Attacken mot tidningen Charlie Hebdo – Fakta och avvikelser inrapporteras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 januari 2015
- NewsVoice redaktion
Terrorattack i Paris 2015 mot tidningen Charlie Hebdo. Privat foto.

Två skyttar beväpnade med automatvapen attackerade den franska tidningen Charlie Hebdo och dödade minst 12 personer mitt på dagen den 7 januari 2015 i Paris. Tidningen är känd för att publicera karikatyrer av Muhammed och för att bedriva undersökande journalistik riktad mot den franska staten.

Uppd. kl 16:32, 8 jan 2015

Reaktionerna och ny information publiceras löpande av världens medier. En återkommande reaktion är att amatörfilmerna på angriparna tycks visa en lugn professionalism i utförandet. Männen promenerar medan de skjuter. Det har även väckts frågor kring varför skottet mot den liggande polismannen ser ut som ett löst skott. Att 10-12 personer på Charlie Hebdo har dödats verkar vara bortom alla tvivel.

Aftonbladets följer utvecklingen “live”

The Intercept kommenterar

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Allt kan verka märkligt och vår vilja att hitta ngt som ingen annan sett. Tyvärr har 90% av er som delar konspirationsteorier aldrig avlossat ett vapen och spelat för mycket Call of Duty. Så till er som tror att det inte var flygplan som träffade WTC, eller att detta inte kan vara på riktigt. Och ja, det finns märkliga saker i olika situationer och någon kan vara påhittad.. Men anar ni hur mycket folk som varit involverade e dessa stora händelser?? Har ni någon aning vad det skulle betyda om ngt sånt skulle komma ut. Inte en chans i världen man skulle iscensätta dessa saker, för stor risk att åka dit.. Sorry guys.. Charlie var äkta, likadant så var det flygplan som träffade WTC och vi har varit på månen också.

 • Enligt Norsk tidning jagar 88000 läs rätt 88 tusen poliser och soldater 2 terrorister i skogen norr om Paris. Det verkar märklig bara det.

 • Nyheten o att någon glömt ett id i en flyktbil lät bara sådär osannolikt. Tankarna gick också till 9/11 med samma osannolika skeende. Det hände å andra sidan mycket som var osannolikt den dagen såväl som att det i en grotta på andra sidan jorden gick att planera det dådet och få tre höga hus framstå som korthus och underställda inget annat än tyngdlagen som ju kollapsade med dem.
  Undrade över vad som plockas upp. Sedan far videon längs gatan med bilen men polismannen filmas inte. Undviker filmaren den döde eller finns denne med i en senare sekvens?

  Det smäller rätt högt vilket det kan göra mellan husen förstås. Tyder det på någon särskild ammunition annars. Dumdum typ med slagkraft, särskilt avpassad för närstrid? I så fall skulle polismannens huvud sprängas på gatan..Typ mordet på Kennedy. Bara elitsoldater skjuter så där rät i skallen och till och med i språnget. Skotten inne på redaktionen verkar ha avverkats med effektivitet och precision. Vilket ju får mig att undra..

 • Just tittade på TV 4 Nyheterna för att se vad mer vill massmedia att vi ska svälja.Hör och häpna,den franska polisen jagar 2 misstänkta med säkerhet eftersom den ena terroristen har glömts sin ID handling i kapade bilen.Det är helt otroligt vad de tror att folk är idioter.På den ena videoklippen visas hur den ena terroristen t.o.m. tar upp en sko som ramlat ur bilen och kastar tillbaka den i bilen.Efter detta vill de att vi ska tro att de har glömt ID handlingen ? Helt sjukt.Det är samma visa som vid 9/11 att de har hitta terroristernas pass bland ruinerna.Vilket skitsnack !!

 • Är det inte konstigt att “terroristerna” inte är gripna?

  Borde finnas hur mycket övervakningskameror, etc som helst som kan avslöja var de tagit vägen…

 • Av någon anledning tas nu videoklipp bort från youtube som visar när polisen skjuts. Jag har hunnit titta och det ser väldigt konstigt ut. Ser ut som om brottslingen skjuter och missar och skottet stänker istället i asfalten. Jag har också sett ett klipp som visar det i slowmotion. Och där ser det ännu konstigare ut. För om polisen hade blivit träffad borde han ha ryckt till, men det gör han inte. Och inget blod syns, om han blivit träffad borde det synas blod.

 • Precis,det är den exakta meningen med alla dessa skyttningar att ge skulden till muslimerna.Allt går enligt planerna, hetsa den kristna världen mot den islamiska världen så att i framtiden blir lättare att attackera länder i den muslimska världen av NATO och dess lakejer.Att den kristna världen ska hata den muslimska världen.Alla dessa jihadister,ISIS m.m. är en skam för den muslimska världen,alla rediga muslimer tar avstånd och avskyr dessa betalda legoknektar.Kolla bara ISIS ledaren var utbildad 1 år av CIA innan han blev ledare.Det finns mycket info på webben med videoklipp just om dessa.Jag tror inte ett dugg på vad massmedia säger om denna dåd.

  • Naivt. Förkläd dig till muslim och åk ut till vilka förorter som helst, så ska du få höra var de har sina sympatier vad gäller ISIS, vad de gillar eller hatar angående det slags samhälle vi har här – och vad för slags samhälle de vill ha.

   Du och många andra är just de som via egen tankeloop ficks att via ett aktivistsinne som nästan agerar programmerat maniskt, dra det för långt – och hamnar därför i knät på de som driver agendor, och blir då också de som hakar på de nyttiga idioterna.

   Islam är ingen religion. Något är inte religion bara för att man kallat det för det, eller för att det har många proselyter och inhjärntvättade fångar, eller för att det funnits länge.

   • När man läser din kommentar så finns det frågetecken om vem som drar det här längst, du eller någon annan? Att det skulle finnas ISIS-sympatisörer i sådan mängd att det godtyckligt är möjligt att stöta på sådana extrema faktioner bara genom ett besök i valfri sovstad låter ganska långsökt.

    • När ISIS var igång och begravde kvinnor och barn levande och lemlestade i sina attacker, halshögg oskyldiga, då gjordes undersökningar. RT delgav de också. Sluta skriv som om ni sover och är programmerade.

     Var det 80% i någon av stadsdelarna som sa att de tyckte ISIS handlade ok. Det var i en stad i Belgien. Andra städer hade också väldigt höga siffror. Då är de verkliga siffrorna ändå högre.

     De vill ju ha muslimska länder, inte våra samhällen. Varför skulle de då inte stödja att man i processen får bort de otrogna, dödar dom, de ska ju dödas – detta är islam.

     Man kan naturligtvis inte gå efter vad imamer, som svenska sådana, säger i gammelmedia framför kameror, som i svt, som de visar idag… – för det är en del i regin, att de säger att vi är alla tillsammans, nu ska vi ha respekt för varandra, bara vi minskar utanförskapet, ökar integreringen och samförstånd… och bla ha bla ha. Void från vaken.se, som har så många av användarnamnen i trådarna här, borde väl begripa…

 • Nu är det mycket trams här. Klart man har minnesstund dagen efter också. Man kan alltid söka efter mönster, istället för att fejsa det verkliga läget.
  Det blir inget slut på eländet förrän man slutar att ge islam skydd bakom ordet religion.

  • Är det inte att konfrontera verkligheten, att gå till botten med vad som verkligen hände?
   Eller är det mer bekvämt att luta sig tillbaka mot sina insuttna värderingar när det finns uppenbara frågetecken runt händelsen?

   För övrigt så är det väl så, att snart sagt alla religioner ger alibi för olika aktioner som skulle vara otänkbara om inte prästerskapet gav sin välsignelse? Lite ödmjukhet och självrannsakan är alltid på sin plats.

   • Visst. Men jag såg att i någon av artiklarna så nämndes Estonia – så jag drog direkt öronen åt mig, och misstänkte att det skulle barka iväg väldigt snabbt med massa postningar som egentligen inte är intresserade av av att avslöja verkliga problem såsom islam, utan hellre vill göra motsatsen, av gammal vana – automatiskt slå mot sin egen krets, Stockholmssyndromet, etc – och inte vilja se att det finns en infektion i vår kropp, islam. Som när en sjukdom blivit autoimmun.

    Jag vill inget hellre än att seriösa människor får vara ifred för att Estonia-katastrofen ska exponeras och undersökas – därför gillade jag inte att det såg ut att utvecklas som man kunde se… – nu ser jag inte att Estonia sammankopplas i någon av de tre artiklarna om denna händelse, Paris. Inte ens i googles cache. Har den editerats bort, då?

    Vad jag vet så ger inte kristet prästerskap alibi för att kalla andra för otrogna och mörda dom på grund av det. Det finns goda värden inom kristendom, då den har sådana “källor” också, med hela Nya testamentet som en omskrivning från indiska sutror. Idag är kristendom lika dåligt som det samhälle den kyrkan vill verka i, och har till och med blivit sämre… ett redskap för att driva upplösningen snabbare, med sina samkönade äktenskap, regnbågsgudstjänster, präster som är frimurare och politiker… – präster om frimurare, håller saker i det dolda, mörkret – fast man inte ska göra det enligt den egna läran.

    For we do not wrestle against flesh and blood, but against the rulers, against the authorities, against the cosmic powers over this present darkness, against the spiritual forces of evil in the heavenly places.
    Ephesians 6:12

    Apropå Johns Lash (som nämndes i annan artikels kommentar) också då, som inte insett att dessa “powers” har vi själva skapat.
    Men det inser ju inte de som är aktivister, för då rubbas deras livsluft.

    Tänk när det börjar se ut så här i vår media, man får stå ut med lätena:

    Egyptian TV Host Kicks Guest Out of Studio for Expressing Controversial Ideas on Religion
    https://www.youtube.com/watch?v=PFyFNvs2LDY

    För dom som i namn av tolerans genom mångårigt liv inom denna propagandabyrån Sverige förtränger vad det innebär att lämna islam, inte för jag vill göra reklam för Dawkins, verkligen inte:

    https://www.youtube.com/watch?v=-0Ks4pCO5O8

    Big Brother… slipper jag gärna – men Pakistan kan bli en förebild för vårt land Absurdistan:

    Muslim Actress Tells Off Sheik Cleric
    https://www.youtube.com/watch?v=UAO8oc93UVQ

    Religion kanske inte är så ortodox längre, men islam har aldrig varit någon religion, har ingen sådan koppling whats so ever…- utan är satanism.

   • Kopplingarna mellan olika religioner kan begrundas i detta klipp. Och i grunden är ju problemet att individen inte tar ansvar för att de egna handlingarna är goda. Lydnad, eller blind lydnad, mot olika auktoriteter har alltid varit problematiskt. Vare sig det gäller religion, politik, militär eller annat.
    https://www.youtube.com/watch?v=5HYGZKMptpU

 • Det hela följer gamla falsk flag mönster. Man vet vilka de skyldiga är, vad motivet är o.s.v. Samma som med 9/11, Estonia o.s.v.

  Redan dagen efter idag alltså har man en minnesstund i kyrkan.

  Allt är en teater för att pusha och manipulera allmänheten i ett visst riktning och spela på känslor.

  Vinnarna är också journalister som inte gör något annat än manipulerar och vinkar nyheter utom några få undantag.

  Med andra ord, hela attentat som är enligt min mening iscensatt tjänar ett syfte

  • Har samma tankegångar som du, oavsett så är det oerhört vidrigt. Frankrike har mängder av radikala, oreformerade muslimer och det finns ett stort stöd och ett aktivt motstånd mot Islams utbredning i Frankrike. Det här skulle kunna vara en tändande gnista för ett inbördeskrig i Frankrike i vars skugga planerna för NWO, WW3 trappas upp

 • ” Det har även väckts frågor kring varför skottet mot den liggande polismannen ser ut som ett löst skott.”

  För att det var ett löst skott och ingick i det spelade scenariot.

   • Som vid alla andra övningar; 9/11, 7/7 etc. används övningar av något till att lura folk att tro att en verklig händelse inträffat istället för den just genomförda övningen/simuleringen. Med andra ord ett teaterspel för att lura folket till en önskad reaktion.

    Problem, reaction, solution.

    “The easiest way to gain control of a population is to carry out acts of terror. [The public] will clamor for such laws if their personal security is threatened”.
    – Josef Stalin

    Governments Admit They Carry Out False Flag Terror
    http://www.ritholtz.com/blog/2013/12/governments-admit-they-carry-out-false-flag-terror/

   • “The easiest way to carry out a false flag attack is by setting up a military exercise that simulates the very attack you want carried out.”
    – Captain Eric H. May, former U.S. Army military intelligence officer

    “Ninety-five percent of the work of the intelligence agencies around the world is deception and disinformation which is widely propagated in the mainstream media creating an accepted version of events.”
    – Andreas von Bülow, former German Minister of Defense

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *