Chang Frick (fd SD) vilseleder om NewsVoice och en artikel om Charlie Hebdo

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Nyheter Idag

Torbjörn SasserssonREPLIK. Med anledning av Chang Fricks artikel idag: “Här sprider Moderatordförande konspirationer från ökänd antisemit – Gillas av Schlingmanns konsult” på sajten Nyheteridag.se – påstår Frick att NewsVoice publicerat en antisemitisk artikel.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Chang Frick klagar i sin artikel på att ordförande för Moderata studenter vid Stockholms Universitet, Büsra Kocatürk delat en NewsVoice-artikel på Facebook som även gillats av Sofia Kacim, som är konsult på moderaten Per Schlingmanns PR-byrå. Denna delning respektive gillning ser Frick som bevis för stöd av antisemitism. NewsVoice har därför kontaktat både Kocatürk och Kacim för att dementera Fricks påståenden.

Frick menar att NewsVoice “brott” var att citera en viss Kevin Barrett. Jag hade inte kännedom om att Barrett är en “ökänd antisemit”, enligt den tidigare Sverigedemokraten Chang Frick.

NewsVoice-artikeln i fråga“Förmodat planterade ID-kort tyder på terrorattack under falsk flagg” får dock ligga kvar på NewsVoice eftersom den enbart handlar om Parisdådet. Uppfattningen att Charlie Hebdo var en “false flag” skapad av Väst har för övrigt nyligen framförts av Turkiets president.

Chang Frick om NewsVoiceChang Frick hävdar vidare i sin artikel att NewsVoice är en konspirationssajt. NewsVoice är i själva verket en nättidining med utgivningsbevis som publicerar debattartiklar, rewrites, analyser, referat och undersökande journalistik.

Som redaktör anser jag att alla ämnen ska kunna undersökas journalistiskt och alla ämnen ska fritt kunna debatteras. Alternativet skulle innebära att NewsVoice blev en utslätad och tillrättalagd mainstream-tidning. Eftersom jag tagit beslutet att NewsVoice ska kunna undersöka alla ämnen har vissa individer passat på att kalla NewsVoice för en konspirationssajt. Argumentationen är ofta tendentiös och simpel.

Jag tar i övrigt avstånd från både muslimhat och antisemitism. Muslimhatet anser jag har slagit djup rot i hela Väst, tack vare USA:s propagandamaskineri med nationellt stöd av SD.

Läsare uppmanas därför att skicka in debattartiklar till NewsVoice, som handlar om hur människohat i olika former ska kunna tacklas på ett effektivt sätt.

Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Begreppet antisemitism för att beteckna diskriminering av alldagliga judar bör ersättas med diskriminering rätt och slätt. Antisemitism som det nu används är så missbrukat av Israel och dess sympatisörer att måttet är rågat. Man bör inte tolerera att bli bemött med det argumentet längre. Israel är ett enormt hot mot fred och frihet genom att Israel hämningslöst deltar i imperialisternas kaoskrig och upptrappning i riktning mot atomkrig. Genom att skydda sig bakom den hänsyn de får med hänvisning till antisemitism har Israels regim(er) kunnat agera enormt ondskefullt och bedrägligt vid ett stort antal tillfällen.
  Min slutsats är att det är farligt för hela mänskligheten att låta Israel och dess sympatisörer få samma tolerans som de hittills fått. Jag anser Israel och dess inflytelserika understödjare vara på väg att driva oss alla ner i en avgrund. Både genom den ondskefulla ekonomiska krigföringen mot majoriteten överallt och för den kraftigt ökade krigsrisk som Israelsympatisörer provocerar fram. Att Israelsympatisörer kontrollerar alla etablerade medier bör ses som helt oacceptabelt. Och för att underlätta en nödvändig förändring måste vi upphöra att tolerera något särskilt sätt att beskriva diskriminering.
  Den historiska diskrimineringen kan inte motivera att de nu enormt mäktiga judarna skall ha ytterligare privilegier att slippa granskning och kritik.
  Tvärtom pekar allt på att de bör avhändas makt och att Israel bör ställas mot väggen med sanktioner och omvärlden bör tvinga fram regimförändring enligt omvärldens instruktioner. Världssamfundet har skapat staten Israel och den staten/dess regimer är världens gossen ruda. Israel är en bortskämd ligist som genom sin bortskämdhet och brist på självinsikt när den blir föremål för samma behandling som alla andra skriker med gäll röst och slår ifrån sig. Men nu måste det vara slut med det annars kommer hela mänskligheten riskeras.
  Världens regeringar måste säga nej nej nej till alla Israels lobbyister och vi måste kräva STORT utrymme för den nya linjen i medierna.
  Världssamfundet kan utan svårighet förhindra att Israels invånare blir kastade ut i havet som det ibland pratas om.

 • Begreppet antisemitism för att beteckna diskriminering av alldagliga judar bör ersättas med diskriminering rätt och slätt. Antisemitism som det nu används är så missbrukat av Israel och dess sympatisörer att måttet är rågat. Man bör inte tolerera att bli bemött med det argumentet längre. Israel är ett enormt hot mot fred och frihet genom att Israel hämningslöst deltar i imperialisternas kaoskrig och upptrappning i riktning mot atomkrig. Genom att skydda sig bakom den hänsyn de får med hänvisning till antisemitism har Israels regim(er) kunnat agera enormt ondskefullt och bedrägligt vid ett stort antal tillfällen.
  Min slutsats är att det är farligt för hela mänskligheten att låta Israel och dess sympatisörer få samma tolerans som de hittills fått. Jag anser Israel och dess inflytelserika understödjare vara på väg att driva oss alla ner i en avgrund. Både genom den ondskefulla ekonomiska krigföringen mot majoriteten överallt och för den kraftigt ökade krigsrisk som Israelsympatisörer provocerar fram. Att Israelsympatisörer kontrollerar alla etablerade medier bör ses som helt oacceptabelt. Och för att underlätta en nödvändig förändring måste vi upphöra att tolerera något särskilt sätt att beskriva diskriminering.
  Den historiska diskrimineringen kan inte motivera att de nu enormt mäktiga judarna skall ha ytterligare privilegier att slippa granskning och kritik.
  Tvärtom pekar allt på att de bör avhändas makt och att Israel bör ställas mot väggen med sanktioner och omvärlden bör tvinga fram regimförändring enligt omvärldens instruktioner. Världssamfundet har skapat staten Israel och den staten/dess regimer är världens gossen ruda. Israel är en bortskämd ligist som genom sin bortskämdhet och brist på självinsikt när den blir föremål för samma behandling som alla andra skriker med gäll röst och slår ifrån sig. Men nu måste det vara slut med det annars kommer hela mänskligheten riskeras.
  Världens regeringar måste säga nej nej nej till alla Israels lobbyister och vi måste kräva STORT utrymme för den nya linjen i medierna.
  Världssamfundet kan utan svårighet förhindra att Israels invånare blir kastade ut i havet som det ibland pratas om.

 • Tack för din kommentar Hellbrynje.

  Det stämmer att jag ändrade rubriken från “De planterade ID-korten tyder på terrorattack under falsk flagg” till ”Förmodat planterade ID-kort tyder på terrorattack under falsk flagg” som jag tycker är en mer anspråkslös rubrik. Rubriksättning är ingen lätt sak.

  Off topic:

  Jag har förstått att Void, spelar NewsVoice ett spratt genom att göra exakt som du beskriver.

  Funderar på beslutet att radera samtliga av hans kommentarer under samtliga av hans falska användarnamn, men jag är inte 100% säker på vilka som är hans. Bistå gärna med hjälp via kontaktsidan på NewsVoice.

  / Torbjörn, redaktör

 • Tycker inte att Newsvoice är konstigt konspiratorisk.

  Rubriken i nämd artikel är nu emellertid ändrad. Det stod tidigare att id-korten var planterade – inte förmodade. Hur kunde det stå att de var planterade men samtidigt TYDA” på en false flag? Man får välja. Rubriksättningen spelade de i händerna som vill förlöjliga och sätta stämplar.

  Void från vaken.se bedriver en konstig agenda mot Newsvoice, genom att vara den som postar de allra flesta kommentarer i tex dessa artiklar om Paris-händelsen, via mängder av användarnamn. Han tackar och pratar med sig själv, eller ”går emot sig själv”, får att på så sätt bredda lite hur det konspiratoriska ser ut…  Lägg ned, det sabbar för Newsvoice då folk kan tro (vilket du väl vill) att antal postningar och vad som skrivs där är vad folk tycker, är normalt. Det är ohederligt gjort.

  Jag inte om det måsta vara så, att man ständigt måste lyfta upp en skylt om att man är värdegrundad i detta åsiktförtryckande extrema land. Det är upp till var och en att förstå det som red kallar “rot”, vad gäller islam, och då fördömma det, och inte vilja fortsätta omsluta eländet och skydda det i namn av religion.
  Besök muslimska länder och hör vad vanligt folk hatar eller inte, vad gäller våra länder.

 • Tack för din kommentar Hellbrynje.

  Det stämmer att jag ändrade rubriken från “De planterade ID-korten tyder på terrorattack under falsk flagg” till “Förmodat planterade ID-kort tyder på terrorattack under falsk flagg” som jag tycker är en mer anspråkslös rubrik. Rubriksättning är ingen lätt sak.

  Off topic:

  Jag har förstått att Void, spelar NewsVoice ett spratt genom att göra exakt som du beskriver.

  Funderar på beslutet att radera samtliga av hans kommentarer under samtliga av hans falska användarnamn, men jag är inte 100% säker på vilka som är hans. Bistå gärna med hjälp via kontaktsidan på NewsVoice.

  / Torbjörn, redaktör

 • Tycker inte att Newsvoice är konstigt konspiratorisk.

  Rubriken i nämd artikel är nu emellertid ändrad. Det stod tidigare att id-korten var planterade – inte förmodade. Hur kunde det stå att de var planterade men samtidigt TYDA” på en false flag? Man får välja. Rubriksättningen spelade de i händerna som vill förlöjliga och sätta stämplar.

  Void från vaken.se bedriver en konstig agenda mot Newsvoice, genom att vara den som postar de allra flesta kommentarer i tex dessa artiklar om Paris-händelsen, via mängder av användarnamn. Han tackar och pratar med sig själv, eller “går emot sig själv”, får att på så sätt bredda lite hur det konspiratoriska ser ut…  Lägg ned, det sabbar för Newsvoice då folk kan tro (vilket du väl vill) att antal postningar och vad som skrivs där är vad folk tycker, är normalt. Det är ohederligt gjort.

  Jag inte om det måsta vara så, att man ständigt måste lyfta upp en skylt om att man är värdegrundad i detta åsiktförtryckande extrema land. Det är upp till var och en att förstå det som red kallar “rot”, vad gäller islam, och då fördömma det, och inte vilja fortsätta omsluta eländet och skydda det i namn av religion.
  Besök muslimska länder och hör vad vanligt folk hatar eller inte, vad gäller våra länder.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *