Enligt Bloomberg är all världens problem koncentrerade till Mellanöstern och Asien

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 januari 2015
- Torbjörn Sassersson

DEBATT. Bloomberg LP publicerade i december 2014 “The Pessimist’s Guide to the World in 2015” och menar tydligt med en lång rad bilder att framför allt Mellanöstern och Asien är områdena som utgör världens mest konfliktbenägna områden. Bloomberg pekar dock inte ut USA:s inblandning som styrande part i något scenario.

“The usual suspects” utgörs som vanligt av Ryssland, Nordkorea, Iran, Boko Haram, Kina, talibaner, IS, Pakistan och även Grekland får sig ett misstänkliggörande av Bloomberg LP, ett företag med huvudkontor i Bloomberg Tower i New York och med kontor på Sturegatan 4 i Stockholm, en av totalt 192 filialer.

Bloomberg LP är ett finansiellt informationsföretag vars främsta produkter är nyhetsmedia, mjukvara och finansiell data. Företaget grundades av Michael Bloomberg 1981 sedan denne blivit uppsagd från investmentbanken Salomon Brothers, enligt Wikipedia.

Läs mer: “The Pessimist’s Guide to the World in 2015”

Bloomberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Afrika är en stor konflikthärd, och det har sin grund i att de europeiska kolonialmakterna delade upp Afrika mellan sig med hjälp av en karta, penna och en linjal. Någon hänsyn tagen till befolkningen som bodde där gjordes inte alls. Frigörelsekamp, inbördeskrig samt utländska företags nyttjande av naturresurser och frikostiga ekonomiska bidrag till styrande att se emellan gällande miljöförstöring har bidrag till en i stort kaotisk situation i Afrika. I Afrika pågår flera krig, det största och blodigaste är Kongo-kriget. Detta var den mörka bilden. Den ljusa bilden är att det finns starka positiva krafter i Afrika, finns mycket visdom i Afrika, finns mycket som är bra också. Men det är intressant att Bloomberg bortser från konflikterna i Afrika…

  Drogkartellerna och gerillakrigen i Sydamerika träffas tydligen inte heller av Bloombergs radar. I Sydamerika sker mord, våldtäkter och kidnappningar varje dag. Detta våld är ekonomiskt, politiskt och icke-religiöst, kanske därför som Bloomberg inte ser det?

 • Lite OT rent geografiskt, men ämnesområdet är det samma. Frankrike suger ut sina gamla afrikanska kolonier genom så kallade “koloniala skatter”. Detta är något varje svensk borde känna till eftersom svenska SOG (Särskilda operationsgruppen) deltagit i Frankrikes post-koloniala krig i Afrika i bl.a. Kongo och Tchad. Plus att det har pratats om att sätta in svensk trupp i Mali, för att “hjälpa” till mot islamisterna. Men denna anledning är ju bara en saga ämnad för den breda allmänheten. Allt handlar om att Frankrike ser om sina utsugande ekonomiska intressen med hjälp av den “humanitära stormakten” Sverige.

  Det är ju sådant här som gör att afrikanska länder aldrig kommer ur sin fattigdom. Korrupta afrikanska ledare är bara en liten del av förklaringen och dessutom en väldigt grov förenkling. De afrikanska ledare som vågar gå emot Frankrike brukar störtas i en statskupp, där kuppmakarna oftast är gamla främlingslegionärer.

  “14 African Countries Forced by France to Pay Colonial Tax For the Benefits of Slavery and Colonization”

  http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *