Läkemedelsindustrins betalningar till läkare och forskare kan snart exponeras av ny lag

publicerad 10 december 2014
- Henrik G

lagenEn ny amerikansk lag kallad “The Physician Payments Sunshine Act”, som är en del av “The Affordable Care Act”, har passerat senaten till stor del tack vare senatorn Charles Grassley. Lagen tvingar läkare som tagit emot pengar från läkemedelsbolag att redovisa, skriver Natural News.

According to the Harvard Business Review’s (HBR) Paul Thacker, who served as Sen. Grassley’s lead investigator from 2007 to 2010, doctors and medical groups routinely accepts cash payments from the drug industry for speaking engagements, scientific papers, and other medical propaganda designed to make drugs and medical devices appear safer and more effective than they actually are.

Läs mer

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq