Folkhälsomyndigheten medger att influensavaccinet inte fungerar men anser att folk ändå ska vaccineras

4

NOTERAT. Årets influensavaccin biter inte på influensan, men Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten tycker att vi ska vaccinera oss ändå.

Text: Marina Szöges

“Nu kommer larmrapporter från USA att årets vaccin inte biter på influensan. Det virus som framförallt cirkulerar i år är A(H3N2). Och enligt amerikanska CDC består årets virusstammar till 68%, av just detta virus. Enligt Folkhälsomyndigheten består 13 av 15 virusstammar i Sverige av virus som vaccinet inte fungerar på.

Erkända Cochraneinstitutet har gjort studier som visar att influensavaccin inte har någon effekt. Och i år bekräftar även amerikanska CDC detta. Men när Anders Tegnell får frågan om det finns någon mening med att vaccinera sig, svarar han:

“Ja, definitivt” och han menar att vi inte vet hur stort problemet blir i Sverige och vaccinet är fortfarande verksamt på flera andra sätt. Vilka andra sätt vaccinet också är verksamt på säger inte Tegnell. Och för mig är det en gåta vad han menar.”

Läs mer på DH

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jocke
Jocke
Gäst
5 januari 2015 kl 10:48

dom har hållit på med sina overksamma eller, ännu värre, skadliga vacciner i åratal – hur kan dom ? vilken motivering ligger bakom ? är det bara att dom inte kan hitta något som fungerar, är det att överordnade bestämmer att lagret måste användas eller är det andra (skumma ?) ekonomiska förutsättningar man inte vill eller kan prata om ?
Läkemedelsindustrin med sina “cronies” har stora förgreningar, det nystas upp då och då men bara fortsätter ändå – finns det ingen här i landet som kan få rätsida på det ??

Margareta Lundström GBG
Margareta Lundström GBG
Gäst
5 januari 2015 kl 00:18

Man har väl köpt på sig vacciner för våra skattepengar och måste göra sig av med dem. Vi får väl hjälpa till. Vi är ju vana att vara vandrande sopstationer för allt som livsmedels -och läkemedelsindustrin hittar på.

Sokrates
Sokrates
Gäst
4 januari 2015 kl 13:13

Jag tror inte ens det handlar om pengar, han har fallit offer för den mörka sidan.

“The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing”

Christiane Zejda
Christiane Zejda
Gäst
4 januari 2015 kl 08:52

Hur mycket betalt/mutad får han från läkemedels företaget som tillverkar vaccinet?