Läkare i Danmark vägrar vaccinera kvinnor med Gardasil

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 december 2014
- NewsVoice redaktion
Gardasil - I Love Me reklam - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Läkare i Danmark vägrar vaccinera med GardasilEn läkare i Danmark har sedan ett år tillbaka vägrat att vaccinera sina patienter med Gardasil mot livmoderhalscancer. Han kallar vaccinet för ett gift. Oansvarigt och oetiskt, säger kritiker. Flera patienter fick biverkningar som liknade symtom på blodproppar i hjärtat och lungorna.

Text: NewsVoice | Bild: Faksimil från DR.dk, foto: Thomas Schmidt Nørgaard (pixelerat)

“De har infört ett vaccin som är så giftigt att det bör stoppas omedelbart” … “De är i stort sett sängliggande 24-7, och kan inte gå till skolan eller arbetet”, säger läkaren Stig Gerdes.

Sundhedsstyrelsen [länk] som motsvarar svenska Folkhälsomyndigheten [och delvis Läkemedelsverket], anser att läkaren är oansvarig.

För läkemedel, har vi en försiktighetsprincip, som säger att fördelarna måste vara större än nackdelarna, säger Henrik Jensen från Sundhetsstyrelsen.

Men motargumenten biter inte på Stig Gerdes. Han kommer under inga omständigheter vaccinera sina patienter mot livmoderhalscancer, enligt danska DR.dk.

Läs mer på danska

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq