KI mörkade statistiskt säkerställd forskning på healing – Artikelserie och videoinslag

85
9377

Healing på KI - Foto: Diego Cervo

Karolinska Institutet (KI) är känt över hela världen för forskning inom medicin och i Nobelprissammanhang, men nu har en skandalös mörkläggning av statistiskt säkerställd healing-forskning uppdagats på KI. Den visade bla på 85% snabbare sårläkning med healing än i kontrollgruppen. Även distans-healing fungerar. Det utesluter helt att healing är en placeboeffekt, utan istället en påverkanskraft i sig själv. Att förstå hur healing fungerar blir en uppgift för fysiker. Nu kan healing kan integreras i vården, skriver Eva Olsson och Tony Eckardt, som fått tag på kopior av forskningen som stals från KI.

Text och foto: Eva Olsson och Tony Eckardt | Foto: Diego Cervo – bild i kollage med KI:s logo

Se även del 2 i artikel- och videoserien

Resultat från 3 års healing-forskning på råttor, som gjordes på KI under åren 1995-1997, tystades ner och alla papper och data försvann. De stals enligt professor Kerstin Uvnäs-Moberg som ledde forskningen. Uvnäs-Moberg varnade Channie West, som deltog som healer i healingforskningen, för eventuellt inbrott och att aldrig berätta eller visa om hon hade några forskningspapper kvar.

De healers som medverkade i healingforskningen på KI var, förutom Channie West, ett antal andra ”Vit Tids Healers”, men även healers inom andra healingmetoder.

Kerstin Uvnäs-MobergFörutom att alla healingresultat stals, uppmanades dessutom professor Kerstin Uvnäs-Moberg av en hög chef i KI:s ledning, att lägga ner healing-forskningen, vilket framkom i en intervju med Caroline Giertz för ”Det Okända om healing”, TV4+, 2006. Vem den höga chefen i KI;s ledning var, som beordrade mörkläggning, ville professor Uvnäs-Moberg inte säga då, men vi hoppas kunna reda ut och få klarhet i detta.

Så varför var denna healingforskning så intressant? Jo, för att healingforskningen visat, vad man kallar signifikanta och mycket tydliga bevis och resultat, att healing fungerar på råttor och detta ville någon/några på KI dölja.

Forskningen visade t.ex. 85 % snabbare sårläkning med healing än kontrollgruppen. Dessutom visade det sig att även distanshealing fungerade! Channie kunde påverka råttorna på KI:s laboratorium på 4 mils avstånd.

Men frågan är: Vem ville dölja healing-forskningen och varför? Vem stal forskningen?

Detta kan väl, enligt vår åsikt, knappast vara annat än insiderjobb av KI själva för att, av någon anledning, dölja att healing fungerar, bevisat genom professor Uvnäs-Mobergs forskning, som visar signifikanta healingresultat på råttor.

Vi kan inte tolka det på annat sätt än att någon/några ville undanhålla att Karolinska Institutet själva genomfört lyckad healingforskning på råttor med signifikanta resultat, som absolut inte fick komma ut till allmän kännedom.

Därför såg någon/några till att tysta de lyckade resultaten genom att stjäla forskningsmaterialet och hota forskaren Uvnäs-Moberg till tystnad.

Någon/några ville absolut inte att det skulle bli erkänt att alternativa behandlingsmetoder, i detta fall healing, har bevisats fungera med strikt vetenskapliga metoder vid KI.

Healing är bara placebo enligt professor Martin Ingvar på KI

Martin IngvarProfessor Martin Ingvar på KI, (senare chef och ansvarig för Osher Centrum för integrativ medicin vid KI), menar att healing endast är en placeboeffekt, inte en påverkanskraft i sig självt.

Foto: Boberger, Wikimedia Commons

Men råttor kan väl knappast känna av placeboeffekt (vår kommentar). Dessutom fungerade även distanshealing på råttorna, som gjordes fyra mil bort från KI:s laboratorium med specialmärkta råttor, vilket helt utesluter eventuell placeboeffekt.

Vi menar att om professor Kerstin Uvnäs-Mobergs healingforskning på KI inte stulits och om hon inte uppmanats sluta med healingforskningen på KI, så hade nog KI och Martin Ingvar, med forskningsresultaten fullt synliga på bordet, tvingats erkänna att healing fungerar.

Vem som stal forskningen och uppmanade forskaren professor Kerstin Uvnäs-Moberg att sluta med healingforskningen på KI vet vi ännu inte. Vi har själva ännu inte haft kontakt med Uvnäs-Moberg.

Vi uppdagade mörkläggningen på KI hösten 2014

Channie WestVi intervjuade Channie West i september 2014. Hon berättar då bland annat om healingforskningen på Karolinska Institutet (KI), som hon och ett antal andra healers medverkade i under tre år under professor Kerstin Uvnäs-Mobergs ledning och hur sedan, de lyckade resultaten försvann och det blev tyst om denna forskning. Channie berättar om hyllmetrar med pärmar med forskningsresultat som försvann.

Channie West berättar vidare att hon lyckades ta kopior på en del av forskningsresultaten som hon medverkat i, vilket hon hemlighöll för KI. Detta verkar vara det enda som finns kvar av all denna forskning. Vi har nu kopierat och spritt dessa forskningsresultat till många personer och platser ifall någon tjuv skulle komma på tanken att stjäla igen, så finns det bevis på forskningen på flera ställen, samt publicerat på nätet.

Channie vill nu bryta sin mångåriga tystnad och berätta vad som pågått bakom kulisserna på KI, vill att några ska få veta sanningen. Och ber oss publicera hennes berättelse och material.

Text: Eva Olsson och Tony Eckardt

Kommande avsnitt:

Avsnitt 1, del 2. Videointervju med Channie september 2014, Secretgalaxy-TV youtube.

Avsnitt 1, del 3. Channies brev om forskningen på KI.

Avsnitt 1, del 4. Channies brev till Barbro och Bernard Osher från 2007-01-28 om forskningen på KI, men som hon aldrig skickade.

Avsnitt 1, del 5. Vad säger forskarna om Channies uppgifter? Ett TV-inslag från ”Det Okända om healing” TV4+, 2006 styrker Channies uppgifter, men vi får ej visa inslaget här pga upphovsrättsliga skäl. Vi har därför endast kunnat skriva ner korta citat ur intervjun.

Avsnitt 1, del 6. Channie lyckades få kopior på en del av forskningsmaterialet. Mats Jong vid Mittuniversitetet tolkar dokumenten. Se PDF på 60 sidor av forskningsmaterialet.

Avsnitt 1, del 7. Efter att ha tagit del av Channies berättelser och material vill vi förmedla några egna kommentarer.


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

85 KOMMENTARER

 1. Hej , giftblandare fins det gott om och doktorer , läkare? Healer fins men alla kanske inte är så erfarna . En duktig healer känner på avstånd var en mäniska eller djur har ont det kan inte en doktor göra , även känna när den healade är frisk .ett helkropps foto framifrån o bakifrån o från sidan om personen är kraftig,tunna kläder underlättar,vid mycket allvarlig sjukdom behövs upp till 4 gånger Pär dygn ,alltid heala tills all smärta är borta vid varje tillfälle , fingrarna kan bli lite surriga men det är bara att banka handen mot mjukt underlag och fortsätta tils färdigt.eeo

 2. En kopp varmt vatten med honung, det var den självordinerade medicinen för en närstående som vaknade mitt i natten av sin hosta. Hon steg upp ur sängen, kokade vatten och rörde i några frikotiga skedar honung, satte sig i favoritfåtöljen och drack långsamt upp honungsvattnet. Efter en halvtimme låg hon åter i sängen och somnade strax därpå.
  Skulle en sådan minikur bli ett forskningsprojekt inom den moderna medicinen? Om det kunde fastslås att honungsvatten hjälper mot natthostans sömnstörningar kommer fler att dricka honungsvatten? Vilka mängder skall det vara, vilken temperatur skall vattnet ha och vilken sorts honung har bästa verkningsgraden? Kan det vara så att detta med att stiga upp ur sängen, göra lite honungsvatten och framför allt att sitta uppe en stund har den hostdämpande effekten?
  Hur det än är med alla dessa frågor så kommer tusentals med människor att utföra sina ritualer för att motverka olika sjukdomsproblem. Så länge kurerna sker i enskildhet så är allt väl men problemet uppstår när andra människor vill stå för kurerna, de passar också på att stå för diagnosen och inte sällan vet de också vad som är den grundläggande orsaken till det sjukliga tillståndet. Människor som påstår sig kunna kurera andra tar ofta betalt, helbrägdagörare tar naturligtvis betalt och genialiska helbrägdagörare tar mycket betalt.
  Mycket av det här hör inte hemma i den medicinska forskningen och bör inte hanteras av den forskningsdisciplinen.

  • Så frågan är om man skall få forska i healing! Den forskning som vi skrev om var på råttor som reagerade på healern. Nu finns även amerikansk forskning på råttor där de lycka bota cancer. Varför får man inte läsa om detta i läkartidningar och forskningstidskrifter. Han som gjorde forskningen på sitt universitet hotas med avsked då det inte passar sig med sådan forskning. Alltså resultaten var för bra? Detta är problemet censur av forskning!

 3. Det kan vara lite svårt att på alvar och seriöst förstå texterna i denna artikel och kommentarsfältet. En del ord och begrepp kräver en förklaring, till exempel vad betyder det att någon är en helare (försvenskat ’healer’) , vad kan en helare göra, hur gör en helare och vad är resultatet av helarens verksamhet.
  Fjärrhelning behöver också sin förklaring, det är tydligt att helaren inte befinner sig i närheten av den sjuka. Hur skiljer sig då fjärrhelning från den konventionella helningen där helaren är närvarande? Eftersom det mest är råttor vi diskuterar så är telefonen inget nödvändigt instrument för fjärrhelaren fast då undrar man hur helningen drabbar rätt individ?
  Det talas om forskare som arbetar vetenskapligt på att undersöka healing (det försvenskade ’helning’ låter konstigt), var finns dessa forskare, var kommer deras forskningsanslag ifrån och vad är målsättningen med deras arbete?

  • Vi använde ordet healing, helare för personen som utför healing. Jag vet inte vad andra använder för ord. Healing försöken gjordes både med helaren i samma lokal och på avstånd. I samma lokal med händerna över råttorna. Råttorna fanns i burar på labbet och var vanliga labbråttor. De reagerade genom att lägga sig i ovanliga ställningar i buren vid healing allt filmades och analyserades i dator på vanligt sätt som vid läkemedelstester. Kontroll gjordes med icke healing kunniga med händerna över råttorna och de kunde inte få samma resultat som healern. Fjärrhealing gjordes med helaren på ca 4 mils avstånd från KI. För att inte med fjärrhealing påverka alla råttor i labbet så märktes råttorna. Forskarna hade lagt märke till en viss avståndsverkan från helaren på råttorna i lokalen när hon var i labbet, därav denna försiktighet och märkning av råttorna.

   Prof Kertin Uvnäs och hennes forskare gjorde försöken på KI och blev intresserad av en helare som kunde demonstrera denna påverkan på råttor, försöken gjordes som pilotstudier. Några anslag söktes aldrig. KI;s ledning stoppade sedan försöken när de hörde talas om dessa försök. De ansåg att de var opassande, inte ovetenskapliga. Försöken hotade KI;s goda ryckte. Kerstin Uvnäs Moberg fick sedan sluta på KI. Vi har träffat henne nyligen och hon anser att healing är en påverkan på råttor som hon inte kunde hitta en förklaring till. Hon vill fortsätta med denna forskning som vanlig läkemedelsforskning för att få reda på hur healing fungerar och hon har förstått att healing inte kan förklaras inom den materialistiska världsbilden. Vi har senare tagit del av annan healingforskning som visar samma sak. Resultaten utmanar världsbilden och därför kontroversiella, dessutom kan inte healing patenteras. Vem skall satsa tid och pengar, våga utmana världsbilden och riskera sin framtid som forskare? Möjligtvis en ny Louis Pasteur!!

 4. Helaren håller alltså händerna över en råtta i bur, råttan reagerar med att lägga sig i ovanliga ställningar i buren vid healing. Detta har filmats, kan vi se alla dessa filmer från försöken?

 5. @Tony Eckardt, du behöver inte lägga ut några videor. Det jag vill veta är om du ser skillnad på råttornas beteende i samband med healingen. Finns det handgripliga bevis med påverkan av labbråttans beteende vid healing, detta skulle i sådant fall vara grunden för ett upprepningsbart och kontrollerad laboratorieförsök.

 6. @Tony Eckardt, jag är intresserad av ”De reagerade genom att lägga sig i ovanliga ställningar i buren” som du skriver i en kommentar här. Det är detta jag menar att råttan beter sig på ett visst sätt när någon utövar healing på den. Finns detta dokumenterad eller beskrivet, de ovanliga ställningarna alltså? Jag bortser helt från själva undersökningens målsättning utan syftar enkom på detta fenomen med att råttorna lägger sig ner i ovanliga ställningar.
  Jag kan inget om försöket i övrigt, dess metoder eller dokumentation. Lika lite kan jag om labbråttor och deras beteende, därför ställer jag frågan direkt till dig. Jag antar att du är mer erfaren med både labbråttor och deras beteende.

  • Jag är ingenjör och har satt mig in i forskningen via healern och forskaren. Hur råttorna rör sig i burarna under försöken detta finns beskrivet på videon och där beskrivs hur detta ser ut på diagrammen. Då denna artikel news voice inte är en forskningsrapport utan handlar om mörkläggning av healingforskning, så inriktar vi oss på vittnesuppgifter om forskningen samt en del av forsknings materialet som finns kvar vilket vi publicerar. Som det framgår av vittnena så lägger sig råttorna i ena hörnet av buren under healing. De brukar annars springa omkring i buren. Deras standardrörelse mönster utan healing och läkemedel är noga kartlagt under många års forskning.

 7. @Tony Eckardt, med all förståelse för den indignation ni känner för det motstånd mot healing ni stöter på, undertecknad är ingen större entusiast men det är ett litet steg på vägen om råttor beter sig på ett och samma sätt vid varje healingaktivitet. Detta säger inget om healingens läkande förmåga, vilket er forskning ville visa men det skapar en klar indikation på att något inträffar vid healingsessionen. Att visa att råttorna reagera som de gör enligt din beskrivning kan dokumenteras, upprepas och testas. Eventuellt skulle detta kunna användas för att skilja healing från icke healing och så vidare, ett sorts test helt enkelt.

 8. hej jag ställer gärna upp på en tävling i healing på cancer hiv borelia infektion ect kontrollerad förståss Ebbe Olsson tanumshede ring 0707738999

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här