Tyskland stimulerar elbilförsäljningen – Frankrike straffar dieselbilar

1

Renault Megane

I Frankrike består 80 procent av den franska personbilsflottan av dieselfordon. I landet har dieselbilar länge favoriserats, men det anses vara ett misstag, säger premiärminister Manuel Valls. Nu vill Franska staten straffa dieselbilsägandet genom att minska skattefördelarna för dieseldrift.

Foto: Torbjörn Sassersson, Renault Megane

Energiminister Segolene Royal vill ta fram en bonus på upp till 10,000 euro för den bilägare som skrotar sin dieselbil och köper en elbil.

Läs mer i Ny Teknik: “Frankrike straffar dieselbilar”

Tyskland med ledning av förbundskansler Angela Merkel och transportminister Alexander Dobrint vill satsa 5 miljarder kronor för att få fart på elbilsförsäljningen i landet. För att nå miljömålen måste 1 miljon elbilar rulla på de tyska vägarna 2020.

Vägen dit handlar om skattesänkningar för elfordon och forskning och utveckling på bättre batterier, elbilar och snabbladdningsstationer. I dag finns 4800 stationer på 2400 orter, vilket är för få.

Läs mer i Ny Teknik: “Tyskt miljardstöd till elbilar”

Läs mer om elbilar på Bilverkstad.cc

Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Glenn
Glenn
Gäst
4 december 2014 kl 18:35

Inte mkt till notis. Varför ???? Kan det inte handla om att det spås dieselbrist inom snar framtid i Europa.