Enligt Bloomberg är all världens problem koncentrerade till Mellanöstern och Asien

publicerad 15 januari 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. Bloomberg LP publicerade i december 2014 "The Pessimist's Guide to the World in 2015" och menar tydligt med en lång rad bilder att framför allt Mellanöstern och Asien är områdena som utgör världens mest konfliktbenägna områden. Bloomberg pekar dock inte ut USA:s inblandning som styrande part i något scenario.

"The usual suspects" utgörs som vanligt av Ryssland, Nordkorea, Iran, Boko Haram, Kina, talibaner, IS, Pakistan och även Grekland får sig ett misstänkliggörande av Bloomberg LP, ett företag med huvudkontor i Bloomberg Tower i New York och med kontor på Sturegatan 4 i Stockholm, en av totalt 192 filialer.

Bloomberg LP är ett finansiellt informationsföretag vars främsta produkter är nyhetsmedia, mjukvara och finansiell data. Företaget grundades av Michael Bloomberg 1981 sedan denne blivit uppsagd från investmentbanken Salomon Brothers, enligt Wikipedia.

Läs mer: "The Pessimist's Guide to the World in 2015"

Bloomberg