“Cancergåtan” och hur du i din vardag kan minska risken för cancer

6
Bild: Pinus sylvestris - Foto: Beentree, Wikimedia Commons
Bild: Pinus sylvestris med “trädcancer” – Foto: Beentree, Wikimedia Commons

DEBATT OCH RÅD. Trots den rädsla som de flesta känner inför cancer är det kroppens försvar mot ett ofta långvarigt yttre angrepp av mikroorganismer enligt nya rön från bla dr Erik Enby, men det finns mycket du kan göra för att stödja kroppens immunförsvar. NewsVoice listar några enkla tips och granskar “cancerns gåta” i flera fristående artiklar. 

Text: NewsVoice, uppd. 25 mars 2015

Enligt nya rön beror cancer på angrepp från mikroorganismer (ffa sporsäckssvampar), vilket aktiverar kroppens immunförsvar som i sin tur genom en inflammation försvarar kroppen. Samtidigt har vissa mikroorganismer förmågan att tvinga kroppsceller att ändra egenskaper och börja arbeta mot kroppen.

Resultatet av de främmande mikroorganismernas attack, kroppens immunförsvarsreaktion (inflammationen) och uppkomsten av de förändrade kroppsegna cellerna kallas tumör, enligt det nya cancerparadigmet. 

Ett exempel på cancer/tumörbildning i naturen är häxkvasten som kan drabba träd och buskar.

“Häxkvast är en missbildning som uppstår hos träd och buskar och tar sig uttryck i att trädet växer onormalt tätt på en viss punkt, och bildar en boll av tätvuxna kvistar. Detta kan ske i enskilda grenar såväl som på huvudstammen. Orsaken är vanligtvis ett angrepp av sporsäcksvampar av släktet Taphrina.” – Wikipedia

Notera att missbildningen (“tumören”) är resultatet av sporsäcksvampens påverkan på cellnivå.

Varje cell i kroppen kan alltså bli cancerogen, men den oskadliggörs av kroppens immunförsvar så länge immunförsvaret fungerar som det ska. Om kroppens egna immunförsvar är försvagat ökar risken för att det inte kan oskadliggöra cancerceller och angripande mikroorganismer. Det är därför som det är viktigt att ha ett gediget immunförsvar för att motverka cancer.

Pionjären och skolmedicinaren dr Erik Enby

Dr Erik Enby som är skolmedicinare (obs ej alternativmedicinare) upptäckte sambandet mellan sporsäcksvampar och tumörbildning dvs “cancer”. I ett fall fann han genom provtagningar på levande cancervävnad att en bröstcancertumör till 100% bestod av sporsäckssvampar.

Vårdetablissemanget har i en samordnad “cancerogen” myndighetsattack valt att med full kraft angripa dr Erik Enby. NewsVoice som varit i kontakt med Enby, drar slutsatsen att Enbys upptäckter utgör ett allvarligt hot mot den förhärskande cancerindustrin och det rådande vårdsystemet. NewsVoice har i en serie artiklar redovisat sakläget. Bland annat har nio patienter till Enby valt att “immunförsvarsmässigt” ta honom och hans behandlingsmetoder i försvar.

Motverka cancern med enkla naturliga medel

För att motverka cancer är det två huvudregler som gäller:

 1. Undvik så mycket som möjligt de faktorer och ämnen som orsakar cancer
 2. Tillför kroppen cancerhämmande ämnen och anamma en livsstil som motverkar cancer

Ämnen och miljöfaktorer du bör undvika är:

 • röntgen, joniserande strålnig
 • överdriven exponering för sol
 • kronisk exponering för förhöjda nivåer av elektromagnetiska fält
 • bekämningsmedel
 • kemikalier
 • rökning

Ämnen du bör tillföra dagligen som motverkar cancer är:

 • vitlök, lökväxter
 • gurkmeja
 • hampa
 • alger
 • kålväxter
 • mörkgröna bladgrönsaker

Källor och inspiration: skolmedicinaren dr Erik Enby och NaturalNews. | Foto: Wikimedia Commons

Text: NewsVoice

Relaterat om cancerindustrin

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
25 mars 2015 kl 18:45

Jag testar sedan en tid en ganska äcklig smoothie bestående av gurkmeja, svartpeppar, extra magnesium, nässelpulver, D3 vitamin, kalium, MSM, acai, vetegräspulver, spirulina allt utblandat i juice. Trots att den är äcklig verkar kroppen uppskatta denna dagliga superfood-drink som anses vara anticancer, nervsystemskyddande, antiparasit etc och fylld med en rad näringsämnen. Jag skulle tro (ren spekulation) att en sådan drink motsvarar kanske 20 snabbmatsportioner i näring räknat. Kroppen liksom kräver drinken oavsett vad smaklökarna tycker. Tja…

Eva
Eva
Gäst
Reply to  Red
25 mars 2015 kl 18:53

Vet du någon som vill föra fram problematiken parsitinfektioner?
Meddela mig i så fall.

Eva
Eva
Gäst
25 mars 2015 kl 16:55

Det är sant att vi behöver äta gurkmeja och kål, lök mm för att skydda oss mot detta, men även för att skydda oss mot parasiter som vi får i oss genom födan.

Dessa parasiter förökar sig snabbt och utan gurkmeja mm har man ingen chans att bli fri från dem.

Läkare kan inte diagnosticera parasit då det är ett dolt problem och ej prioriterat av sjukvården med behandling av dessa inkräktare i våra kroppar, som faktiskt skadar oss allvarligt och kanske ger oss cancer? Vem vet?

I vilket fall som helst, de dödar oss.
Jag tror att de påverkar oss på andra sätt också, men hur anar jag bara =)

Red
Red
Gäst
Reply to  Eva
25 mars 2015 kl 17:43

Eva hur mycket gurkmeja ska man äta per dag för att bli av med parasiter? Sedan en tid äter jag 1 matsked per dag. Vet du hur gurkmeja dödar parasiter? Forskningsreferenser?

Eva
Eva
Gäst
Reply to  Red
25 mars 2015 kl 18:03

Jag har själv testat och kommit fram till detta. Du bör ta flera matskedar om dagen för att få bort parasiter. Ta det i dricka och rör om så du slipper få hosta. Det är ju en krydda och inte ett avmaskningsmedel, men det fungerar mycket bra =)

Jag tror inte det finns några forskningsreferenser på detta, det verkar vara svårt att överhuvudtaget få hjälp av läkare och andra vid en parasitinfektion. Jag blev inte tagen på allvar och blev utsatt för dataintrång som ingen brydde sig om. Man får finna sig i mycket =)

Jag överlevde tack vare att jag kunde söka efter hjälp på nätet och våga tänka själv.
Men det var en mardröm.

Jag skulle vilja komma i kontakt med någon mer erfaren inom detta för att gå vidare med mina egna erfarenheter.

Kanske du kan tipsa om en kontakt?

zecharia
zecharia
Gäst
17 januari 2015 kl 11:07

Detta är en början. Lymfsystemets roll har gravt underskattats. Hur man upprätthåller det tycks få hälsospecialister tagit reda på. Sök på nätet efter hur lymfsystemet fungerar (lymphatic systems components) och du kommer att få en smärre chock.