Gorbachev varnar för att USA kan starta hett krig genom kallt krig

publicerad 29 januari 2015
- K. Reporter
Mikhail Gorbachev, 1988.. Foto: RIA Novosti archive, image #28133, Boris Babanov. Licens: CC-BY-SA 3.0, Wikimedia
Mikhail Gorbachev. Foto: RIA Novosti archive, image #28133, Boris Babanov. Licens: CC-BY-SA 3.0, Wikimedia
Mikhail Gorbachev, 1988. Foto: RIA Novosti Archive, image #28133, Boris Babanov. Licens: CC-BY-SA 3.0, Wikimedia.

USA har redan dragit in oss i ett nytt kallt krig, säger den tidigare sovjetledaren i en intervju med Interfax.

Vart kommer allt detta att leda till? Ett nytt kallt krig är redan här. Vad blir det sen? frågade den nu 83-årige Gorbachev som var den som personifierar slutet på kalla kriget under sovjettiden.

“Tyvärr kan jag inte säga att ett nytt kallt krig inte kommer att leda till ett ”hett” krig. Jag är rädd att de är beredda att ta risken, sade Gorbatchev och syftade uppenbart på USA.”

Gorbachev var också kritisk till EU:

“Allt du hör är sanktioner mot Ryssland från USA och EU. Har de fullständigt tappat förståndet? sa Gorbachev som i december förra året uppmanade EU och USA att avfrosta relationerna med Ryssland.”

Läs mer: Gorbachev: US dragging Russia into new Cold War, which might grow into armed conflict

Text: K. Reporter | Foto: WRIA Novosti, Ramil Sitdikov

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Gorbachev
 • RT (6 Feb, 2021): STRATCOM chief claims nuclear war with Russia or China a ‘REAL POSSIBILITY,’ says US can’t assume ‘strategic deterrence will hold’

  “The head of US Strategic Command is warning that nuclear war with Russia or China is “a real possibility,” pointing to “destabilizing” behaviors of America’s rivals. He also claims the Pentagon is not “stuck in the Cold War.” ”

  https://www.rt.com/news/514784-stratcom-nuclear-war-russia-china/

 • “FSB påstår sig ha avlyssnat kommunikation från CIA till Ukrainas säkerhetstjänst, känd som SBU. CIA:s kommunikation uppges vara ett direktiv till Petro Poroshenko om förberedningen av en samordnad militär attack mot Ryssland nu i april, 2015.

  Den avlyssnade kommunikationen instruerar också Petro Poroshenko till militära attacker och att döda östra Ukrainas medborgare, främst judar, och att placera skulden på ryska soldater. Vidare uppgav CIA att de kommer att leverera militära ryska uniformer och vapen till Ukraina. De ska klä döda kroppar av östra ukrainare i ryska uniformer som en täckmantel för att bevisa att de ryska reguljära förbanden är verksamma i östra Ukraina.

  CIA har instruerat Petro Waltzman – Poroshenko och hans generaler att engagera sig i ett fullskaligt krig med Pro-ryska separatister – Freedom Fighters. Efterhand som kriget rasar på i Ukraina har militären bestämt inte ta fångar, utan alltså då som i ovan snarare att begå massmord på den civila och som alltid lika lurade judiska befolkningen, som blir det verktyg som till slut får lida mest. Som nyligen framgår pågår massmord på civila judar i östra Ukraina inom hela området. Vittnen rapporterar att har sett Ukrainska militära förband klä några av de döda kropparna i ryska militäruniformer.

  Petro Waltzman – Porosjenko, har alltså enligt instruktionerna i den uppgivet avlyssnade CIA kommunikationen, placerat skulden för morden på östra ukrainas judar på ryska förband, som alltså förmodligen skall uppges slåss vid sidan av de Pro-ryska separatisterna – Freedom Fighters.”

  Uppgifter från:https://www.facebook.com/groups/174170122748351/

 • Nato har öppnat baser i princip i varje land som ligger runt Ryssland . Den senaste basen öppnades nyligen i Bulgarien. Följer man utländsk media noterar man att det sker en upprustning i det fördolda. Sedan kan man ju alltid diskutera varför Gammelmedia inte skriver en rad men jag har krasst konstaterat att ju viktigare händelser som sker utomlands desto mer Nonsennews läser man där.
  Om man undersöker vad ett land förbinder sig till när det blir medlem i EU .så förstår man rätt snabbt att det inte bara är på ekonomiskt plan .
  Snarare blir man förvånad över hur mycket man förbinder sig på andra plan så som ex det militära samarbetet .
  Min fundering är denna , med tanke på den upprustning vi nu ser och med den ytterst spända relationen mellan Ryssland versus. Nato – EU , om det skulle bli krig så kommer förmodligen EU att stödja Nato till fullo.
  Det har man sett i och med sanktionerna mot Ryssland där det enda landet är Grekland som har ifrågasatt fler och nya sanktioner .
  Hur många av medborgarna i de olika EU länderna är medvetna om att ett medlemskap i EU också eventuellt innebär en skyldighet att gå ut i strid ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *