materialistisk världssyn är bluff och lurendrejeri? Kan det vara av missriktad välvilja mot de stackars patienterna – som inte ska luras att tro att de kan bli friska – de ser till att info som pekar på att man kan stödja kroppens självläkande förmåga (placebo), plockas bort eftersom det uppenbarligen måste vara båg? Gör den kognitiva dissonansen dem till bedragare när de ändrar/mörkar/stjäl/raderar information och kunskap som borde utgöra grund till utökad forskning, fast de själva ser sig som hjältar?

Red
Red
Gäst
Reply to  Stella
11 december 2014 kl 14:38

Finns materialet räddat någonstans?

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
9 december 2014 kl 10:53

Mycket intressant! KI verkar vara Big-Pharmas förlängda arm, och då får inte “skadlig forskning” spridas. “Skadlig” för Big-Pharmas vinster vill säga.

Hasse Hvied
Hasse Hvied
Gäst
Reply to  Rolf Löfgren
13 december 2014 kl 11:47

Bra Sagt! Läkemedelsindustrin är den stora boven bakom detta, vi snackar mycket pengar.

Agneta
Agneta
Gäst
Reply to  Hasse Hvied
1 februari 2015 kl 10:31

Så sant dom tjänar inga pengar .SKAM!

Ivan Björn
9 december 2014 kl 11:15

Att healing fungerar är en självklarhet och det är bra att det kommer fram vilken spel den dolda makten spelar med oss, genom att vilja hålla oss i okunskap och tyrannis grepp.
Själv har jag lång erfarenhet av healing då jag kände energier redan som barn och vid ett tillfälle har jag t.ex. läkt en läkare efter en blindtarmsoperation och i det fallet fungerade det omedelbart!

Healing tar dock inte ansvar från människa själv att ta tag i sitt liv. Skillnaden mellan råttor och människor är att råttorna bara ÄR. D.v.s. de är i tillstånd VARA inte GÖRA. Människan lever ofta obalanserad och hennes tankesätt och livsstil leder slutligen till sjukdom. Bra exempel på detta är Anita Moorjanis insjuknande och tillfrisknande https://newsvoice.se/2014/07/21/anita-moorjanis-seger-mot-cancer-med-alternativmedicin-bokrecension/ Eller en bok som heter Resan http://ivansbj.blogspot.se/2014/01/berattelsen-om-resan-hem.html

Med andra ord så kan healing hos människor lyckas, eller lyckas mindre därför att människan inte har lärt sig att VARA. Hon vill göra hela tiden, tankarna kommer och går, misstro, fördomar, fördömande o.s.v.

Healing blir i sådana fall då en människa är oförmögen i att VARA och ha tillit en skön avkopplande stund, en påfyllning av energier som sedan töms ut p.g.a. livsstil och de gamla problemen dyker upp igen.

Den läkare som jag en gång hjälpte för att nämna ett exempel hade tillit och förtroende. Därför kom hjälpen omedelbart…

http://ivanbjorn.wordpress.com

Energier är i grund och botten = en energi, men eftersom vi är ett uttryck av en och samma energi så har vi lärt oss att modellera energin på olika sätt och till olika ändamål. Man kan t.ex. lägga undan en healing session i “tid och rum” och sedan vid en lämplig tillfälle mottaga den. Ja det är mycket som man kan göra med energin….

Rose-Marie
Rose-Marie
Gäst
Reply to  Ivan Björn
15 december 2014 kl 07:32

Jag kunde ha skrivit allt som du skrivit själv!
Just det där med tid och rum har många svårt att ta till sig. Särskilt om man lägger healingen “förut”.

jocke
jocke
Gäst
9 december 2014 kl 14:37

Vart finns forskningsmaterialet? finns ju ingen länk i artikeln? det är ju igentligen det enda intressanta

Red
Red
Gäst
Reply to  jocke
9 december 2014 kl 14:51

Det är en artikelserie. Skribenterna avser att publicera det.

Johan
Johan
Gäst
Reply to  jocke
13 december 2014 kl 13:48
Gun Moss Bjerling
Gäst
9 december 2014 kl 20:22

Detta är tyvärr inte det enda fall som tystats eller stoppats, Det finns starka motståndskrafter i Sverige som inte skyr några medel för att stoppa forskning om energimedicin och healing. Jag vet ett till fall där sårläkningsstudien avbröts efter tredje behandlingen. Varför? Jo när läkarna kom fanns det inget sår att mäta. -Ut! Vi avbryter studien. Det här är häxkonster!” Berättelsen kommer från healern, men som nu flyttat utomlands och tystnat i frågan.. p.g.a. hot eller mutor?

bjarne håkansson
bjarne håkansson
Gäst
9 december 2014 kl 22:30

Red, det material du fick av mig angående Öckermanförsöken är minst lika intressanta.
Publicera dem!

Carina
Carina
Gäst
10 december 2014 kl 11:17

Jag är med i flera olika grupper på facebook som handlar om naturlig läkning. Olika personer har berättat att de diagnostiseras cancer men innan behandling med strålning och operationer valt att söka information om hur man läker naturligt.
När de sedan återkommit för behandling så har cancern varit borta.
Det intressanta är inte att personen tillfrisknat, för vi som jobbar med kroppens läkning vet att det är fullt möjligt. Utan att läkarna inte vill veta hur det gick till. Patienten får inga frågor vad denne har gjort för att bli frisk.

Sjukvården i ett nötskal! Vårda det sjuka så tjänar de pengar på en hela livet!

Ingrid
Ingrid
Gäst
Reply to  Carina
11 december 2014 kl 14:32

Konstigt att det inte är mer spritt bland allmänheten om det är så att man kan läka en pågående cancer i kroppen utan medicinsk behandling? Man kan ju bli hur konspriatoriskt som helst om man väljer spåret att läkelmedelsverket och sjukvården bara vill tjäna pengar. Jag har genomgått cancerbehandling med cellgifter och strålning och är nu frisk och är tacksam för att det finns vetenskapligt framtagna metoder. Därmed inte sagt att det inte finns mycket vi inte vet och att man borde förena kropp och själ mer inom sjukvården.

Red
Red
Gäst
Reply to  Ingrid
11 december 2014 kl 14:46

Det handlar inte bara om pengar utan lika mycket om tro och prestige. Läkarna tror på de metoder blir upplärda på under läkarutbildningarna. När det tex visar sig att de som dör av cancer egentligen dog av behandlingen kommer prestige in i bilden.

I övrigt måste detta beaktas när det gäller cellgifter:

Ny cancerstudie: Kemoterapi genererar mer cancer i det långa loppet

Ytterligare en cancerstudie visar att cytostatika dvs kemoterapi/cellgifter genererar mer cancer när den används som behandlingsmetod mot cancer eftersom stamcellerna skadas.

Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften ”Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).
http://www.pnas.org/content/early/2014/03/06/1401160111

Kalle =)
Kalle =)
Gäst
Reply to  Carina
11 december 2014 kl 20:44

@Carina – det skulle vara intressant om du här skriver de alternativa metoder du känner till alternativt länkar till dom. jag liksom du är intresserad av naturligt läkande och kanske känner du till fler metoder än de jag hittat.

Tack på förhand!

Jan Oleby.
Jan Oleby.
Gäst
10 december 2014 kl 12:29

ÄNTLIGEN! Underbara kommentarer. En snöboll är satt i rörelse och den kommer att ge resultat.

Danne
10 december 2014 kl 14:43

Placebo-effekten är en intressant effekt, fast det vet nog ni som läser här redan.

Efter att jag läste boken “kärlek, medicin och Mirakel” av Bernie S. Siegel, en läkare som upptäkt denna effekt i samband med cancer-behandlingar och som sedan skrev en bok för att beskriva vad han upptäckt så har jag iaf. personligen fått mycket bättre förståelse för psyket och våran inre förmåga att läka. Allt handlar om inställningen hos individen, drivkraften och viljan att leva / kärleken till livet.

Den gjorde enorm skillnad för en närstående som gick igenom cancerbehandlingar under flera års tid och överlevde. Denne rekommenderade sedan boken till mig som var frisk och jag fick en rejäl aha-upplevese av att läsa den och vill rekommendera den till alla, friska som sjuka.

Har kanske skrivit om detta förrut någon gång och nämt denna bok, isåfall ber jag om ursäkt för att jag är tjatig men hoppas innerligt att fler upptäcker den.

Tack för intressant läsning!

andersparbrink
Gäst
11 december 2014 kl 07:49

Hemligheten bakom placebo är kommunikation. Mellan oss som människor, mellan var och en i sig själv, mellan en åsikt, en värdering, en för-dom, ett fenomen och kroppen finns ett immateriellt fält av luft eller atmosfär. I den atmosfären, finns olika typer av information och den utgör grunden för kroppens reaktioner = kommunikationen mellan kroppen och allt annat har betydelse för hur kroppen kan lära sig, bota sig, läka sig osv. Värk och smärta är ingen sjukdom utan kroppens signaler på att något är fel. Kroppen behöver något för att kunna fortsätta sin bot och läkeprocess. Kroppen behöver att medvetandet kopplas bort och känslan kopplas in och samarbetar med kroppen. Om medvetandet är fyllt av ett misstro/rädslosystem mot kroppen hamnar kroppen i en kramp och kan därmed inte läka. Om man då får ett piller och att man har hopp om att det pillret kan vara lösningen så inträffar det som behöver ske. Medvetandet under-medvetet hamnar i tillit till pillret och kroppen och därmed blir kroppen fri att bota sig. Läkekraften som finns i kroppen blir tillgänglig och kan fritt ta hand om problemet. Detta kommunikativa fält som jag talar om är, i vår civilisation, ett outforskat fält, varför ? När kyrka och naturvetenskapen skiljdes åt bestämde kyrkan att vetenskapen bara fick syssla med det materiella och kyrkan skulle åtnjuta immunitet i att ha hand om allt det själsliga. På så sätt hamnade det kommunikativa i kläm. Vetenskapen var tvunget att bevisa allt och göra det till en produkt, annars stal de från kyrkans revir och det var inte godkänt. Kommunikationens effekt på kroppen kan inte bevisas vetenskapligt eftersom det är information i mellanrummet det handlar om och därmed hör det inte hemma i vetenskapen. Psykologin och psykoterapin rör sig i gräns-landet men gör om allt sitt till en sorts produkt för att få fortsätta att höra hemma inom vetenskapen och ska slippa att ingå under religionen. Så blir atmosfärens fält mörkat och glömt. Detta primärarbete som jag talar om, är inte psykoterapi utan placeboeffekt. Visst behövs sjukvården när det giftiga har tagit över så mycket att kroppen inte har en chans att bota sig, eller att vi varit med om olyckor som brutit sönder oss. Visst behövs religion när människor behöver en yttre trygghet för att kunna känna sig inre trygga med att det finns ett liv efter detta. Men inget av detta hjälper om vårt undermedvetna rädslosystem hindrar bot… Read more »

Ivan Björn
Reply to  andersparbrink
20 december 2014 kl 10:58

Tack för din kommentar 🙂

Ursula Turtinen
Ursula Turtinen
Gäst
12 december 2014 kl 09:58

Ja det vore katastrof för läkarkåren om detta skulle antas inom traditionell sjukvård. Den är ju väldigt bra många gånger. Alternativ medicin är väldigt bra många gånger också! Alla behövs!

Tor Ivar Widsteen
Gäst
1 januari 2015 kl 02:51

Meget diskutabelt dette..! Noen som har tenkt på det etiske elementet opp i det hele, og hvem er villig til å ta ansvar om noe skulle gå galt. Placeboeffekten treffer jo ikke alle..!

istappar
istappar
Gäst
Reply to  Tor Ivar Widsteen
31 januari 2015 kl 13:52

Hej Tor! Det verkar som att nästan alla här är galna. Jag vet inte hur det kunde gå så långt att misstroendet mot naturvetenskap vuxit sig så starkt.

Red
Red
Gäst
Reply to  istappar
31 januari 2015 kl 15:48

Är det inte tvärtom? Folk har blivit galna på att naturvetenskapen missbrukas och dessutom av en institution som KI som borde hedra vetenskap och forskning. Istället beter sig KI politiskt.

/Torbjörn Sassersson, naturvetare, redaktör

Ingrid röös
Ingrid röös
Gäst
1 juni 2015 kl 09:45

Mycket bra artikel och det är verkligen på tiden att börja ta Healingen på allvaret. Jag hoppas hela mitt hjärta att forsknings resultatet kommer fram och att den publiceras för alla. Jag jobbar själv som healer och jag får helatiden bekräftelser från mina klienter att healingen fungerar ett mycket bra sätt.

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
1 juni 2015 kl 14:15

Tor Ivar Widsteen

“Meget diskutabelt dette..! Noen som har tenkt på det etiske elementet opp i det hele, og hvem er villig til å ta ansvar om noe skulle gå galt. Placeboeffekten treffer jo ikke alle..!”
Fråga gärna dig själv vem som tar ansvaret när patienten dör vid konventionell cancerbehandling. Då får du bra perspektiv på det etiska elementets relevans.

Ebbe olsson
Ebbe olsson
Gäst
1 april 2016 kl 00:50

Hej jag kan hela dom flästa sjukdomar kancer ebola zika hiv ,borelia är den svåraste kräver extremt mycket healing ? För den , jag behöver ett helkrops foto framifrån och bakifrån när det gäller cancer måste personen vistas i el o magnetfri miljö lysrör o damsugare micro wi-fi 0707738999 Ebbe olsson

Ingvar Selin
Gäst
11 juni 2016 kl 12:36

Solveig Fiskerud har gått ur tiden, men jag hann besöka henne och kan vidimera hennes fantastiska förmåga …

I en bok om Solveig Fiskerud (Møller, 1975) kan man i forordet lese om … «Ifjor vår brakte landets aviser store oppslag om at telestasjonen i Kongsvinger brøt sammen … Årsaken var at en husmor på Rasta, like utenfor byen, dagen før had…«
Jorunn Fiskerud (Adecco)
Arvid Møller: Solveigs hender (Fiskerud, Solveig), 1975.

OBS! Min namne prof. Martin Ingvar är ju kunnig på många sätt men är ICKE professor i healing.

Josef Boberg
Gäst
4 juli 2016 kl 11:47

Märkligt att etablissemanget mörkar det som leder framåt – minst sagt.

Lena
Lena
Gäst
9 juli 2016 kl 14:24

Det är viktigt att all behandling forskas fram på ett korrekt och vetenskapligt sätt. Samt att det görs med evidens och på människor. Annars är det inte trovärdigt. Jag har en närstående person som råkade väligt illa ut av healing, fick en psykos och blev intagen på psyk under en period. Personen var fullt frisk innan. Därför är jag tveksam till healing minst sagt. Fram för vetenskapliga metoder.

Mayne Sundewall Hopkins
9 juli 2016 kl 19:02

Beträffande Lenas kommentar (kl. 14.24)

Att ta som exempel att någon plötsligt “..fick en psykos..” visar på total okunskap beträffande healing. Hade personen som “..var fullt frisk innan..” slutat ta sin medicin månne?

Alla som haft någon som helst kontakt med healing förstår att en dylik kommentar är inget annat än en skamlig och ovetenskaplig(!) ‘skröna’ för att misskreditera healing och de som utför healing.

Lena
Lena
Gäst
10 juli 2016 kl 15:06

Till Mayne.
Det är oerhört kränkande att skriva att det är en skröna. För denna person var det ett enormt lidande under en längre tid och du kränker en person när du skriver så som du gör. Man måste ta människors lidande på allvar. Varför i all sin dar skulle jag hitta på detta. Har ingen vinning med det. Betackar mig för den nedlåtande tonen av att personen inte tog sina tabletter, för personen hade ingen medicin. Personen fick gå till en Leg psykolog för att bearbeta detta efteråt. Vill visa på att sådant händer också. Vi kan inte slarva och göra vad som helst med vårt psyke och hå till outbildade personer. Det gör vi inte med vår fysiska hälsa.

Lena
Lena
Gäst
10 juli 2016 kl 15:53

Till Mayne.
Det är en oerhört kränkande kommentar mot en person som led så mycket efter denna behandling Personen fick gå i terapi hos en Leg psykolog, under en längre tid för att bearbeta upplevelsen av healingen och dess effekter. Betackar mig från din nedlåtande kommentar om tabletter. Personen var frisk innan som jag skrev och hade ingen medcinering. Jsg har ingen vinning av att berätta detta .

Det är däremot konstigt att man inte är mer försiktig som behandlare av psykiska besvär för det är vi ju när vi går till läkare med fysiska besvär. Själen är sårbar och viktigt att söka professionell hlälp inom vården.
.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 juli 2016 kl 17:10

Lena, det var tråkigt med din vän. Kan du be henne kommentera här med sina egna ord?

Men, ett enstaka fall av problem kan inte avgöra framtiden för alla healing-former utförda av många typer av healers över hela världen.

Healing har vetenskap i ryggen och det finns mycket seriös forskning på healing. Den positiva effekten är väldokumenterad. Du kan själv söka fram rapporter.

När det gäller din väns fall finns inga detaljer som kan visa varför hon fick problem. Det är därför inte klarlagt att det var något fel på healingen. Motsatsen måste bevisas.

Från etablissemangets sida kan healing överhuvudtaget inte skada eftersom man där anser att healing inte ens är en verksam behandlingsform.

Så att försöka fastställa att det var healing som skadade är förmodligen omöjligt.

Lena
Lena
Gäst
10 juli 2016 kl 18:22

Ja, jag ska be henne. Men att det ska vara så svårt att tro på det jag säger,det är också rätt så kränkande. Detta hände för ca 15-20 år sedan. Det var healingen, om ni vill tro det eller ej, det struntar jag i men så var det. Det var så akut att hon fick läggas in på psykakuten. Bearbetningen hos psykologen var med anledningen vad hon var med om i healingen och inget annat, det vet jag. Det kan inte du uttala dig om, alls för du var inte med men det var jag.

Jag vill inte gå in på mer av respekt för hennes integritet. Den risken får jag ta om ni nu hävdar att jag inte är trovärdig. Varför tror ni inte på det jag uppger? I samband med denna händelse, som vi diskuterade mycket när det hände, så läste hon 2 artiklar om personer som hade fått negativa konsekvenser av healing.

Detta är allvarligt för det kan finnas personer som behandlar med healing och om de felbehandlar så har patienterna ingen att gå till för att klaga eller anmäla personen. Det finns det inom vår allmänna vård.

Healing är inte godkänd av Socialstyrelsen som evidensbaserad behandling.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 juli 2016 kl 18:44

Ok Lena, du kanske har rätt, men läsarna här har inga detaljer så det blir svårt för oss att dra några slutsatser om någonting.

Jag känner till flera personer som fått psykos av att praktisera kundaliniyoga på osunda sätt. Därför har också kundaliniyoga fått dåligt rykte bland vissa personer, men saken är att kundaliniyoga kommit till för att väcka kundalini på ett säkert sätt, inte på ett osäkert sätt.

För att ändå lyckas skapa en kundalinipsykos måste utövaren göra en serie av fel som denne måste ta fullt ansvar för. Jag har fått uppfattningen att vissa personer praktiserar kundaliniyoga för att få effekter, istället för att utveckla inre balans och energi, styrka etc.

Jag tycker man kan jämföra med ett gym. Alla som går dit måste ta ansvar för sin egen träning. Lägger några på för många vikter och skadar sig är det ju knappast rätt lösning att stänga alla gym.

Kundalini anses kunna hela en person på ett kraftfullt sätt. Jag har själv upplevt kundalinienergin slå igenom alla energicentras ända upp till kronchakrat. Det var en oerhört stark energi, inte att leka med. Ändå är det kanske den vi behöver i samhället, en stark inre rening av denna naturliga medfödda energi.

Vad socialstyrelsen anser är helt ovidkommande anser jag. Vad vet de om energier och healing? Ingenting. Vill du utveckla dig själv är du själv, ingen myndighet kan eller bör styra upp din personliga resa, anser jag.

Din vän fick ett allvarligt problem och gick därför till en psykolog. Hon tog ansvar för sitt eget liv. Eller hur?

Lena
Lena
Gäst
10 juli 2016 kl 19:01

Nej, jag kan inte uppge detaljer, det kan inte du heller om dina patienter, det är oetiskt. Ni får tro mig, jag har ingen vinning i det jag säger. Det var inte den yogan du pratar om, det vet jag. Personen som gav healingen pratade om att det var healing. Det hon var med om var dyrköpt för henne efter att en healare hade ställt till det för henne, det kallar jag inte lite lättvindigt för egenansvar.

Visst måste vi har egenansvar men går du till en Leg läkare eller Leg psykolog och du blir felbehandlad så kan de få varningar eller indragen legitimation, så att de inte skadar fler personer. Där har vi hjälp av Socialstyrelsen. Tyvärr finns inte detta bla de som behandlar med tex healing, de kan fortsätta att felbehandla, utan någon varning. Det är inte kvalitetssäkrat.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 juli 2016 kl 20:56

Men det där stämmer inte Lena. Jag önskar du hade rätt, men kvalitetssäkring och rättssäkerhet när det gäller svensk sjukvård är mycket svag.

Det är oerhört ovanligt att läkare prickas, än mindre att de får indragna leg. De flesta läkare som prickas kan fortsätta arbeta och de följer då vanliga rutiner, vilket skadar ännu fler patienter.

Jag har själv anmält vårdmisstag vid flera tillfällen och myndigheterna som skulle skydda oss gaddar ihop sig och stödjer varandras påstådda oskuld, trots att de borde ändra sig och ge skadeersättning. Dessa myndigheter drar ut på tiden i åratal när de utreder sig själva och tröttar då ut de överlevande anhöriga och patienter som anmält dem.

Rättshaveriet inom Vårdsverige är gravt allvarligt.

Det är många tidningar som skrivit om detta under decennier, men det spelar ingen roll. Vårdmaskinen ångvältar sig vidare utan att bromsa, ändra kurs eller ta hänsyn till vad som står i maskinens väg, för att uttrycka mig dramatiskt. Det enda man ältar år in och år ut är bristen på resurser, när det lika ofta handlar om att vårdmetoderna är verkningslösa eller skadliga.

Här har du ett riktigt problem som kräver 10,000-tals liv och vårdskador per år att jämföra med någon enstaka person som anser sig ha skadats av “healing, utan att ens kunna bevisa det.

Lena
Lena
Gäst
10 juli 2016 kl 21:52

Nu påstår du något helt fel. Du kan inte påstå att det jag säger är fel. Man kan visst anmäla till Socialstyrelsen Det görs mycket ofta. Det utreds. Ff säger du saker som är helt fel. Det den personen råkade utför är sann. Det verkar svårt för dig att ta in den sanningen. Hur vet du att det är enstaka personer som kan råka illa ut av healing. Det finns inget register över det och hur många av healare får reda på det. De kanske bara får reda på det som lyckas. Skulle du gå till en icke utbildad läkare med ditt barn om hjärtat krånglade? Inte jag heller.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  Lena
10 juli 2016 kl 23:35

Vi har nu lyckas att få en intervju “juli 2016” med Prof Kerstin Uvnäs Moberg som gjorde healing forskningen på KI. Hon verifierar att forskningen på KI ägt rum för 20 år sedan och visade på positiv påverkan på råttor. Vi kommer att återkomma med en video intervju med henne.

På frågan om ovan om alla healers är bra för hälsan eller kan kanske kan skada personer är svaret att det vet vi inte. Det vi vet att healers kan påverka personer, djur,växter med en kraft som inte är placebo.

Vi måste tillåta forskning inom detta område för att få reda på hur denna kraft fungerar och som alla läkemedel finna användningsområden som är positiva och helande inte skadliga. Det kanske kan utvecklas en metod eller sensor som kan mäta denna kraft och om den är positiv och kan sedan godkänna healers med positiva förmågor. Innan dess kan healing inte kvalitetssäkras.

Jane
Jane
Gäst
30 augusti 2016 kl 23:55

Till Lena

Reiki är en form av healing och är i Sverige klassat som friskvård enligt skatteverket.
Idag finns Reikin på många sjukhus världen över och är godkänt av WHO. Reiki används bla på sjukhus i England, Australien, Spanien, Tyskland, Frankrike, Uruguay, Norge och Usa.
Om du tar och tittar på de två sistnämnda länderna, Usa och Norge, så praktiseras Reiki (alltså healing) på mer än 70 sjukhus i USA och i Norge ger man Reiki på bl.a. hospis och till cancerpatienter.
Det finns väl dokumenterad forskning på det. Jag är själv utbildad healer och healing handlar om att inte bota någon sjukdom utan att hjälpa kroppen att läka sig själv. Jag har aldrig varit med om eller ens hört talas om något liknande exempel på vad som hände din vän. Det är tragiskt men jag kan inte förstå hur det hela ens kunde gå till. Det mest “negativa” jag någonsin har stött på är de som sagt att “Visst det var en skön djupavslappning men inget mer” eller “jag kände inget men det var en skön stund”. Jag är utbildad i flera olika healing tekniker och det är samma sak där.

Jag förstår din frustration över att inte känna dig trodd och detta är inget angrepp mot dig, det är bara det att jag verligen inte förstår hur det kan ha gått till. Jag som människa och healer vet helt enkelt inte ens hur jag skulle kunna gå till väga för att lyckas skapa en psykos hos någon. Hur gör man det?
Healing är, förenklat, en hög vibration av ljus och kärlek och det kan man inte ta någon skada av.
Så jag finner hela historien mycket märklig och får det verkligen inte att gå ihop.

Vänliga hälsningar,
Jane

Michael
Michael
Gäst
8 oktober 2016 kl 13:15

Jag kan föreställa mig att de rapporter om psykoser etc som finns har ett samband med att den som får healing också får det på ett mentalt plan, d v s upplevelsen av healingen påverkar också det som populärt kallas “uppvaknandet” (ni som varit med om det vet vad som avses), att detta alltså initieras i samband med healingen, kanske för att den fysiska åkomman sitter ihop med en psykisk blockering, att de fysiska symptomen är en effekt av en förhindrad/bromsad andlig utveckling. I många kulturer anses det vi kallar psykisk sjukdom vara ett tillstånd, en transportsträcka i en andlig utvecklingsfas som kan yttra sig “sjukligt” när den det berör behöver hjälp att ta sig igenom fasen. Om man som healer arbetar med fysiska åkommor men egentligen inte gör annat än erbjuder ett alternativ till medicin, så kan sidoeffekter av den energi man släpper lös förbli o-omhändertagna. Om personen som helas alltså har denna blockering, får hjälp med de fysiska symptomen men till priset av att energitrycket ökar mot “väggen” av samma blockering och detta leder till att mentala förändringar gör sig påminda men personen kan inte förstå vad det är eller relatera till det förnuftigt, ja då kan det naturligtvis leda till en oönskad psykos.

Lena
Lena
Gäst
10 december 2016 kl 16:23

Jane: Ok, du har svårt att förstå det. Men inte jag. Det jag har berättat om när min väninna råkade ut för detta, är sant. Varför i all sin dar skulle jag ljuga om det. Hon var inlagd på en psykiatrisk avdelning i Skåne under ett bra tag. Jag fick reda på det genom att hennes man ringde till mig och var alldeles förtvivlad. Jag kan komma ihåg samtalet än idag, för att jag blev så chockad. Det var inget roligt samtal, det kan jag uppge, när han berättade att hon var nästintill helt borta. Denna väninna har jag känt i snart 50 år så, jag vet vad hon upplevde. den Psykolog som sedan behandlade henne efteråt uppgav att det var ett psykosliknande tillstånd hon hade kommit i. Det var healingen och inget annat som gav detta. Sedan kan det vara en person som gav healingen som inte var utbildad, inte vet jag. Men därför är det ett svårt område. Är det godkänt av Socialstyrelsen? Jane, att du inte har hört talas om att en person inte far väl av healing, betyder ju inte att det inte finns personer som råkar ut för det. De kanske inte kommer tillbaks till den som gav healingen för att man inte vågar eller skäms för att säga detta. Inte vet jag. Likaväl som det sker felbehandlingar i vården så kan det väl ske felbehandlingar inom healing. Det är väl bra att detta uppmärksammas.

Ebbe Erland Olsson
Ebbe Erland Olsson
Gäst
26 januari 2017 kl 01:38

Hej jag har lyckats bra med mina healingar hållit på sedan 1983 först en blodförgiftning på mig själv ebolan blev den stora greien nästan alla läkare med ebola fick min healing och överlevde ,sekretessen gorde att läkaren i zyrish dog utan min min healing även prästen i Spanien och dunkan taxidriver USA. Saila fick jag reda på försent sorry. Allt på distans på foto på min iPhone hittade bilder på media. Tel nr 0707738999 ring

Ebbe Erland Olsson
Ebbe Erland Olsson
Gäst
5 februari 2017 kl 00:44

Hej. Det fina med healing är ingen smittorisk på distans så långt som till sydamerica eller Australien africka ect patienten behöver inte åka någon stans behöver inte veta om det ens men den sjuke börinformeras om elmiljön för att lyckas på sikt alltså vistas elfritt om möjligt Kalle Hellberg på maxicom kan förklara mycket bra en liten lysdiod kan i värsta fall fördärva ett helt hus lyssna med en mellanvågs radio det får inte föra oljud när man håller radion 25cm från källan. Eeo

ANITA
Gäst
5 februari 2017 kl 14:03

Till Lena – senaste inlägget 10 dec. 2016 – Du säger i en av dina första kommentarer att din väninna var helt frisk och att hon inte tog någon medicin. Min fråga är då – Varför i hela världen gick hon till en healer för behandling? För vad då?

Carina Agrell
Gäst
5 februari 2017 kl 16:00

Tack – utmärkt att detta rullar igång. Det vi kallar övernaturligt är ju helt enkelt naturligheter som ännu inte förklarats vetenskapligt…

En allmänt kallad stella
En allmänt kallad stella
Gäst
5 februari 2017 kl 23:18

Att cancer är Big Business vet läkarna, att du talar om att du vet detta gillar de inte!
Den gångna veckan har 2 läkare velat sälja på mig denna sk “cancer”, en av dem samma som fick bevittna hur en tidigare påstådd cancer försvann efter 6 månaders “självläkning” men nu efter ett år börjar sin sång och dans om att det måste finnas cancer vi missade säkert något!
Det är som att de sitter med någon kontrollant bakom ryggen som pekar, du missade en där!
Nu har jag ändå lämnat prov igen och när jag så gjorde kunde den efterblivna individen (läkaren) inte hålla sig från att säga att så du är inte säker då eftersom du lämnar prover… han var som Gollum (tror jag han heter) i sagan om ringen… sååå sugen på lite cancer på fröken.
Varför jag lämnade provet är 1. om det nu är något som är ur harmoni så vet jag detta och kan lägga in en extra spurt med alternativ läkning och 2. att motbevisa det något hjärndöda sällskapet på slaktarhuset att mig får ni inga kroppsdelar av!
Läkare no 2 berättar jag om en annan gång.
Länge leve alternativmedicinen! Länge leve naturens egna läk-krafter!

Linah
Linah
Gäst
6 februari 2017 kl 03:28

Ni är många här som borde läsa detta: http://whitetv.se/du-aer-sjaelen-inte-kroppen/1234-bruna-groening-justitie-moerdaes-da-han-vaer-baettre-aen-skolmedicinens-laekare.html Bruno Gröning, en extremt begåvad healer som dog under mystiska omständigheter, blev troligtvis mördad. Finns också ett skrämmande stort antal personer i USA som varit framgångsrika inom alternativ medicin, som dött under konstiga omständigheter (ofta plötslig hjärtattack) TACK News Voice för att ni tar upp såna här ämnen! Nyhetssajter som denna är framtiden <3

Lena
Lena
Gäst
13 februari 2017 kl 00:49

Svar till Anita, den 5 febr.
Bra att du frågar. Det jag menade med att hon var frisk var att hon var mentalt frisk, hade inga psykiska besvär. Hennes man hade fått detta i presentkort men trodde inte på det så hon fick överta och bokade tid. Hon arbetade då inom vården och vad jag kan komma ihåg så hade hon besvär i nacken, tror jag och ville väl se om hon kunde få hjälp med det. Hon gick 2 gånger och efter det så, vad jag kan komma ihåg, så gick det gång i hennes kropp så att hon inte kunde sova och fick psykosliknande besvär med näst intill hallucinationer, lite svårt att komma ihåg men hon blev så dålig att hon fick in akut på psykiatrisk avdelning. Hon fick hjälp där.

Per Larsen
Per Larsen
13 februari 2017 kl 10:14

Tron på healing har ett tydligt samband med en annan vidskeplighet, nämligen den att tankar och medvetenhet skapas i människan eller hennes hjärna, det kan liknas vid att söka efter orkestern inuti radion.
Människan är duktig på göra tjänster och ting, enda motståndet är lättjan.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  Per Larsen
13 februari 2017 kl 15:06

Per Larsen. Kanske råttor är vidskepliga och har en tro på healing?

Lena. Jag tycker att man skall tillåta forskning kring Healing just av denna orsak att vi inte vet om det finns skadeverkningar med healing. Detta påpekade Prof Kertin Uvnäs Moberg när vi träffade henne.
Om det finns skadeverkningar med vanliga läkemedel så varför inte med healing?

Övrigt om kommentarerna ovan. För oss som skrivit artikeln har det varit viktigt att skriva om hur forskningens styrs så att inget hotar läkemedelsindustrin profit och den allmänna materialistiska världsbilden som råder i samhället. Därför vill man förbjuda forskning kring alternativa läkemetoder för man vet att dessa fungerar och genom forskning kan de bli godkända.

Lena
Lena
Gäst
15 februari 2017 kl 00:22

Tony:
Jag har inget mot forskning, tvärtom. Jag jobbar själv med evidensbaserade metoder.
Jag ville berätta min och eg min väninnas erfarenhet av healing och att det inte alltid kan vara bra. Det var nog i detta fallet en okunnig person som gav healing. Men jag tror att det tyvärr kan vara fler som inte har så mycket utbildning, som ger sig på och ger healing, vilket kan vara farligt. Jag anser att det mest känsliga vi har som vårt psyke ska man inte laborera med utan att veta vad man eg gör. Jag arbetar själv med KBT och det är forskat på och jag har en handledare i min yrkesutövning på en Vårdcentral. Men jag håller inte med dig om att läkemedelsindustrin styr så att man inter forskar på annat. Det är KBT ett utmärkt exempel på att det kan forskas på annat och hittat utmärkta tekniker som verkligen hjälper långsiktigt för personer med bla ångest, depressioner och sömn samt mycket mer.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  Lena
15 februari 2017 kl 20:36

De forskare som jag träffat som håller på med healingforskning har förhindrats att fortsätta med detta. Det är inte “passande” att hålla på med forskning som visar att råttor kan bli botade från cancer med healing. Så frågan är “vilka är intresserade att förhindra forskning” om inte läkemedelsindustrin? Det är en storindustri med cancerläkemedel! Det är dock godkänt att visa att healing är placeboeffekt. Alternativt är det inte läkemedelsindustrin utan en världsbilds fråga. Det betyder att förbudet att forska inom healing visar att den materialistiska världsbilden visar sig vara felaktig. Att människan är en maskin är grunden för hela läkarkåren vilket healing skulle visa vara felaktigt. KBT hotar inte världsbilden!

Michael
Michael
Gäst
Reply to  Tony Eckardt
15 februari 2017 kl 21:03

Forskning på healing “tvingar” oss att besvara frågan om vad medvetandet är och var det existerar. Jag tror inte samfundet är redo att tackla de svar som kan komma ur det. Den skadeverkning som beskrivs här är fullkomligt förklarlig för den bevandrad i de anekdotiska förklaringar som getts under tusentals år, men vi har fortfarande att förklara vad medvetandet är, var det är, varför det är och hur det knyter an till vår fysiska tillvaro på ett sätt som passar in i vår tids förklaringsmodeller och metaforer. Det behövs en teori att utgå ifrån, precis som berättelsen om big bang är en teori som kan leda till en sammanhängande förklaring till allt det vi kan iaktta. Vi är förmodligen inte redo för en offentlig teoretisk modell som kan leda till svaret på vad medvetandet är.

Från det anekdotiskt grundlagda perspektivet är den skadeverkning som beskrivs från healing en uppenbar konflikt mellan vad medvetandet har fått registrera, i konflikt med vad det är berett att acceptera. Det som populärt kallas “uppvaknande” kan uppfattas som mycket skrämmande om sinnets “gränsvärden” råkar i olöslig konflikt med upplevelsen. En vanlig beskrivning på den konflikten är någon form av psykisk ohälsa. All sinnesregistrering av medvetandets bakomliggande nivåer brukar diagnosticeras så av ett samfund som ännu inte accepterat att sådana nivåer finns.

Hjärnan är ingen databas, den är en terminal. Kroppen kör på “tunn klient” och vad finns då i molnet..? 😉

Per Larsen
Per Larsen
15 februari 2017 kl 22:02

Människan har skapat och utfört ritualer sedan tidernas begynnelse för alla möjliga ändamål inklusive sin hälsa, inte nytt i det, men “healing” finns bara i kroppens egna självläkande biologi om den sjuke har tur.
Fråga er vilket språk ni tänker på? Var kommer det språket ifrån? Det kommer inte inifrån, det har det gamla experimentet med de stumma ammorna visat. Språket, tankarna, minnet allt kommer utifrån precis som forskningsresultaten.
Det kommer inget inifrån, ingenting alls, ingen healing, inget språk, ingen moral eller vad det än må vara. Det finns ingen själ där inne, ingen direktlinje till gud annat än i era fantasier.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 februari 2017 kl 10:59

Professor Sakyamuni Buddha hade delvis samma uppfattning som hemmaprofessor Per Larsen. Det finns ingen själ. Buddha var även reduktionist. Det finns sutror där han beskriver vad som händer om man delar in en människa i allt mindre delar. Ingenstans finns en själ. Inte desto mindre pratade han om Sinnet, att resa med en “mind body” (har glömt vad det heter på lokalspråket). Han kunde väcka inre djupa egenskaper i människor, han liksom påminde människor om förborgade egenskaper som moral, medkänsla, mening, healing. Han förde inte in något i människor. Han väckte dessa inre egenskaper, kanske förvärvade genom 1000-tals reinkarnationer. Samtidigt var han övertygad om att det inte heller finns en Gud.

Dessa föreställningar har knappast mindre vikt än några märkvärdiga vita män i vita rockar som ställer protokollfrågor till stumma ammor.

Tony Eckardt
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 februari 2017 kl 18:09

Vad har detta med healing att göra? Vi ville visa att det går att bota råttor med healing. Dvs ej en placebo effekt. Vad själen och medvetandet är för något, är en annan spännande fråga.

Per Larsen
Per Larsen
16 februari 2017 kl 22:34

Det var en indisk maharadja som sökte det ursprungliga språket genom att låta ett antal (många) barn växa upp med ett antal stumma ammor, barnsköterskor.
Argumentationen med moral, medkänsla, mening och healing är dålig. Ta bort det felande ordet av dessa fyra moral, medkänsla, mening och healing. Jag kan inte låta er hållas längre, svaret är healing. De tre andra orden kan vi kanske förstå, hur de kommer till och varför dess innebörd sprids bland människor men healing, nej där går vidskepelsens gräns.
Nåja, en del yoga utövning syftar till att få tyst på den tjattrande apan i huvudet, men det är en ritual bland många andra.
Jag försöker hela tiden, utan framgång, att befria mig från detta ego. Ett ego uppfunnet av min egenkärlek och övertro, gamla myter och mänsklighet. Det sista vill jag inte bli av med, men det sitter ihop med vidskepelsen som Sasserssons harang, moral, medkänsla, mening och healing.

Michael
Michael
Gäst
Reply to  Per Larsen
17 februari 2017 kl 01:20

Moral, medkänsla, mening är icke-fysiska företeelser, healing är ett direkt ingrepp i fysisk manifestation. Vad är fysisk manifestation? Är vår upplevelse “sanningen” eller symptom på vad vi tolkar in av det rum vår kropp vistas i? Utan att klarlägga vad medvetandet är, kan vi inte förklara vad det är medvetandet registrerar ifråga om vår rumsliga upplevelse.

Per Larsen
Per Larsen
17 februari 2017 kl 10:03

@Michael, fortsätt gärna förklaringen om Healing som fysisk manifestation. Healing är att enbart med andliga metoder försöker behandla sjukdomar, så tillbaka till det andliga vad det nu är?

Michael
Michael
Gäst
Reply to  Per Larsen
17 februari 2017 kl 14:16

Vad jag menar är, att utfallet av en framgångsrik healing är att kroppens fysik förändras. Därför är healing ett ingrepp i den fysiska tillvaron. Moral, medkänsla och mening är saker som sker i medvetandet och manifesterar något där, men som inte är mätbart i de fysiska förhållanden som omger oss annat än i eventuella effekter av att medvetandet har påverkats, vi ändrar t ex beteende efter att medvetandet har fått nya parametrar.

Placeboeffekt är ett fenomen sett över axeln men ingen kan säga vad det är. Healing är ett fenomen sett över axeln men ingen kan säga vad det är. Ändå finns det rapporter som visar att de kan ha effekt, men eftersom vi inte vet vad det är så vet vi inget om under vilka omständigheter de kan ha effekt.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 februari 2017 kl 12:12

Per L. kan du inte berätta om din pappa som var healer?

Healing handlar inte bara om “andliga metoder” utan om mätbara energier. Ryska forskare har mätt upp flera energiparamtrerar eftersom de har fenomenet healing på stort allvar och därför undersöker dessa fenomen vetenskapligt. Här nedan två intressanta artiklar för att få insyn i den ryska forskningen:

The Changing Face of Russian Psi Research
http://www.newdawnmagazine.com/articles/the-changing-face-of-russian-psi-research

Russian DNA Discoveries Explain Human ‘Paranormal’ Events
http://www.rense.com/general62/expl.htm

Per Larsen
Per Larsen
17 februari 2017 kl 12:35

@NewsVoice, vidskepelse tar sig många uttryck och kanske genomsyra den allt vi företar oss, det gäller också önsketänkandet.
Om min pappa som healer kan jag bara säga att Healer är inte en skyddad titel, försök själv och definiera ett sådant skydd.
Inte ens ett föredrag på Stockholms Universitet kan göre healeriet rumsrent, det är vidskepelse, precis som den inre rösten och andra aforismer.

Ebbe olsson
Ebbe olsson
Gäst
28 februari 2017 kl 02:58

Hej Cancer o hiv bästa inkomstkällan in history 600 000 dollar per år jag mötte en cancermäniska erbjude honom healing gratis men han avböjde .tog upp tabletter ur fickan 1250 kr st 3 om dan i dos en månad senare var han död . Han var tandtekniker i grebbestad . Sorgligt minne , vem lurar vem?