Läkare i Danmark vägrar vaccinera kvinnor med Gardasil

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 december 2014
- NewsVoice redaktion
Gardasil - I Love Me reklam - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Läkare i Danmark vägrar vaccinera med GardasilEn läkare i Danmark har sedan ett år tillbaka vägrat att vaccinera sina patienter med Gardasil mot livmoderhalscancer. Han kallar vaccinet för ett gift. Oansvarigt och oetiskt, säger kritiker. Flera patienter fick biverkningar som liknade symtom på blodproppar i hjärtat och lungorna.

Text: NewsVoice | Bild: Faksimil från DR.dk, foto: Thomas Schmidt Nørgaard (pixelerat)

“De har infört ett vaccin som är så giftigt att det bör stoppas omedelbart” … “De är i stort sett sängliggande 24-7, och kan inte gå till skolan eller arbetet”, säger läkaren Stig Gerdes.

Sundhedsstyrelsen [länk] som motsvarar svenska Folkhälsomyndigheten [och delvis Läkemedelsverket], anser att läkaren är oansvarig.

För läkemedel, har vi en försiktighetsprincip, som säger att fördelarna måste vara större än nackdelarna, säger Henrik Jensen från Sundhetsstyrelsen.

Men motargumenten biter inte på Stig Gerdes. Han kommer under inga omständigheter vaccinera sina patienter mot livmoderhalscancer, enligt danska DR.dk.

Läs mer på danska


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Heder åt en sådan läkare. Han utsätter sig själv för risker. Det är farligt att sätta sig upp mot läkemedelsindustri.
  Jag rekommenderar P. Götzsches bok Deadly Medicime and Organised Crime.
  Den kommer mycket glädjande på svenska i år på Karneval Förlag.
  Den borde alla läsa för att skydda sig själv och sin familj för den tredje största dödsorsaken-receptbelaggda läkemedel.

 • Denna läkare är den perfekta läkaren…en som riskerar allt för att försvara sina patienter! han kommer att komma till nionde himlen när han dör…medan de som gått imot och försökt krossa honom kommer att komma till det torterande helvetet redan när de lever och ännu värre när de dör

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *