Attacken mot tidningen Charlie Hebdo – Fakta och avvikelser inrapporteras

publicerad 8 januari 2015
- av NewsVoice
Terrorattack i Paris 2015 mot tidningen Charlie Hebdo. Privat foto.

Två skyttar beväpnade med automatvapen attackerade den franska tidningen Charlie Hebdo och dödade minst 12 personer mitt på dagen den 7 januari 2015 i Paris. Tidningen är känd för att publicera karikatyrer av Muhammed och för att bedriva undersökande journalistik riktad mot den franska staten.

Uppd. kl 16:32, 8 jan 2015

Reaktionerna och ny information publiceras löpande av världens medier. En återkommande reaktion är att amatörfilmerna på angriparna tycks visa en lugn professionalism i utförandet. Männen promenerar medan de skjuter. Det har även väckts frågor kring varför skottet mot den liggande polismannen ser ut som ett löst skott. Att 10-12 personer på Charlie Hebdo har dödats verkar vara bortom alla tvivel.

Aftonbladets följer utvecklingen "live"

The Intercept kommenterar

Relaterat