Alberto Nisman hittades död – Skulle idag överlämna bevis mot Argentinas regering angående attentatet mot den judiska ambassaden och AIMA

publicerad 19 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Alberto NismanAlberto Nisman, åklagaren som anklagat Cristina Kirchner för att av personliga skäl ha försökt rentvå de starkt misstänkta iranierna for attentatet mot La AMIA och som idag skulle lägga fram alla bevis han samlat via legala telefonavlyssningar, hittades i morse död i sin lägenhet. Enligt regeringen pekar allt på självmord, men det uttalandet kommer bara timmar efter att kroppen hittats, skriver Elisabeth Avendan?o.

Att utföra en undersökning av dödsfallet kan ta flera dagar, ändå “vet” regeringen redan att det var ett självmord. För Elisabeth Avendan?o som skriver för NewsVoice om vad som händer i Sydamerika är det knappast ett självmord. Den 17 januari 2015 publicerade NewsVoice hennes artikel: “Den som undersöker presidentfamiljen i Argentina straffas hårt”, som handlar om hur den undersöker presidentfamiljen garanterat kommer att råka illa ut.

The Guardian konstaterar idag i artikeln “Argentinian prosecutor who claimed cover-up over 1994 bombing found dead”:

The Argentinian prosecutor who accused President Cristina Fernández de Kirchner of orchestrating a cover-up in the investigation of Iran over the 1994 bombing of a Jewish community centre has been found dead in his apartment, authorities say.

Igår söndags skrev Elisabeth Avendan?o i ett mail till NewsVoice:

I morgon lär det utbryta kaos i kongressen då en åklagare, Alberto Nisman, som under flera år försökt spåra de skyldiga till de blodiga attentaten mot den judiska ambassaden och AMIA, en judisk organisation, och som hittat bevis på att attentaten organiserats av högt uppsatta personer i Irans regering, ska lägga fram vad han upptäckt inför kongressledamöterna.

Vad han upptäckt är konkret att Argentinas president har förhandlat parallellt och i hemlighet med Irans regering via olika underhuggare för att försöka få Interpol att lyfta “the red cards” som tydligen vilar över bla en mr Rabbani som hade en högt uppsatt position på Irans ambassad i Buenos Aires när attentatet utfördes, men som snabbt kallades hem när spåren började peka på honom och på iranska regeringen.

Mr Rabbani kan inte resa fritt i världen eftersom Interpol kan gripa honom var som helst så länge den här efterlysningen kvarstår.

I morgon kommer åklagaren tydligen att med en mängd legalt avlyssnade samtal visa hur Cristina Kirchners regering försökt rentvå Iran och förhandlat om ett utbyte av olja mot spannmål. Allt för att försöka lösa vår oljekris, som blivit alltmer akut pga bristande investeringar.

Till slut tycks alltihop ha körts i sank av att Interpol vägrade lyfta anklagelserna mot Rabbani, som var iraniernas huvudintresse. Ska bli spännande se vad som avslöjas i morgon.

Den huvudanklagade är alltså vår president och några av hennes “förtroendemän”, så hennes lydiga supporters har redan börjat attackera  Nisman för att förlöjliga hans arbete som lögnaktigt och oseriöst.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Iranierna har också synpunkter på hur Mossad och Nisman under årens lopp försökte ta bort fokus från att AMIA faktiskt hade alla spår av en false-flag. Inga spår ledde till den anklagade iraniern Rabbani eller till någon som helst inblandning i affären från Iransk sida. Nisman föreställde sej från början ett brottsscenario och letade sedan efter bevis som passade in i modellen.
  http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13931118001503

 • Mordet på tre ungdomar i Israel blir inget mysterium alls om man förstår vad politiken hela tiden går ut på.. Att sedan mörka att de redan var funna för att gripa, håna, förnedra 800 misstänkta (?), medskyldiga (?), föröda deras hem är en uppvisning i förtryck.

  Pågår det samtidigt historiska fredsförhandlingar råder det ingen tvekan om vem som vinner mest på att låta våldet bestå och formerna för föreställningen om dess grunder befästas..

  Åklagarens död ska tydligen bringa tyngd åt den annars något fantasifulla och luftiga utredningen med förfärande dramatik och en udd riktad åt regimen. Har vi inte hört det förut?

  • Peter o CastoroPollux;
   Det ar sant att det inte ar latt att sitta o tycka, varken pa nara el langt hall. De rapporter jag last i DN om Argentina, stammer mycket val med vad vi sjalva ser har, sa tyvarr inte allt man laser i andra tidningar. Det beror ju helt pa forfattarens politiska syn och hans informationskalla. Det ar mkt jag inte kan uttala mig om, trots att jag bor har, men mycket kan man ju inte undga att se, eftersom det sker sa nara inpa. Vad som hande med de israeliska ungdomarna och vad som verkligen lag bakom ar ju oerhort svart att veta, ( omojligt for mig ) och som sagt : det beror pa vem som ger sin version.

   Ang attentatet pa AMIA och israeliska ambassaden har sa var jag givetvis inte heller pa plats, ( da hade jag nog inte suttit har o skrivit nu) sa jag kan inte uttala mig om hur o vem som utforde attentatet, huvudsaken ar ju att det – om mojligt -blir uppklarat. Det ar sant att de 85 personerna som dog vid explosionen var argentinare, men de var alla argentinska JUDAR, vilket onekligen ger Israel ratt att bekymra sig.

   inte heller var det Hector Timmerman, som torterades av militaren, fast det ar sant att sedan Perons naziinfluerade regim fanns det mycket antisemitism inom armen o de som torterade Timmermans FAR har med sakerhet fatt sina straff. Vilket terroristerna som kidnappade, torterade o mordade oskyldiga manniskor pa den tiden INTE har fatt….( Men det ar over 40 sedan, sa Hector Timmerman skulle vara valdigt val bevarad om det varit han….) Men det ar en annan historia….

   • Elisabet
    Vem har sagt att Israel inte hade rätt att bekymra sig – därifrån till att helt ta över utredningen från en nationalstats rättsväsende är steget mycket långt.
    En del amerikanska utredare hävdade att inget pekade på Iran. Israels krigsretorik mot Iran gjorde dem helt olämpliga och de borde aldrig ha fått en huvudroll även om de inte själva vore inblandade. Den tekniska bevisningen mot bilbombsteorin borde dessutom emellertid ha rest misstankar mot dem. Hur kunde terrorister ha fått in en jättebomb i ambassaden där Israels säkerhetstjänst har högprioriterad övervakning och även specifikt har uppsikt över trafiken utanför.
    Irans korrespondens med Argentina månaden innan visar att det rådde god stämning beträffande kärnkraftssamarbetet. Efter attentatet bestämde Usa i november att Argentina ej tilläts fortsätta samarbetet med Iran.
    Det är helt absurt att tro att Iran skulle spela Israel i händerna så.
    I nuläget ser vi hur Europas nationer liksom Sydamerikas bombarderas med falsk info som framställer offren som förövare. Folk talar här om att Ryssland bedriver infokrig utan att uppfatta att lögnerna kommer från den andra sidan och att Rysslands infokrig är att motverka lögnerna. Överallt härskar mediaorganisationer partiska för Israel men ingen inom etablissemanget vågar ta strid mot detta vansinniga missförhållande.
    Vi närmar oss kärnvapenkrig men att hålla sig väl med Israel är viktigare än allas säkerhet.

   • Det kan nog vara en fördel att få slippa göra bedmningar befinnande sig i hetluften. Att slippa ta hänsyn till sin omgivning är en stor fördel. Att tre ungdomar försvinner i samma moment som unika historiska fredsförhandlingar inletts vartill den ena parten i fredsförhandlingarna anklagas är inget nytt. Att konspirera för att förstöra förhandlingsläget var lika genomskinligt när Kofi Annan skulle besöka Assad. Vem skulle komma att tro på att Assad som inte ens startat kriget skulle sätta igång och bomba inför FN-representatens fredstrevare om eldupphör. Israels lögner om att de letade ungdomarna fastän de redan var funna är en besvärande faktor. De s.k. bevisen att Hamas skulle ligga bakom har mndre bevisvärde än ubåtarna som påstås härjat här. En obskyr website påstår sig tillhöra Hamas och påstår sig ha utfört morden på ungdomarna. Så var det klappat och klart. I alla sammanhang tar man gisslan eftersom de går att använda. I den stund ungdomarna mördas har de förlorat sitt värde i någon kommande utväxling och tillvägagångssättet liknar inte alls det förväntade.Den som mördade ungdomarna ville ha krig och det kan inte varit någon i Gaza..

 • Det ar absolut sant att pressen skriver vad som passar deras politiska inriktning.

  Att israelerna var med i “sanningskommissionen “ ar val ganska naturligt, eftersom de var de direkt drabbade, med 85 doda och over 300 skadade o tva emblematiska byggnader helt raserade…?

  Det markliga ar ju det totala stod som Nisman fick av Nestor Kirchner. Han lyckades oxa fa flera dem som placerat falska spar avsatta o /eller domda.

  Nar Nestor var president anklagades Iran for attentaten pa grunder som ansags goda. Bade Nestor o Cristina o deras utrikesministrar begarde hogljutt internationell hjalp, bade via FN och Interpol. Efter Nestors dod svangde Kristinas regering aterigen 180 grader for att forsoka rentva de misstankta iranierna – formodligen for att kunna losa Argentinas behov av olja.

  Nar Interpol – formodligen oxa pa goda grunder – vagrade lyfta the Red Alert som vilade over iranierna, foll de argentinska trevandena pa halleberget.

 • Vad gäller attentatet mot AMIA finns det en hel del anledningar att misstro vad pressen skriver och har skrivit de senaste 20 åren. Detta gäller även DN som målar upp en ny historieskrivning så här i efterhand utan att gå in på detaljer. Den sanningskomission som Kirchner och Nisman skulle delta i sattes upp tillsammans med israelerna. Två personer med syriskt ursprung blev under 12 år beskyllda, helt utan bevis, för attentatet, med Alberto Nisman som en av myndighetsföreträdarna. Det är inte bara i Sverige som rättssystemet får tugga i sej sina hattar. http://www.voltairenet.org/article141386.html

 • Artikeln var helt substanslös beträffande orsakerna, bara dimridåer något som Usa/Israel har stor träning på.
  Att utredningen missköttes 1992 och 1994 var ju därför att annars skulle Israels roll avslöjats. Tror du för en sekund att det starka inflytandet över Argentina som Israel är mäktigt genom lobbyn i Usa skulle ha undlåtit att driva på utredningen?

  Och eftersom Israel inte delade med sig av info verkar det fullt möjligt att argentinarna trodde på att det var MÖ terrorister men helst inte ville avsluta samarbetet med Iran och Syrien. Så det utgör inget som helst bevis för Iransk skuld.

  I artikeln nämns inget om kärnkraftssamarbetet Argentina – Iran – Syrien, som Israel lyckades tvinga fram ett slut på.
  1992 kärnkraftssamarbete med Iran upphör
  1995 kärnkraftssamarbete med Syrien upphör

  Fatta att detta var högprioriterat för Israel.

  Och var beredda på obegränsade bedrägerier, mossad har tidigare gjort falska erkännanden för terrorism med falska arabiska identiteter, straffats men omedelbart släppts fria varefter en helt annan person avtjänat straffet under samma falska identitet

  • Peter, Du har ju en fantastisk insikt i vad som ror sig inom den internationella politiken ! Och aven i Argentinas utrikeskontakter.

   Det är ju alltid intressant med “annorlunda” versioner. Svårt att veta vad som verkligen är sant i denna röra.

   Idag vet inte Ministrarna kring Kristina tex inte hur de ska tyda hennes plötsliga 180 graders svang fran teorin sjalvmord till mord – pa FACEBOOK (!!) .

   Och nu maste hela regeringen “tycka” detsamma….

   “På så sätt minskar vi trycket och anpassar oss till folkopinionen. Tills ‘Chefen’ får något nytt kort på hand….” som en av Kristinas närmaste män, uttryckte det.

   Talande, eller hur ?

 • Argentine Phone Calls Detail Efforts to Shield Iran ( The New York Times 21/1/2015 )

  Nu publiceras telefonsamtalen som avslojar planen pa att rentva Iran via press o TV i Argentina. Mas claro, agua….

  • En dålig story får betydligt starkare underlag om man helt enkelt skjuter dess företrädare.. Den förväntade, chockade åhörarskaran ska nog inte kunna lusläsa argumenten eller ens ha en chans att väga dess natur.. Om detta var en falseflag från början, vilket mycket tyder på, så väntar nog inget annat än nya överraskningar av samma art som innehållet i utredningen.. Tankesmedjorna är fullständigt överhettade och förmodligen inte befriade från gynnsamma ämnen och substanser. Avkylda i verkligheten böjer sig ändå materialet mot de vilda konstruktörerna och de minst lika vilda fantasierna de försöker kränga över menighetens huvuden.

   Om storyn är tillräcklig dålig kanske det är bättre att skjuta sig själv..

 • Det finns lite olika syn på hur till exempel CIA utövar kontroll i Argentina. En av dessa syftar på hur Kirchner i samråd med Barack Obama vill ha klarhet i AMIA-attentatet. Detta motarbetas av hökarna i det republikanska Washington, styrda av en Israelvänlig lobby i sina destabiliseringsprojekt för mellanöstern. En lösning på vem som låg bakom dådet är alltså inte aktuellt, söndra och härska är ju målet. Detta via demonisering av Iran och en kampanj mot Kirchner för hennes trevare för samförstånd med sina grannstater. Här en artikel av Manuel Freytas från 2008 om hans analys av problemet. http://www.taringa.net/posts/noticias/1326857/La-CIA-controla-el-poder-en-Argentina.html

 • Det är nog inte meningen att någon rättvisa ska skipas, agendan är som i kriget mot terrorismen, ett schabblande med jurister, politiker och andra myndigheter. Detta för att upprätthålla en aura av en fungerande stat under tiden som tillgångar tas om hand av parasiterna i administrationen. Sedan tar en militärregering över igen.

 • Åklagare Nisman var nog medveten om den risk han utsatte sig för genom att anklaga presidenten o hennes närmaste för vad som, enligt en journalist, närmast kan klassificeras som landsförräderi.

  Hela hans anklagelse, såsom den lagts fram för domaren, publicerades idag i pressen. Så den existerar fortfarande.

  Det som fattas och som det VERKAR som om domaren ( Ariel Lijo, samme man som har hand om fallet Ciccone dar vice-presidenten Boudou ar den åtalade ) snabbt återvände från sin semester och säkerställde, är alla de CD där telefonavlyssningarna finns, det är ju de som är det avgörande bevismaterialet. Vice-presidenten Boudou har f.ö. flera åtal på halsen : han har förfalskat registreringspapprena till en dyr bil,( för att slippa betala ngt av dess värde till ex-frun vid skilsmässan), han har uppgett flera falska adresser vid bildandet av olika misstänkta bolag, bla en adress som visade sig ligga i en sanddyn utanför ngn badort vid kusten, mfl., mfl.

  Presidenten har dock konstant hållit sin hand över honom, han skickas som landets representant vid officiella tillfallen i olika länder – visar vilken moralisk nivå vi fn rör oss på i detta land.

  Just idag publicerades ännu ett åtal om förskingring av statsmedel och penningtvätt som rör Presidenten på nära håll.

  Problemet är ju hur man lyckas manipulera, hota, muta, ersätta domare och åklagare som vågar sig på att anklaga Makten.

  Måtte Alberto Nismans död åtminstone göra att befolkningen blir mindre tolerant mot detta enorma maktmissbruk !! Nu ar ju folk verkligen upprörda.

  Tyvärr finns det ju stora ( vet inte hur stora ) grupper som trots all uppenbar korruption ( eller tack vare den…?) är regeringsvänliga och EU- och USA fientliga….Regeringen har också sett till att placera en stor del av press, TV och radiostationer i vänners händer. Man anklagar nu från det hållet Nisman för att ha samarbetat med CIA och MOT landets intressen. Absurda påståenden, men tyvärr finns har ju en stor obildad massa som gärna lyssnar till demagoger och utan nagon storre kunskap protesterar mot USA o Europa ( det hindrar inte att man gärna bosätter sig där om man kan…. ) och för diktaturer som Venezuela och Cuba ( där man dock helst INTE bosätter sig….!!)

  Vad man inte heller far glömma ( inga medier tar upp det, vad jag kan se ) är att Nestor o Cristina Kirchner har byggt mycket av sin makt på stödet från många fd terrorister, som till skillnad från militärerna, som avtjanar sina straff i fängelse, nu sitter i kongressen el har någon befattning högt upp i regeringen. Många är barn till “försvunna” terrorister och känner att de nu ger sina föräldrar upprättelse : en sorts revansch mot klassamhället. De försöker genomföra den blodiga revolution som gerilla grupperna Montoneros och ERP misslyckades med, tack vare ( eller p.g.a. ) militärens ingripande då, men man genomför sin infiltrering i samhället på “fredligare” vag.

  Och i det argentinska samhället står vi väl lika handfallna inför denna infiltrering som de europeiska länderna inför den muslimska invandringen…..

  Här är det “La Campora” – en organisation som leds av Maximo Kirchner, Kristinas son, med flera sådana terroristättlingar, och även andra personer med kommunistinriktning, förstås, som med regeringens stöd infiltrerat sig på en mängd nyckelposter inom vitala ministerier och statsägda bolag, som tex flygbolaget Aerolineas Argentinas, som körs med enorma förluster för landets skattebetalare, men med stora personliga vinningar for dem. Och nu LA Campora även invaderat rättsväsendet.

  Svårt att säga vem som verkligen vill o vågar ta upp Nismans fallna mantel efter vad som hänt honom.

  Just idag publiceras flera dramatiska nyheter i pressen : enligt låssmeden var Nissmans våning inte alls låst, det satt bara en nyckel i låset på insidan. Dels har man hittat några spår ( som nu analyseras) i en smal korridor mellan Nismans o grannens våning, där en tekniker kan ta sig in genom en smal dörr för att laga luftkonditioneringen, om så skulle erfordras….men oxa in i Nismans våning.

  Det har rullar vidare som den värsta kriminalroman. Frågan är om Rättvisan kommer att tillåtas att arbeta i fred.

 • Detta är ett typiskt exempel på modern realpolitik i det som kallas för demokratier. Svensk lokalpolitik verkar strukturerad och hur transparent som helst i jämförelse med den argentinska. AMIA-attacken och den efterföljande utredningen har präglats av motsägande uppgifter allt från en false-flag av Mossad för att skapa opinion mot Iran till iranska marxister och Hezbollah. Däremellan figurerar korrupta lokala poliser med sparkade och döda utredare och domare. All denna sörja kröns nu av hur man försöker skydda presidentskan från ytterligare skandaler. Därmed är det inte sagt att Alberto Nisman hade ovädersägliga bevis på att Iranierna var de skyldiga, kanske skulle hans undersökning i vissa delar visa på motsatsen. Därav dödsfallet. Att den styrda världspressen inklusive argentinska Clarin skulle visa på några som helst sanningar idag tvivlar jag på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *