“Cancergåtan” och hur du i din vardag kan minska risken för cancer

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 januari 2015
- NewsVoice redaktion
Bild: Pinus sylvestris - Foto: Beentree, Wikimedia Commons
Bild: Pinus sylvestris - Foto: Beentree, Wikimedia Commons
Bild: Pinus sylvestris med “trädcancer” – Foto: Beentree, Wikimedia Commons

DEBATT OCH RÅD. Trots den rädsla som de flesta känner inför cancer är det kroppens försvar mot ett ofta långvarigt yttre angrepp av mikroorganismer enligt nya rön från bla dr Erik Enby, men det finns mycket du kan göra för att stödja kroppens immunförsvar. NewsVoice listar några enkla tips och granskar “cancerns gåta” i flera fristående artiklar. 

Text: NewsVoice, uppd. 25 mars 2015

Enligt nya rön beror cancer på angrepp från mikroorganismer (ffa sporsäckssvampar), vilket aktiverar kroppens immunförsvar som i sin tur genom en inflammation försvarar kroppen. Samtidigt har vissa mikroorganismer förmågan att tvinga kroppsceller att ändra egenskaper och börja arbeta mot kroppen.

Resultatet av de främmande mikroorganismernas attack, kroppens immunförsvarsreaktion (inflammationen) och uppkomsten av de förändrade kroppsegna cellerna kallas tumör, enligt det nya cancerparadigmet. 

Ett exempel på cancer/tumörbildning i naturen är häxkvasten som kan drabba träd och buskar.

“Häxkvast är en missbildning som uppstår hos träd och buskar och tar sig uttryck i att trädet växer onormalt tätt på en viss punkt, och bildar en boll av tätvuxna kvistar. Detta kan ske i enskilda grenar såväl som på huvudstammen. Orsaken är vanligtvis ett angrepp av sporsäcksvampar av släktet Taphrina.” – Wikipedia

Notera att missbildningen (“tumören”) är resultatet av sporsäcksvampens påverkan på cellnivå.

Varje cell i kroppen kan alltså bli cancerogen, men den oskadliggörs av kroppens immunförsvar så länge immunförsvaret fungerar som det ska. Om kroppens egna immunförsvar är försvagat ökar risken för att det inte kan oskadliggöra cancerceller och angripande mikroorganismer. Det är därför som det är viktigt att ha ett gediget immunförsvar för att motverka cancer.

Pionjären och skolmedicinaren dr Erik Enby

Dr Erik Enby som är skolmedicinare (obs ej alternativmedicinare) upptäckte sambandet mellan sporsäcksvampar och tumörbildning dvs “cancer”. I ett fall fann han genom provtagningar på levande cancervävnad att en bröstcancertumör till 100% bestod av sporsäckssvampar.

Vårdetablissemanget har i en samordnad “cancerogen” myndighetsattack valt att med full kraft angripa dr Erik Enby. NewsVoice som varit i kontakt med Enby, drar slutsatsen att Enbys upptäckter utgör ett allvarligt hot mot den förhärskande cancerindustrin och det rådande vårdsystemet. NewsVoice har i en serie artiklar redovisat sakläget. Bland annat har nio patienter till Enby valt att “immunförsvarsmässigt” ta honom och hans behandlingsmetoder i försvar.

Motverka cancern med enkla naturliga medel

För att motverka cancer är det två huvudregler som gäller:

 1. Undvik så mycket som möjligt de faktorer och ämnen som orsakar cancer
 2. Tillför kroppen cancerhämmande ämnen och anamma en livsstil som motverkar cancer

Ämnen och miljöfaktorer du bör undvika är:

 • röntgen, joniserande strålnig
 • överdriven exponering för sol
 • kronisk exponering för förhöjda nivåer av elektromagnetiska fält
 • bekämningsmedel
 • kemikalier
 • rökning

Ämnen du bör tillföra dagligen som motverkar cancer är:

 • vitlök, lökväxter
 • gurkmeja
 • hampa
 • alger
 • kålväxter
 • mörkgröna bladgrönsaker

Källor och inspiration: skolmedicinaren dr Erik Enby och NaturalNews. | Foto: Wikimedia Commons

Text: NewsVoice

Relaterat om cancerindustrin

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice